Owens geschorst door Eagles

Corné (Curchulain)
Terrell Owens, het enfant terrible van de Philadelphia Eagles, is door zijn club geschorst nadat hij felle kritiek uitte op het management en op quarterback Donovan McNabb.

De wide receiver die in 2004 overkwam van de San Francisco 49ers staat al jaren bekend om zijn onmiskenbare talent de publiciteit te halen, zij het door touchdown-catches of door zijn ongezouten uitspraken. Afgelopen donderdag was het weer zover.

T.O. sprak zijn ongenoegen uit over het feit dat de Eagles geen aandacht hadden besteed aan de honderdste touchdown-catch van zijn carrière, iets wat slechts vijf receivers voor hem presteerden. "Ze claimen eersteklas en de beste organisatie te zijn. Ik ervoer het als een belediging. Het laat gewoon zien wat voor gebrek aan klasse ze hebben. Als het iemand anders was geweest hadden ze het waarschijnlijk met vuurwerk in het hele stadion gevierd." Een dag later bood Owens zijn excuses aan na een gesprek met het management waarin hem duidelijk werd gemaakt dat individuele mijlpalen niet worden geëerd bij de Eagles.

In zijn opmerkingen over McNabb trok Owens de strijdlust en hardheid van de quarterback in twijfel. Volgens Owens zouden de Eagles met Brett Favre van de Green Bay Packers beter af zijn omdat Favre tot het einde blijft vechten en omdat hij door blessures heen speelt.

Hoofdcoach Andy Reid suggereerde eerder al dat er sancties konden volgen ondanks de excuses. Vanochtend werden die dus opgelegd: Owens is voor onbepaalde tijd geschorst en speelt dus zondag niet tegen de Washington Redskins. Met 47 catches, 763 yards door de lucht en zes touchdown-catches tot dusver dit seizoen is Owens respectievelijk derde, derde en tweede op de ranglijsten van de NFL. "We zullen zien hoe het gaat," aldus Reid.