Sony brengt ICO opnieuw uit

Sony heeft bekend gemaakt dat de legendarische titel ICO in Europa opnieuw zal worden uitgebracht. Dit zal samenvallen met de release van Shadow of the Colossus in februari 2006.

ICO werd in de begindagen van de PS2 uitgebracht en werd door veel gamesites lovend ontvangen. Echter, de meeste gamers lieten het spel links liggen waardoor deze erg slecht verkocht. Toen de eerste exemplaren verkocht waren heeft Sony dan ook besloten om geen nieuwe te laten de drukken. Inmiddels heeft ICO een cultstatus bereikt en worden exemplaren op eBay voor veel geld verkocht.

ICO is in essentie een avontuurlijk platformspel. Doel van het spel is te vluchten uit een immens kasteel. Hierbij ontfermt de speler zich over een jong meisje, Yorda genaamd. ICO zorgt met prachtige graphics voor een unieke droomachtige sfeer en sommige van de mooiste locaties ooit gezien in een videogame.

De heruitgave van ICO zal waarschijnlijk de standaardeditie betreffen en niet de limited edition die toentertijd ook verscheen. Deze bevatte, naast het spel, een mooie kartonnen hoes en een set van vier postkaarten. Een officiële verkoopprijs is nog niet bevestigd, maar verwacht wordt dat Sony ICO voor een budgetprijs zal aanbieden.

Uiteraard zullen we in februari ICO aan een grondige review onderwerpen.



ICO