Moordenaar loopt als advocaat bajes uit

Gertjan (Kozzmic)
Charles ThompsonEen ter dood veroordeelde moordenaar is op klaarlichte dag uit een gevangenis in het Amerikaanse Houston ontsnapt door als advocaat het gebouw uit te wandelen. Charles Victor Thompson (35) wist in de bajes zijn oranje gevangenisoverall voor burgerkleding om te wisselen, en had een vervalst pasje dat aangaf dat hij advocaat was.

Thompson was een week geleden tot de doodstraf veroordeeld wegens een dubbele moord in 1998 op zijn ex-vriendin Dennise Hayslip en haar nieuwe vriend. Hij was nog niet overgebracht naar de zwaarbewaakte gevangenis van Huntsville, waar de ter dood veroordeelden van Texas op hun executie wachten. Thompson verbleef tijdelijk in de districtbajes van Houston, die drie jaar geleden werd gebouwd. Volgens de sheriff van het district is Thompson de eerste gedetineerde die uit de gevangenis wist te ontsnappen.

De autoriteiten staan dan ook voor een raadsel. Het lijkt erop dat Thompson hulp van buiten heeft gehad, aangezien er na zijn ontsnapping een auto voor hem klaarstond. Familieleden van de slachtoffers van Thompson reageerden vol onbegrip. "Dit is onbegrijpelijk. Hoe kan een veroordeelde moordenaar zo wegkomen? Hoe komt hij aan die burgerkleding? En van wie kreeg hij dat pasje?", vroeg Mike Hayslip, de broer van de vermoorde Dennise, zich openlijk af.