De Knegt toont opnieuw goede vorm

Michel (Baraja)
Gerben de Knegt blijft het goed doen. De Nederlander finishte vandaag als derde tijdens de velrit in Eernegem, waar Erwin Vervecken zijn eerste overwinning van het seizoen vierde.

Bij afwezigheid van de grote protagonisten Sven Nys en Bart Wellens zou de zege in Eernegem eens naar iemand anders gaan. Na een geanimeerde koers ontsnapten Vanthourenhout, De Knegt en Vervecken in de laatste ronde van hun metgezellen Franzoi, Ausbuher en Gadret. Voormalig wereldkampioen Vervecken was de snelste in het sprintje, voor Vanthourenhout en De Knegt. Het was voor de lange uit Herentals pas zijn eerste seizoenszege.

Een van de morele winnaars was Gerben de Knegt, die na zijn goede prestaties van vorige week (vijfde in Tabor, derde in Sint-Michielsgestel) opnieuw blijkt geeft van zijn goede vorm. Temeer omdat hij na een dramatische start na twee ronden pas als dertigste doorkwam. Binnen drie omlopen had hij de kloof met de leiders weer gedicht. De Knegt was dan ook content: ”Bij de start kreeg ik een kwak en kwam zowaar tussen de toeschouwers terecht. Maar ik voelde me goed en wou me toch niet zomaar gewonnen geven. Ik ben vol door blijven rijden en ik doe uiteindelijk nog mee voor de zege. In de sprint duwt Vanthourenhout me nog in de dranghekken, anders word ik zeker tweede.”