FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 november 2005

Chirac wil harde aanpak relschoppers

De Franse president Chirac heeft vanavond na een bijeenkomst van de nationale veiligheidsraad laten weten dat relschoppers hard zullen worden aangepakt. De veiligheid en orde moeten zo snel mogelijk worden hersteld, aldus de president: ''Zij die geweld en angst willen zaaien, zullen worden opgepakt, berecht en gestraft.'' Chirac benadrukte dat de toestanden in de voorsteden moeten worden verbeterd ''met respect voor iedereen, met rechtvaardigheid en gelijkheid van kansen.''

Welke speciale maatregelen er worden getroffen om de rellen - die zich inmiddels hebben verspreid over steden in geheel Frankrijk - te stoppen, werd niet gezegd. In de afgelopen tien dagen zijn 850 relschoppers aangehouden. Twintig daarvan zijn via snelrecht reeds veroordeeld tot straffen van maximaal ťťn jaar cel.

Brandbommenfabriek
In Evry, een zuidelijke voorstad van Parijs, ontdekte de politie gisteren in een pand een 'brandbommenfabriekje'. Er werden 150 brandbommen aangetroffen alsmede ruim honderd flessen, tientallen liters benzine en bivakmutsen. Ook werden zes jongeren (allen onder de 18 jaar) gearresteerd. Volgens Justitie toont de ontdekking aan dat de door de relschoppers gebruikte brandbommen niet door kinderen thuis in een schuurtje in elkaar worden geprutst.

De Franse politie zegt verder geen aanwijzingen te hebben dat de onrust landelijk gecoŲrdineerd wordt. Wel zouden relschoppers in de afzonderlijke plaatsen contact onderhouden via gsm en internet.

De oproer in Frankrijk is begonnen na de dood van twee moslimjongeren die op de vlucht waren voor de politie. De ouders van het duo riepen zaterdag de relschoppers op tot kalmte. Maar zij eisten ook excuses van de Franse staat voor de politie-inzet bij een moskee, waarbij traangas werd gebruikt. Frankrijk telt zo'n vijf miljoen moslims, meer dan in enig ander land in West-Europa.

Het geweld van de afgelopen dagen heeft de Franse samenleving hardhandig met haar neus op de onvrede en woede gedrukt die al lange tijd sluimert in de voorsteden van Parijs. Daar leven veel immigranten uit Noord-Afrika en hun in Frankrijk geboren kinderen onder vaak zeer slechte omstandigheden een bestaan in de marge. Er heerst veel werkloosheid, mensen worden of voelen zich gediscrimineerd, de misdaadcijfers zijn hoog en jongeren zoeken soms een uitweg in het moslimextremisme.

Update 23:49 uur
Zojuist heeft de Franse politie gemeld dat er vanavond door oproerkraaiers is geschoten op de politie in de Franse stad Grigny, ten zuiden van Parijs. Hierbij raakten dertig agenten gewond, waarvan er twee op dit moment ernstig aan toe zijn.

Dit incident vond plaats in de elfde nacht van rellen in Frankrijk. Circa tweehonderd jongeren gooiden stenen en andere voorwerpen naar de politie, waarna sommige relschoppers begonnen te schieten op de politie.

BAR haalt 400 km/h in oefenrit

BAR Honda heeft in een testsessie voor de Bonneville 400-recordrit de grens van 400 kilometer per uur al bereikt. Het team voerde tests uit op een landingsbaan van Mojave Airport.

Coureur Alan van der Merwe voerde vrijdag een aantal testritten uit ter voorbereiding op de officiŽle recordpoging in Bonneville, op de zoutvlaktes in Nevada. Tijdens drie runs werd de 400 km/h gehaald, waarbij op de laatste rit zelfs 415 km/h werd gereden. De snelheid werd op twee manieren gemeten: met een instrument op de auto zelf en een radarinstallatie langs de baan, neergezet door het team. Een politieagent van de California Highway Patrol voerde daarnaast met zijn eigen lasergun een meting uit en zag tot zijn verbazing dat de Formule 1-wagen sneller ging dan zijn apparaat aankon.

De BAR-bolide reed zonder beweegbare aerodynamische onderdelen en voldeed daarmee aan de huidige Formule 1-reglementen. Eerder had het team nog een beweegbare vin op de auto gemonteerd, om de wagen stabiel te kunnen houden op de gladde baan van Bonneville. Deze vin was nu echter vastgezet. Verwacht wordt dat de officiŽle recordpoging in mei of juni van volgend jaar zal plaatsvinden.

Uitslagen ItaliŽ Speelronde 11

In de elfde speelronde van de Serie A heeft AC Milan zich goed hersteld van de nederlaag tegen PSV. Ook koploper Juventus en de nummer drie Fiorentina wonnen gemakkelijk

In de thuiswedstrijd tegen Udinese haalde AC Milan met maar liefst 5-1 uit. Bij rust stond het al 3-0 voor Milan, mede door een doelpunt van Clarence Seedorf. De middenvelder scoorde al voor zijn tweede competitiewedstrijd op rij. Na rust liep AC Milan nog verder uit naar de 5-1 overwinning.

Koploper Juventus was niet van plan, na het verlies tegen Milan vorige week, nu de koppositie af te staan. Door doelpunten van Ibrahimovic, Trezeguet en Del Piero wist de Turijnse club gemakkelijk Livorno te kloppen met 3-0.

Fiorentina zet het sterke seizoen van de club tot nu toe voort. In de uitwedstrijd tegen Ascoli wist de club met 0-2 te winnen. In de eerste minuut lag de 0-1 van TomŠs Ujfalusi al binnen en in de tweede helft scoorde Luca Toni de 0-2.

Uitslagen:
Juventus - Livorno 3-0
AC Milan - Udinese 5-1
Cagliari - Treviso 0-0
Messina - AS Roma 0-2
Ascoli - Fiorentina 0-2
Parma - Lecce 2-0
Siena - Chievo 0-1
Lazio Roma - Internazionale 0-0
Empoli - Reggina 3-0
Palermo - Sampdoria 0-2

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Juventus113022-5
2AC Milan112826-9
3Fiorentina112524-12
4Internazionale112020-10
5Chievo111915-11
6AS Roma111817-10
7Livorno111811-13
8Sampdoria111721-17
9Empoli111715-15
10Palermo111617-16
11Lazio111613-13
12Siena111418-20
13Udinese111412-16
14Ascoli111111-14
15Reggina11910-18
16Parma11910-19
17Messina11810-17
18Treviso1165-16
19Cagliari1157-17
20Lecce1145-21

Wereldrecord Friesinger op 1.500 meter

Anni Friesinger heeft in Calgary een sensationeel wereldrecord gevestigd op de 1.500 meter. De 28-jarige Duitse klokte een tijd van 1.53,22.

Friesinger is daarmee liefst 0,55 sneller dan de oude toptijd van Cindy Klassen, negen dagen geleden gereden. Friesinger was al eens eerder wereldrecordhouder op de 1.500 meter. Dat was de 1.54,02 die haar een gouden medaille bezorgde tijdens de Olympische Spelen van Salt Lake City.

Friesinger is sowieso al bezig aan een sterk voorseizoen, want in oktober reed ze in Inzell met 1.57,21 al de snelste mijl op een buitenbaan. En passant vestigde Friesinger vandaag ook een persoonlijk record op de 500 meter van 38,24. Daarmee bleef ze Sabine VŲlker (38,86) ruimschoots voor.

Betoging tegen Verdonk bij Ramadan Festival

De afsluiting van het Ramadan Festival in de Amsterdamse poptempel Paradiso is door een aantal betogers aangegrepen om te demonstreren tegen het beleid van minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie). De betoging was een reactie op het verwijderen van een aantal spandoeken van de gevels van kraakpanden in Amsterdam.

De betogers hadden gerekend op de komst van de minister naar Paradiso, maar Verdonk zegde op het laatste moment af. Volgens een woordvoerster hadden de bezoekers en de organisatie van het Ramadan Festival niets te maken met de betoging. "Het is jammer dat de betogers dit positieve initiatief uitkozen om te demonstreren tegen het kabinetsbeleid. Dat heeft niks met het festival te maken", liet ze de media weten. De demonstratie was volgens haar al voorbij voordat het programma begon.

De demonstranten hadden spandoeken met teksten als 'Verdonk, nog steeds geen bloed aan je handen?' en 'Rita Jugend' bij zich. De politie besloot niet in te grijpen. Zaterdag haalden agenten vier beledigende spandoeken weg van panden aan de Bilderdijkstraat, de Prins Hendrikkade en de Amstel. De krakers refereerden met de uitingen aan de brand op Schiphol, waarbij elf asielzoekers omkwamen.

Foto Indymedia
Spandoeken op kraakpand Vrankrijk aan de Spuistraat

Xbox360 "BSOD"

De Xbox 360 is nog niet uit, maar toch is het al gelukt om er eentje te slopen. Een demo-unit in een Wallmart winkel stond rood te knipperen, en gaf op het scherm de foutcode E74: "System Error. Contact Xbox Customer Support".

Waarschijnlijk heeft dit probleem te maken met het feit dat de Wallmart demo opstellingen gebruik maken van een Xbox360 die zonder ventilatie in een glazen constructie staat. Mensen zeggen ook dat het glas bij deze units heet aanvoelt. Hoe dan ook, hieronder het plaatje dat je hopelijk thuis nooit te zien zal krijgen.

"BSOD" staat overigens voor "Blue Screen Of Death", een term die gebruikt wordt voor de blauwe schermen die je vooral in Windows 95 en Windows 98 bij crashes vaak zag. Deze schermen waren blauw van kleur. Sindsdien wordt de term "BSOD" in de volksmond vaak gebruikt om crashes in voornamelijk Microsoft producten te omschrijven, ongeacht of het scherm nu blauw is of niet.

Wijn: 'Kinderkorting in 2008 kindertoeslag'

Icoon PolitiekVanaf 2008 moeten huishoudens met kinderen volgens staatssecretaris Wijn (FinanciŽn) de belastingkorting waar zij recht op hebben, uitbetaald krijgen. Dat is kort samengevat de inhoud van een brief die Wijn vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Hij reageert hiermee op een motie van de PvdA, die door de Kamer is aangenomen. Huishoudens die te weinig belasting betalen om te kunnen profiteren van fiscale kortingen kunnen, volgens de motie, volgend jaar al een toeslag van de Belastingdienst krijgen. Hierbij gaat het in de meeste gevallen om eenoudergezinnen met een totaal inkomen rond het minimumloon.

De motie die de PvdA heeft ingediend kan volgens Wijn niet worden uitgevoerd. In 2006 is de Belastingdienst nog niet in staat om een dergelijke maatregel al in praktijk te brengen. Volgend jaar wil hij beginnen met de voorbereidingen om het systeem in 2008 om te kunnen zetten van een kinderkorting in een kindertoeslag. Het systeem zal op dezelfde manier gaan functioneren als de zorgtoeslag, waar een groot aantal huishoudens vanaf volgend jaar aanspraak op kan maken.

De indiener van de motie, PvdA-Kamerlid Crone, noemt het besluit "een principiŽle doorbraak". Ondanks dat is hij niet helemaal tevreden. Hij wil dat de betreffende bevolkingsgroep volgend jaar al een extraatje ontvangt. Dat zou bijvoorbeeld bereikt kunnen worden door een opslag op de zorgtoeslag. Volgens hem moeten daarnaast niet alleen gezinnen met kinderen, maar ook ouderen met een laag inkomen een dergelijke toeslag krijgen, vindt hij. Maandag zal Crone in debat gaan over de kwestie met Wijn. "Het kabinet probeert alles op alles te zetten om de bezuinigingen op tijd te halen, maar de mensen die hun geld echt nodig hebben moeten blijkbaar toch een aantal jaar langer op hun geld wachten", aldus Crone.

Pete Hines over Oblivion; uitstel tot 2006

Op het forum van de "the elder scrolls" site heeft Pete Hines, Bethesda's vice president Marketing en PR, een topic geopend om fans van Oblivion bij te praten over wat er met het spel aan de hand is.

In een korte statement legt Pete uit dat de game simpelweg nog niet klaar is; er wordt nog druk ontwikkeld, getest en gefinetuned. Pete zegt verder dat de game teruggezet is naar een release in het begin van 2006, maar durft verder nog geen precieze datum te noemen.

Het betreffende topic is hier te vinden.

Automobilisten A6 opgeschrikt door schapen

Icoon OpmerkelijkOp de A6 in de richting van Lelystad werden de automobilisten vanmiddag opgeschrikt door 78 loslopende schapen. Volgens de politie waren de dieren ontsnapt aan de IJsselmeerdijk, vlak naast de snelweg, ter hoogte van de Flevocentrale.

Rond 16:15 uur werden de dieren gemeld door automobilisten die over de A6 reden. Met behulp van veevoer werden de dieren naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats, Rivierduin, gelokt. Na 30 minuten in vrijheid rond te hebben gelopen op de parkeerplaats konden ze vanaf daar weer achter hekken worden gezet. Het is niet bekend hoe de schapen zijn ontsnapt.

Uitslagen Engeland Speelronde 12

De ongeslagen reeks van Chelsea is een halt toegeroepen door Manchester United. The Red Devils wonnen met 1-0 op Old Trafford dankzij een doelpunt van Darren Fletcher. Wigan Athletic komt daardoor in de buurt van Chelsea.

Chelsea was sinds 16 oktober 2004 niet meer geklopt in het Premiership. Destijds was Manchester City met 1-0 te sterk voor The Blues. Nu was het de beurt aan stadgenoot United. Er was echter veel af te dingen op de winst van United: Chelsea had meer balbezit en creŽerde betere kansen. ManU kwam na een half uur op voorsprong dankzij een kopbal van Darren Fletcher op aangeven van Cristiano Ronaldo. Vlak na de pauze had Van Nistelrooij de 2-0 op zijn schoen, maar faalde.

Ondanks die kans van Van the Man was Chelsea de dominante ploeg in het tweede bedrijf. Frank Lampard kreeg dť kans op de gelijkmaker, maar Van der Sar verrichte een ongelooflijke redding. De entree van Eidur Gudjohnsen zorgde voor nog meer gevaar aan de kant van Chelsea, maar onder meer de IJslander zelf en Duff misten kansen. Voor Mourinho is het de eerste keer dat hij als manager van Chelsea tweemaal achtereen verliest. Afgelopen week was Real Betis met 1-0 te sterk in de Champions League. Recent werd Chelsea ook al uitgeschakeld in de League Cup en kwam het bij Everton niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Wigan Athletic handhaafde zich zaterdag op de tweede plaats en staat op drie verliespunten van Chelsea. The Latics wonnen met 0-2 bij Portsmouth. Arjan de Zeeuw speelde de volledige negentig minuten mee en ontving nog een gele kaart. Grote man bij Wigan was opnieuw de Fransman Pascal Chimbonda, afgelopen week ook al de gevierde man. Nu torende Chimbonda na 48 minuten hoog boven Brian Priske uit om een corner van Bullard binnen te koppen. Na een knap uitgevoerde counter zorgde Roberts uiteindelijk voor de beslissing.

Liverpool en Arsenal trokken deze week hun goede vorm uit de Champions League eindelijk door naar de competitie. The Reds versloegen in Birmingham met 2-0 Aston Villa. De zege was verdiend te noemen, al kwam hij pas laat tot stand. Scheidsrechter Steve Bennett zag een penalty in een onschuldig duel tussen Crouch en Ridgewell. Steven Gerrard zette de strafschop vervolgens om. Het gedemoraliseerde Villa kreeg vlak voor tijd nog een treffer van Xabi Alonso te verwerken.

Dennis Bergkamp vierde in Arsenals thuisduel tegen Sunderland een jubileum: hij speelde zijn driehonderdste wedstrijd in het Premiership. Bergkamp loste trouwens Robin van Persie af, die andermaal scoorde. Dat gebeurde al na elf minuten via een bekeken schot in de korte hoek. Thierry Henry zette Arsenal nog voor de pauze op 2-0. Alan Stubbs bracht een kwartier voor tijd de spanning terug, maar opnieuw Henry zorgde voor de beslissing. Absolute hoogtepunt van het duel was echter een omhaal van Henry, die net niet in de kruising belandde. Arsenal is in het laatste seizoen op Highbury ongenaakbaar. Thuis werden alle wedstrijden tot nog toe in winst omgezet.

Uitslagen 12e speeldag:
Arsenal – Sunderland 3-1
Aston Villa – Liverpool 0-2
Blackburn Rovers – Charlton Athletic 4-1
Fulham – Manchester City 2-1
Newcastle United – Birmingham City 1-0
Portsmouth – Wigan Athletic 0-2
West Ham United – West Bromwich Albion 1-0
Everton – Middlesbrough 1-0
Manchester United – Chelsea 1-0
Bolton Wanderers – Tottenham Hotspur - maandag


Stand na 12 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea123128 - 7
2Wigan Athletic112513 - 5
3Manchester United112116 - 11
4Arsenal112016 - 8
5Tottenham Hotspur112013 - 7
6Bolton Wanderers112013 - 11
7Manchester City122015 - 11
8Charlton Athletic111916 - 14
9West Ham United111815 - 10
10Newcastle United121812 - 10
11Blackburn Rovers121715 - 15
12Liverpool10169 - 8
13Middlesbrough121515 - 16
14Fulham121212 - 16
15Everton11104 - 12
16Portsmouth121011 - 15
17Aston Villa12910 - 21
18West Bromwich Albion1289 - 22
19Birmingham City1267 - 17
20Sunderland12511 -24


Topscorers:
Frank Lampard – Chelsea – 10
Ruud van Nistelrooij – Manchester United – 8
Darren Bent – Charlton Athletic – 7

Zangkunsten Kevin Federline houden niet over

Kevin FederlineVoormalig professioneel danser Kevin Federline, ook wel bekend als meneer Britney Spears, hoopt in de voetsporen van zijn beroemde eega te treden. 'K-Fed' heeft de single 'Y'all Ain't Ready' opgenomen, zijn debuut op zanggebied. Nadat de track voortijdig uitlekte op het internet loog de kritiek op de muzikale kwaliteiten van Federline er echter niet om.

In de song rapt Federline over zijn roem sinds hij met Britney is getrouwd, en beweert hij dat hij wel even twee miljoen singles zal verkopen. Daarnaast mogen fans Federline, die naast zijn jongste zoon Sean Preston nog twee kinderen uit een eerdere relatie heeft, voortaan 'Paps' noemen, getuige de regels: "Back then they called me K-Fed. But you can call me Daddy instead."

Of K-Fed daadwerkelijk de twee miljoen verkochte singles haalt valt nog te bezien. De kritiek was in ieder geval niet mals. "Mijn oren bloeden", luidde een commentaar. Elders werd Federline vergeleken met eendagsvlieg Vanilla 'Ice Ice Baby' Ice. Deze had echter in ieder geval tenminste nog ťťn wereldhit.

Kleuter (5) schiet nichtje (4) dood

Del_Toro had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk Een opmerkelijk schietincident in Dallas, een stad in de Amerikaanse deelstaat Texas. Daar schoot een kind van vijf zijn nichtje van vier dood. Het ongeluk gebeurde met een jachtgeweer, zo meldde de politie.

Het meisje was samen met andere kinderen aan het spelen in de tuin van haar grootmoeder. Op een gegeven moment ontdekte haar neefje het jachtgeweer in de veranda van de woning. Dat ging even later per ongeluk af en raakte het meisje. Zij overleed even later in het ziekenhuis.

Paul Tergat zegeviert in New York

Wereldrecordhouder Paul Tergat heeft de marathon van New York op zijn naam geschreven. In een bloedstollende eindsprint nam hij de maat van de laureaat van 2004: Hendrick Ramaala.

De eindtijd van 2.09.30 viel misschien wat tegen, maar de marathon van New York staat niet bekend om zijn snelle parcours. De zinderende eindfase maakte echter meer dan goed. De drie favorieten Ramaala, Tergat en Keflezighi kwamen na een lange afvalrace bij elkaar en Keflezighi (de zilverenmedaillewinnaar van Athene) moest als eerste lossen. De strijd spitste zich dus toe tussen Ramaala en Tergat, en de Keniaan won na een prangende eindsprint in Central Park.

Bij de vrouwen eindigde onze landgenote Lornah Kiplagat als tiende in een tijd van 2.28.28. De van oorsprong Keniaanse moest na 35 kilometer de kopgroep laten gaan. De winst ging naar de Letse Jelena Prokopcuka in 2.24.41. Het is op 29-jarige leeftijd haar eerste grote zege. De nummers twee en drie waren Susan Chepkemei (2.24.55) en Derartu Tulu (2.25.21).

Wederom blessure voor Danny Mathijssen

Na eerder vandaag bekend werd dat de IJslander Steinsson een blessure overhield aan de competitiewedstrijd tegen Heracles, blijkt nu ook dat AZ-speler Danny Mathijssen niet ongeschonden uit de wedstrijd is gekomen, hij heeft een blessure aan de hamstring.

Mathijssen speelde zaterdag voor de tweede maal na de langdurige blessure aan zijn knie. Verdediger Steinsson viel gisteren uit met dezelfde kwetsuur. Naast Steinsson zijn ook Tim de Cler, Barry Opdam en Pius Ikedia voorlopig niet inzetbaar voor de Alkmaarders wegens diverse blessures. Nader onderzoek zal uitwijzen wat de ernst van de blessure van Mathijssen is.

Danny Mathijssen speelde dit seizoen ťťn wedstrijd voor AZ, afgelopen zaterdag tegen Heracles (2-2). Van de zomer werd hij overgenomen van Willem II.

Berdych eindwinnaar in Parijs

Tomas Berdych heeft het Masterstoernooi van Parijs gewonnen. De pas twintigjarige Tsjech versloeg Ivan Ljubicic in de finale: 6-3, 6-4, 3-6, 4-6 en 6-4.

Berdych had de eerste twee sets verrassend weinig problemen met Ljubicic. Met een mooie volley zorgde hij voor een break bij een stand van 2-1 in de eerste set. In het tweede bedrijf brak de Tsjech op 4-4. Steeds serveerde hij de set overtuigend uit. Berdych kreeg hierna wat last van zijn knie en moest een aantal keer worden behandeld. Ljubicic leek aan de winnende hand, nadat hij set drie en vier betrekkelijk makkelijk won. Berdych bleef echter goed bij en kreeg op 5-4 drie matchpoints op de service van Ljubicic. Deze werkte ze allemaal weg, maar even later besliste een knappe backhandwinner het duel.

”Mijn felicitaties aan Tomas. Hij was ons deze week allemaal de baas,” zei Ljubicic na afloop. Berdych versloeg eerder Gaudio, Coria en Ferrero. Berdych is met zijn vijftigste positie op de ATP-ranking de laagst geklasseerde speler sinds Chris Woodruff (in 1997) die een Masterstoernooi op zijn naam schrijft. Voor Ljubicic zijn de druiven zuur: veertien dagen geleden verloor hij ook al in de eindstrijd van Madrid na een thriller. Destijds was Rafael Nadal nipt de betere.

Ouders staan organen Palestijns jochie af voor vrede

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OorlogDe ouders van de 12-jarige Palestijnse Ahmed Ismail Hatib, die afgelopen week door IsraŽlische soldaten werd doodgeschoten, hebben besloten de organen van het jongetje af te staan om 'wie dan ook leven te geven'. Of een IsraŽli of een Palestijn profijt heeft van de afgestane organen doet er volgens de moeder niet toe.

Het gebaar moet duidelijk maken dat de Palestijnen vrede willen. Ahmed werd afgelopen woensdag onder vuur genomen omdat soldaten een speelgoedgeweer dat hij bij zich had voor echt aan zagen. Hij overleed gisteren in een ziekenhuis in de IsraŽlische havenstad Haifa. Vandaag vond bij de plaats Jenin op de Westelijke Jordaanoever de begrafenis plaats.

Het IsraŽlische leger heeft zijn excuses aangeboden voor het incident. De ouders van Ahmed zijn door minister van FinanciŽn Ehud Olmert uitgenodigd voor een gesprek.

Vrouw met mes in buik haalt zelf hulp

Icoon Shocking Een 53-jarige vrouw heeft het gepresteerd om op eigen kracht hulp te halen, ondanks dat er een mes in haar buik stak. De vrouw kwam gisteravond omstreeks 19.20 uur de snackbar aan de Dorpsstraat in Heino (Overijssel) binnengelopen. Daar alarmeerden omstanders meteen de hulpdiensten, waarna de vrouw naar het ziekenhuis kon worden gebracht.

De vrouw was goed aanspreekbaar toen ze de snackbar binnen kwam. Ze was zelf in de auto gestapt en naar de snackbar gereden, maar kon zich hier niets meer van herinneren. Ook heeft ze geen idee hoe het mes in haar buik is beland. De vrouw vertelde dat ze het ene moment nog met familieleden in de huiskamer zat en het volgende moment stond ze met een mes in haar buik in de eetgelegenheid.

De politie heeft de kleding en het mes van de vrouw in beslag genomen en stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Inbreker valt uit dakraam

Een inbreker uit Gorkum is zaterdag gewond geraakt bij een val uit een zolderraam. Het 27-jarige slachtoffer had zojuist ingebroken bij een woning aan het Achter de Kerk.

De bewoner van het pand merkte de inbreker op door gestommel op de bovenste verdieping, waarop deze de politie inlichtte. De even later gearriveerde politie trof boven niemand aan, wel stond het stond het dakraam open. De inbreker bleek beneden in de steeg te liggen.

De inbreker was ongeveer tien meter naar beneden gevallen en liep daarbij een gebroken onderrug en een verbrijzelde hiel op. De buit waar de man weinig plezier aan beleefde bestond uit een spaarpotje en een kettinkje.

Gezin vergiftigd door koolmonoxide

Icoon Algemeen Aan de Maassluisstraat in Amsterdam is gisteren een gezin slachtoffer geworden van koolmonoxidevergiftiging. De ouders belden hun huisarts toen zowel zij, als hun drie kinderen zich niet lekker voelden. De dokter alarmeerde meteen de brandweer. Die constateerde een hoge concentratie koolmonoxide in de woning.

Het hele gezin werd naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleken twee van de drie kinderen er slecht aan toe te zijn. Oorzaak van de vergiftiging is waarschijnlijk de keukengeiser die niet goed op het ventilatiekanaal was aangesloten. "Geisers moeten goed worden aangesloten en het hele huis moet goed geventileerd worden. De waakvlam van een geiser moet blauw zijn en niet geel", aldus Kees Jongh, woordvoerder van de Amsterdamse brandweer.

Sinds 2002 zijn er in Amsterdam vijf mensen om het leven gekomen door koolmonoxidevergiftiging. Verder moesten 105 mensen behandeld worden door een arts. Jongh: "Ieder jaar weer zijn er veel slachtoffers. De verschijnselen van een vergiftiging zijn hetzelfde als die van griep. Uiteindelijk kan je eraan overlijden." Het is onbekend in welke toestand het Amsterdamse gezin verkeert.

Carmen Electra

Carmen Electra (geboren op 20 April 1972) is een Amerikaans model, TV-persoonlijkheid, actrice en zangeres. Ze is geboren in Cincinnati te Ohio. Haar geboortenaam is Tara Leigh Patrick.

In 1992 verhuisde Carmen naar Los Angels en ontmoette daar de zanger Prince. Kort daarna heeft ze een platencontract getekend bij de platenmaatschappij van Prince. Haar zangcarrière duurde echter niet langs en ze was ook niet succesvol.

In 1995 is Carmen begonnen met het presenteren van TV-programma's. In Mei 1996 verscheen ze voor de eerste keer in een mannenblad, namelijk de Playboy. Door deze fotoreportage werd ze een gewild persoon voor de TV en zo belandde ze dan ook uiteindelijk in Baywatch.

Carmen is daarnaast ook in verschillende films te zien geweest waaronder Scary Movie.

Het huwelijk met Dennis Rodman was een stoplicht, dan was het weer 'aan' en dan was het weer eens 'uit'. Nu heeft ze de liefde gevonden bij Dave Navarro.

De maten van Carmen zien er als volgt uit: De borsten: 90 cm, het middel: 54 cm en de heupen zijn 86 cm. De lezers van FHM hebben in 2004 haar kont uitgeroepen tot "The best looking bottom in show business".

Dode man gevonden in Maastricht

Icoon Misdaad Toevallige voorbijgangers hebben vanochtend rond 03.00 uur op de Wilhelminakade in Maastricht een dode man gevonden. De man lag in een bestelbusje met Belgisch kenteken.

Het slachtoffer is door een misdrijf om het leven gekomen, aldus een politiewoordvoerder. Het busje stond op een parkeerplaats in de buurt van twee boten waar koffieshops zijn gevestigd. De identiteit van de man, die van middelbare leeftijd is, is nog niet bekend.

Update 18.21 uur
Inmiddels is de identiteit van de dode man bekend geworden. Het gaat om een 43-jarig Belg uit Wellen bij Hasselt, aldus de Belgische justitie.

Nintendo is mogelijk al bezig met een Revolution shooter

Al sinds de dag dat wij de Revolution controller hebben mogen aanschouwen zijn de meesten van ons van mening dat deze 'afstandsbediening' perfect is om shooters mee te spelen. Nintendo had bij de onthulling van de controller (bij de TGS) dan ook al weten te melden dat ze het shooter genre 'op hun manier' aan wilden passen.

Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat we nu het gerucht te horen krijgen dat NST (een tak van Nintendo, onder andere bekend van 1080į avalanche) bezig is met een shooter voor de Revolution. Volgens de geruchten zal het een realistische, doch futuristische game worden. Ongetwijfeld zullen we later meer te horen krijgen over deze, en andere games die voor de Revolution in ontwikkeling zijn.

Uitslagen Schotland Speelronde 14

Hearts heeft zich goed hersteld van de eerste nederlaag dit seizoen. De wedstrijd tegen Dundee United werd met 3-0 gewonnen. De club wordt momenteel geteisterd door een bestuurlijke crisis en bovendien stapte de trainer op omdat hij niet over weg kon met de grote baas Vladimir Romanov. Maar op het veld bleek de club niet aangeslagen.

Paul Hartley, Rudi Skacel en Michal Pospisil scoorden de treffers voor de Hearts, waarover sterke geruchten gaan dat Graham Rix aankomende week zal worden gepresenteerd als de nieuwe trainer.

Celtic had een eenvoudige middag op bezoek bij Falkirk. Even voor rust sloegen ze gasten twee keer toe en gooiden het duel direct in het slot. Na rust wisten ze nog een maal te scoren en bepaalde daarmee de eindstand op 0-3. Celtic achterhaalt Hearts, en gaat op basis van een beter doelsaldo zelfs weer aan de leiding.

Glasgow Rangers bleek op eigen veld niet in staat om Aberdeen aan de kant te zetten. Het bleef 0-0. Stefan Klos kreeg de voorkeur als doelman boven Ronald Waterreus. Het gat met Hearts bedraagt inmiddels al twaalf punten.

Uitslagen

Livingston - Hibernian 1-2
Inverness CT - Dunfermline 2-1
Glasgow Rangers - Aberdeen 0-0
Hearts - Dundee United 3-0
Motherwell - Kilmarnock 2-2
Falkirk - Celtic 0-3

Stand na 14 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic143538 - 12
2Hearts143530 - 9
3Hibernian143126 - 14
4Glasgow Rangers142323 - 13
5Kilmarnock141925 - 24
6Motherwell141827 - 30
7Aberdeen141717 - 17
8Inverness CT141715 - 17
9Dundee United141316 - 25
10Falkirk141313 - 26

Nys troeft Wellens af in Hamme-Zogge

Sven Nys heeft de derde manche van de Superprestige op zijn naam geschreven. Klassementsaanvoerder Bart Wellens eindigde in Hamme-Zogge als tweede en blijft leider.

Nys dankte zijn overwinning aan zijn behendigheid: door over de balkjes te springen creŽerde hij telkens een voorsprong van zo’n tien meter op zijn concurrenten. Die concurrentie bestond zoals vaak uit landgenoten, want Tom Vannoppen en Bart Wellens waren de enigen die lang in het spoor konden blijven van de wereldkampioen. In de laatste ronde loste Nys eerst Wellens en later Vannoppen. Laatstgenoemde zag ook Wellens nog passeren en werd derde. In het klassement is het verschil tussen Wellens en Nys ťťn punt in het voordeel van Wellens.

De Nederlanders konden vandaag geen potten breken. Gerben de Knegt bleef steken in een achtervolgend groepje (met onder meer Dlask en Vanthourenhout) en finishte als zevende. Richard Groenendaal liet zich opnieuw niet van voren zien. De Knegt is in de rangschikking de best of rest, met een knappe derde plaats. Groenendaal moet het doen met een achttiende stek.


Uitslag 3e Superprestige – Hamme-Zogge:
1. S. Nys (Bel)
2. B. Wellens (Bel)
3. T. Vannoppen (Bel)
4. P. Dlask (Tsj)
5. E. Franzoi (Ita)
6. S. Vanthourenhout (Bel)
7. G. de Knegt (Ned)
8. T. van Nuffel (Bel)
9. K. Ausbuher (Tsj)
10. E. Vervecken (Bel)


Stand na drie manches:
1. B. Wellens (Bel) 44
2. S. Nys (Bel) 43
3. G. de Knegt (Ned) 34
4. P. Dlask (Tsj) 32
5. S. Vanthourenhout (Bel) 31
6. T. Vannoppen (Bel) 28
7. E. Vervecken (Bel) 23
8. W. Jacobs (Bel) 23
9. K. Ausbuher (Tsj) 16
10. C. van den Bergh (Ned) 15


Kalender:
20/11 – Asper-Gavere
27/11 – Gieten
24/12 – Diegem
05/02 – Hoogstraten
18/02 – Vorselaar

Uitslagen Eredivisie (06/11/2005)

Vanmiddag werden er vier wedstrijden gespeeld in de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NEC - Ajax 1-0
46' Denneboom 1-0

Scheidsrechter: Wegereef (na rust vervangen door Van der Roest).
Toeschouwers: 12.500.
Geel: v.d.Doelen, Boutahar, Wielaert (NEC), Heitinga (Ajax).

Opstellingen:

NEC: Babos, Wielaert, Wisgerhof, Olsson, Leiwakabessy, Takak (Boutahar/36'), v.d.Doelen, Barreto, Tininho, Niedzielan (Grot/69'), Denneboom (Nalbantoglu/89').

Ajax: Stekelenburg, Heitinga (Rosenberg/74'), Grygera, Vermaelen, Emanuelson, Maduro, De Jong (Lindenbergh/58'), Sneijder, Rosales, Anastastiou (Boukhari/67'), Babel.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FC Utrecht - ADO Den Haag 1-1
51' Nelisse 1-0
55' Keller (/ed) 1-1

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 17.500.
Geel: Douglas, Tiendalli, Di Tommaso (FC Utrecht), El Akchaoui, Van der Leegte, Saeijs, Stroeve, Rankovic (ADO Den Haag).

Opstellingen:

FC Utrecht: Terol, Cornelisse, Keller, Di Tommaso, Braafheid, Somers (Broerse/76'), De Jong, Tiendalli, Douglas (Van den Bergh/69'), Nelisse (Fortunť/57'), Maachi.

ADO Den Haag: De Vries, Rankovic, Saeijs, Bodde, El Akchaoui, De Graaf, Van der Leegte, Stroeve, Elia (Kolkka/76'), Mols, Verhoek (Rzasa/90').
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SC Heerenveen - FC Groningen 4-0
5' Huntelaar 1-0
42' Bosvelt 2-0
47' Huntelaar 3-0
71' Samaras 4-0

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 21.200.
Geel: Cornelisse (FC Groningen).

Opstellingen:

SC Heerenveen: Waterman, Seip, Hansson, Breuer, Derveld, Kissi, Bosvelt, Pranjic, Yildirim (Bruggink/59'), Huntelaar, Nilsson (Samaras/30').

FC Groningen: Roorda, Silva (Salmon/73'), Matthijs, Kruiswijk (v.d.Linden/46'), Florťn, Buijs, Lindgren, Seedorf (Fledderus/46'), Levchenko , Nevland, Cornelisse.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Feyenoord - Vitesse 0-0

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 40.000.
Geel: Bahia (Feyenoord), Yakubu, Vreven (Vitesse).

Opstellingen:

Feyenoord: Lodewijks, ÷stlund, Greene, Bahia, Snoyl (Bosschaart/82'), Ghaly (Boussaboun/83'), Paauwe, De Guzman, Castelen, Kuijt, Kalou.

Vitesse: Wapenaar, Vreven, Knol, Dingsdag, Swerts, v.d.Schaaf, Yakubu, Janssen, Hersi (Frankel/89'), Amoah, De Mul (Benson/65').

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 44)

Icoon EredivisiePSV is de grote winnaar van de elfde speelronde in de Eredivisie. Zelf won de titelhouder eenvoudig van Sparta Rotterdam, terwijl AZ, Feyenoord, RKC en Ajax puntenverlies leden.

PSV handhaafde zich aan kop van de Eredivisie door Sparta Rotterdam met 3-0 te verslaan. Het was al de zesde achtereenvolgende competitiezege voor de landskampioen. Grote man aan de kant van PSV was andermaal Jefferson FarfŠn. Na zijn heldenrol midweeks tegen AC Milan scoorde de Peruviaan de eerste en derde treffer in het Philips Stadion. Tussendoor zorgde Beasley voor de 2-0. PSV had in de beginfase het geluk aan haar zijde toen Jason Oost net te hoog mikte en de lat raakte.

AZ liet zich in eigen huis lelijk verrassen door Heracles Almelo: 2-2. Na een uur spelen leek de wedstrijd bij een 2-0 stand (treffers van Sektioui en Arveladze) voor de thuisploeg gespeeld. Calincov bracht echter al snel de spanning terug. In de blessuretijd zorgde doelman Martin Pieckenhagen voor de sensationele gelijkmaker. De Duitser besloot bij een hoekschop van Heracles mee naar voren te gaan, en tot verontwaardiging van het thuispubliek kopte hij de 2-2 binnen. Aan deze treffer ging wel het nodige duw- en trekwerk vooraf.

Ook Feyenoord kwam in eigen huis niet verder dan een remise. Vitesse hield de Rotterdammers op 0-0. Dat was niet verdiend, want Feyenoord creŽerde de meeste kansen. Kuijt, Kalou en Castelen hielpen ze echter allemaal om zeep. Scheidsrechter Luinge onthield Feyenoord een strafschop, nadat hij een charge van Wapenaar op Kalou niet als zodanig interpreteerde. Na de pauze kwam Vitesse zich wat vaker melden voor het doel van Lodewijks en ontstond er een boeiend duel.

Ajax is na de 1-0 nederlaag in De Goffert tegen NEC niet meer dan een middenmotor. Matchwinnaar werd Romano Denneboom, die vlak na de pauze knap binnenschoot. Ajax kwam pas in de laatste tien minuten tot leven. Kansen van Rosenberg en Rosales werden echter niet benut. De equipe van Danny Blind staat in competitieverband al vier wedstrijden achtereen droog. De laatste overwinning boekte Ajax op 2 oktober van dit jaar, op het terrein van Sparta.

De derby van het Noorden tussen SC Heerenveen en FC Groningen eindigde in een eclatante overwinning voor de Friezen: 4-0. Heerenveen kwam met wat geluk op voorsprong, omdat Huntelaars inzet via Kruiswijk in het Groningse doel belandde, maar daarna konden de toeschouwers zich verwarmen aan wonderschone treffers van Bosvelt, Huntelaar en Samaras. Vooral het doelpunt van Bosvelt was memorabel: van zo'n 45 meter verschalkte hij de uitgelopen doelman Roorda. Een kleine driehonderd kilometer zuidelijker werd vrijdag al de Brabantse klassieker RBC - RKC afgewerkt. Subtopper RKC leverde in een kwalitatief niet hoogstaand duel twee punten in tegen de hekkensluiter. Kpaka trof doel voor RBC, terwijl Keller namens RKC verantwoordelijk was voor de gelijkmaker.Uitslagen:

Vrijdag 4 november 2005:

RBC Roosendaal - RKC Waalwijk 1-1

Zaterdag 5 november 2005:

AZ - Heracles Almelo 2-2
PSV - Sparta Rotterdam 3-0
FC Twente - Willem II 3-1
Roda JC - NAC Breda 3-3

Zondag 6 november 2005:

Feyenoord - Vitesse 0-0
SC Heerenveen - FC Groningen 4-0
NEC - Ajax 1-0
ADO Den Haag - FC Utrecht 1-1


Stand aan kop:
1. PSV 11-28 (20-5)
2. AZ 11-25 (34-13)
3. Feyenoord 11-25 (27-11)
4. RKC Waalwijk 11-22 (21-13)
5. Vitesse 11-17 (19-15)


Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Die Jim is toch talentloos!

Na de vele hoogtepunten die er vorige week in Idols waren te zien, valt het natuurlijk niet mee om dat nog te overtreffen. Toch hebben we weer een paar audities van een bijzonder niveau bij elkaar weten te schrapen.

Eťn van de leukste vond ik gisteren toch wel Adam die eerst een verhaal afstak over Jim, die volgens hem niet kan zingen:

"Iedereen kan beter zingen dan Jim en als Jim een Idol kan worden dan kan ik het zeker". Goed eens even kijken...

Tja, geef mij dan toch maar Jim eerlijk gezegd. En laat iemand die Adam svp een gehoorapparaat en een spiegel kado doen zeg. Misschien kan hij nog een nieuw idool worden in een Clearasil-reclame of zo.

Ook geinig was het optreden van Gracia: "Ik ben uit BosniŽ naar Nederland gekomen om mezelf te worden...". Even een vertaling: "ik ben uit BosniŽ naar Nederland gekomen om me tot vrouw te laten ombouwen". Nou prima moet kunnen,maar naast een setje borsten had ze misschien beter ook een nieuw setje stembanden kunnen nemen: kijk maar.

Laatste voor vandaag is Maaike, die eigenlijk best wel leuk zong. Het afwachten is even wanneer de eerste schunnige foto's van haar opduiken. Met een beetje geluk staat haar vriendin er ook nog op..

En voor alle audities van de derde aflevering van Idols klik je natuurlijk hier.

En Adam blijkt een Fokker (TommyKnocker84) te zijn!! Check deze topic... Dank aan Bupatih voor de tip!

Oh ja, wie nog een filmpje heeft van het meisje dat werd afgewezen omdat ze er niet leuk genoeg uizag volgens Hunk Jan Smits, graag ff een linkje in de reacties

Dronken automobilist toetert per ongeluk naar agent

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenDe politie heeft gisteravond een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij met een slok op een auto bestuurde. De man werd opgemerkt door nogal een knullig foutje.

Bij het uitparkeren van zijn auto drukte de man per ongeluk op de claxon. Een agent die toevallig dichtbij stond, meende dat de man hem wilde spreken. Toen de agent de man aansprak, rook hij een alcohollucht, waarop de man meegenomen is naar het bureau. Daar volgde een ademanalyse en daaruit kwam dat de man een promillage van 2,2 had, wat ruim vier keer de toegestane hoeveelheid is.

'Londen snuift 150.000 lijntjes per dag'

Icoon Shocking Het cocaÔnegebruik in Londen blijft maar toenemen. Dat kan worden vastgesteld na onderzoek van het water van de Theems, de rivier die door de stad stroomt. De aangetroffen hoeveelheden drugs in het water (via urine) komen overeen met 150.000 lijntjes per dag op een inwonersaantal van zes miljoen. Een aantal dat vijftien keer zo hoog is als de officiŽle cijfers.

Wetenschappers hebben dit in opdracht van The Sunday Telegraph onderzocht. De resultaten laten het toenemende drugsgebruik in de Britse hoofdstad zien. OfficiŽle cijfers tonen aan dat 139 mensen stierven na het gebruik van drugs. In 1996 bedroeg dit aantal negentien. Artsen vrezen dat het aantal drugsslachtoffers verder zal toenemen.

Ook in Brussel neemt dreiging rellen toe

Icoon Algemeen In de Belgische hoofdstad Brussel neemt de vrees toe dat er gelijksoortige rellen zullen gaan plaatsvinden als die in Frankrijk. Diverse afdelingen van de Brusselse politie hebben gisteren besloten extra personeel van hun vakantie terug te roepen.

Het besluit is genomen op basis van patrouilles van de politie tijdens interventies of routinecontroles. Tijdens deze acties kreeg de politie van groepen jongeren te horen dat zij daarmee best konden ophouden, "anders breekt in de Brusselse straten dezelfde hel los als in Frankrijk."

Tot op gisteren werden de dreigementen niet serieus genomen. Dat veranderde na twee incidenten zaterdagochtend. Zo werd in een metrostation een jongen van Marokkaanse komaf door een agent neergeschoten, omdat de politieagent vreesde dat de jongeman hem onder vuur wilde nemen. Uiteindelijk bleek dat de jongen in het bezit was van een nepwapen.

Bij een ander incident werd een jongen door agenten verplicht de auto te reinigen waartegen hij stond te plassen. Dit ontaardde uiteindelijk in een vechtpartij tussen politie en een groep jongeren. De berichtgeving in de Belgische media voedt de vrees dat jongeren erdoor opgehitst raken. Na negen nachten bereikten de rellen de Belgisch-Franse grens bij Lille.

Verkeer A12 stilgelegd wegens spookrijder

Icoon Politie De politie heeft de afgelopen nacht het verkeer op de A12 van Utrecht naar Arnhem bij afslag Ede stil moeten leggen wegens een spookrijder. De verkeerspolitie verleende net hulp bij een ongeval dat door een andere spookrijder veroorzaakt was, toen er een nieuwe melding binnen kwam. Hierop versperden de agenten onmiddellijk de hele rijbaan.

Andere automobilisten die in de val terecht kwamen, moesten achter de vangrail wachten tot de spookrijder opdook. De 38-jarige spookrijder uit Reeuwijk was vanuit Zandvoort op weg naar huis, aldus een woordvoerder van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). Het is een raadsel hoe hij in Ede is beland. De man bleek bij zijn aanhouding meer dan tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is dan ook ingevorderd.

Saw2

quote:
Jigsaw locks a few unlucky people in a booby trapped shelter and they must find a way out before they inhale too much of a lethal nerve gas and die. But they must watch out, for the traps Jigsaw has set in the shelter lead to death also.
geweldige film, heb hem laatst gezien erg spannend! dit is de eerste scene van de film, en dit laat een beetje zien hoe de rest van de film ook gaat. hier de soundtrack met liedjes van o.a papa roach,mudvayne en the used.

IJskap Groenland groeit 5 cm per jaar

xippie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Ruimtevaart Een onderzoek van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) naar de ontwikkeling van de ijskap van Groenland tussen 1992 en 2003 toont opmerkelijke resultaten. Tegen ieders verwachting in blijkt de ijskap te groeien in plaats van weg te smelten. Gemiddeld in de periode van onderzoek is de ijskap ongeveer 5 centimeter per jaar dikker geworden.

De ijskap op Groenland beslaat een enorme oppervlakte. Volgens ESA is dit 1.833.900 vierkante kilometer. De gemiddelde dikte van de kap is 2,3 kilometer. Met behulp van diverse satellieten is men tot de conclusie gekomen dat in de gebieden boven de 1500 meter de ijskap gedurende het onderzoek jaarlijks 6,4 centimeter dikker is geworden. In de gebieden eronder nam de dikte van het ijs iets af.

Gemiddeld gezien is het ijs met 5,4 centimeter per jaar dikker geworden. De laatste jaren lijkt de groei van het ijs alleen maar meer toe te nemen in de gebieden boven de 1500 meter. In de gebieden eronder lijkt een daling in gang gezet te zijn, echter het gros van het ijs ligt boven de 1500 meter.

Bron: ESA
Dit plaatje toont de ontwikkeling van de ijskap op Groenland in de periode van onderzoek (1992-2003). De getallenlijn onder is in centimeters.

Jack Thompson deel 188

Voordat onze grote vriend Jack Thompson kan gaan verdedigen dat het de bedrijven die GTA III maakten of verkochten verantwoordelijk zijn voor de driedubbele moord in juni 2003, moet de advocaat eerst de rechter ervan zien te overtuigen dat hij Łberhaupt zijn functie als advocaat mŠg beoefenen in de staat Alabama.

Thompson verdedigt de families van de drie politieagenten die werden vermoord door de op dat moment 18-jarige Devin Moore in de zaak tegen Sony, Take-Two Interactive, Rockstar Games, Wal-Mart en GameStop. Maar volgens berichten in 'The Tuscaloosa News', hebben de gedaagden de zaak omgekeerd door het indienen van een motie die Thompson van de zaak moet halen en daarnaast zijn rechten om de wet uit te oefenen in Alabama te ontzeggen voor schending van wettelijke ethiek.

De motie was gebaseerd op Thompsons vele persberichten, waarin regelmatig het advocatenkantoor Black Rome, die enkele van de gedaagden verdedigt, werd aangevallen. Een advocaat van Black Rome zei dat Thompson niet in staat is om de zaak op een beleefde manier voor te zetten en dat hij "de rechtzaal in een circus zou veranderen".

Thompson antwoordde hierop, "Ik ben niet begonnen met dit voedselgevecht. Zij zijn begonnen en ik heb het recht om te reageren, want, geloof het of niet, ik heb een ook een leven buiten deze zaak".

De verdediging diende ook een motie in om de hele zaak te laten verwerpen. Volgens hen zijn games beschermd door het Eerste Amendement en hadden de daden van Moore niet voorzien kunnen worden door de gedaagden.

Rechter James Moore heeft beide zijden gevraagd om met argumenten te komen voor de motie om de zaak te verwerpen, nadat hij had gezegd later met een besluit te komen over beide moties. Voorlopig duurt de strijd nog voort.

CSKA Moskou kampioen van Rusland

CSKA Moskou heeft de Russische landstitel veroverd. De ploeg van Valeri Gazzaev won vanmiddag met 2-1 bij Dynamo Moskou.

Doelpunten van Alexei Berezoutski en Daniel Carvalho brachten CSKA na de pauze op voorsprong. De tegentreffer van Kolodin kwam te laat om het feest te verhinderen. CSKA heeft met nog ťťn speeldag te gaan een voorsprong van vier punten op zowel Lokomotiv als Spartak Moskou. Vorig jaar miste CSKA het kampioenschap op ťťn punt; toen waren de bloemen voor Lokomotiv.

Al met al is 2005 een uitzonderlijk goed jaar voor de club van het leger. In mei veroverde CSKA namelijk de UEFA Cup door Sporting Lissabon in eigen huis met 3-1 te verslaan. Momenteel komt CSKA opnieuw uit in de UEFA Cup. De ploeg valt daarin wat tegen. In de poulefase heeft het na de remise bij SC Heerenveen slechts ťťn punt uit twee duels verzameld.

Belgisch ziekenhuis krijgt politiebureau

Icoon AlgemeenHet universitaire ziekenhuis Gasthuisberg in het Vlaamse Leuven wordt uitgerust met een eigen politiebureau. Ook zal er een cel aanwezig zijn om mensen tijdelijk vast te kunnen zetten. Een politiebureau in een ziekenhuis is een primeur voor de lage landen.

De universitaire kliniek heeft besloten tot de plaatsing van het politiebureau omdat ze jaarlijks met meer dan honderd gevallen van diefstal door jongerenbendes te maken krijgt. Daarnaast zijn er regelmatig problemen met drugsverslaafden en dronken patiŽnten. Het kleine politiebureau, waar enkele agenten permanent aanwezig zullen zijn, moet dergelijke problemen sneller en efficiŽnter aan gaan pakken.

Vooruit dan maar

Het is misschien klote om het te moeten toegeven maar StarSignLeo had het bij het rechte eind toen hij zei dat de ruit van Verdonk vermoedelijk helemaal niet was beschoten.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft na een eerste onderzoek verklaard dat de glasschade waarschijnlijk niet is veroorzaakt door een vuurwapen. Blijft natuurlijk de grote vraag hoe StarSignLeo dit al wist, tenzij hij zelf een steen tegen de ruit van Verdonk heeft gesmeten, die de schade heeft veroorzaakt. In ieder geval ben ik echt blij dat er niet geschoten is op de werkkamer van Verdonk.

Overigens is het natuurlijk maar een eerste conclusie van het NFI en weten we ook niet of alle conclusies van het NFI naar buiten zijn gebracht...

Dead or Alive 4 trailer

Eigenlijk vonden we het allemaal wel plezierig om naar te kijken; die prachtige geprerenderde 'chicks with an attitude'. De Dead or Alive serie draait inmiddels al weer een tijdje mee in het wereldje van de vechtspellen. Nu de 360 eraan zit te komen, kan een nieuwe versie van Dead or Alive natuurlijk ook niet uitblijven. Het spel staat momenteel gepland als launchtitel voor de 360, echter er zijn geruchten dat het spel enige vertraging op heeft gelopen. Hierdoor zou het wel eens januari kunnen worden voordat het spel in de winkel ligt.
Een nieuwe trailer met ruim 3 minuten in-game beelden van het spel is beschikbaar voor diegene die wel houden van een paar stevige chickfights, en dan heb ik het niet over krabben, bijten en harentrekken...

Je kunt de trailer hier downloaden. (25.2MB)

De grondwet deel 3

Deze blog is een uit een reeks over de Grondwet. Elke Nederlander behoort te weten wat de Grondwet is, althans dat zou je wel denken. Veel Nederlanders weten dan ook wat er ongeveer in staat, maar toch wordt de Grondwet vaak niet begrepen en dan met name de Grondrechten. Dit zijn de rechten van de burgers als bescherming van de overheid.

De grondwet begint met de grondrechten. Deze grondrechten bestaan bijna allemaal al sinds het begin van de grondwet. De grondrechten zijn zoals vele denken niet om burgers van elkaar te beschermen. Ze zijn gemaakt om de burgers tegen de overheid te beschermen, zoals de vrijheid van meningsuiting. Dit is ingesteld om te zorgen dat de burger zich kan uiten tegen de overheid, zonder gecensureerd te worden.

Er zijn 23 grondrechten, die allemaal even belangrijk zijn. Het is dus niet dat de eerste grondwet zwaarder weegt dan de tweede of de drieŽntwintigste. Elke grondrecht heeft evenveel bestaansrecht. Toch is de laatste tijd hier nogal een misverstand over gekomen. Zo denkt men dat niet discrimineren (grondwet art. 1) boven vrijheid van meningsuiting (grondwet art. 7) staat en dat de vrijheid van godsdienst (grondwet art. 6) weer boven vrijheid van meningsuiting (grondwet art. 7) staat. Dit komt mede omdat in het nieuws naar voren is gekomen dat een rechter vrijheid van godsdienst hoger achtte dan vrijheid van meningsuiting.

Grondwet artikel 1 kennen wij als het discriminatie verbod en is dan ook de meest bekende grondwet. Het is niet alleen een grondwet, dit is ook de eerste regel van de universele rechten van de mens.
Er staat onder andere: "Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."
Discriminatie is het onderscheidt maken op niet relevante kenmerken of eigenschappen van een persoon.

Grondwet artikel 6 kennen wij als vrijheid van levensovertuiging. Er staat in dat mensen zelf mogen bepalen welk geloof ze betuigen, mits binnen de regels van de wet.

Grondwet artikel 7 kennen wij als de vrijheid van meningsuiting. Hierin staat dat iedereen (dus ook de media) vrij hu gedachten mogen openbaren, mits binnen de regels van de wet. Helaas vergeten de mensen de laatste tijd nogal het stuk over binnen de regels van de wet blijven. Je mag dus niet alles zeggen, zoals men graag wil geloven.

Artikel 23 is de wet over vrijheid van onderwijs en deze heeft de laatste tijd onder druk gestaan. Het gaat dan met name over de volgende zin:
"Het openbaar onderwijs wordt, met eerbiediging van ieders godsdienst of levensovertuiging, bij de wet geregeld."
De discussie loopt of er niet alleen openbaar onderwijs moet zijn, of dat er ook bijzonder onderwijs mag zijn, dus onderwijs zoals christelijk, joods maar ook bepaalde pedagogische stromingen vallen hier onder.

De rest van de grondrechten beslaan al jouw rechten op gebied van je lichaam en je geest, zoals huisvredebreuk, persvrijheid, recht op onderwijs, recht op beschermen, recht op een eerlijk proces, recht op gezondheid, recht op behuizing, recht op bestaanszekerheid, recht op werk, recht op vrijheid, en nog veel meer.

Alle grondrechten zijn hier te lezen.

NS verwacht meer verdachte situaties

Icoon VervoerHet aantal verdachte situaties rond het spoor zal fors toenemen. Dat zegt directeur Bert Meerstadt van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Hij pleit dan ook voor een betere aanpak van terroristische dreigingen. Directe aanleiding voor zijn uitspraken is de chaos die een stopgezette hogesnelheidstrein afgelopen dinsdag veroorzaakte. Twee moslims gedroegen zich verdacht in een ICE-trein, waarop de hele ICE-trein werd stilgezet bij Amsterdam.

NS wil treinen waarin bijvoorbeeld verdachte pakketjes worden aangetroffen, op rustige lokaties op het spoor stilzetten. Zo kunnen andere treinen blijven rijden. "Het treinverkeer wordt dus niet ontregeld", zegt Meerstadt. Ook wil hij afspraken maken met de politie en brandweer over hoe er gehandeld gaat worden bij een incident. "We moeten het belang van alle reizigers en de ernst van een incident goed tegen elkaar afwegen. We moeten recht blijven doen aan de veiligheid van de reizigers, maar tegelijkertijd moeten de treinen blijven rijden".

Overigens veroordeelt de directeur de actie van de reizigers afgelopen dinsdag niet. "Achteraf kun je niet zeggen of dit incident goed of fout is aangepakt. Reizigers hebben logischerwijze alarm geslagen".

Rix nieuwe manager Hearts

Willem van Hanegem wordt geen manager van Hearts. Volgens BBC Sport zal deze week worden bekendgemaakt dat Graham Rix de opvolger is van George Burley.

De 48-jarige Rix was van 1996 tot en met 2000 assistent-trainer van Chelsea. Hij coachte ook Portsmouth en Oxford. In 1999 bracht hij enkele maanden in de cel door na een seksuele relatie met een meisje van vijftien jaar. Rix speelde begin jaren negentig gedurende een periode bij het Schotse Dundee. In de jaren tachtig was hij echter het icoon van Arsenal. Rix speelde liefst 464 wedstrijden voor The Gunners. Hij kwam zeventien keer uit voor de Engelse nationale ploeg.

Rix is de opvolger van George Burley, die afgelopen maand opstapte. Op dat moment leidde Hearts ongeslagen de competitie. Momenteel heeft het evenveel verliespunten als Celtic. Het gerucht ging dat Burley opstapte vanwege zijn gebrouilleerde relatie met grootaandeelhouder Vladimir Romanov. Na Burleys vertrek circuleerden vele namen op Tynecastle, waaronder die van Van Hanegem, Ranieri en Robson.

Sluiter naar finale in Aken

Raemon Sluiter heeft de finale van het Challengertoernooi in het Duitse Aken weten te bereiken. De Rotterdamse tennisser won in twee sets van de als tweede geplaatste Duitser Alexander Waske, setstanden waren 6-3 7-6 (8).

In de finale stuit de als zevende geplaatste Nederlander nu op de nummer ťťn van de plaatsingslijst, de Rus Evgeni Korolev. Die versloeg in de andere halve finale de Duitse qualifier Dominik Meffert met 7-5 6-4.

GTA: SA grote winnaar Golden Joystick Awards

Rockstars GTA San Andreas was dit jaar de grote winnaar bij de Golden Joystick Awards. Het spel sleepte awards in de wacht voor Ultimate Game of the Year, PlayStation 2 Game of the Year, Best Game Soundtrack of 2005 en daarnaast nog awards voor Hero of 2005 en Villain of 2005 voor respectievelijk hoofdkarakter CJ en corrupte agent Officer Tenpenny.

Ook Nintendo viel in de prijzen met de award voor Publisher of the Year en One to Watch for Christmas voor The Legend of Zelda: Twilight Princess. Sony ging naar huis met de Golden Joystick voor Innovation of the Year voor haar PSP, Halo 2 won Xbox Game of the Year en Valve kreeg de prijs voor PC Game of the Year met Half-Life 2.

De jaarlijkse Golden Joystock Awards, gepresenteerd door de Britse comedian Jimmy Carr, vonden plaats in het luxe Park Lane Hilton Hotel in Londen. De awardshow, die dit jaar voor de 23ste keer gehouden werd, zijn inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste jaarlijkse evenementen in de gamingwereld. Iedere award wordt uitgereikt op basis van de stemmen van gamers, waaraan uiteindelijk 200.000 van hen gehoor gaven dit jaar.

"[...]
Having achieved such popularity with gamers and spawning a whole slew of imitators, it's no surprise to see GTA San Andreas pick up such an impressive haul of awards. With over 200,000 votes cast in this year's Golden Joysticks, it's clear how central gaming has become to the world of home entertainment. These awards celebrate innovation and achievement as well as popular success. Game developers love winning one because they are awarded solely by the votes of those people who buy and play their work.
[...]"


Aldus organisator James Ashton-Tyler van Future Publishing.
Overzicht van alle winnaars:

quote
PlayStation 2 Game of the Year: Grand Theft Auto: San Andreas

GameCube Game of the Year: Resident Evil 4

Xbox Game of the Year: Halo 2

PC Game of the Year: Half-Life 2

The Carphone Warehouse Handheld Game of the Year: Super Mario 64 DS

Best Film-Based Game of 2005: Resident Evil 4

BBC Radio One - Colin and Edith's Best Game Soundtrack of 2005: Grand Theft Auto San Andreas

The Sun Online Online Game of the Year: World of Warcraft

Publisher of the Year: Nintendo

The In Stock Magazine Retailer of the Year: Play.com

The Game One Gaming Innovation of the Year: PSP

The MCV One to Watch for Xmas: The Legend of Zelda: Twilight Princess

The Sun's One to Watch for 2006: Resident Evil 5

Hero of 2005: CJ from Grand Theft Auto San Andreas

Villain of 2005: Officer Tenpenny from Grand Theft Auto San Andreas

The Girl's Choice for 2005: The Sims 2

Editor's Game of the Year: Resident Evil 4

Unsung Hero of the Year: Fahrenheit


Man mishandelt onwillige danspartner

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieIn Kampen is vannacht bij een horecagelegenheid aan het Stationsplein een negentienjarige vrouw mishandeld door een 21-jarige man uit Meppel. De verdachte zat aan het slachtoffer wat de vrouw niet wilde.

Toen hij aan haar had gezeten gaf de vrouw hem een duw en een klap met haar vlakke hand. Als antwoord gaf hij haar weer een vuistslag op haar gezicht waar ze een tand door de lip en een scheve voortand aan over hield. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Milwaukee Bucks zetten goede start voort

De Milwaukee Bucks hebben ook de derde wedstrijd sinds het begin van het NBA-seizoen gewonnen. Nadat ze eerder de uitwedstrijden tegen Phildelphia 76ers en New Jersey Nets wonnen, wist de ploeg van de Nederlandse center Dan Gadzuric voor eigen publiek de winst tegen Miami Heat te pakken: 105-100. Gadzuric kreeg acht minuten speeltijd en daarin was hij goed voor twee punten.

Miami speelde zonder de aan zijn enkel geblesseerde Shaquille O'Neal en verspeelde in het laatste kwart van de wedstrijd een voorsprong van negen punten. Bij de Bucks waren Michael Redd en Bobby Simmons topscorers met 23 punten. Bij Miami was Dwyane Wade met 21 punten en 9 assists de belangrijkste speler.

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Wat moet je hier nu over vertellen? Wat kun je hier nu nu over vertellen? Niet veel in ieder geval. Maar er moet toch iets over gezegd worden.

Het enige verstandige wat over deze site gezegd kan worden is het volgende:
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Oh ja, wel in het Engels dan en met het geluid aan, anders krijg je alleen maar een zielig wit schermpje.

Iran wil meer uranium verrijken

Icoon AlgemeenIran wil opnieuw uranium opwerken in de centrale bij Sifahan, ondanks de internationale druk om zijn kernprogramma te staken. "We hebben het Internationale Atoomenergie Agentschap (IAEA) gezegd dat we opnieuw ruwe materialen in de productieketen inbrengen", aldus een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad.

De opwerking van uranium is de eerste stap in de verrijking van het materiaal. De giftige stof kan zowel gebruikt worden voor kernenergie als voor kernwapens. De IAEA heeft Iran opgeroepen om alle procedures voor de verrijking van uranium stil te leggen. Het VN-agentschap deed dat in een resolutie die het mogelijk maakt de zaak over te dragen aan de VN-veiligheidsraad.

Iraanse cartoon verheerlijkt zelfmoordaanslag

Icoon AlgemeenOp de Iraanse staatstelevisie is een week geleden een tekenfilm uitgezonden die het plegen van zelfmoordaanslagen tegen IsraŽliŽrs verheerlijkt. "Ga en toon de zionisten hoe dapper en heldhaftig de kinderen van Palestina zijn", wordt in de film tegen de jongen Abd gezegd. Vervolgens blaast hij zich op temidden van een konvooi Israelische soldaten.

De tekenfilm werd uitgezonden tijdens de zogeheten Jeruzalem-dag. Hierop protesteren IraniŽrs tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden door IsraŽl. Het tien minuten durende filmpje volgt de tiener Abd al-Rahman, die in het begin zijn familie uitgemoord ziet worden door IsraŽliŽrs. Ali Ansari, een Britse Iran-deskundige, noemt de cartoon anders dan eerdere anti-IsraŽl-propaganda. "Het is verbazingwekkend dat ze een dergelijk filmpje maken dat zo duidelijk gericht is op kinderen", stelt Ansari.

De tekenfilm lijkt onderdeel uit te maken van de oproep van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad om IsraŽl 'van de kaart te vegen', zoals de ultra-conservatief dat onlangs uitdrukte. Die oproep zorgde voor internationale verontwaardiging.

Blauwe Ballen Machine

Je hebt mensen met te veel tijd en je hebt mensen die echt niet weten hoe ze hun tijd om moeten krijgen.

Mensen die daarnaast ook nog graag leuke plaatjes maken, moeten zeker te veel tijd hebben. Vooral als je kijkt naar deze Blue Ball Machine en de Blue Ball Machine 2. Het beste kun je deze machine bekijken met een zo groot mogelijk scherm.

Kun je er niet genoeg van krijgen, stel het plaatje dan in als achtergrond op je PC.
Met dank aan MMaverick voor de 2e machine.

CD: No Regrets - Unreal

Ik deed een jaar geleden een interview met Piet Goddaer. Op de vraag hoe het toch kan dat Belgische bands en artiesten in vergelijking met Nederlandse vaak zo'n verdomd eigen(wijs) geluid hebben, antwoordde de Ozark Henry-zanger in een haast onverstaanbaar West-Vlaams: 'Wij Belgen kijken meer naar onze buurlanden en met name naar Frankrijk terwijl de Nederlandse groepen zich blijven fixeren op Engeland en de Verenigde Staten.' Zo had ik het nog niet bekeken.


Schiphol past veiligheidscontrole aan

Icoon VervoerDe veiligheidscontroles op Schiphol voldoen niet aan de Europese regels. De luchthaven gaat de controles dan ook per 1 december aanpassen. Reizigers naar niet-Schengenlanden worden vanaf dat moment niet meer meteen achter de paspoortcontrole gescreend, maar bij de gate.

Voor 1 juli 2001 werkte Schiphol al met de gate-controles. Daarna stapte de luchthaven over op een centrale controle direct achter de douane, omdat dat minder personeel vergde en efficiŽnter werkte. Nu zal elke gate weer worden voorzien van veiligheidspoortjes en rŲntgenapparatuur. Dat kost acht miljoen euro. Ook is er zeker 200 man extra nodig voor de gatecontroles.

De kosten voor het ombouwen gaat Schiphol doorberekenen aan de luchtvaartmaatschappijen. En die zullen de veiligheidstoeslag voor reizigers waarschijnlijk verhogen, zo liet een woordvoerster weten.

'I love verkeersregels'-campagne goed ontvangen

I love verkeersregelsZestig procent van de Nederlanders zegt dat de nieuwe campagne 'I love verkeersregels' heeft geholpen om meer bewust te worden over het eigen verkeersgedrag. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Meer dan veertig procent van de respondenten zegt zelfs nu extra op de regels te gaan letten. Minister van Verkeer Karla Peijs (CDA) is dan ook tevreden met het resultaat.

Verkeers- en gedragsdeskundigen hadden ervoor gewaarschuwd dat weggebruikers de campagne betuttelend zouden kunnen vinden. Langs snelwegen staan nu grote billboards met daarop teksten als 'I love rechts rijden' en 'I love afstand houden'. Daarnaast staan de teksten op matrixborden en zijn er speciale bumperstickers uitgedeeld. Op deze manier worden automobilisten opgeroepen zich aan de verkeersregels te houden.

Uit het onderzoek blijkt ook dat ongeveer 84 procent van de bevolking de campagne na zes weken al kende. Het ministerie hoopte dat de actie voor veel discussie in de media zou zorgen. In die opzet lijkt het nu te zijn geslaagd.

Mieremet komt naast Klepper te liggen

Icoon MisdaadDe deze week in Thailand geliquideerde topcrimineel John Mieremet zal vrijwel zeker zijn laatste rustplaats vinden op de Amsterdamse begraafplaats Sint Barbara, naast zijn in 2000 overleden 'zakenpartner' en maatje Sam Klepper. Klepper en Mieremet kochten jaren geleden een gezamenlijk graf op het kleine kerkhof in Amsterdam-West.

Sam Klepper werd in oktober 2000 temidden van winkelend publiek op het Amsterdamse Gelderlandplein geliquideerd. Zijn begrafenis zorgde destijds voor opschudding en verontwaardiging in de hoofdstad. Begeleid door tientallen Hells Angels maakte de rouwstoet een 'ereronde' door het centrum van Amsterdam. Delen van de A10 werden afgezet, voor het hoofdbureau van politie aan de Elandsgracht werd vuurwerk afgestoken en bij het passeren van de Westertoren werden door de koster de kerkklokken geluid.

Mieremet en Klepper maakten in de jaren negentig in de Nederlandse onderwereld naam als het duo Spic & Span, een verwijzing naar de brute en grondige wijze waarop met tegenstanders werd afgerekend. Hun samenwerking dateert al van eerder. Ze groeiden samen op in de Amsterdamse Kinkerbuurt en vormden als twintigers met de eveneens deze week vermoorde Cees Houtman de beruchte Houtman-bende.

Brandweer A'dam moet 48 uur werken

De brandweerlieden die op dit moment aan het werk zijn in Amsterdam worden pas maandagochtend afgelost. Volgens een woordvoerder is er een uitzonderlijke situatie ontstaan. Het is niet gebruikelijk dat de brandweer zo lang achter elkaar werkt. De mensen die nu aan het werk zijn, begonnen vrijdagochtend al.

Gisterenochtend meldden 125 stakers zich massaal ziek. Het is onduidelijk waarom ze dat deden, aangezien ze geen woordvoerder hebben. De vakbonden steunen de actie evenmin. Alle stakers hebben zaterdag een medische keuring moeten ondergaan. Daaruit bleek al dat het merendeel niet ziek is. Het gevolg is dat ze gekort zullen worden op hun salaris.

Burgemeester Cohen is woedend. "Onacceptabel", zo zei hij gisteravond. Het verbaasde hem dat zijn korps het op deze manier liet afzien. "Zo ken ik het korps niet."

Update 11:06 uur
De meeste brandweerlieden in Amsterdam die zich ziek hadden gemeld, zijn inmiddels weer aan de slag gegaan. 80 medewerkers zijn gisteren getest of ze echt ziek waren. 70 van hen bleek niet ziek te zijn. Onder de dreiging van salariskorting, zijn ze vandaag toch verschenen op de kazerne.

De Telegraaf gaat tv maken

De Telegraaf heeft grootse plannen om binnenkort te starten met het uitzenden van televisie via internet. Inmiddels is een volledig geautomatiseerde televisiestudio opgeleverd bij de krant. "We noemen het Studio 3, dat geeft ons ambitieniveau wel aan", zegt Marianne Zwagerman, projectleider Groei bij De Telegraaf. Wanneer de eerste uitzendingen beginnen, houdt ze geheim. "Maar die studio is nu up and running. Ik kan me niet voorstellen dat we er eerst nog een half jaar naar gaan zitten kijken. We zijn klaar voor uitzending."

Wat voor programma's er precies gemaakt zullen worden, is nog onbekend. "Daar willen we de markt mee verrassen", zegt Zwagerman. Vast ligt wel dat het niet alleen maar nieuws zal zijn. "Het gaat veel verder dan dat. Algemeen nieuws is een van onze peilers, maar we hebben er veel meer dan dat. Ineens ligt de wereld van het gesproken woord voor ons open. We hebben op dat gebied wel allerlei iconen in huis, zoals Wilma Nanninga en Fiona Hering, maar tot nu toe waren we daarbij afhankelijk van andere televisieprogramma's. Die afhankelijkheid zijn we kwijt."

De studio geeft een nieuwe ambitie aan van De Telegraaf. "We zeggen al een hele tijd dat we een multimediale uitgever zijn, maar als je die studio binnenkomt, dan voel je dat ook echt", legt Zwagerman uit. Of er nog meer ambities zijn, is niet duidelijk.

Oostenrijker leeft half jaar met dode vrouw

Een Oostenrijkse man uit Traiskirchen, nabij Wenen, heeft zeker een half jaar naast het lichaam van zijn overleden vrouw geleefd. De politie ontdekte het lichaam in verre staat van ontbinding in de badkamer van de woning van de man.

De 66-jarige man, die volgens de politie een verwarde indruk maakte, wilde de agenten eerst niet in zijn woning laten en verklaarde dat zijn even oude vrouw te ziek was om de agenten te woord te staan.

Vermoedelijk is de vrouw een natuurlijke dood gestorven. De man is door de politie in een psychiatrische instelling geplaatst.

Grolsch-manager vermist in Nieuw-Zeeland

Icoon AlgemeenIn Nieuw-Zeeland wordt sinds vrijdag een Nederlander vermist. Het betreft Guus Klatte, regiomanager van bierbrouwerij Grolsch in onder meer AustraliŽ en Nieuw-Zeeland. Klatte was samen met de Nieuw-Zeelandse dranktycoon Michael Erceg in een helikopter onderweg van Auckland naar Queenstown, toen het toestel van de radar verdween.

Erceg, die sinds vorig jaar een vliegbewijs voor de helikopter had, vloog het toestel zelf. Het tweetal is waarschijnlijk terechtgekomen in slecht weer boven het Noordelijk Eiland. Onduidelijk is waar precies moet worden gezocht naar Erceg en Klatte. Michael Erceg, een Nieuw-Zeelander van Kroatische afkomst, is de eigenaar van Independent Liquor. Hij behoort tot de tien rijkste personen van zijn land.

Potloodventer loopt letterlijk blauwtje

Icoon Domme criminelenEen 23-jarige schennispleger in het Brabantse natuurgebied Liesbos heeft letterlijk een blauwtje gelopen. Nadat de politie een melding kreeg dat de man actief was, rukten agenten uit naar het bos. De laatste weken waren er al meer meldingen geweest, en aan de hand van getuigenverklaringen werd de auto van de verdachte herkend.

Wandelaars in het natuurgebied werden aangesproken door de agenten, en kregen een signalement van de verdachte. Onder hen was ook een eerder slachtoffer dat haar hond uitliet in het bos. Toen zij even later de man zag lopen aarzelde ze geen moment en spoot ze zijn hoofd blauw met een spuitbus die ze bij zich had. De geschrokken potloodventer kon vervolgens overmeesterd worden door een aantal omstanders, die de man overdroegen aan de politie.

Voor de tiende keer rellen in Frankrijk

schapie_schapie had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon AlgemeenHet is voor de tiende avond achtereen tot grote ongereldheden gekomen in onder andere de Parijse voorsteden, met een grotendeels allochtone bevolking. Het was ook in andere steden in Frankrijk opnieuw raak.

Er werd brand gesticht in een crŤche en in een basisschool in Grigny. Ook werd een bibliotheek in Toulouse in lichterlaaie gezet. Er zijn door ordetroepen circa honderd brandstichtingen in auto's overal in Frankrijk gemeld, waarvan een aantal ook in de hoofdstad Parijs. De politie heeft tien mensen opgepakt.

Er is gisteren door de Franse premier De Villepin een crisisoverleg gehouden met ministers en een islamitische leider in verband met het aanhouden van de ongeregeldheden. Voorlopig gaat het om de ergste rellen sinds tien jaar in Frankrijk. De rellen bereikten in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoogtepunt. Vele gebouwen, zoals scholen en winkels, en zo'n negenhonderd auto's gingen in vlammen op. Er werden door de politie die nacht 253 mensen gearresteerd.

Ook in veel andere steden waaronder Marseille, Toulouse, Lyon, Lille en Rennes werden vrijdagavond incidenten gemeld. In een Noord-Franse plaats gooide een relschopper een molotovcocktail in een volle bus.

De Villepin heeft acht ministers bijelkaar geroepen voor een crisisberaard. Ook heeft hij gesproken met het hoofd van de Grote Moskee in Parijs. Voor het einde van de maand moet er een actieplan voor de verloederde buitenwijken op tafel liggen, volgens de premier.

Minister Sarkozy van Binnenlandse Zaken benadrukte dat geweld geen oplossing is. Bij een bezoek aan een politiepost vertelde hij de agenten dat ze op steun van de regering kunnen rekenen. "De sleutel tot de oplossing van dit alles ligt in arrestaties", voegde hij eraan toe.

De minister wordt door de linkse oppositie ervan beschuldigd dat hij de rellen zou hebben aangewakkerd door de oproerkraaiers "uitschot" te noemen. De communistische partij heeft zijn aftreden geŽist. De socialistische partij PS, de grootste Franse oppositiepartij, is tegen het aftreden, omdat de relschoppers dit als een beloning zouden kunnen zien.

Geschrokken bewoners vinden hun auto's verwoest terug
Geschrokken bewoners vinden hun auto's verwoest terug


Update 09:48
Afgelopen nacht zijn meer dan duizend auto's in vlammen opgegaan. Gisternacht vielen er ook al zo'n 900 ten prooi aan het vuur. De rellen sloegen voor het eerst over naar het centrum van Parijs, want ook daar werden auto's in brand gestoken. Naast de auto's brandden ook weer openbare gebouwen - waaronder twee scholen bij Parijs - en diverse winkel- en bedrijfsruimtes af. Zo staken jongeren ten westen van Parijs een vestiging van McDonald's in de fik, die tot de grond aan toe afbrandde. De politie heeft ruim 300 arrestaties verricht.

Naast Parijs en omgeving waren er onder meer ongeregeldheden in Rennes, Rouen, Lille, Lyon, Toulouse, Avignon en Clermond-Ferrand. Ooggetuigen meldden in Evreux, ten westen van Parijs, een zeer harde confrontatie tussen politie en tientallen jongeren van wie sommigen honkbalknuppels bij zich hadden. Aan beide zijden vielen gewonden.

Meer belasting voor huis met uitzicht

Britten die een leuk uitzicht willen hebben op een mooi natuurgebied of een groene golfbaan, moeten daar in de toekomst wellicht belasting over gaan betalen. Het voorstel van de Labour partij is een onderdeel van het nieuwe systeem dat bepaalt hoeveel gemeentelijke belasting je over je woning moet betalen.

De zogenoemde 'asset appraisal (waardering van je bezit) computer' bepaalt aan de hand van enkele voorwaarden of je meer of minder voor je woning moet betalen. Hoe leuker het huis waar je woont, des te meer belasting je kwijt bent. Huiseigenaren die uitkijken op water of bergen, in een natuurgebied wonen of een golfbaan naast de deur hebben zullen meer moeten betalen. Ook een garage of een parkeerplek voor de deur leiden tot meer belasting.

Mp3 en meer 14

Weer wat leuke opendirs gevonden, vooral de aanrader van deze week die moet je echt downloaden.

[ROCK]
Rammstein - Rosenrot
BloodHoundGang - Greatest Hits
Queen - Live In Paris 2005
My Chemical Romance - Three Cheers For Sweet Revenge
Avril Lavinge - B-sides
Mudvayne - Lost And Found
Matchbox 20 - More Than You Think You Ar

[POP]
Telepopmusik - Angel Milk
Norah Jones - Feels Like Home
Tatu - Dangerous And Moving
Gorillaz - Demon Days

[OST]
Lord Of The rings 1
Corpse Bride
13 going on 30
Dude, where's my car

[UIT DE SUBMIT]
Ftp vol muziek
Met dank aan XyuT voor de submit
Top40 muziek
Met dank aan robnettie voor de submit

[OVERIG]
relaxation sounds

[AANRADER]
Death Cab For Cutie - Plans

Als je zelf nog een leuke Open dir hebt dan kun je die gewoon submitten gebruik dan als titel Open dir.
En dan staat je open dir er de volgende keer misschien ook bij.

Oja, Zoek je toevallig nog nummers of een cd van een bepaalde artiest, laat dat dan even weten door een berichtje in de submit te zetten met als titel [OPENDIR] Ik zoek liedjes/cd van "artiest" en in het bericht een goede beschrijving, dan staat jou artiest er de volgende keer misschien ook bij!

Dirs leeghalen doe je natuurlijk met DownThemAll

Politie haalt spandoeken over Verdonk weg

In Amsterdam heeft de politie gisteren vier spandoeken weggehaald die bevestigd waren aan kraakpanden. Volgens het Openbaar Ministerie zijn ze beledigend voor minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken. De gemeente Amsterdam, politie en justitie besloten na overleg de spandoeken te verwijderen ''gezien de huidige dreigende situatie rondom de minister''.

Op de doeken werd gerefereerd aan de brand op Schiphol waarbij elf asielzoekers omkwamen. Ze bevatten leuzen als 'Rita Verdonk moordenaar' en 'Elf levend verbrand, Rita bedankt'. Volgens een woordvoerster van burgemeester Job Cohen was het ''een moeilijke afweging'' om de doeken weg te halen, maar gaf de actualiteit de doorslag. ''De teksten worden beschouwd als smaad'', aldus de zegsvrouw. Volgens de politie is de verwijdering vrij probleemloos verlopen. Er zijn geen arrestaties verricht.

De linkse actie-site Indymedia bericht al een paar dagen over de spandoeken. Volgens een uitgebreid artikel van gisteren ging het weghalen gepaard met bruut geweld waarbij veel schade werd aangericht. De site meldt ook dat er al weer nieuwe spandoeken over Verdonk zijn opgehangen, met iets andere teksten.


Foto Indymedia
Inmiddels verwijderd spandoek
Foto Indymedia
Nieuwe spandoeken op kraakpand Vrankrijk

Moslims doen aangifte tegen R'damse wethouder Pastors

Tegen Leefbaar Rotterdam-wethouder Marco Pastors zal bij justitie aangifte worden gedaan wegens discriminatie, belediging en opruiing. Dat hebben de Unie Marokkaanse MoskeeŽn Amsterdam en Omstreken (UMMAO) en de Federatie Islamitische Organisaties Nederland gisteren laten weten. Ook zal er een klacht worden gedeponeerd bij het antidiscriminatie bureau voor de regio Rotterdam-Rijnmond, Radar.

De moslimorganisaties zijn boos over uitspraken van Pastors in oktobernummer van het katholieke informatieblad IDee. Daarin stelt de wethouder Volkshuisvesting volgens hen dat moslim-immigranten, in tegenstelling tot niet moslims, hun geloof gebruiken als excuus voor crimineel gedrag. ''Een Antilliaan of Kaapverdiaan weet dat stelen nooit mag. De criminele probleemgroep daarbinnen maakt geen onderscheid tussen gelovigen en niet-gelovigen. Ze stelen van iedereen. Bij moslims wordt veel van wat zij doen verklaard vanuit hun religie. Antillianen en Kaapverdianen gebruiken hun religie niet als verklaring voor hun (wan)gedrag'', aldus Pastors.

Aanzetten tot haat
Volgens UMMAO-woordvoerder Ahmed Marcouch zijn de uitspraken van Pastors islamofoob, buitengewoon grievend en zetten ze aan tot discriminatie en haat jegens moslims: ''Pastors maakt misbruik van de situatie en de omstandigheden in de samenleving om mensen tegen elkaar op te zetten en in het bijzonder moslims aan te wijzen als de oorzaak van alle maatschappelijke problemen in de samenleving.''

Pastors heeft een tijd terug van de Rotterdamse gemeenteraad een spreekverbod opgelegd gekregen over de islam en moslims. Hij mocht zich enkel nog uitlaten over zaken die op zijn beleidsterrein spelen. Binnen het college van burgemeester en wethouders is een gespannen sfeer ontstaan na de recente uitlatingen.


- - -
Het totale stuk tekst uit IDee van Pastors luidt als volgt (hij reageert op een vraag waarom hij zich zo focust op moslimmigranten): ''Migranten zijn oververtegenwoordigd in achterstandsgroepen. Bij christelijke migranten zie ik achterstanden die we gewend zijn te repareren. Zij delen dezelfde cultuurwaarden. Ik weet, ik generaliseer, maar een Antiliaan of Kaapverdiaan weet dat stelen nooit mag. De criminele probleemgroep daarbinnen maakt geen onderscheid tussen gelovigen en niet- of anders-gelovigen. Ze stelen van iedereen!''

''Bij moslims wordt veel van wat zij doen verklaard vanuit hun religie. Het geloof wordt door henzelf als relevant ingebracht. Antilianen of Kaapverdianen gebruiken hun religie niet als verklaring voor hun (wan)gedrag. Moslims gebruiken hun religie wel vaak als reden voor hun gedrag, en om zich van deze maatschappij af te keren. Zo is het bijvoorbeeld onvoorstelbaar voor veel moslims om met een niet-moslim te trouwen.''

''Dat maakt het lastiger om er iets aan te doen. Door die religieuze component ontstaat er ook een collectiviteit die er voor gaat liggen en oplossingen bemoeilijkt vanwege de scheiding van kerk en staat waardoor je je als overheid al snel bemoeit met religie en daarmee op verboden terrein begeeft. Bij vrijheden zoals vrijheid van geloof, partnerkeuze, seksuele geaardheid zie ik bij veel moslims een georganiseerd verzet tegen het overnemen van westerse waarden en normen.''

''Er zit een stroming in die geloofsgemeenschap die de verschillen juist vergroot in plaats van toe wil groeien naar onze waarden en vrijheden. Daarom verdient de islam bijzondere aandacht en kun je niet zeggen dat het gewoon mensen uit een ander land zijn.''

Afellay onzeker voor duels Jong Oranje

Het is onwaarschijnlijk dat Ibrahim Afellay zich deze week zal melden bij bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje. De middenvelder van PSV heeft last van zijn lies.

Afellay kreeg gisteravond al rust van trainer Guus Hiddink tijdens de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-0). Hiddink zei na afloop dat hij niet verwacht dat Afellay kan meespelen met Jong Oranje in de duels tegen Slovenie van komende week: ”Het is teveel gevraagd om hem nu naar Jong Oranje te laten gaan. De doktoren hebben contact gehad en in mijn optiek heeft het niet veel zin om hem te laten gaan als hij niet helemaal fit is.”

De equipe van Foppe de Haan speelt komende zondag eerst in SloveniŽ, waarna drie dagen later in het Abe Lenstra Stadion de return op het programma staat. De winnaar van de barragewedstrijden mag naar het EK 2006, dat van 25 mei tot en met 6 juni wordt afgewerkt. Een van de acht deelnemende landen zal als organisator fungeren.

Heideman slaat dubbelslag

De tweede dag van de Essent-driedaagse leverde tweemaal succes op voor Jan Maarten Heideman. De Oldebroeker was steeds de snelste in de massasprint.

Dag twee van de Essent-driedaagse vond plaats in Heerenveen. De mannen reden twee wedstrijden over zeventig ronden, terwijl de vrouwen dertig omlopen minder hoefden af te leggen. Bij de mannen waren twee massasprints onvermijdelijk. Niemand slaagde erin een serieuze ontsnapping op touw te zetten. Jan Maarten Heideman profiteerde zo tweemaal van zijn eindschot; Michaud eindigde achter Heideman steeds als tweede. Heideman blijft uiteraard de leider in het tussenklassement.

Bij de vrouwen is er wel een nieuwe koploper, namelijk Foske Tamar van der Wal. De jonge Groningse troefde tijdens de eerste manche DaniŽlle Bekkering af, om even later achter Jolanda Langeland als tweede te finishen van een omvangrijke kopgroep van veertien vluchters. Vandaag eindigt de driedaagse in Groningen. De mannen schaatsen dan liefst drie manches over veertig ronden. De vrouwen komen even vaak in actie, maar moeten slechts de helft van die afstand afleggen.

De Essent-driedaagse is een experiment van de KNSB om enerzijds de lege maand november te vullen en anderzijds tegemoet te komen aan de wensen van de internationale schaatsunie (ISU) om de wedstrijden korter te maken. Alleen op die manier kan marathonschaatsen ooit een olympische status krijgen.


Stand Essent-driedaagse, na twee dagen (4 manches):

Mannen:
1. Heideman 101,3
2. Michaud 93,1
3. Berga 75

Vrouwen:
1. Van der Wal 87,1
2. Bekkering 85,1
3. Langeland 79,1

De Gamecube, een terugblik

Nu de Xbox 360 voor de deur staat en het einde van de (economische) levensduur van de Gamecube in de ogen van veel mensen in zicht komt lijkt het me een goed moment om eens objectief terug te blikken. Ik zal in mijn komende twee columns terugkijken op de GameCube en de Xbox en wat ze bij mij als gamer, voor gevoel hebben achtergelaten. De PS2 laat ik buiten beschouwing aangezien voor deze console het komende jaar nog volop toppers verschijnen en de PS3 nog erg ver weg is. Als eerste zal ik terugblikken op de Nintendo GameCube, de console die tijdens deze generatie voor de meeste discussie heeft gezorgd.

DVD: Kingdom of Heaven S.E.

In Hollywood hebben ze de geschiedenisboeken de laatste jaren flink geplunderd. De geschiedenis van Alexander kwam voorbij, het paard van Troje werd binnengehaald, er werd met gladiatoren gevochten en we zagen koning Arthur voorbijkomen. Nu is de geschiedenis van Jeruzalem aan bod in Kingdom in Heaven, een film van Ridley Scott met onderandere Orlando Bloom, Liam Neeson en Eva Green. Sinds kort op DVD verkrijgbaar op ťťn disc of een uitvoering met twee discs boordevol extra materiaal.
Mauresmo, Dementieva in eindstrijd

Elena Dementieva en Amelie Mauresmo spelen vannacht om de titel in Philadelphia. Dementieva hoefde niet eens in actie te komen om zich te plaatsen voor de finale.

Dementieva zag haar landgenote Nadia Petrova kort van te voren forfait geven voor de halve eindstrijd. Petrova had nog last van een hielblessure, die ze opliep in de kwartfinales tegen Sucha. ”Ik ben heel erg teleurgesteld dat ik niet in staat ben om te spelen,” zei Petrova, wier deelname aan de WTA Tour Championships opeens op de tocht komt te staan. Dat toernooi gaat al over twee dagen van start en wordt afgewerkt in Los Angeles.

Dementieva ontmoet Mauresmo in de finale. De FranÁaise nadert weer haar topvorm na teleurstellende resultaten in Moskou en ZŁrich. Vannacht rekende ze zelfs in twee sets af met rijzende ster Nicole Vaidisova: 7-5 en 7-5. De breaks vonden steeds plaats op een cruciaal ogenblik, namelijk toen Vaidisova serveerde om in de set te blijven. Mauresmo was opgelucht na afloop: ”Het was voor ons beiden lastig om te breaken, maar ik maakte gebruik van de gelegenheden.”

Wereldrecord Ervik op 3.000 meter

Eskil Ervik is na vannacht de nieuwe wereldrecordhouder op de 3.000 meter. De 30-jarige Noor reed in Calgary een tijd van 3.37,28.

Het oude wereldrecord stond op naam van Chad Hedrick, die in maart van dit jaar een tijd van 3.39,02 had geklokt. Ervik baarde drie weken geleden ook al opzien door in Inzell een supersnelle 3.44,90 te klokken. De 3.000 meter is bij de mannen geen olympische afstand, in tegenstelling tot bij de vrouwen. Achter Ervik eindigden Carl Verheijen (met 3.39,52) en Enrico Fabris (met 3.40,23) als nummers twee en drie. Volgende week is Calgary het decor van de eerste wereldbekerwedstrijd.

[A1GP] Uitslag hoofdrace

Team Frankrijk heeft ook de hoofdrace gewonnen op het circuit van Eastern Creek. De wedstrijd werd lange tijd geneutraliseerd door een zware crash van Japan.

Bij de start van de race pakte Portugal direct de leiding van Frankrijk, die van pole positie mocht starten. Portugal bleek echter een valse start te hebben gemaakt en moest zich melden in de pits voor een drive through-straf. Groot BrittanniŽ wist al in de eerste ronde de derde plaats van BraziliŽ te pakken. De beste prestatie kwam echter van het Australische team, dat vanaf een elfde startplaats doorstoof naar positie zeven.

Spectaculair werd het echter in de achtste ronde. Mexico en Rusland raakten elkaar in de eerste bocht en belandden naast de baan. De Libanese coureur wist de twee wagens ternauwernood te ontwijken door een omweg door het zand te nemen. De safety car werd ingezet en omdat alle andere coureurs hun verplichte pitstops maakten, bleek Libanon aan de leiding van de race te rijden bij de herstart.

Frankrijk maakte na de herstart direct korte metten met Libanon en ook de andere coureurs wisten er makkelijk langs te komen. BraziliŽ had al een slechte pitstop gemaakt en het drama was compleet toen het team ook nog eens een drive through-straf kreeg toebedeeld. Piquet jr. begon aan een inhaalrace, waarbij Canada het slachtoffer werd van het enthousiasme van BraziliŽ en uitviel met een defecte achterwielophanging.

De wedstrijd werd echter opgeschrikt door een enorm ongeluk van Japan. Hayanari Shimoda raakte in bocht ťťn van de baan en klapte met hoge snelheid tegen een betonnen muur, waarbij de auto letterlijk in twee stukken brak. Tijdens een lange safety car-periode werd de coureur uit het wrak gehaald en naar het medisch centrum gebracht, waar zijn verwondingen mee leken te vallen.

Nadat alle wrakstukken waren opgeruimd, bleken er nog slechts twee minuten over te zijn voor de race, wat betekende dat er maar twee ronden op volle snelheid kon worden gereden. Verstappen probeerde in deze eindfase nog een podiumplaats af te pakken van Zwitserland, maar kwam tijd te kort en eindigde op een vierde plaats.

poslandaantal rondenachterstand/uitvalreden
1Frankrijk35
2Groot BrittanniŽ35+ 2,479 sec
3Zwitserland35+ 3,018
4Nederland35+ 3,525
5MaleisiŽ35+ 4,887
6AustraliŽ35+ 5,431
7Portugal35+ 6,002
8Nieuw Zeeland35+ 8,921
9BraziliŽ35+ 9,040
10Verenigde Staten35+ 9,828
11Pakistan35+ 10,942
12Libanon35+ 13,003
13India35+ 14,275
14Ierland *35+ 7,072
15Canada26wielophanging
16Japan25crash
17China22spin
18Oostenrijk17crash
19TsjechiŽ17crash
20Rusland7crash
21Mexico7crash
22Duitsland7spin
23ItaliŽ6mechanisch defect
24Zuid Afrika1crash

* Ierland teruggezet in de stand wegens inhalen achter de safety car

Snelste ronde: Frankrijk - 1:21.015

Puntenklassement na 8 races

poslandpunten
1Frankrijk71
2BraziliŽ52
3Zwitserland47
4Nieuw-Zeeland32
5Groot-BritanniŽ30
6Portugal27
7AustraliŽ26
--Nederland26
9Ierland23
--MaleisiŽ23
11Canada20
12Mexico16
13Duitsland8
--TsjechiŽ8
--Verenigde Staten8
16Japan6
--Zuid-Afrika6
18IndonesiŽ5
--ItaliŽ5
20Pakistan4
21Oostenrijk1

[A1GP] Uitslag sprintrace

Frankrijk heeft de sprintrace op het circuit van Eastern Creek gewonnen. In een incidentrijke race wist Portugal de tweede plaats te behalen, voor BraziliŽ. Nederland finishte op een zevende positie.

De race begon al direct met twee safety car-periodes. TsjechiŽ spinde in de tweede bocht in het zand en kon niet meer wegkomen. Na de herstart ramde Duitsland de wagen van Mexico, die in gevecht was met ItaliŽ. Zwitserland, die als tweede was gestart, was ondertussen teruggezakt tot vlak voor Nederland.

Na de tweede herstart reed Frankrijk direct weg van de competitie. BraziliŽ kon vanaf de derde plaats Portugal nog redelijk bijhouden, maar het lukte niet om de tweede plaats over te nemen. In de laatste ronde verremde Oostenrijk zich en ramde Japan uit de race. De Amerikaanse wagen, die dit weekend niet door Scott Speed maar door Bryan Herta wordt bestuurd, kon de twee brokkenmakers nog net ontwijken. Zuid Afrika en Libanon vielen uit nadat ook zij elkaar hadden geraakt.

poslandaantal rondenachterstand/uitvalreden
1Frankrijk19
2Portugal19+ 8,699 sec
3BraziliŽ19+ 9,095
4Ierland19+ 12,485
5Groot BrittanniŽ19+ 17,473
6Zwitserland19+ 19,984
7Nederland19+ 24,556
8MaleisiŽ19+ 26,836
9Canada19+ 27,886
10ItaliŽ19+ 29,820
11AustraliŽ19+ 30,426
12Pakistan19+ 38,112
13Rusland19+ 39,018
14Nieuw Zeeland19+ 40,064
15Verenigde Staten19+ 49,910
16China19+ 51,119
17India19+ 52,753
18Japan18crash
19Oostenrijk18crash
20Libanon11schade na crash
21Zuid Afrika8wielophanging
22Mexico3crash
23Duitsland3crash
24TsjechiŽ0spin

Snelste ronde: Frankrijk - 1:19.751

Ruim 2000 mensen op open dag bordelen

Icoon AlgemeenIn Noord-Nederland is gisteren de open dag van 22 bordelen door ruim 2000 mensen bezocht. De 22 bordelen die meededen aan de open dag hebben voor ťťn dag hun deuren opengesteld voor het publiek om te kijken hoe het er aan toegaat in een relaxhuis. Dat heeft Andrť van Dorst, directeur van de brancheorganisatie Vereniging Exploitanten Relaxhuizen, gisteravond gezegd.

In Emmen kreeg een bordeel de meeste bezoekers. Zo'n zeshonderd mensen hebben daar een blik geworpen in de peeskamertjes. Van Dorst vertelt dat hij tweederde van de bedrijven die meededen heeft gesproken. Ze waren allemaal razend enthousiast over de open dag. Een dergelijke gezamenlijke open dag is volgens hem nog nooit ergens anders in de wereld gehouden. "Ik hoorde zelfs over een club waar een dominee langskwam en ergens een anders een man die een motortoer hield en negen clubs bezocht", aldus Van Dorst.

Door het succes van de actie hoopt hij dat er jaarlijks een landelijke open dag gehouden kan worden. Door de open dagen zouden volgens Van Dorst verkeerde opvattingen over de prostitutie niet meer op de hele sector worden geprojecteerd. Enkele weken geleden concludeerde de vakbond voor de prostitutie, De Rode Draad, dat er volgens een onderzoek vele misstanden in de Noord-Nederlandse prostitutie zouden zijn.

[A1GP] Uitslag warmup

Portugal heeft tijdens de warmup de snelste tijd neergezet. BraziliŽ was tweede en Nederland zette de derde tijd neer, voor kampioenschapsleider Frankrijk.

poslandrondetijdaantal ronden
1Portugal1'20.713 11
2BraziliŽ1'20.737 8
3Nederland1'21.148 11
4Frankrijk1'21.227 9
5Nieuw Zeeland1'21.240 8
6ItaliŽ1'21.251 8
7Mexico1'21.441 11
8AustraliŽ1'21.459 9
9Zwitserland1'21.614 10
10Duitsland1'21.628 10
11Rusland1'21.789 10
12Groot BritanniŽ1'22.043 10
13Pakistan1'22.255 9
14MaleisiŽ1'22.281 10
15Verenigde Staten1'22.316 10
16Oostenrijk1'22.389 11
17Canada1'22.438 10
18Zuid Afrika1'22.509 8
19Japan1'22.516 9
20Ierland1'22.678 8
21TsjechiŽ1'22.734 9
22Libanon1'23.068 9
23China1'23.180 8
24India1'23.503 9

Man gedood bij schietpartij Zoetermeer

Icoon MisdaadIn Zoetermeer is bij een schietpartij zaterdagavond een man gedood. De politie heeft dit zaterdag bekend gemaakt. Ongeveer tien minuten na de schietpartij meldde een 36-jarige man uit Den Haag zich op het politiebureau. De vermoedelijke dader is inmiddels ingerekend.

Het schietincident had plaats op de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer, ter hoogte van een benzinetankstation van Shell. Het slachtoffer is rond 22:00 uur beschoten, waarna hij naast zijn auto op de grond direct overleed. Er is op dit moment nog niets bekend over de toedracht en de identiteit van het dodelijke slachtoffer.

DVD: Het Bernini Mysterie

Dan Brown is zonder twijfel ťťn van de hotste schrijvers van de afgelopen paar jaar. Zijn boeken 'De Da Vinci Code', 'Het Bernini Mysterie' en - in mindere mate - 'Het Juvenalis Dillemma' zijn in vele - vele! - boekenkasten terug te vinden. Historicus Simon Cox springt handig op dit succes in met boekjes als 'De geheimen van de Da Vinci Code' en nu dan een DVD met een documentaire over de 'echte feiten rond de Illuminati en de andere geheimen van het Vaticaan'.

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.