Ljubicic zeker van Masters Cup

Michel (Baraja)
Ivan Ljubicic heeft zich als achtste en laatste speler verzekerd van een plaatsje op de Masters Cup. De 26-jarige Kroaat won in Parijs zelf van Tommy Robredo, terwijl Gaston Gaudio een nederlaag leed.

Ljubicic boekte na ruim twee uur een 7-6, 3-6, 6-1 zege op Robredo. Vooral de tiebreak in de eerste set liet tennis van een hoog niveau zien. Ljubicic moest eerst nog een setpoint wegwerken, alvorens de tiebreak met 8-6 te winnen. Nadat Robredo zich terugknokte in het tweede bedrijf, heerste Ljubicic in de beslissende set. De Kroaat zag later op de avond Gaudio met 5-7, 0-6 verliezen van Tomas Berdych, zodat hij mag afreizen naar Sjanghai.

”Het was erg zwaar vandaag,” reageerde Ljubicic, die recent de toernooien van Wenen en Metz op zijn naam schreef. ”Ik ben moe, want ik heb veel gespeeld de afgelopen tijd. Ik heb bovendien nog de Davis Cup finale voor de boeg.” Ljubicic voegt zich met zijn kwalificatie bij het zevental Federer, Nadal, Hewitt, Roddick, Coria, Davydenko en Agassi. Het publiek in Parijs kreeg gisteravond van één van hen nog een spectaculaire partij te zien. Roddick overleefde tegen Ferrer een matchpoint, maar won uiteindelijk met 2-6, 6-3 en 7-6. Het is echter nog onzeker of de Amerikaan zijn campagne vervolgt, want hij hield aan het geanimeerde duel een rugblessure over.


Uitslagen Kwartfinales – Parijs:
A. Roddick (USA/1) – D. Ferrer (Spa/10) 2-6, 6-3, 7-6
T. Robredo (Spa/14) – I. Ljubicic (Kro/6) 6-7, 6-3, 1-6
R. Stepanek (Tsj/8) – N. Davydenko (Rus/3) 7-5, 6-4
G. Gaudio (Arg/7) – T. Berdych (Tsj) 5-7, 0-6