FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 4 november 2005

Ouders V. Gogh willen parlementaire enquête

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen De ouders van Theo van Gogh willen een parlementaire enquête over de moord op hun zoon. Volgens hen zijn er teveel toevalligheden rond de gebeurtenissen op 2 november vorig jaar. Ook VVD-politica Ayaan Hirsi Ali pleitte eerder voor een parlementair onderzoek.

Na de uitzending van de BNN-documentaire 'Prettig Weekend Ondanks Alles' lijkt ook de rest van Den Haag iets te voelen voor een enquête. SP-Kamerlid Jan de Wit wil een brief van de ministers Donner en Remkes over hun visie op de documentaire. Hij wordt daarin gesteund door de hele Tweede Kamer.

De uitzending afgelopen woensdag was een eerbetoon van Katja Schuurman aan Theo van Gogh. De actrice ging in de documentaire onder meer in op de rol die de AIVD in het verhaal had. Zo zouden leden van de Hofstadgroep zijn gevraagd om te werken als informant voor de dienst. De advocaat van één van de verdachten sluit niet uit dat Mohammed B. tot die groep van informanten behoorde.

Of er daadwerkelijk een parlementaire enquête komt is nog niet duidelijk. SP-Kamerlid De Wit: "Deze documentaire roept hoe dan ook vragen op." Hij is met name benieuwd of de moord voorkomen had kunnen worden. Katja Schuurman is opgetogen over de beweging die in Den Haag is waargenomen: "Dit is precies wat ik wil. Er zijn zoveel vreemde dingen gebeurd na de moord op Theo dat dit wel consequenties moet hebben. Ik begreep al niet waarom niemand in de politiek boos werd over het gedraai van Donner en Remkes."

Anti-explosievenrobot redt kaketoe 'Tweety'

Icoon OpmerkelijkIn Sydney is het een op afstand bestuurbare robot van een explosievenopruimingseenheid gelukt om een kaketoe te redden. De Australische kaketoe Tweety bevond zich in een gedeeltelijk ingestort appartementencomplex.

Het baasje van Tweety, Karen Bruce, mocht het gebouw niet meer betreden nadat zij, en zestig andere bewoners, in de ochtend wakker waren gemaakt en te horen hadden gekregen dat ze naar buiten moesten vluchten. Door de opschudding bleef kaketoe Tweety achter in het appartement dat direct boven het ingestorte deel van het gebouw lag. Een speciale robot van de explosievenopruimingseenheid kon de kaketoe bevrijden uit het gebouw zonder dat iemand gevaar hoefde te lopen.

Inbreker gepakt nadat hij uit de lucht viel

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenEen 36-jarige inbreker uit Spijkenisse liep niet tegen de lamp en viel niet door de mand, maar kwam uit de lucht vallen. Hij zakte door het plafond van een Chinees restaurant in Hoogvliet.

In het eethuis werd een 45-jarige man door agenten opgepakt. Zij hoorden daarop een krakend geluid, en zagen een andere inbreker door het systeemplafond vallen. Beide mannen zijn vervolgens in hechtenis genomen.

Wisseltruc automobilisten verandert niets

Icoon OpmerkelijkDe afdeling verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten heeft op de A4, ter hoogte van Leiden, afgelopen nacht een proces-verbaal opgemaakt tegen twee bestuurders van een busje met negen inzittenden. De bestuurders hadden geen van beiden een rijbewijs bij zich.

Op zich is dit niet zo bijzonder, ware het niet dat de bestuurders tussen het stopteken en het moment waarop de auto stilstond snel van plaats wisselden. Toch konden beiden uiteindelijk geen rijbewijs laten zien.

Nadat de auto langs de kant van de weg was gezet moesten de chauffeurs een blaastest afleggen. Geen van beide bleek teveel te hebben gedronken. Een woordvoerder van de verkeerspolitie, Frans Zuiderhoek, weet niet waarom de bestuurders van plaats wisselden. Ze hadden immers beide geen rijbewijs bij zich. Mogelijk dacht de eerste bestuurder dat hij positief bevonden zou worden bij een blaastest.

'Samir A. plande aanslag op El Al-vliegtuig'

Icoon AlgemeenTerreurverdachte Samir A. heeft samen met zes anderen een aanslag willen plegen op een vliegtuig op Schiphol. Deze informatie is afkomstig uit een strafdossier van de AIVD, dat is ingezien door het televisieprogramma Nova.

De terreurverdachte A., die drie weken geleden werd aangehouden, wilde volgens het dossier een vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al uit de lucht schieten. Daarnaast zou de groep van plan zijn geweest om een aanslag te plegen op het gebouw van de AIVD en op verscheidene politici. In het dossier stond letterlijk dat "een aanslag gepleegd zou worden op politici in de ochtend, waarna andere personen uit het netwerk zich met geweld toegang zouden verschaffen tot een overheidsgebouw om explosieven tot ontploffing te brengen. De betrokkenen zijn bereid om zichzelf hierbij op te offeren."

Samir A. was op zoek naar wapens, waaronder 'tien kalasjnikovs, twee pistolen met dempers en tien gordels met explosieven die werken op batterijen'. A., die op 6 april vrijkwam, zou ook tegen medegevangenen hebben gezegd dat hij bereid is 'te sterven als een martelaar'. De AIVD zou hem samen met de politie op de voet hebben gevolgd nadat hij was vrijgelaten.

Het gehele dossier zou bestaan uit twee grote ordners vol met informatie, onder de codenaam Paling.

Terreurverdachte Samir A.
Terreurverdachte Samir A.

Peiling: PRDV weer op drie zetels

Icoon PolitiekPRDV, de politieke partij van Peter R. de Vries, is volgens een laatste peiling terug in de politieke arena. De presentatie van zijn ideeën, afgelopen maandag, levert de misdaadjournalist in de Politieke Barometer drie zetels op. Vorige week stond De Vries nog op nul in de peiling van Interview/NSS en NOVA.

De opkomst van De Vries gaat ten koste van D66, dat terugzakt van vijf naar drie zetels, en de LPF, dat de enige zetel die het nog had verliest. De Partij voor de Dieren levert de zetel die het twee weken geleden nog won ook weer in. De VVD en de SP verliezen een zetel en zakken naar respectievelijk 25 en 13 zetels. De PvdA, GroenLinks en de Groep Wilders krijgen er deze week een zetel bij, en stijgen naar respectievelijk 51, 12 en 2 zetels.

De drie linkse oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SP halen samen 76 zetels, één meer dan vorige week en net goed voor een meerderheid. Coalitiepartijen CDA, VVD en D66 komen niet verder dan 62 zetels, een verlies van drie ten opzichte van de vorige peiling.


2e Kamer
22-01-2003
Peiling
28-10-2005
Peiling
04-11-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64422,13421,834
PvdA27,34232,15033,351
VVD17,92816,92616,125
SP6,399,0148,713
LPF5,781,010,50
GroenLinks5,187,2117,612
D664,163,352,53
ChristenUnie2,133,353,35
SGP1,621,621,62
Groep Wilders----1,011,72
Partij vd Dieren0,501,110,40
PRDV----0,202,23
Overige partijen0,901,200,30


Jessica Alba and hot movie

En het is weer tijd voor Jessica Alba. Waarschijnlijk tot jullie grote verrassing dit keer geen serie unieke (geeuw) strandfoto's maar een lekker oud en belegen filmpje. Blijft wel een heel erg lekkere dame en ook wel een leuk filmpje trouwens, maar wie is die lelijke vent die er ook in optreedt?

Wat was er nog meer hot op het internet de afgelopen dagen? Nou, deze dame deed wel haar best maar toch niet echt hot.

En deze poging kunnen we helaas ook niet erg geslaagd noemen...

Nog ééntje dan, wat zullen we hier nu eens van zeggen...? Het zal best wel heeeeel erg hot zijn, maar zo bedoelde ik het eigenlijk niet. Dit is wel weer heel erg fucked up zeg...

Wat is de mens toch een walgelijke uitvinding af en toe...

Prince of Persia voor de PSP subtitel bekend

Ubisoft heeft de nieuwe titel van de PSP versie van de nieuwe Prince of Persia game bekend gemaakt. Het spel zal Prince of Persia: Revelations gaan heten.

De game bouwt voort op het succes van de console versies van de game. Het spel is gebasseerd op Prince of Persia: Warrior Within, maar met nieuwe puzzels, nieuwe combo's die te maken zijn en nieuwe wapens. In PoP: Revelations betreed je de donkere onderwereld waarbij je opgejaagd wordt door de Dahaka. De prins moet proberen om zijn voorbestemde dood te voorkomen.

Prince of Persia zal in december in de winkels liggen.





Oud-topbokser Muhammad Ali op sterven

Icoon AlgemeenDe 63-jarige oud-topbokser Muhammad Ali heeft mogelijk niet meer dan enkele maanden te leven. De ex-bokskampioen heeft al meer dan twintig jaar te kampen met de ziekte van Parkinson, ondanks zijn harde gevecht tegen de ziekte lijkt het einde in zicht te komen. Zo kan hij al niet meer praten en heeft hij zich afgesloten voor zijn dierbaren.

Zijn dochter Laila doet het veel pijn dat ze niet meer met hem kan praten. Ze wilde graag nog meer weten over hoe hij zich gedroeg toen hij net zo oud was als zij, ze vindt namelijk dat ze erg op hem lijkt qua gedrag. Hij doet nog wel dingen met haar, maar het is lastig voor hem om zijn aandacht erbij te houden.

Muhammad AliBij Ali werd in 1985 de ziekte van Parkinson vastgesteld, vier jaar nadat hij ophield met boksen. Op dit moment wordt hij behandeld voor nek- en rugklachten. Een vriend van de familie zegt dat zijn conditie hard achteruit gaat en hij mogelijk nog maar een paar maanden te leven heeft. Volgens een andere goede vriend van de familie was Muhammed altijd al een vechter, en doet hij alles in zijn kracht tegen de ziekte. "Helaas zal hij deze wedstrijd niet meer kunnen winnen", aldus de vriend.

Muhammad Ali is driemaal wereldkampioen zwaargewicht geweest. Gedurende zijn professionele carrière heeft hij 61 wedstrijden gespeeld, waarvan hij er slechts vijf heeft verloren. De bokser heeft op dit moment een geschat vermogen van zo'n 52 miljoen euro.

Alle Command & Conquer games op één DVD

Om de 10de verjaardag van haar populaire strategyfranchise te vieren heeft EA een bundeling aangekondigd van alle Command & Conquer games tot nu toe. Het geheel krijgt de naam Command & Conquer: The First Decade. De games die op de DVD staan gepropt staan in hun originele versie op maarliefst 20 CD's. Command & Conquer: The First Decade wordt geleverd met een bonus-dvd met daarop zes exclusieve video's, waaronder een interview met Louis Castle, de maker van de serie. De compilatie komt februari 2006 naar Amerika voor een adviesprijs van $39.99. De volgende games staan op de DVD:

Command & Conquer (Aug. 1995)
Command & Conquer The Covert Operations (April 1996)
Command & Conquer Red Alert (Oct. 1996)
Command & Conquer Red Alert The Aftermath (Sept. 1997)
Command & Conquer Red Alert Counterstrike (Mar. 1997)
Command & Conquer Tiberian Sun (Aug. 1999)
Command & Conquer Tiberian Sun Firestorm (Feb. 2000)
Command & Conquer Red Alert 2 (Oct. 2000)
Command & Conquer Yuri's Revenge (Oct. 2001)
Command & Conquer Renegade (Feb. 2002)
Command & Conquer Generals (Feb. 2003)
Command & Conquer Generals Zero Hour (Sept. 2003)

Met dank aan Sharkdoggie en Retuobak voor het submitten

Vrouw bekent ontucht met 8-jarige

Icoon ShockingEen 30-jarige Amerikaanse is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens het plegen van ontucht met een 8-jarig jongetje. Tammy Imre uit Connecticut werd vorig jaar gearresteerd nadat de moeder van de jongen een liefdesbrief van Imre vond. "Ik wil je", schreef de 30-jarige aan de 8-jarige. "Kom langs, dan kunnen we (je weet wel)."

De vrouw heeft bekend seksuele handelingen te hebben gepleegd, maar zegt geen gemeenschap te hebben gehad met de jongen. Hij was een vriendje van de dochter van Imre. De dochter, die getuige was van sommige handelingen, is inmiddels bij een pleeggezin geplaatst. Volgens de advocaat van Imre is de vrouw in het verleden verkracht en heeft ze een psychisch probleem, waardoor ze nauwelijks inzag dat ze iets fout deed. Imre heeft voor de rechtbank excuses aangeboden en spijt betuigd voor haar daden.

Uitslag RBC Roosendaal - RKC Waalwijk

Vanavond trapten RBC Roosendaal en RKC Waalwijk in een Brabantse derby af voor de elfde speelronde in de Nederlandse Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

RBC Roosendaal - RKC Waalwijk 1-1
42' Kpaka 1-0
57' Keller 1-1

Scheidsrechter: Van Dongen.
Toeschouwers:
Geel: Keller, Molhoek, De Ceulaer (RKC Waalwijk).

Opstellingen:

RBC Roosendaal: Friebel, Loran (Lammens/72'), Molenaar, Roumani, Fleur, Acuña, Paap (Smolders/87'), De Lange, Elkhattabi, Kpaka, Marcelino (Daelemans/69').

RKC Waalwijk: R.v.Dijk, v.Diemen, Teixeira, Keller, Axwijk, Martens, Zuiverloon, Molhoek, De Ceulaer, v.d.Haar, D.v.Dijk (Janssen/84').

Uitslagen GG Divisie Speelronde 16

Vanavond werden er negen wedstrijden gespeeld in de Gouden Gids Divisie. Hieronder vind je de uitslagen.


Helmond Sport - De Graafschap 1-2
8. Hese (ED) 0-1
37. De Visscher 0-2
83. Bridji 1-2

Scheidsrechter: Janssen
Geel: Hobbelen (Helmond Sport), Duits, Meijer, Bus (De Graafschap)
===============================================
Top Oss – Haarlem 3-1
2. Van der Sloot 1-0
21. Zschüsschen 2-0
26. Ten Heuvel 2-1
53. Van Dalen 3-1

Scheidsrechter: Steegstra
Geel: Verweij (Haarlem)
===============================================
Go Ahead Eagles – Excelsior 1-0
90. Knijnenburg 1-0

Scheidsrechter: Winter
Geel: Göbel (Go Ahead Eagles), Lim-Duan (Excelsior)
================================================
FC Omniworld – MVV 1-3
26. Gommans 0-1
39. Brncic 0-2
56. Gommans 0-3
67. Luijten 1-3

Scheidsrechter: Ter Brake
Geel: Luijten (FC Omniworld), Martha, Muhamadu (MVV)
===============================================
AGOVV Apeldoorn – FC Zwolle 1-4
45. Esajas 0-1
55. Esajas 0-2
62. Ter Heide 1-2
70. Zuidam (penalty) 1-3
88. Zandstra 1-4

Scheidsrechter: Bossen
Geel: Bouhadan (AGOVV Apeldoorn)
Rood: Almeida (FC Zwolle)
================================================
FC Emmen – FC Volendam 4-1
16. Leferink 1-0
33. S. van Dijk (penalty) 2-0
45. Dissels 2-1
66. Wessels 3-1
90. El Khalifi 4-1

Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Van den Brink, Tevreden, S. van Dijk (FC Emmen), Wijker, Chaiat
(FC Volendam)
===============================================
Cambuur Leeuwarden – FC Dordrecht 0-0

Scheidsrechter: Heins
===============================================
VVV-Venlo – FC Eindhoven 0-1
66. Stojanovic 0-1

Scheidsrechter: Van Meenen
Geel: Smits, Tahapary (FC Eindhoven)
===============================================
Fortuna Sittard – BV Veendam 1-3
26. Krstev 0-1
43. Taiwo 1-1
52. Hamming 1-2
55. Pander 1-3

Scheidsrechter: Van der Roest
Geel: Clijntje (BV Veendam)
=============================================


Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenVoor Tegen
1VVV-Venlo1636288
2Excelsior16332811
3FC Volendam16332815
4FC Emmen16323519
5FC Zwolle16312917
6FC Den Bosch15283020
7Helmond Sport16272625
8MVV16262619
9BV Veendam16221818
10De Graafschap16221619
11FC Dordrecht16212119
12AGOVV Apeldoorn16203231
13Go Ahead16182227
14Top Oss16172029
15FC Eindhoven16152428
16Cambuur Leeuwarden16141621
17Stormvogels Telstar15131422
18Haarlem16121637
19FC Omniworld16101939
20Fortuna Sittard1671539


Zondag:
Stormvogels Telstar – FC Den Bosch

Topscorers:
Powel – FC Den Bosch – 16
Van Dijk – FC Emmen - 15

Kofi Annan wacht met bezoek aan Iran

Icoon AlgemeenKofi Annan, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, heeft besloten om zijn bezoek aan Iran voorlopig uit te stellen. De recente uitspraken van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zijn de reden voor het besluit. Een woordvoerder van Annan heeft deze berichten vandaag bevestigd.

De VN-zegsman vertelt dat Annan en de Iraanse regering samen hebben besloten dat dit niet het geschikte moment is voor de secretaris-generaal om naar Iran te reizen. Ahmadinejad zei vorige week dat Israël "van de kaart moet worden geveegd". Een golf van protest ontstond tegen de uitspraken in de hele wereld. Annan heeft de uitspraken ook scherp veroordeeld. Hij zou volgende week naar Iran vertrekken. Het belangrijkste agendapunt van het bezoek was het internationale meningsverschil over het Iraanse nucleaire programma.

Robert ten Brink stopt met All You Need Is Love

Icoon Televisie SBS 6-presentator Robert ten Brink stopt na meer dan dertien jaar met All You Need Is Love. Volgende week donderdag start de liefdesdokter met zijn laatste seizoen. Daarna wil hij een ander programma gaan doen.

Eerder noemde de presentator de liefdesshow 'enorm bewerkelijk'. Robert ten Brink: "Een quiz presenteren, daar kun je mij 's nachts voor wakker maken. Maar bij All You Need ben ik ook eindredacteur en zit ik maanden in het proces van redactie, montages, ruzies en toestanden."

De afgelopen weken moet er door producent Endemol hard zijn gewerkt aan de herbouw van de decorstukken. Deze zijn onlangs verloren gegaan bij een brand in een loods in Uithoorn.

De eerste uitzending van All You Need Is Love was op 29 september 1992 bij Veronica. In 1993 won het programma De Gouden Televizier Ring. Of SBS 6 aan een vijftiende seizoen begint met een andere presentator is nog niet bekend.

All You Need Is Love
Foto: SBS 6 / Jean Pierre Heijmans

Maradona en Chávez ten strijde tegen Bush

Diego Armando MaradonaIn de Argentijnse badplaats Mar del Plata hebben zich ongeveer 30.000 demonstranten verzameld voor een betoging tegen een topconferentie van Amerikaanse staatshoofden. De Argentijnse ex-voetballer Diego Maradona kwam met een speciale trein vol met prominente betogers naar Mar del Plata. Met name George Bush moet het ontgelden.

De Venezolaanse president Hugo Chávez, net als Bush aanwezig op de conferentie van de Amerika's, heeft al aangekondigd ook op de 'tegentop' te komen spreken, waar hij naar verwachting vooral zijn gal zal spuien over Bush. Diens buitenlandse politiek in het Midden-Oosten en Latijns-Amerika is hem een doorn in het oog. Omgekeerd ergeren de Verenigde Staten zich onder meer aan de vriendschap van Chávez met de Cubaanse dictator Fidel Castro.

In 'La Noche del Diez', de spraakmakende Argentijnse tv-show van Maradona, werd afgelopen week het eerste deel van een interview van de voetballer met Castro uitgezonden. "Bush is een moordenaar. Hij vertrapt ons al tijden. Het is een schande wat hij in Afghanistan, Irak en heel Latijns Amerika doet. We moeten hem beletten naar Argentinië te komen", fulmineerde Pluisje. "Diego je verdient een standbeeld", reageerde Castro. De Cubaanse leider is overigens niet aanwezig op de topconferentie. Vanwege het ontbreken van democratie in zijn land is hij niet uitgenodigd.

Meer allochtonen wijzen homo's af

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

De tolerantie tegenover de homoseksuele medemens is in Rotterdam onder allochtone jongeren de laatste jaren iets afgenomen, zo blijkt uit de nieuwe Jeugdmonitor van de Rotterdamse Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD). Zo oordeelt 85% van de jongeren van Turkse komaf - uit de eerste klas van het voortgezet onderwijs - negatief over homo's en lesbiennes. Zij accepteren geen homofiele mensen in hun vriendenkring. In 2003 lag dat percentage nog op 81. Onder de Marokkaanse jongens ligt dat momenteel op 84% (was 80%).

Marokkaanse meisjes zijn iets toleranter ten opzichte van de homoseksuele medemens; 66% zou een lesbo of homo vriend afwijzen. Daarmee zijn ze ook intoleranter geworden, want twee jaar geleden was dat nog 58%.

Autochtone Rotterdamse jongeren zijn veel toleranter volgens het onderzoek: 30% van de jongens en maar 7% van de meisjes zijn tegen homo's.

Scarlet verandert commercial met kleuter

Icoon TelevisieDe betreffende advertentieDe tv-commercial van Scarlet, waarin een kleuter in bikini een nieuw kindermobieltje aanprijst, wordt vanaf maandag in een aangepaste wijze uitgezonden. Scarlet besloot dit naar aanleiding van klachten. Aan het eind van de commercial neemt het meisje een uitdagende pose aan. "We hebben besloten dit shot weg te laten," aldus een woordvoerster.

De Reclame Code Commissie heeft vorige maand geoordeeld dat de commercial niet in strijd is met de goede smaak en zeden, maar Scarlet heeft bij wijze van tegemoetkoming toch de commerical gewijzigd. Ook had Scarlet kritiek gekregen op hun reclameborden, waarop de kleuter, met mobieltje, naast een volwassen vrouw in bikini staat. Deze borden zijn vanaf volgende week ook weg, omdat de campagne afloopt.

Relschoppers Parijs staken vrouw in brand

Weet_ik_niet, EdmundBurke, Gixxer_Dude en anderen hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon MisdaadDe relschoppers uit de voorsteden van Parijs, die woensdagnacht voor veel overlast zorgden, hebben in diezelfde nacht een vrouw met benzine overgoten en in brand gestoken. De Franse justitie heeft dit vandaag bekendgemaakt.

De gehandicapte vrouw bevond zich in een bus in de wijk Sevran in Noord-Parijs. Op een zeker moment werd de bus door de relschoppers aangevallen met een molotovcocktail, waarbij de vrouw niet op eigen kracht de bus kon verlaten.

Eén van de jeugdige betogers zag de vrouw in de bus en overgoot haar met benzine waarna anderen een brandende lap over haar heengooiden. De buschauffeur heeft haar uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht alwaar ze ernstig verbrand bleek te zijn.

Bij de nieuwe rellen in de nacht van donderdag op vrijdag, de achtste op een rij, zijn zeker vijfhonderd auto's in brand gestoken. Circa tachtig mensen werden daarbij opgepakt om te worden verhoord, aldus de politie.

Het kwam op zeker negentig locaties rond de hoofdstad tot dergelijke incidenten, tweemaal zoveel als de nacht ervoor. De politie meldt ook dat brandstichters een aantal overheidsgebouwen aanvielen, waaronder een postkantoor, een busstation, een kleuterschool, een rechtbank en een politiebureau. Inmiddels hebben de rellen zich ook verspreid naar Marseille, Normandië en Dijon.

Resident Evil 4 Game & Watch

Gamers die Resident Evil op een handheld willen ervaren hoeven niet langer te wachten op de port/remake van Resident Evil op de Nintendo DS.

Een aantal enthousiastelingen heeft namelijk een Game & Watch versie van Resident Evil 4 gemaakt. De Game & Watch consoles waren de eerste handhelds van Nintendo waarop je eenvoudige games kon spelen.

Helaas betreft het hier geen echte handheld, maar is het spel te spelen op Internet.

De game kun je hier spelen. Ben je goed genoeg dan maak je ook nog kans op een T-Shirt!



Een originele Game & Watch

Biagi krijgt kans van Midland

Naast Christijan Albers en Nicky Pastorelli zal ook de FIA GT-kampioen van 2003, Thomas Biagi, in december voor Midland gaan testen. De 29-jarige Italiaan zal dan voor de eerste keer in een F1-auto rijden.

Na verschillende jaren in de Formule 3000 en FIA GT klasses te hebben gereden, mag in december Thomas Biagi voor het eerst in een Formule 1-auto laten zien wat hij kan. De Maserati-rijder krijgt vooraf het volle vertrouwen van teambaas Colin Kolles: "Ik ben blij dat wij hem zijn eerste F1-test kunnen aanbieden, zodat hij zijn mogelijkheden kan tonen. Ik ben er van overtuigd dat hij goed werk zal doen voor het team."

Uiteraard is Biagi blij met de kans: "Ik ben verheugd dat ik de kans krijg om mijn niveau te kunnen tonen en beleven in een Formule 1-auto voor de eerste keer. Omdat dit een belangrijke stap in mijn loopbaan is, ben ik al begonnen met mezelf mentaal en fysiek voor te bereiden. Ik wil het team bedanken, omdat die in mij hebben geloofd en mij deze kans geven."

Grujic lange tijd uit de roulatie

ADO Den Haag kan dit kalenderjaar waarschijnlijk geen beroep meer doen op Spira Grujic. De 33-jarige verdediger wordt komende week geopereerd vanwege zijn herniablessure.

Grujic is toch al ongelukkig dit seizoen. Eind september raakte hij tijdens de competitiewedstrijd tegen Willem II geblesseerd aan zijn knie en moest daardoor vier wedstrijden langs de kant toekijken. Grujic is bezig aan zijn tweede seizoen in de Hofstad. Daarvoor speelde hij zes jaar voor FC Twente. ADO kan komend weekend tegen FC Utrecht ook niet beschikken over Alberto Saavedra en John O’Brien. Beiden kampen met een liesblessure.

Servië & Montenegro voor straf zonder publiek

De wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdag bepaald dat het nationale elftal van Servië & Montenegro de eerstvolgende officiële interland in eigen land zonder publiek zal moet gaan afwerken.

Servië & Montenegro, dat zich geplaatst heeft voor het wereldkampioenschap, krijgt de straf naar aanleiding van de ongeregeldheden rond de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina op 12 oktober. Daarnaast kreeg de Servische voetbalbond ook nog een boete van ruim 22.000 euro. De Bosnische voetbalbond werd beboet met een kleine 26.000 euro.

'Tot 25 euro kopieerheffing op mp3-spelers'

Icoon PiracyProducenten en importeurs van mp3-spelers krijgen mogelijk binnenkort al te maken met een kopieerheffing, die afhankelijk van de opslagcapaciteit varieert van 80 eurocent tot 25 euro. Dat blijkt uit een compromisvoorstel van voorzitter H. Vonhoff van de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT). De kopieerheffing is bedoeld als compensatie aan musici en producenten voor eventuele gemiste inkomsten door het thuiskopiëren.

Vonhoff noemt zijn nieuwe voorstel redelijk voor de consument en bovendien rechtvaardig voor de rechthebbenden, maar verklaart dat het gaat om een "denkrichting". Directeur B. Taselaar van de belangenvereniging ICT Office voor IT-bedrijven noemde systeem vrijdag als "onwenselijk". Volgens hem is het systeem niet Europees afgestemd, gaat het voorbij aan tal van beveiligingsmogelijkheden, zijn de tarieven willekeurig vastgesteld en twijfelt hij bovendien of het geld wel echt terechtkomt bij de rechthebbenden.

Ook voor videorecorders met een harde schijf gaat volgens het plan een vergoeding gelden. De stichting SONT stelt een bedrag van 15 eurocent per gigabyte voor, wat inhoudt dat de nieuwste recorders een heffing van 150 euro krijgen. Er is veel verzet tegen de plannen van Vonhoff. Er is zelfs een speciale website in het leven geroepen om een petitie te tekenen tegen de plannen.

Sexy Meid en Rode Motor

Sommige reclamemakers hebben geweldige ideeën. Zo ook weer de reclamemakers van de volgende reclame. De reclame is gemaakt door de LOAF video.com-site.

In deze reclame wordt een vuurrode motor blootgesteld aan een verleidelijke dame. Deze motor kan zich dan niet meer zelf in bedwang houden als deze mooie dame zich van haar BH ontdoet. Wat er gebeurd als een motor zich niet meer in bedwang kan houden kun je zien in dit reclamefilmpje.

Er staan ook nog twee lekkere wallpapers op de site.

Al bijna 2.000 euro binnen voor Warme Voeten Actie

Warme Voeten ActieEn het gaat maar door en door met de Warme Voeten Actie op het forum van FOK!. Inmiddels is het zeker dat de mutsen als derde item in de doos worden toegevoegd. De tussenstand is inmiddels opgelopen tot 1.993,92 euro!

Hoewel de precieze bedragen van de gewenste aankopen nog niet bekend zijn, is al wel duidelijk dat er geld over is. Vandaag is er overleg geweest met de mensen van De Goede Herder en zij hebben aangegeven heel blij te zijn met wat extra voorraad voor hun wekelijkse maaltijdverstrekking.

Mochten er nog FOK!kers (of niet-FOK!kers) zijn die ook mee willen doen, dan kan dat nog tot zondag 6 november om 12.00 uur. Daarna wordt de balans definitief opgemaakt. Mocht je mee willen helpen, kijk dan even in dit topic op het forum of stuur een mailtje naar ElisaB@fok.nl.

Waterreus moet boeten voor blunder

Ronald Waterreus is niet langer eerste doelman van Glasgow Rangers. De 35-jarige Nederlander ging de afgelopen weken een aantal keer in de fout en moet vanaf nu Klos voor zich dulden in de pikorde.

De druppel voor manager McLeish was Waterreus’ blunder tijdens de Champions League ontmoeting met Artmedia Bratislava. De voormalige PSV’er ging in de fout bij de 2-2 van Kozák. In de competitie was Waterreus de laatste weken ook al geen baken van rust gebleken. Vandaag maakte McLeish aan alle speculaties een einde: ”We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we twee geweldige keepers onder contract hebben. Ik vind dat Klos nu een kans verdient. Waterreus is een echte prof en zal keihard knokken om terug te keren”

Waterreus was sinds januari de eerste doelman van Rangers, nadat Klos een knieblessure had opgelopen. Met onze landgenoot in het doel pakte Rangers vorig seizoen de League Cup en de titel. Afgelopen zomer verlengde Waterreus zijn contract tot medio 2006.

Bergtop moet wijken voor zonlicht

The_T en FormerlyKnownAs hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkEen opmerkelijke operatie staat gepland in het Italiaanse dorpje Sedrina. Omdat in de wintermaanden de zon nooit boven een berg uitkomt en Sedrina dan enkele maanden in de schaduw ligt, is men van plan om de 450 meter hoge berg 25 meter lager te maken.

Al jaren klaagt het 'vorstvolk', zoals de inwoners worden genoemd, over de ijzige kou, vochtigheid en gladde wegen. Als de inwoners drie uurtjes zon per dag willen, zouden ze dus de berg met 25 meter moeten verlagen. Het plan moet nog eerst worden goedgekeurd door de regionale autoriteiten.

Onderzoek naar fraude bij BMW en Saab

RRRobert herschreef ons het volgende bericht en meldde het via de nieuws-submit:

Icoon EconomieDat er overal in de wereld plannen zijn om grote en zware auto's zwaarder te belasten mag genoegzaam bekend zijn, nieuw zijn de vermoedens dat sommige fabrikanten daar op inspelen door de auto's 'lichter' te verkopen dan dat ze werkelijk zijn.

In België is de fiscale opsporingsdienst een onderzoek gestart tegen de importeurs van BMW en Saab, omdat men vermoedt dat er autodealers fraudeerden met het op kenteken zetten van auto's. Naar verluidt zouden deze merken auto's aan hun klanten verkopen die op papier 'licht' gemotoriseerd waren, maar in de praktijk met veel meer pk's en vermogen werden geleverd dan dat het kentekenbewijs vermeldde. Hiermee konden klanten hun auto goedkoper verzekeren en viel ook de belastingafdracht over de nieuw aangeschafte auto goedkoper uit.

BWM zowel als Saab hebben beiden stellig ontkend dat enkele van hun dealers zich aan deze praktijken schuldig zou maken.

Ivanov fluit Nederland - Italië

De vriendschappelijke interland aan staande zaterdag tussen Nederland en Italië wordt gefloten door de Rus Valentin Ivanov. Voor de scheidsrechter is het voor het eerst dat hij een interland van het Nederlands elftal fluit.

Ivanov staat op de lijst van 44 arbiters die kans maken om te fluiten op het WK voetbal. De 44-jarige scheidsrechter heeft tijdens de kwalificatie een aantal wedstrijden onder zijn hoede gehad. Drie weken geleden kwam hij voor het laatst in actie bij de wedstrijd Zweden – IJsland.

Rode kaarten in oefenduels geen gevolgen

Spelers die in een oefenwedstrijd een rode kaart krijgen zullen niet worden geschorst voor de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal. Als een voetballer geschorst wordt, is dat een schorsing voor de eerstvolgende oefeninterland van dat land.

Voetballers die tegen een gele kaart aan lopen hebben geluk. Gele kaarten komen tegelijk te vervallen. De FIFA zal in december ook nog een besluit nemen over de gele kaarten die spelers hebben gekregen in de kwalificatie periode. Mogelijk komen deze kaarten ook te vervallen.

Philips keert terug in de gamesindustrie

Philips begeeft zich weer in de gamesindustrie met een nieuwe techniek, amBX. Gamers zullen met amBX de games nog realistischer beleven door randapparatuur die warmte kan uitstralen, wind kan simuleren en licht kan uitstralen in verschillende kleuren



Vier jaar is Philips bezig geweest met deze techniek. amBX zal niet werken met alle games, de ontwikkelaar moet hier wel rekening mee houden. Een voorbeeld van wat er mogelijk is: lampen kunnen de kamer in allerlei verschillende kleuren verlichten, ventilatoren kunnen berg-winden simuleren, en de hitte die wordt uitgestraald kan gelijk staan aan vijandig vuur.

amBX zal als eerste verschijnen op de PC, maar de bedoeling is dat het uiteindelijk ook op de consoles zal verschijnen. Philips is op dit moment in onderhandeling met randapparatuur-producenten om een groot aantal producten op de markt te brengen die gebruik zullen maken van deze techniek. Er zijn nog geen namen bekend, maar ze zeggen dat ze in gesprek zijn met werelds beste producenten.

De verwachting is dat volgend jaar september de eerste producten en software uitkomt die gebruik maken van amBX. Ongeveer vijf games zullen eind volgend jaar gebruik maken van de techniek. amBX zal ook gebruikt worden voor films en TV. Maar Philips heeft besloten om eerst de game-wereld in te stappen omdat de games-industrie zo interactief is en gewend is om met randapparatuur te werken. Philips wil volgend jaar met demo's de consument zien te overtuigen van de techniek en zorgen dat amBX een nieuwe standaard wordt.

Puma komt met True Crime-sneaker

Sportmerk Puma en Activision hebben hun samenwerking uitgebreid. De bedrijven waren al overeengekomen dat Puma een actieve rol zal spelen in True Crime: New York City als adverteerder, maar vandaag is die overeenkomst uitgebreid. Zo zal Puma ter gelegenheid van de launch van de game een speciale True Crime: New York City sneaker uitbrengen. Op de schoen zal een kaart van de New Yorkse buurt SoHo te zien zijn, verder zullen de initialen T. C. op de schoen staan. Er zullen 200 exemplaren van de sneaker gemaakt worden en die zullen vanaf november in verschillende winkels in New York verkocht worden.



'Korneev in beeld bij Heerenveen'

Er is een kans dat Igor Korneev terug gaat keren bij SC Heerenveen als assistent-trainer. Hij wordt namelijk gezien als mogelijke opvolger voor Jan de Jonge, die onlangs naar De Graafschap vertrok.

De oud-Feyenoorder was gisteren, op uitnodiging van de Friese club, toeschouwer tijdens het UEFA Cup-duel tussen Heerenveen en CSKA Moskou. Gert-Jan Verbeek, trainer van de Friese formatie, raadde hem na de wedstrijd aan om eens contact op te nemen met voorzitter Riemer van der Velde voor de positie van assistent-trainer, dit meldt Omrop Fryslan.

Op dit moment is de Rus nog trainer van de A1 van Feyenoord, maar in een interview liet Korneev weten oren te hebben naar een terugkeer bij de Friese ploeg: "Het lijkt me heel leuk om later terug te komen bij SC Heerenveen, maar de vraag is wanneer. Het antwoord is eigenlijk simpel: als zowel de club als ik er klaar voor zijn."

Presidentskandidaat deelt koeien uit

Icoon PolitiekVictor Hettigoda geeft naar eigen zeggen elk huishouden in Sri Lanka een koe cadeau, als hij de presidentsverkiezingen wint. In de krant The Island zegt hij dat ook gezinnen in flats in aanmerking komen voor een koe, mits ze beschikking hebben over een geschikt onderkomen voor het dier.

Er worden kwaliteitskoeien weggegeven, verzekerde de presidentskandidaat. Ze komen uit de Indiase deelstaat Kerala, en produceren tien tot zestien liter melk per dag. Er zijn nog twaalf andere presidentskandidaten die deelnemen aan de verkiezen op twaalf november in Sri Lanka.

Boonen wil stoppen in 2010

Wereldkampioen wielrennen op de weg Tom Boonen viert momenteel vakantie op Curaçao en daar heeft de Belg tijd om na te denken over zijn toekomst.

"Noteer maar: 2010 wordt vrijwel zeker mijn laatste seizoen. Ik sta al drie-vier jaar onder druk. Eerst als belofte die het moest maken, nu al twee seizoenen als kopman die moest winnen en dat ook doet. Die stress hou ik geen tien jaar meer vol."

Het afgelopen jaar kende de 25-jarige Boonen een superseizoen. De Belg van Quick Step was dit jaar onder meer de beste in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Hij won twee ritten in de Tour de France en in oktober het wereldkampioenschap op de weg.

"De meeste renners breken door op hun 28ste en rijden tot hun 35ste. Dat is ook maar zeven jaar top. Als ik in 2006 eens zou beginnen met te winnen wat me dit jaar niet is gelukt", aldus Boonen.

Sportieve Vrijdag

Vrijdagmiddag, half vier. Welke idioot zit nu nog op zijn werk en is daadwerkelijk nog bezig met werk ? Niemand natuurlijk, iedereen surft het web af voor suffe kutspelletjes om de laatste paar werkuurtjes door te komen.

Das mooi, vandaag gaan we ping-pongen.
3D ping-pongen, heel klein ping-pongen, mooi op een tafel ping-pongen, lelijk op een tafel ping-pongen, Multiball ping-pongen en als laatste DragonBall-Z ping-pongen

Nieuwe rijst tegen hooikoorts

Icoon GezondheidWellicht goed nieuws voor mensen met hooikoorts: er is een nieuwe soort rijst ontwikkeld die de klachten van hooikoorts kan verminderen. Japanse onderzoekers hebben een gen aan rijst toegevoegd waardoor het lichaam de stof aanmaakt die de allergische reactie veroorzaakt. Als deze stof gedurende lange tijd aanwezig is wordt het lichaam er minder gevoelig voor.

Hooikoortsklachten worden in Japan voornamelijk veroorzaakt door de Japanse cederboom. Er is onderzoek gaande om een cederboom zonder stuifmeel te ontwikkelen. In plaats van de oorzaak van hooikoorts weg te nemen kan er ook worden "gedesensibiliseerd". Dit houdt in dat door het toedienen van de allergieveroorzakende stof, het lichaam extra weerstand opbouwt waardoor de klachten in de loop van de tijd verminderen. Rijst wordt in Japan bijzonder veel gegeten en is daarom een goed middel om de stof binnen te krijgen.

De rijst is inmiddels getest op muizen en blijkt goed aan te slaan. De toegepaste genetische modificatie zou ook goed kunnen werken bij graanproducten. De bevindingen van het Japanse onderzoek worden deze week uitgebreid beschreven in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Science in the United States.

HatsjoeHooikoorts manifesteert zich als de planten of grassen waarvoor men allergisch is, in bloei staan. Het stuifmeel (pollen) van de planten veroorzaakt een allergische reactie die neerslaat op de slijmvliezen en ogen. Jeukende, tranende ogen en niezen is het gevolg. De lente is het seizoen waarin de aandoening het meest voorkomt. Globaal gezien loopt het hooikoortsseizoen van februari tot september. Hooikoorts kan niet met medicijnen worden genezen maar de klachten kunnen wel worden verminderd. Ongeveer een op de zes Nederlanders heeft last van hooikoorts.

Aissati in selectie Jong Oranje

Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje heeft Ismail Aissati opgenomen in zijn selectie voor de playoffduels voor het EK van 2006 tegen Slovenië.

Aissati zei gisteren dat hij nu geen keuze zou kunnen maken tussen Nederland of Marokko. Een interland voor Jong Oranje zou echter een eventueel optreden voor het Marokkaanse elftal niet verhinderen. De zeventienjarige PSV’er is trouwens de benjamin in de selectie, die verder weinig wijzigingen kent ten opzichte van de kwalificatieduels in oktober. Wel is Eljero Elia van ADO Den Haag voor het eerst opgeroepen. Romeo Castelen en Urby Emanuelson ontbreken wegens verplichten met het ‘echte’ Oranje.

Nederland speelt op 13 november eerst in Slovenië, waarna drie dagen later in het Abe Lenstra Stadion de return wordt afgewerkt. De winnaar plaatst zich voor het EK van 2006, dat van 25 mei tot en met 6 juni plaatsvindt. De locatie daarvan is nog onbekend.


De selectie:

Doel: Remko Pasveer (FC Twente), Boy Waterman (SC Heerenveen)

Verdediging: Edson Braafheid (FC Utrecht), Dwight Tiendalli (FC Utrecht), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Gijs Luirink (FC Groningen), Paul Verhaegh (FC Den Bosch), Ramon Zomer (FC Twente), Jeroen Drost (SC Heerenveen)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Stijn Schaars (AZ), Ismail Aissati (PSV), Gianni Zuiverloon (RKC Waalwijk)

Aanval: Eljero Elia (ADO Den Haag), Julian Jenner (NAC Breda), Klaas-Jan Huntelaar (SC Heerenveen), Quincy Owusu-Abeyie (Arsenal), Daniël de Ridder (Celta de Vigo).

Regels asbest worden mogelijk aangescherpt

Icoon AlgemeenIn opdracht van staatssecretaris Pieter van Geel (CDA) van Milieu wordt er een onderzoek ingesteld naar de regels over asbest. Van Geel wil duidelijkheid of de regels moeten worden aangescherpt. De aanleiding voor dit alles is een onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam onder inwoners van Goor en de omgeving daarvan. Daaruit blijkt dat vrouwen uit deze streek, waar asbestcementindustrie is gevestigd, vijf keer zo vaak long- en buikvlieskanker hebben. De mannen uit de streek blijken twee keer zo vaak een dergelijke aandoening te hebben, vergeleken met de rest van Nederland.

Volgens de onderzoekers is de grootste oorzaak van de "asbestkanker" in dit gebied, dat de wegen en erven vaak verhard zijn geweest met asbest. In het verleden was het voor bewoners mogelijk om gratis afgekeurde asbestplaten op te halen om hun weg of erf mee te verharden.

Sinds 2000 is het bij wet verboden dat iemand een met asbest verharde weg in bezit heeft. Waarschijnlijk zijn er in het gebied nog steeds plekken die een risico voor de volksgezondheid vormen. De gemeenten en provincies Gelderland en Overijssel zullen dit samen met de staatssecretaris gaan onderzoeken.

Bergkamp vol lof over Van Persie

Na zijn twee doelpunten in het Champions League-wedstrijd van Arsenal tegen Sparta Praag heeft zijn ploeggenoot Dennis Bergkamp zijn vertrouwen in Robin van Persie uitgesproken.

"Hij is zo´n speler die het verschil kan maken. Hij kan iets voor zichzelf of voor een ploeggenoot creëren. Robin laat dat nu meer dan ooit zien."

Bergkamp zegt dat het succes vooral te danken is aan het zelfvertrouwen dat Van Persie op dit moment heeft. "Dat is ook het geheim van zijn huidige succes. Voor jonge, talentvolle spelers is vertrouwen in jezelf heel belangrijk. Daardoor krijg je controle over je eigen spel en ga je ook scoren. Robin is zo´n jongen die veel zelfvertrouwen nodig heeft. Het neigt bij hem zelfs naar arrogantie. Maar wij weten bij Arsenal wel beter. Het is pure kwaliteit."

De Nederlandse routinier zei verder dat hij zelf weet hoe moeilijk het is om te beginnen bij een nieuwe club. "We hebben dezelfde dingen meegemaakt. Het valt niet mee om je bij een nieuwe club te ontplooien. Er komt veel op je af, zowel op als buiten het veld. Maar Robin blijft zichzelf. Ik help hem daarbij en deel mijn ervaringen met hem. Hij staat daar voor open. Robin kan goed luisteren, hij toont respect en is leergierig. Met die eigenschappen kan hij alleen nog maar beter worden."

Cheaten in WoW erg makkelijk dankzij Sony DRM

Zoals bekend gebruikt Blizzard een programma genaamd Warden om na te gaan of je niet cheat in World Of Warcraft. Wat Warden doet kun je zelf controleren.

Maar nu hebben Wow hackers ontdekt dat het dankzij Sony's nieuwe beveiliging op zijn muziek cd's wel erg makkelijk is om te cheaten. Sony BMG gebruikt deze zogenoemde XCP Technology om er voor te zorgen dat een muziek cd niet illegaal wordt gekopiëerd. Veel beveiligingsbedrijven noemden de XCP Technology een rootkit en wezen op de gevaren en exploits die er in zulke kits kunnen zitten. Een rootkit kan programma's maskeren. Dit wordt cloaking technology genoemd.

Helaas is er ook een exploit bekend: Zet simpelweg $sys$ voor in de filenaam voordat je de file aanroept en ook dit programma wordt door Sony's technologie gemaskeerd. De driver verhuld namenlijk elke file die maar met $sys$ begint.

De Wow hackers zijn er nu achter gekomen dat Warden ook niet deze $sys$ executables kan detecteren. Cheaten in World of Warcraft is dus dankzij Sony muziekcd's een stuk makkelijker geworden.

Heb je ooit een cd van Sony BMG in je pc beluisterd en wil je dat de XCP Cloaking technologie van je systeem verwijderd wordt, maak dan gebruik van Sony's nieuwe patch. Let erop dat alleen de cloaking functionaliteit wordt verwijderd en de DRM driver zelf nog actief blijft op je computer!

Het bedrijf SysInternals geeft extra informatie over Sony's XCP technologie.

Het is nog afwachten of Blizzard zijn Warden programma zal updaten.

Emanuelson debutant in Oranje

Ajax-speler Urby Emanuelson is geselecteerd door bondscoach Marco van Basten voor de oefeninterland van 12 november tegen Italië. Ook Romeo Castelen en Joris Mathijsen zijn na zes maanden afwezigheid weer terug in het Nederlands Elftal.

De laatste keer dat beide spelers in actie kwamen voor Oranje was op 30 maart tegen Armenië (2-0). Ondanks het feit dat Emanuelson debuteert voor het 'grote' Oranje, is hij al helemaal vertrouwd met het oranje-tricot. De jonge speler is namelijk begonnen bij Oranje -16 en heeft sindsdien alle jeugdselecties gehad. Na het WK onder 20 debuteerde de Amsterdammer dit seizoen voor Jong Oranje.

Als we gaan vergelijken met de laatste WK-kwalificatiewedstrijd die Nederland speelde tegen Macedonië, zijn de volgende spelers afgevallen: Edgar Davids, Tim de Cler en Barry Opdam. Ook Mark van Bommel wordt wederom niet opgeroepen door de bondscoach. Daarentegen zijn Philip Cocu, Jan Kromkamp en André Ooijer weer terug in het keurkorps van Van Basten en John van 't Schip.

De volledige selectie:
Doel: Edwin van der Sar, Henk Timmer

Verdediging: Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst, Urby Emanuelson, Nigel de Jong, Jan Kromkamp, Joris Mathijsen, André Ooijer, Ron Vlaar.

Middenveld: Phillip Cocu, George Boateng, Denny Landzaat, Hedwiges Maduro, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder.

Aanval: Ryan Babel, Romeo Castelen, Dirk Kuijt, Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie, Jan Vennegoor of Hesselink.

Minstens 60 doden bij bootongeluk Arabische Zee

Icoon AlgemeenEen overbeladen veerboot is vandaag op de Arabische Zee voor de zuidkust van Pakistan gekapseisd. Hierbij zijn minstens zestig mensen om het leven gekomen. Voor zover bekend hebben slechts vijf mensen de ramp overleefd.

Het bootongeluk vond plaats ter hoogte van de kustplaats Kharo Chao, ongeveer 180 kilometer ten zuidoosten van de stad Karachi. Duikers van de marine hebben geholpen met zoeken naar slachtoffers. De boot vervoerde vermoedelijk ongeveer 65 tot 80 mensen.

Niets mis met Jezus met condoom om

Er is in Frankrijk niets mis met een tekening van een naakte Jezus Christus met een condoom om zijn penis. De Franse justitie noemt een klacht daarover dan ook ongegrond.

De prent stond begin dit jaar in de linkse krant Libération en was bedoeld als aanklacht tegen de strikte opstelling van geestelijken tegen condoomgebruik om ziektes als aids te voorkomen. Een katholieke groepering, onder leiding van een lid van het extreem-rechtse Front National, diende daarover een klacht in. Volgens de Franse justitie is de afbeelding wellicht niet erg smaakvol, maar valt het onder de vrijheid van meningsuiting.

'Hofstadleden als AIVD-medewerkers gevraagd'

WWSK en bregaladus hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe AIVD vroeg aan nagenoeg elk lid van de Hofstadgroep of deze niet bij de nationale veiligheidsdienst wilde werken, aldus Jan Vlucht, voormalig advocaat van Hofstadverdachte Zakaria T., in de documentaire 'Prettig weekend, ondanks alles' (BNN). "Misschien was Mohammed B. wel informant van de AIVD."

"Maar de vraag is of de AIVD het werkelijk niet wist", zegt de eindredacteur van de documentaire "Uit andere bronnen weten we dat Zakaria T. een huis en een auto is aangeboden door de AIVD. Jammer dat we voor gisteravond maar vijftig minuten zendtijd kregen. Er is nog heel wat blijven liggen, ook over de rol van de AIVD. We gaan daar vast nog iets mee doen." De AIVD wil niet reageren en spreekt over een 'geheimhoudingsplicht'.



AIVD informant?

DVD: Batman Begins

De Batman films van Joel Schumacher, 'Batman Forever' (1995) en 'Batman & Robin' (1997), kregen op z'n zachtst gezegd niet zulke geweldige recensies. Alles waar Batman voor stond, werd in die films overdreven. Tim Burton had het voor die tijd beter gedaan, maar na Schumachers films werd er lange tijd niet eens gedacht aan een nieuwe Batman. Dit jaar kregen we de versie te zien van regisseur Cristopher Nolan (Memento), met in de hoofdrol Christian Bale (Equilibrium, Shaft, American Psycho). Die versie, Batman Begins, is inmiddels als DVD verkrijgbaar.






Trein ontspoord bij Zutphen

Icoon VervoerEen stoptrein op de lijn Zutphen-Hengelo is vanochtend iets na 08:00 uur vlak na vertrek van station Zutphen ontspoord. Er zijn geen gewonden gevallen. Reizigers die in één van beide richtingen gebruik maken van het traject moeten rekening houden met vertragingen van 30 tot 45 minuten.

Het ontspoorde treinstel is een stoptrein van vervoersbedrijf Syntus. De trein ontspoorde door nog onbekende oorzaak op een wissel. Syntus en de NS zetten bussen in om het vervoer doorgang te laten vinden. Het is nog niet duidelijk wanneer het spoor weer wordt vrijgegeven.

Gisteren vond in Wijhe een grote botsing plaats tussen een trein en een zandwagen. Daardoor rijden er vandaag en mogelijk ook morgenochtend nog geen treinen tussen Zwolle en Deventer. Doorgaande reizigers tussen Den Bosch en Zwolle kunnen, indien ze bussen willen mijden, omreizen via Utrecht.

De Syntus Zutphen-Hengelo
De Syntus Zutphen-Hengelo

Henrichs terug in bestuur Ajax

Hennie Henrichs is door de ledenraad van Ajax benoemd als bestuurslid technische zaken. Hiermee volgt hij Klaas Nuninga op, die twee weken geleden samen met Hein Blocks opstapte bij de Amsterdammers.

Henrichs is geen onbekende voor Ajax, aangezien hij erelid is van de club. In het verleden kwam hij uit als jeugdspeler en amateur bij de Ajacieden. In de periode tussen 1989 en 2000 heeft hij ook al diverse functies gehad, één hiervan was directeur technische zaken.

Nu Henrichs ook deel uit maakt van het bestuur bestaat op dit moment uit twee personen. Na het vertrek van Nuninga en Blocks was voorzitter John Jaakke alleen overgebleven.

"Williams met Toyota-motoren in 2007"

Nog voordat het seizoen in 2006 is begonnen zijn er alweer geruchten over 2007. Er zou namelijk een reële kans zijn dat Toyota motoren gaat leveren aan Williams in 2007.

In het afgelopen seizoen was Williams al op zoek naar nieuwe motoren voor 2006 en toen viel de keuze op Cosworth. Al zou toen de voorkeur zijn uitgegaan naar een deal met Toyota, maar de Japanse fabrikant had al zijn jawoord gegeven aan het team van Midland. En het zou voor Toyota iets teveel van het goede zijn geweest om aan drie teams te leveren.

Maar in 2007 lijkt dat te gaan veranderen. Het overleg tussen Toyota en de Britse renstal is nog altijd gaande. Ook gaan er geruchten dat de motoren onder de naam van Lexus in de Williams komen te liggen.

Kabinet bespreekt maatregelen na schietincident

Icoon PolitiekHet kabinet zal vandaag besprekingen voeren over de beschieting van de werkkamer van minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk. Er zal onder meer besproken worden welke aanvullende veiligheidsmaatregelen getroffen zullen worden, zo meldde vice-premier Gerrit Zalm. De werkkamer van Verdonk werd eerder deze week beschoten, de daders zijn vooralsnog niet gepakt.

Zalm zei verder dat er geen beslissingen over maatregelen naar buiten zullen worden gebracht. Verdonk wordt al langere tijd bedreigd en daardoor extra scherp beveiligd. Vanwege de beschieting kwam ze afgelopen woensdag in een kogelwerend vest naar de herdenking van Theo van Gogh. De minister zegt aangedaan te zijn door de beschieting van haar raam. Op het moment dat het gebeurde, was ze overigens zelf niet aanwezig in de werkkamer.

Man eist geld na vastlijmen op wc-bril

HarryLaatvegers had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaan eist een schadevergoeding van een bedrijf waar hij vast geplakt heeft gezeten aan een wc-bril. Volgens de 57-jarige monteur heeft hij in 2003 zeker twintig minuten hulpeloos met zijn broek op de knieën aan de toiletpot genageld gezeten.

De monteur zegt er nog altijd nachtmerries van te hebben. Volgens hem wilde het personeel in eerste instantie niet helpen, omdat ze hem niet geloofden. Uiteindelijk arriveerden artsen die de bril losschroefden. Buiten zou hij bewusteloos zijn geraakt. Hij wil nu geld zien voor hij kosten heeft gemaakt voor de huisarts en de psychiater. Bovendien wil hij smartengeld wegens vernedering en diabetes die hij door de stress zou hebben gekregen.

De daders van deze 'wc-pot humor' zijn waarschijnlijk tieners.

Verdachte bekent aanrijden motoragent

TvB had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 19-jarige Rotterdammer heeft gisteravond toegegeven dat hij enkele weken geleden een motoragent heeft aangereden op de A15. Het is nog niet duidelijk of de aanrijding, die plaatsvond bij de afslag Charlois, met opzet heeft plaatsgevonden. De man meldde de politie dat hij alleen in de auto zat. Hij verklaarde dat hij probeerde te ontkomen aan de agent omdat hij in een gestolen auto reed.

In de week na het gebeuren werden vijf verdachten aangehouden, waaronder deze 19-jarige, volgens De Telegraaf een zeer agressieve jeugdcrimineel. Van de verdachten zitten verder een 20-jarige man uit Spijkenisse en een 28-jarige man uit Rotterdam nog vast voor hun mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Onlangs werd een 26-jarige man uit Spijkenisse aangehouden op verdenking van het in brand steken van de auto waarmee de agent werd aangereden.

Inmiddels is de situatie van de motoragent, die bij het ongeval een deel van zijn been kwijtraakte, nog immer zorgwekkend. Hij is nog altijd niet aanspreekbaar, zo meldde de politie.

Nederland nadert extra CL plek

Nederland nadert Portugal op de UEFA coëfficiëntenranglijst. Door de zeges van Ajax en PSV en de nederlagen van Benfica en FC Porto is het verschil met Portugal nog maar 3.7 punten.

Voorafgaand aan deze Europese week was het gat met de Portugezen nog ruim 4.5 punten. Het ziet ernaar uit dat Nederland dit seizoen verder kan inlopen, want het is nog met vier clubs in de race, terwijl Portugal het met drie moet doen. Porto, Benfica en Vitória Guimarães zijn echter bezig aan een matige campagne, zeker in vergelijking met Ajax en PSV. Mocht Nederland nog dit seizoen Portugal inhalen, dan mag de eredivisie in het seizoen 2007/2008 één club extra afvaardigen naar de Champions League. Op de ranglijst over dit seizoen staat Engeland eerste, voor Italië en de verrassende Roemenen. Nederland doet het hier minder goed en staat niet eens in de top tien.


UEFA Coëfficiëntenranglijst:

Positie:Land:Puntentotaal:Punten 2005/2006:Clubs nog actief:
1.Spanje64.0346.9286/7
2.Italië58.5887.2147/7
3.Engeland57.4868.4286/7
4.Frankrijk45.5315.5627/8
5.Duitsland43.4895.5626/8
6.Portugal41.8743.3333/6
7.Nederland38.1644.4164/6
8.Griekenland31.2482.5003/6
9.België29.5004.7502/4
10. Schotland29.1253.0001/4
11.Rusland27.3335.5003/4
12.Tsjechië25.5753.6252/4
13.Turkije25.4163.2502/4
14.Oekraïne25.3504.5002/4
15.Zwitserland22.3755.8753/4

'Hak de duimen af van graffitispuiters'

De burgemeester van Las Vegas heeft het niet zo op graffitispuiters. Dat werd eergisteren nog maar eens duidelijk gemaakt toen burgervader Oscar Goodman voorstelde om graffitispuiters te ontdoen van hun duimen, het liefst op televisie.

Goodman deed de uitspraken als lid van een panel in een televisieprogramma. "In Frankrijk werden mensen vroeger onthoofd als ze afschuwelijke misdaden pleegden", verduidelijkte hij zijn stelling. Ook zou de burgemeester graag zien dat probleemkinderen een goed pak slaag krijgen.

Een ander panellid vond de uitspraken van Goodman ondoordacht. Hij antwoordde door te zeggen dat de burgemeester zijn hoofd niet alleen hoefde te gebruiken voor zijn hoed.

Einde aan opmars Van Haasteren

Martijn van Haasteren heeft zich niet voor de halve finales van het challenger tennistoernooi in Busan (Zuid-Korea) weten te plaatsen. De Nederlandse qualifier verloor in twee sets van de als derde geplaatste Koreaan Hyung-Taik Lee met 3-6 6-7.

Eerder had Van Haasteren in het toernooi verrast met overwinningen op de Zuid-Koreaan Dong-whee Choi en de Amerikaan Wayne Odesnik. De beide andere Nederlanders Melle van Gemerden en John van Lottum werden in Busan in de eerste ronde al uitgeschakeld.

Vierhonderd auto's verbrand bij rellen Parijs

In de met veel migranten bevolkte voorsteden van Parijs zijn afgelopen nacht wederom ongeregeldheden uitgebroken. Daarbij zijn ongeveer 400 auto's in vlammen opgegaan. Vijf agenten raakten gewond toen ze bekogeld werden met stenen. Bovendien staken jonge relschoppers in Trappes ten westen van Parijs 27 bussen in brand. Er zijn in totaal 30 aanhoudingen verricht. Het was al de achtste nacht dat er ongeregeldheden uitbraken, die ontstonden nadat twee jongens die zich voor de politie hadden verstopt in een transformatorhuisje, waren geëlektrocuteerd. De autoriteiten ontkennen overigens dat de politie de jongens achtervolgde.

In de flats van de voorsteden wonen veel immigranten uit Afrika. De werkloosheid onder jongeren loopt in sommige stadsdelen op tot 44%. Door kortingen op subsidies verkeren veel verenigingen en sportclubs in problemen. De bewoners klagen over discriminatie en racisme. De rellen zijn het hevigst in buurten waar een grote jeugdwerkloosheid heerst.

De regering heeft 1.300 agenten ingezet om de onlusten tegen te kunnen gaan. In de Franse regering is onenigheid ontstaan over de koers die gevaren moet worden. De minister van Binnenlandse Zaken wil een 'tolérance zéro' beleid, de minister van Integratie vindt dat zoiets de boel alleen maar aanwakkert. Hij bepleit geen harde woorden, maar juist voor toenadering tot de jongeren, bijvoorbeeld via wijkagenten. De Franse premier De Villepin liet gisteren weten geen geweldsuitbarstingen meer te zullen accepteren, maar zei ook een dialoog te willen om oplossingen te vinden.

-
Link: Achtergrond info over de rellen.

Volvo Ocean Race gaat van start

Morgen is het zo ver, dan gaat de negende editie van de Volvo Ocean Race van start (voorheen Whitbread). De zeilrace wordt eenmaal in de drie jaar gehouden en duurt dit jaar tot juni 2006.

Het gaat erom dat men in etappes de wereld rondvaart met zeilboten van 70 voet. De zogeheten Volvo Open 70's. Dit jaar staan er negen etappes op het programma. Men start morgen in Vigo, Spanje en de finish ligt in Göteborg, Zweden.

Etappes Volvo Ocean Race 2005-2006

EtappeplaatsEtappeDatumAfstand in nautische mijlen
SANXENXO, SPANJE In Port Race 05-Nov-05
VIGO, SPANJEStart Etappe 112-Nov-05 6.400
KAAPSTAD, ZUID-AFRIKAFinish Etappe 102-Dec-05
In Port Race 26-Dec-05
Start Etappe 202-Jan-06 6.100
MELBOURNE, AUSTRALIË Finish Etappe 216-Jan-06
In Port Race 04-Feb-06
Start Etappe 312-Feb-06 1.450
WELLINGTON, NIEUW-ZEELAND (Pitstop) Finish Etappe 316-Feb-06
Start Etappe 419-Feb-06 6.700
RIO DE JANEIRO, BRAZILIË Finish Etappe 407-Mar-06
In Port Race 25-Mar-06
Start Etappe 502-Apr-06 5.000
BALTIMORE/ANNAPOLIS, USA Finish Etappe 517-Apr-06
In Port Race 29-Apr-06
Start Etappe 607-Mei-06 400
NEW YORK, USA (Pitstop) Finish Etappe 608-Mei-06
Start Etappe 711-Mei-06 3.200
PORTSMOUTH, GROOT BRITTANIË Finish Etappe 719-Mei-06
In Port Race 29-Mei-06
Start Etappe 802-Jun-06 1.500
ROTTERDAM, NEDERLAND Finish Etappe 807-Jun-06
In Port Race 11-Jun-06
Start Etappe 915-Jun-06 500
GÖTEBORG, ZWEDENFinish Volvo Ocean Race 2005-200617-Jun-06

Dit jaar is er ook iets nieuws, er zullen namelijk een aantal races niet in open water, maar binnen de havens worden gehouden. Dit is extra spectaculair voor de toeschouwers omdat de grote schepen dan erg dicht bij elkaar zullen racen.


Het Amerikaanse team Pirates of the Caribean dat uit de haven zeilt

In totaal doen er zeven schepen mee aan de race. Elk schip heeft 10 tot 12 bemanningsleden. Uniek is de inschrijving van het Pirates of the Caribean team. Het is de eerste keer dat men vanuit Hollywood interesse toont in de race en uiteindelijk een boot inzet ter promotie van een film. Verder doen er twee Nederlandse boten mee, de ABN AMRO één en twee. De eerste boot wordt bevaren door professionals en de tweede door een mix van crewleden die allemaal onder de 30 zijn en hun eerste Ocean Race gaan varen. Verder zit er nog een Nederlandsche schipper op de Movistar, Bouwe Bekking. Hij verbrak in het voorjaar met deze boot al het wereldsnelheidsrecord.

Teams in Volvo Ocean Race 2005-2006

Team[/b]Kapitein[/b]Nationaliteit Boot
ABN AMRO ONEMike Sanderson (NZL)Nederland
ABN AMRO TWOSebastien Josse (FR)Nederland
Brasil 1Torben Grael (BRA)Brazilië
Ericsson Racing TeamNeal McDonald (GBR)Zweden
MovistarBouwe Bekking (NL)Spanje
Pirates of the CaribbeanPaul Cayard (USA)USA
Premier ChallengeGrant Warrington (AUS)Australië

Men start morgen in Sanxenxo, Spanje, voor de eerste in port race. Op 12 november start de eerste grote etappe vanuit Vigo, Spanje, naar Kaapstad, Zuid-Afrika.


De Movistar, boot van de Nederlandse schipper Bouwe Bekking.

Blaffende hond kan baasje 2250 euro kosten

Slapend_Nederland had ons via de nieuwssubmit het volgende te melden:

Icoon OpmerkelijkDe Achterhoekse gemeente Groenlo/Lichtenvoorde wil dat de overlast van blaffende honden ophoudt. Daarom heeft de gemeente ervoor gekozen om baasjes van blaffende honden, die overlast veroorzaken, flink te beboeten. De gemeenteraad is akkoord gegaan met een voorstel om een boete tot 2250 euro per overtreding uit te kunnen delen.

Een woordvoerder van de gemeente vertelt vandaag dat de maatregel is genomen vanwege een "concreet geval" binnen de gemeente. De maatregel beperkt zich niet alleen tot honden, ook eigenaren van andere soorten huisdieren kunnen beboet worden. "Je kunt denken aan een papegaai die onophoudelijk overlast veroorzaakt", aldus de woordvoerder.

Overigens hoeven huisdiereigenaren zich geen grote zorgen te maken: de gemeente zal niet zomaar een bon uitschrijven, maar pas als er herhaaldelijk melding is gemaakt van een klacht. De politie bepaalt vervolgens ter plekke of er sprake is van excessieve overlast.

Van Hanegem biedt zich aan bij Lierse

Willem van Hanegem heeft zich aangeboden bij Lierse SK. De landskampioen van 1997 staat momenteel een-na-laatste in de Belgische Jupiler League en zit sinds woensdag zonder trainer.

Vanwege de matige prestaties ontsloeg Lierse deze week Paul Put. Gezien de resultaten van Lierse (acht punten uit elf wedstrijden) kon dat nauwelijks als een verrassing worden gezien. Volgens teammanager Donato Lallo stromen de sollicitaties binnen: ”Van Hanegem heeft zich al aangeboden. Hij is een naam, maar financieel waarschijnlijk onhaalbaar voor Lierse SK.” Van Hanegem staat ook in de picture bij het Schotse Heart of Midlothian, maar voor de camera’s van de NOS verklaarde De Kromme niet geïnteresseerd te zijn in die vacature.

Lierse zelf denkt vooral aan Stanley Menzo, in het verleden 2,5 jaar actief bij de club. ”Stanley ademt Lierse uit. Maar hij is niet vrij. Stanley is trainer bij AGOVV in de Nederlandse eerste divisie. We zien wel,” aldus Lallo. Andere kandidaten zouden Kjetil Rekdal en Marc Brys zijn.

Toestand Ebbinge lijkt stabiel

Voetballer Arjan Ebbinge ligt nog steeds op de intensive care van het Utrechts Medisch Centrum maar zijn toestand lijkt stabiel te zijngeworden. Een tweede operatie, die als noodzakelijk wordt gezien, is nog niet gebeurd.

Ebbinge liep afgelopen zondag in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht na een botsing met Tim Cornelisse een scheurtje in de dunne darm op en moest in de beginfase van de wedstrijd al vervangen worden.

Bij de eerste operatie is het scheurtje in de dunne darm gedicht. De tweede operatie zal nodig zijn om de buik van Ebbinge te reinigen, waar grote hoeveelheden vocht zich hebben opgehoopt als gevolg van het scheurtje.

Vanavond moet RBC het opnemen tegen RKC Waalwijk, en de gedachten van de selectie zullen echter ook bij Ebbinge zijn. "Winst vanavond zou een cadeautje zijn voor Arjan, al zou hij er geen baat bij hebben," aldus Paul de Lange.

Verdonk deed bijna "Theo"

Het is Minister Verdonk(Vreemdelingenzaken en Integratie) wederom gelukt, na een klodder spuug en wat ketchup, om negatief in de belangstelling te komen. Deze keer gaat het niet over clichés, zoals ál haar racistische geblaat, maar over een 'écht serieuze aangelegenheid'. Minister Verdonk is namelijk beschoten. Ware het niet dat zij niet is beschoten, maar haar werkplek. De media weet het gelukkig weer mooi te brengen. Nou ja, of we het wel 'beschoten' mogen noemen is ook maar de vraag, er was een vorm van 'glasschade'. Zoals je kunt lezen is er duidelijk weer té overdreven gereageerd. Maar dat zal Verdonk een worst zijn(die kan ze trouwens wel gebruiken: een goede worst), die rijdt er de komende tijd gewoon weer vandoor met een extra nieuwe beveiligde Bentley. Blijft lachen zo'n hoax, toch grappig dat de belastingbetaler er altijd maar weer voor op mag draaien...

DVD: Buikspieroefeningen voor Dummies

Bestrijd de Blubber!

Wij vrouwen weten allemaal dat het grote probleem altijd bij de buik zit. Vooral als die buik een tijdelijk verblijf is geweest van één of meer kindertjes. Het eerste jaar denk je nog wel hoopvol dat het vanzelf recht gaat trekken, maar in het tweede jaar moet je toch treurig je nederlaag erkennen. Dat wasbord komt niet vanzelf terug. Dus is het kiezen om die heupbroeken -die nog steeds optimistisch in de kast liggen- voorgoed weg te doen, of aan de buikspieroefeningen te gaan.

PSP classic serie heet 'The Best'

Sony heeft aangekondigd dat de eerste PSP classics uit gaan komen in Japan. De serie heet 'The Best' en de games uit deze serie zullen een adviesprijs hebben van 2800 yen (20 euro).

Vooralsnog zijn de volgende games aangekondigd:

Vanaf 17.11.05
- Darkstalkers Chronicle: The Chaos Tower (Capcom, Yen 2.800)
- Metal Gear Ac!d (Konami, Yen 2.100)
- Everybody's Golf (Sony, Yen 2.800)
- Kotoba no Puzzle Mojipittan Daijiten (Namco, Yen 2.800)
- Ridge Racers (Namco, Yen 2.800)
- Lumines (Bandai, Yen 2.800)
- Amored Core: Formula Front (From Software, Yen 2.800)

Vanaf 01.12.05
- Need For Speed Underground Rivals (EA, Yen 2.800)
- Derby Time (Sony, Yen 2.800)
- Dokodemo Issho (Sony, Yen 2.800)
- PoPoLoCrois (Sony, Yen 2.800)
- Tales of Eternia (Namco, Yen 2.800)
- Rengoku: Tower of Purgatory (Hudson, Yen 2.800)

Op dit moment zijn er nog geen meldingen van een US of EU classic serie, maar reken er maar op dat deze komt. In Europa gaat hij dan waarschijnlijk 'Platinum' heten, net als bij zijn broertjes de PSOne en PS2

Online herdenking in World Of Warcraft

In China is een jonge vrouw met de nickname Snowly overleden na het dagen achter elkaar spelen van World Of Warcraft tijdens nationale feestdagen.


Screenshot van de herdenking

Haar vrienden verklaarden dat zij altijd op het internet zat en zichzelf aan het voorbereiden was op een paar moeilijke onderdelen in het spel, maar dat ze erg moe was. De online herdenking werd een week na haar overlijden gehouden, maar werd grotendeels overschaduwd door de dood van een andere gamer met de nickname "Nan Ren Gu Shi".

Diverse game communities hebben hun leden op het hart gedrukt om meer aandacht aan de gezondheid te besteden.

'Godslasterende' priester in België vrijuit

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

In België hoeven een priester en een organisator van tentoonstellingen niet voor een strafrechter te verschijnen wegens inbreuk op twee artikels van de strafwet die onder de noemer godslastering vallen. Het parket van Brussel had wel om een rechtszaak gevraagd, nadat de organisatie 'België en Christenheid' een klacht had ingediend.

De ophef ontstond in 2002. De priester van de Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskerk in Jette gaf toen aan enkele Poolse kunstenaars toestemming om in zijn kerk de tentoonstelling 'Irreligia' te houden, in het kader van Europalia over Polen. De kunstenaars wilden het streng katholieke klimaat in hun land aanklagen. Zo vond in de kerk onder meer een soort modeshow plaats met halfnaakte modellen. Volgens de pastoor wilde hij mensen met deze tentoonstelling aan het nadenken zetten.

De ultra-katholieke vereniging 'België en Christenheid' vond het gebeuren echter een belediging van de katholieke godsdienst. Ze diende klacht in. Een klacht wegens godslastering was er bij het Brusselse gerecht overigens al héél lang niet meer ingediend. Het parket vond dat de feiten inderdaad onder de artikels 143 (het belemmeren van de eredienst) en 144 (het beschimpen van de voorwerpen van een eredienst) van het strafwetboek vallen. Daarom wilde het parket dat de twee terecht moesten staan.

De raadkamer in Brussel stelde het tweetal vandaag echter buiten vervolging wegens onontvankelijkheid.

Tracklist DDR Ultramix 3

In november komt Konami met de nieuwe dance game voor de Xbox: DDR Ultramix 3. Er kan weer vrolijk rondgesprongen worden op de dansmat.

De tracklist ziet er (bonustracks uitgezonderd) als volgt uit:

AKUMAJO DRACULA MEDLEY: KUKEIHAKURABU
Alphabet Aerobics: Blackalicious
Bag: RevenG
Balalaika, Carried With The Wind (Jondi&Spesh mix): Julie Ann Frost
Bassile: or-if-is
Bath of Least Resistance: NOFX
Body Rock (Olav Basoski's Da Hot Funk Da Freak Funk Remix): Moby

BRE∀K DOWN!: Be For U
BUTTERFLY: SMILE.dk
BYE BYE BABY BALLOON: JOGA
CANDYó: Luv UNLIMITED
CARNIVAL DAY: Paula Terry & Fu Fu's
Come With Me: Raindancer
Come With Me: Yahel & Tammy
Conflict (Turmoil Mix): The Azoic
Crazy In Love: wg feat. Indra J
Daikenkai: Des-ROW ∙ UNION
Delta 32(UFO! Remix): True Force
Destiny lovers: MIYUKI KUNITAKE
e-motion: e.o.s.
Firefly: Be For U
Hash the Sun: Chatanix
Hateful: The Clash
Hey Mama: Black Eyed Peas
Hot On the Phone: Boyjazz
I Am Gothic (2003 Remix): Spray
I Just Wanna Live: Good Charlotte
Imperfection (Tycho Brahe mix): Real Life
Istanbul (Not Constantinople): They Might Be Giants
KISS ME ALL NIGHT LONG: NAOKI J-STYLE feat. MIU
Mi Alma: Ozomatli

Midnight Frankenstein: Stay Gold Pony Boy
Miracle Moon (L.E.D.LIGHT STYLE MIX): Togo Project feat. Sana
Moment 40: Moshic
Nari Narien (Jay Dabhi remix): Jay Dabhi vs. Hisham Abbas
Play That Funky Music: wg feat. Tony L.
pot-pourri d'orange: Orange Lounge
Raise Your Hands: Midihead
Rock Lobster: B-52's
Rock-a-billy Willy: Big Idea
SAKURA: RevenG
So Many Times: Gadjo
Stakeout (Ultra:mix): Freezepop
Sunflower Girl: SHORTCUTS
Superstylin': Groove Armada
The Cat In The Moon: 901(Clay)
The Cult of Gnosyllis: Orange Koresh
The Imperial Carnival: kumiko
The Spirit of Hawk: chuji
TOGETHER & FOREVER: CAPTAIN JACK
Virtual Insanity: wg feat. Austin Willacy
Walk This Way: Run D.M.C.
What I'd Say: Ray Charles
Where's Your Head At: Basement Jaxx
Whip It: Devo
Why (Club Mix): Nevarakka

[A1GP] Uitslag 2e vrije training

Frankrijk heeft in de tweede vrije training op Eastern Creek, Australië de snelste tijd neergezet. Brazilië en Zwitserland maken de top drie compleet. Team Nederland heeft een vierde tijd, op iets meer dan acht tienden van Frankrijk, op de klokken weten te zetten.

PosTeamCoureurTijdRondes
1FrankrijkNicolas Lapierre 1'21.037 8
2BraziliëNelson Piquet1'21.271 18
3ZwitserlandNeel Jani1'21.592 12
4NederlandJos Verstappen1'21.882 13
5MexicoSalvador Duran1'21.953 18
6Nieuw-ZeelandJonny Reid1'21.956 12
7MaleisiëAlex Yoong1'21.970 14
8DuitslandAdrian Sutil1'21.984 16
9TsjechiëTomas Enge1'21.998 17
10CanadaSean McIntosh1'22.010 15
11PortugalAlvaro Parente1'22.021 17
12Verenigde StatenBryan Herta1'22.084 13
13Groot-BrittaniëRobbie Kerr1'22.173 17
14IerlandMichael Devaney1'22.174 15
15IndiaArmaan Ebrahim1'22.567 15
16AustraliëWill Davidson1'22.581 17
17Zuid-AfrikaStephen Simpson1'22.785 14
18OostenrijkMathias Lauda1'23.101 18
19PakistanAdam Khan1'23.127 12
20RuslandRoman Rusinov1'23.230 14
21JapanHayanari Shimoda1'23.512 18
22LibanonBasil Shaaban1'23.513 20
23ChinaTengyi Jiang1'23.917 18
24ItaliëAndrea Montermini1'24.118 17

Marokkaanse moskeeën willen opheldering arrestatie twee moslimjongeren

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

Naar aanleiding van de arrestatie afgelopen dinsdag van twee moslimjongeren in een internationale trein in Amsterdam, heeft de Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (UMMAO) Justitie-minister Piet Hein Donner in een brief om opheldering gevraagd. De arrestatie volgde na tips van treinpassagiers. Het bleek echter loos alarm te zijn; de twee wilden zich alleen maar in een treintoilet wassen voor een gebedsritueel.

De unie wil dat de aanhouding grondig wordt onderzocht en laat weten verontwaardigd te zijn over de wijze waarop een arrestatieteam van de Amsterdamse politie de moslimjongeren heeft geboeid en afgevoerd. De Marokkaanse moskeeën vinden dat dit incident ''de geloofwaardigheid van de overheid én de mensenrechten aantast, moslims stigmatiseert en een sfeer van paniek zaait''.


(Foto: (c) ANP)
De mannen ten tijde van hun arrestatie

Verbeek tevreden na 0-0

De trainer van SC Heerenveen, Gertjan Verbeek, was na afloop van de in 0-0 geeindigde thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou niet teleurgesteld over de uitslag.

Verbeek vond wel dat de Friezen de drie punten hadden moeten binnen slepen. " Maar we hadden wel moeten winnen. Want wij speelden om te winnen. CSKA heeft alleen maar op de counter gegokt. Wat een luizenploeg."

Vooral in de tweede helft kregen de Friezen een aantal mooie kansen. "We kwamen slecht uit de kleedkamer. We leden veel te veel balverlies. Gelukkig herstelden we ons goed. Met deze ploeg en deze speelwijze dwingen we tegen elke tegenstander wel kansen kansen en mogelijkheden af, dus ook tegen het sterke CSKA. Vooral Bruggink had zich hier onsterfelijk kunnen maken als hij iets rustiger was geweest in de afronding."

Cohen 'beste burgemeester' in 25 jaar

static had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen (PvdA) is door zijn collega's en professionals bij de overheid gekozen tot beste burgemeester van de afgelopen 25 jaar. Cohen kaapte de prijs weg voor de neuzen van oud-burgemeester Jan Mans (PvdA) van Enschede en Ronald Bandell (ook PvdA) uit Dordrecht. Cohen wordt geroemd voor zijn stabiele en evenwichtige leiding en omdat hij zich als burgervader niet laat leiden door wat de pers over hem schrijft.

De Beste Burgemeestersverkiezing toont volgens het blad Binnenlands Bestuur aan dat voor de Nederlandse burgemeesters het bindend vermogen van Cohen en Bandell, die op dat punt ook hoog scoort, het zwaarst weegt. Krachtdadige burgemeesters als Ivo Opstelten (VVD) van Rotterdam en Gerd Leers (CDA) van Maastricht eindigden respectievelijk als vierde en zevende.

De lezers van Binnenlands Bestuur kozen overigens de overleden PvdA-burgemeester Johan Stekelenburg van Tilburg als beste. Hij bleef Cohen met één procent voor (15 tegen 14).

Forlan mist waarschijnlijk duels met Australië

Uruguay kan waarschijnlijk geen beroep doen op Diego Forlan tijdens de playoffduels met Australië om een WK ticket. De spits kampt met een spierblessure in zijn linkerbeen.

Forlan liep zijn kwetsuur op in de Champions League ontmoeting met Benfica. Villareal won die wedstrijd met 0-1, dankzij een doelpunt van Senna negen minuten voor tijd. Normaal gesproken staat er zo’n drie weken voor het herstel, maar Uruguay neemt Forlan toch op in de selectie. Hij keert terug naar Spanje, zodra duidelijk wordt dat hij niet fit geraakt. Tijdens de kwalificatiereeks speelde Forlan een cruciale rol door zes doelpunten te scoren. De duels tussen Uruguay en Australië vinden plaats op 12 en 16 november. De heenwedstrijd is in Montevideo, terwijl de return in Sydney wordt afgewerkt.

Buttplug

Het is inmiddels geen verrassing meer, want gisteren is met een ruime overschrijding van het benodigde aantal stemmen de Kabouter Buttplug-trofeee al toegekend aan onze eigen FOK!weblog. Met de plaatsing van dit blogje waren we zelf absoluut de grootste "pain in the ass" deze week.

Net zoals een groot aantal regelmatige bezoekers ben ik geschrokken van het ronduit beledigende blogje van onze krullenjongen "Starsignleo". Wat veel bezoekers misschien niet weten, is dat het eigenlijk regel is dat Webloggers onderling elkaar niet "openlijk" aanvallen over de inhoud van postings. In de regel doen we dat alleen "achter de schermen" in ons eigen Webloggersforum. Het is duidelijk dat we gisteren van die regel zijn afgeweken.

Uiteraard moet onderling geruzie in het openbaar geen gewoonte worden, want ik kan me voorstellen dat dit toch een vreemde indruk maakt op de bezoekers. Het is echter wel een dilemma omdat de schijn wordt gewekt dat een mening in een blogje de mening is van de gehele weblogcrew.
Voor de duidelijkheid: "dat is niet zo", de webloggers van de FOK!weblog schrijven op persoonlijke titel. Dat geldt voor de blogjes van Starsignleo, maar ook voor mijn eigen blogjes.

Natuurlijk schrijven alle webloggers hier wel onder dezelfde Fok!-vlag en schrijven voor een weblog waar steeds allerlei dingen verschijnen waar je jezelf niet in herkent, is natuurlijk niet vol te houden. Ik heb het dan niet over het uiten van een mening, want dat is natuurlijk prima, maar over bijvoorbeeld het doelbewust beledigen en provoceren van gisteren, puur en alleen om reacties uit te lokken.

Begrijp me goed, ik ben hier niet aan het aankondigen dat ik er de brui aan geef*, maar ik wil gewoon over andere zaken bloggen dan over blogjes van collega's. Hopelijk hoeft dat ook niet en is het met dit blogje voor de bezoekers in één keer duidelijk hoe het hier werkt... en Starsignleo zal z'n draai wel vinden neem ik aan.

En nu gaan we eens lekker van onze nieuw verworven Buttplug genieten, dus kijk niet raar op als er vandaag geen blogjes meer verschijnen.

Oh ja, deze groep mensen ging ons vorige week voor.

* Zo gemakkelijk komen jullie echt niet van me af!

Green Day wint twee MTV Awards

Green Day is de grote winnaar geworden van de MTV Europe Music Awards, die gisteren in de Portugese hoofdstad Lissabon werden gehouden. De band was in vijf categorieën genomineerd en ging uiteindelijk naar huis met de awards voor beste rockgroep en beste album.

Ook Coldplay was in vijf categorieën genomineerd, maar kreeg 'slechts' één award. Hun single 'Speed of Sound' werd als beste lied aangemerkt. De Haagse zangeres Anouk mocht de award voor beste Nederlandse/Belgische act in ontvangst nemen.

De European Music Awards werden dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt.

De lijst van winnaars:
Beste Album: Greenday - American Idiot
Beste Popgroep: Black Eyed Peas
Beste Hip Hop Act: Snoop Dogg
Beste Rockgroep: Green Day
Beste Alternatieve Groep: System of a Down
Beste R&B Act: Alicia Keys
Beste Videoclip: Chemical Brothers - Believe
Beste Zangeres: Shakira
Beste Zanger: Robbie Williams
Beste Nieuwkomer: James Blunt
Beste Lied: Coldplay - Speed of Sound
Beste Groep: Gorillaz
Free Your Mind Award : Bob Geldof
Beste Nederlandse/Belgische Act: Anouk

[Upd] "Nieuwe kwalificatie is slechte grap"

Michael Schumacher is, in tegenstelling tot Ferrari-president Luca di Montezemolo, absoluut niet blij met de nieuwe reglementen. De Duitser vindt met name de nieuwe kwalificatie een grap.

"Dit is wel een heel slechte grap", vertelde hij aan een Duits tijdschrift. "Ik heb het dan niet over de V8-motoren, maar vooral over de kwalificatie. De manier waarop het besloten is, vind ik ook niet goed."

Vanaf volgend jaar zal er in de kwalifcatie een zogenaamd knock-out systeem komen. In drie sessies vallen de langzaamste coureurs af, waarna in het laatste gedeelte de tien snelste coureurs zullen beslissen wie er van pole mag vertrekken.

Update
Schumacher heeft zijn woorden gerelativeerd. Op een sponsorevenement heeft de Duitser verklaard dat hij het grootste deel van de nieuwe reglementen erg positief vindt. Wat betreft het nieuwe kwalificatiesysteem denkt hij dat hij eerst moet afwachten hoe dit uitpakt.

Vreemde Vrijdag

quote:
Het was Vrijdag de 13e, laat in de middag.
Ik was aan het spelen in de achtertuin met Sparky, het beste huisdier dan een kind kon hebben.
Ik draaide me even om, wat voor mij leek op een seconde en toen ik me omdraaide, was Sparky verdwenen.
Niet ver van me verwijderd, kon ik het gebogen figuur zien van de gekke oude maneer Stitch die hobbeld de berg op ging richting zijn huis met een zak op zijn rug.
De dief.
I wist niet wat hij met Sparky moet, maar goed, ik heb gehoord dat meneer Stitch vreemde dingen doet in zijn vrije tijd.
Daarom volgde ik hem de berg op, vastberaden om Sparky te redden.
Het was misschien niet het beste idee om gewoon naar binnen te lopen via de voordeur, maar ik kan niets laten gebeuren met Sparky. Hij is het enige huisdier dat ik heb.
Oh nee... Ik hoor voetstappen, ik moet me verstoppen.
Vanaf hier moet jij het jongetje helpen met zijn zoektocht naar Sparky in "Freaky Friday".

Deze dus, succes...

EA start EA Recordings

EA heeft aangekondigd dat ze samen met Nettwerk Music Group een digitale muziekdistributiesservice beginnen onder de naam EA Recordings.
"[...]
Audiences today are media masters -- they listen, play, download, watch and basically devour their entertainment in revolutionary new ways. They demand that the technology keep pace. This deal is a triumphant new commitment to making classic EA music and themes available to millions worldwide. We are proud to be on the cutting-edge of this trend with Nettwerk -- an innovative and proven partner that is a world leader in digital music distribution.
[...]"


Aldus Steve Schnur, Worldwide Executive Music en Music Marketing bij EA.

De eerste lijst die beschikbaar is:

Battlefield 2: Modern Combat - Rupert Gregson-Williams
James Bond 007: Everything or Nothing - Sean Callery
From Russia With Love (videogame soundtrack) - Chris Lennertz
GoldenEye: Rogue Agent (videogame soundtrack) - Paul Oakenfold
Command & Conquer - Various
Command & Conquer Generals - Mikael Sandgren & Bill Brown
Command & Conquer Generals: Zero Hour - Mikael Sandgren & Bill Brown
Command & Conquer Red Alert - Various
Command & Conquer Red Alert 2 - Various
Command & Conquer Renegade - Various
Command & Conquer Tiberian Sun - Various
FIFA Soccer 2005 - Paul Oakenfold
The Lord of the Rings, The Battle for Middle-earth (videogame soundtrack) - Bill Brown
Marvel Nemesis: Rise of the Imperfects - Trevor Jones
Medal of Honor - Michael Giacchino
Medal of Honor Allied Assault - Michael Giacchino
Medal of Honor European Assault - Christopher Lennertz
Medal of Honor Frontline - Michael Giacchino
Medal of Honor Pacific Assault - Christopher Lennertz
Medal of Honor Rising Sun - Christopher Lennertz
Medal of Honor Underground - Michael Giacchino
MVP Baseball 2004 - Photek
NASCAR 06: Total Team Control - Joe Satriani
NBA LIVE 06 - Da Riffs
NBA LIVE 2004 - Just Blaze
NBA LIVE 2005 - Cool n Dre
Need for Speed Most Wanted - Paul Linford
Need For Speed Underground - Jim Latham
SSX - Various
SSX 3 - X-Ecutioners
The Sims - Various
The Sims 2 - Mark Mothersbaugh
The Sims 2 Nightlife - Mark Mothersbaugh remixes
The Sims 2 University - Mark Mothersbaugh
Tiger Woods PGA TOUR 06 - Supreme Beings of Leisure
Tiger Woods PGA TOUR 2005 - BT

Akkoord Eerste Divisie over degradatieregeling

De clubs uit Gouden Gids Divisie, die verenigd zijn in de CED, hebben zich uitgesproken voor de invoering van een promotiedegradatieregeling tussen de Eerste Divisie en het amateurvoetbal. Die competitieopzet kan vanaf het seizoen 2007-2008 ingaan als ook de Nederlandse voetbalbond en het amateurvoetbal akkoord zullen gaan met het plan.

De voorzitter van de CED, Frans Derks, was tevreden met de uitkomst van het overleg. "Een geweldige stap voorwaarts om tot een optimalisatie van de opbouw van de Nederlandse voetbalpiramide te komen. De clubs uit de Eerste Divisie hebben de sportieve uitgangspunten boven het eigen (financiële) belang geplaatst. Hiermee lopen de eerstedivisieclubs toch het risico terug te vallen naar de amateurs, waar betaald voetbal tot op heden altijd gegarandeerd was."

De CED zal nog wel met de KNVB en het amateurvoetbal rond de tafel moeten gaan. De drie partijen moeten dan gaan bekijken hoe ze het beste invulling kunnen geven aan de nieuwe opzet van de competitie, die in andere landen in Europa al jaren als vanzelfsprekend wordt gezien.

Film: The Devil's Rejects

De familie Firefly leeft in het zuiden van de Verenigde Staten. Het is een verzameling van psychopatische moordenaars. In hun kelder bevinden zich tientallen lijken die in verregaande staat van ontbinding verkeren. Wanneer de familie uit hun huis gejaagd wordt door de politie, gaat ieder zijn eigen kant op. Opgejaagd door sherrif Wydell, die wraak wil omdat de familie zijn broer vermoord heeft, laten de verschillende gezinsleden een spoor van vernieling, moord en doodslag achter.


Het verval van Nederland

Het zijn toch de berichten waar je erg neerslachtig van wordt: "Werkkamer minister Verdonk beschoten". Iedereen die hier regelmatig komt weet dat ik haar beleid over het algemeen verafschuw, maar dit...

Eind september was er ook al een akkefietje rond een spuwende fietser die op Verdonk in reed, waar ik me over heb opgewonden maar dit slaat natuurlijk echt alles.

Laten we hopen dat dit geen tendens wordt, want het is te walgelijk voor woorden. Wie had ooit kunnen bedenken dat het in Nederland nog eens nodig voor een minister zou zijn om met een kogelvrij vest aan in het openbaar te verschijnen. Bah!

[A1GP] Uitslag 1e vrije training

Op het circuit Eastern Creek bij Sydney is vannacht de eerste vrije training voor de GP van Australië. Team Brazilië wist de snelste tijd neer te zetten, op meer dan 1 seconde daarchter eindigde het Mexicaanse team. Team Nederland wist de zesde tijd neer te zetten.

PosTeamCoureurTijdRondes
1BraziliëNelson Angelo Piquet1'19.266 18
2MexicoSalvador Duran1'20.426 18
3FrankrijkNicolas Lapierre 1'20.627 8
4ZwitserlandNeel Jani1'21.427 12
5Nieuw-ZeelandJonny Reid1'21.540 12
6NederlandJos Verstappen1'21.626 13
7ItaliëEnrico Toccacelo1'21.654 17
8PortugalAlvaro Parente1'21.872 17
9CanadaSean McIntosh1'22.173 15
10Groot-BrittaniëRobbie Kerr1'22.255 17
11Verenigde StatenBryan Herta1'22.299 13
12Zuid-AfrikaStephen Simpson1'22.319 14
13ChinaTengyi Jiang1'22.379 18
14IerlandMichael Devaney1'22.428 15
15DuitslandAdrian Sutil1'22.563 16
16PakistanAdam Khan1'22.623 12
17MaleisiëAlex Yoong1'22.731 14
18AustraliëChristian Jones1'22.895 17
19JapanHayanari Shimoda1'22.906 18
20LibanonBasil Shaaban1'23.377 20
21OostenrijkMathias Lauda1'23.667 18
22TsjechiëJan Charouz1'24.776 17
23RuslandRoman Rusinov1'24.802 14
24IndiaArmaan Ebrahim1'29.531 15

2Mini zwaait jullie uit

Omdat 2Mini geen waardig afscheid van zijn geliefde users kon nemen, doe ik dat wel even voor hem.
Hij kan jullie natuurlijk niet achterlaten, zonder dat jullie de laatste, beste linkjes van hem hebben gekregen.

Categorie: Sex
handstandje
Crissy
True-Babes movies
Franse porno
PARTY
Gallerys
Kodiefiles, vol filmpjes en plaatjes
Nog meer filmpjes
Betaalterugtijd
Onderwater
Mijn favo: Jordan and friends
Sybian
Noorwegen rockt
Openen in browser, en kijken.
lukt de vorige niet? Java!
Ostiaputa, een van mijn grootste bronnen

Categorie: Games
Maxims Seaside
Avatar
4tris
Hellydrop (Gorillaz)
Basketball
Sword Tournament
Street Luge (miniclip)

Categorie: Muziek
G-Unit pt 15
Dre en Jadakiss
Wu Tang
Raymzter
Kas
C-Mon and Kypski (clip)
Negativ (clip)
THC (clip)
Lange Frans en Baas B (clip)
C-Mon and Kypski (clip)
K-Liber (clip)

Categorie: Grafisch
small world
lt2
Andidas
Meatscapes
Worth1000

Categorie: LiquidGeneration
Tomkat baby from outerspace
Britney's baby
How to prank
Bobbing for apples...
Sportfitness
Suntan
Whoose boobs?
Whod you rather?

Categorie: Movies
HAP!
Arm on fire
Dr. Phil

Categorie: POTD (maand december 2005)
1dec
2dec
3dec
4dec
5dec
6dec
7dec
8dec
9dec
10dec (blijft een lieverd..)
11dec
12dec (Worth1000 Kennis vereist)
13dec
14dec (ik ben ook aardig..)
15dec (toch?)
16dec
17dec
18dec
19dec
20dec
21dec
22dec
23dec
24dec
25dec
26dec
27dec
28dec
29dec
30dec
31dec

Categorie: Overige
Prefect Dark Zero
Morse
Arial
Meebo

We bedanken 2Mini voor de submit.

Zeges Ljubicic, Gaudio, Roddick

Ivan Ljubicic is in pole-position voor het laatste ticket voor de Masters Cup in Sjanghai. De Kroaat versloeg Thomas Johansson in Parijs. Ook Gaston Gaudio houdt hoop.

Ljubicic boekte in september een vakantie naar de Seychellen, maar het lijkt er meer en meer op dat hij na Ivanisevic de tweede Kroaat wordt die gaat deelnemen aan de Masters Cup. Ljubicic staat alweer in de kwartfinales van Parijs na de 6-3, 7-6 zege op Thomas Johansson. In de tiebreak van de tweede set kwam de Zweed op een 1-4 voorsprong, alvorens Ljubicic zes achtereenvolgende punten maakte. Na afloop was de Kroatische Davis Cup held vooral blij met zijn opslag: ”Het leek of ik serveerde vanaf de servicelijn in plaats van de baseline. Ik kan niet meer missen. Dit is al een maand zo.”

Gaston Gaudio had verrassend weinig moeite met Robby Ginepri: 6-4 en 6-1. De Argentijn handhaaft daardoor zijn kansen op deelname aan de Masters. Berdych is geen kandidaat voor de Masters, maar maakte daarom niet minder indruk. Gisteren kon Juan-Carlos Ferrero het niet bolwerken tegen de Tsjech, die eerder al Coria uitschakelde. Na twintig aces en 53 winners maakte Berdych het zegegebaar: 7-5, 6-7 en 6-4. In de avonduren wervelde Andy Roddick langs Dominik Hrbaty. A-Rod hoefde slechts drie games af te staan en lijkt de topfavoriet in Parijs.


Uitslagen Achtste Finales:
A. Roddick (USA/1) – D. Hrbaty (Slw/16) 6-1, 6-2
D. Ferrer (Spa/10) – T. Haas (Dui) 6-2, 6-7, 6-3
N. Djokovic (SeM) – T. Robredo (Spa/14) 4-6, 3-6
T. Johansson (Zwe/9) – I. Ljubicic (Kro/6) 3-6, 6-7
R. Stepanek (Tsj/8) – P. Mathieu (Fra) 7-5, 6-4
D. Toersoenov (Rus) – N. Davydenko (Rus/3) 6-3, 2-6, 3-6
G. Gaudio (Arg/7) – R. Ginepri (USA/12) 6-4, 6-1
J. Ferrero (Spa/13) – T. Berdych (Tsj) 5-7, 7-6, 4-6

Godsdienstwaanzin, Odin is terug

Heel soms, niet vaak hoor, denk ik wel eens: "Zou er toch een Allesbestierende zijn, die van bovenaf alles regelt?" 'Iets' dat leiding geeft aan alles wat er gebeurt op Aarde en ver daarbuiten. Het lijkt me onwaarschijnlijk, maar toch. En wie of wat zou dat dan zijn. Een God van de katholieken, of God van één van de protestantse gemeenschappen, de God der Joden of misschien wel Allah of een presidium van Hindoestaanse Goden? Ik weet het niet hoor, maar er moet toch een Grote Regelaar zijn die Bush, Bin Laden of Kim Il Jung drijft in hun gelijk. En dan hebben we het over de grote politiek, maar ook in Nederland zijn er vele leiders die zich laten inspireren door het 'Iets'.

EPO-producent sponsort wielerwedstrijd

De Ronde van Californië, een Amerikaanse Continentale wielerwedstrijd maakte met het Amerikaanse bedrijf "Amgen" hun nieuwste sponsor bekend. Niks vreemds lijkt u? Wel deze aanduiding is wel behoorlijk cynisch.

Amgen is als farmaceutisch bedrijf namelijk een firma die EPO produceert. EPO, oorspronkelijk bedoeld om kanker en nierproblemen te behandelen werd jarenlang in het wielerpeloton gebruikt als dopingmiddel. Iets wat vooral met het "Festina-schandaal" in de Tour 1998 aan het licht kwam.

Bij Amgen is men zich echter van geen 'kwaad' bewust: "Het is raar om te ontdekken dat een atleet een middel inneemt dat normaal levens moet redden. We zijn ervan overtuigd dat de geneesmiddelen die we produceren op een verantwoorde manier gebruikt worden." aldus Steve Elliot de wetenschappelijk directeur bij Amgen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.