Kerk wil stripteasebar kopen

Bart (Mainport)
Icoon OpmerkelijkEen plaatselijke kerkgemeenschap wil een striptent in de Amerikaanse staat Ohio kopen, om er een kerkgebouw van te maken. De kerk heeft al een prijs geboden, en de eigenaar van de stripteasebar in Painesville is het aanbod aan het overwegen. Martin Bell, de eigenaar van de Just Teazin-club, wil de naam van de kerk niet vrijgeven.

Hoeveel de kerk heeft geboden is vooralsnog niet bekend. Al jaren hebben strengreligieuze inwoners van Painesville geprobeerd de striptent te sluiten. De eigenaar wil daar niets van weten, en beroept zich op de Amerikaanse grondwet.

Bell weet nog niet zeker of hij elders een andere stripteasebar begint, als hij instemt met de verkoop van zijn stripteasebar. De gemeente van Painesville heeft al openlijk te kennen gegeven dat zij liever wil dat de tent gesloten wordt. Evenals de strenggelovige inwoners van het dorp heeft de gemeente al enkele pogingen gedaan de club op te doeken. Enkele wethouders zijn van mening dat de striptent niets dan ellende oplevert.