Onschuldige pinner in opsporingsprogramma getoond

De politie van Heerlen heeft een blunder gemaakt door een foto van een onschuldige pinner te tonen op televisie en internet. Op 15 augustus werd rond half drie 's middags bij een Heerlense pinautomaat geld afgehaald met een gestolen pinpas, maar door een tijdsverschil in de klok van de bewakingscamera werd gedacht dat de onschuldige Florent Soudant de dader was.

Soudant was daardoor twee maanden later te zien in het opsporingsprogramma van de Limburgse zender L1. Veel vrienden en familieleden herkenden hem en zijn werkgever vond het beter vond dat Soudant verplicht verlof opnam tot de zaak opgehelderd was.

Volgens de politie zijn conclusies die op basis van bewakingscamera's worden getrokken bijna altijd juist. Maar in dit geval bleek de klok van de bewakingscamera niet synchroon te lopen met de klok van de pinautomaat. Hierdoor trad een misverstand op.

Inmiddels heeft Soudant van de politie een excuusbrief en een fles wijn gehad, maar de onschuldige pinner is hier niet tevreden mee. "Mijn naam is beschadigd, ook al kan ik mijn onschuld inmiddels bewijzen. Soms zie ik mensen gewoon wantrouwend naar me kijken. Ik heb verdorie nog nooit ook maar een dubbeltje gestolen."