Nederlanders eten thuis vaak kip

Icoon Algemeen Kip is voor Nederlanders inderdaad het meest veelzijdige stukje vlees. Dat, of Nederlanders eten vaak hetzelfde. Kip blijkt namelijk, samen met ander pluimveevlees, het meest gegeten te worden bij Nederlanders thuis. Dat is één van de conclusies uit de foodservice monitor van onderzoeksbureau GfK die vandaag bekend werden gemaakt.

De gemiddelde Nederlander eet minstens één keer per week kip of ander pluimvee. Als er geen kip op tafel staat, dan is dit meestal varkensvlees of gehakt. In het restaurant wordt er ook minder vaak voor kip gekozen, maar vaker voor bijvoorbeeld rundvlees en vis. Kalfsvlees wordt, zowel in het restaurant als thuis, vooral gegeten bij bijzondere gelegenheden.

Natuurlijk staat er niet iedere dag vlees op het menu. Vooral zaterdag is meer een dag voor de snelle hap, waarbij vaak geen plaats is voor vlees. Als er wel vlees op tafel staat, dan is dat meestal doordeweeks.

Eerder bleek overigens al uit onderzoek dat Nederlanders kip niet laten staan door de berichtgeving over een mogelijke uitbraak van vogelgriep.