Ljubicic houdt Roddick uit eindstrijd

De zegetocht van Ivan Ljubicic in Parijs houdt aan. Vanmiddag won de 26-jarige Kroaat zelfs van Andy Roddick en hij staat daarmee opnieuw in de finale van een Masterstoernooi.

Ljubicic klaarde de klus in iets meer dan een uur: 6-3 en 7-5. De Kroaat pakte al snel een 3-0 voorsprong en dankzij een uitstekende service en spel dat tegen de perfectie aanhing gaf hij die niet meer weg. In de tweede set deed een break op 5-5 Roddick de das om. Ljubicic stond twee weken geleden ook al in de eindstrijd van het Masterstoernooi van Madrid. Toen was Rafael Nadal in vijf sets te sterk. Morgen is Tomas Berdych de tegenstander van Ljubicic in de finale. In een Tsjechisch onderonsje won Berdych met 6-1, 3-6 en 6-3 van Radek Stepanek.

Na afloop van zijn nederlaag klaagde Roddick over zijn rugblessure, die hij eerder in de week opliep. ”Ik stond op en voelde me goed. Op de baan ging het echter steeds minder.” Roddick twijfelt zelfs over zijn deelname aan de Masters Cup in Sjanghai: ”Ik weet het nog niet. Ik zal me laten behandelen en dan zie ik het wel. Het zou erg jammer zijn het toernooi te missen; het is toch een grote eer. Het is niet te vergelijken met Grand Slams of de Davis Cup, maar wel heel speciaal.”