Topcrimineel John Mieremet vermoord

Colossus en kraakie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse topcrimineel John Mieremet is vanochtend in Thailand vermoord. Dat heeft justitie woensdag bevestigd, nadat de Volkskrant het nieuws meldde op basis van 'zeer goed geïnformeerde bronnen'. Mieremet, een van de vermoedelijke afpersers van de vorig jaar vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra, was een goede bekende van de advocaat Evert Hingst, die afgelopen maandag in Amsterdam werd vermoord.

In februari 2002 werd er al een aanslag op Mieremet gepleegd, op de stoep van het advocatenkantoor van Hingst. Mieremet, die in bovenbeen en buik werd geraakt, verdacht zijn advocaat van betrokkenheid bij die aanslag. Later dat jaar werd bekend dat de topcrimineel onderhandelingen zou voeren met justitie, en bereid was een enorme hoeveelheid bewijsmateriaal tegen kopstukken uit de Amsterdamse onderwereld te openbaren. Met name Endstra en Heineken-ontvoerder Willem Holleeder zouden het daarbij moeten ontgelden.

Mieremet was een vriend en zakenpartner van de in 2000 vermoorde drugshandelaar Sam Klepper, en één van de topfiguren binnen de Nederlandse maffia. Met Klepper vormde hij het duo Spic & Span, dat jarenlang dood en verderf zaaide in de onderwereld.


John Mieremet