Uitslagen Duitsland Speelronde 12

Bayern München heeft de koppositie in de Duitse Bundesliga weten te versterken. De club van Roy Makaay won de wedstrijd tegen de nummer twee, Werder Bremen, met 3-1.

De topper van de Bundesliga begon meteen vol spektakel. In de Allianz Arena wist Miroslav Klose in de eerste minuut al de 0-1 binnen te koppen voor Werder Bremen. Het antwoord van het thuisspelende Bayern München liet echter niet lang op zich wachten. Sebastian Schweinsteiger wist met een afstandschot in de derde minuut de 1-1 aan te tekenen. In de 34ste minuut wist Claudio Pizarro op aangeven van Zé Roberto de 2-1 te scoren.

Roy Makaay gooide vervolgens nog voor rust het slot op de deur. Na 1124 minuten niet te hebben gescoord, wist hij in de 44ste minuut op aangeven van Pizarro de 3-1 binnen te schieten. In de tweede helft probeerde Werder Bremen nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar Bayern München verdedigde met succes de voorsprong. Door de overwinning hebben ze nu vijf punten voorsprong op Werder Bremen.

Schalke 04 wist vandaag na een paar competitiewedstrijden zonder winst, eindelijk weer te winnen. MSV Duisburg werd door doelpunten van Kevin Kuranyi, Dario Rodriguez en een eigen doelpunt van Alexander Meyer met 3-0 verslagen.

Ook Hertha BSC wist die score in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern te bereiken. Daarbij was een goede rol weggelegd voor ex-Ajacied Nando Rafael, die de assist voor de 1-0 gaf en zelf de 3-0 scoorde. In de wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en 1. FC Köln was Kevin hofland minder succesvol. In de uiteindelijk in een gelijkspel geëindigde wedstrijd kreeg de ex-PSV-er twee keer geel en moest dus in de 78ste minuut met rood het veld verlaten.