FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 mei 2006

'Cowboytje' (5) schiet moeder dood

Icoon ShockingEen vijfjarig Bosnisch jochie heeft vandaag zijn moeder doodgeschoten. De kleuter, Mesud geheten, had een pistool van zijn vader gevonden, dat hij aanzag voor een speelgoedpistool. Men vermoedt dat hij met het pistool cowboytje wilde spelen met zijn moeder, die in de tuin was.

Mesud trof zijn 34-jarige moeder recht in haar hart. Een woordvoerder van justitie sprak in een reactie over de grootste tragedie voor het dorp Donji Vakuf sinds het einde van de oorlog in Bosnië. De vader, een oud-soldaat, had geen vergunning voor het pistool, dat hij nog uit de oorlog had. In Bosnië zijn nog honderdduizenden wapens uit de oorlog illegaal in omloop.

Nieuwe Spore beelden

Op YouTube zijn nieuwe beelden verschenen van Spore, het nieuwe project van Will Wright. Deze game van de maker van The Sims begint met een enkelcellig wezen dat uit kan groeien tot een almachtig beest dat hele planeten in beslag neemt. De speler kan zelf vorm geven aan het beest; er zijn miljoenen combinaties mogelijk. De game is deels een (space)sim, deels RTS en ook elementen uit bijvoorbeeld platformers en sandbox-games zitten in Spore verwerkt. Op de E3 zullen we ongetwijfeld nog meer horen van de game. Een releasedatum is nog niet bekend.

Windows XP licentie vertaald

Ooit Windows geinstalleerd op een nieuwe of vastgelopen bak? Dan komt na een tijdje ook het venstertje langs dat menigeen binnen recordtijd wegklikt: De EULA of End-User License Agreement. De condities waar je aan moet voldoen teneinde de toestemming van Microsoft te krijgen de software te gebruiken. Een paar mensen hebben zich door het "legalese" heengeworstelt en de EULA per paragraaf gepoogd te vertalen naar normaal engels. Hun bevindingen kunnen op bepaalde punten toch schokkend genoemd worden:
quote:
You agree that at any time, and at the request of “content providers” Microsoft may disable certain features on your computer, such as the ability to play your music or movie files.
quote:
You agree that Microsoft can automatically and without your consent put new software on your computer.
Ja, het staat op linuxadvocate.org dus een korrel zout is aangeraden voor de overgevoeligen onder ons.

Van Gemerden mist finale Ostrava

Melle van Gemerden heeft zich niet weten te kwalificeren voor de eindstrijd van het challengertoernooi in Ostrava.

Onze landgenoot verloor met 7-5, 6-7 en 0-6 van de onbekende Spanjaard Marcel Granollers-Pujol. Desondanks heeft Van Gemerden goede zaken gedaan in Ostrava: op de nieuwe wereldranglijst zal hij de top honderd in het vizier krijgen. Een rechtstreekse plaatsing voor Wimbledon gloort aan de horizon. Komende week speelt Van Gemerden de challenger in Dresden in de hoop een vervolg te breien aan zijn opmars.

Belgische finale in München

De finale van het ATP-toernooi van München gaat tussen Kristof Vliegen en Olivier Rochus. Een Belgische finale kent geen precedent op het hoogste niveau.

Vliegen speelt al de hele week op hoog niveau en vanmiddag bevestigde hij zijn topvorm door Jarkko Nieminen in mootjes te hakken: 6-1, 6-2. Rochus rekende met 6-4, 6-7 (1) en 6-3 af met Jürgen Melzer. Vliegen kan morgen zijn eerste toernooizege boeken. In 2000 haalde hij al eens de finale van Adelaide, maar daarin was Nikolai Davydenko te sterk. Rochus gaat voor zijn tweede eindwinst, na al eens in Palermo te hebben gezegevierd.

Bayern prolongeert dubbel

Nadat Bayern vorige week al de beker voor de tweede keer op rij won was vandaag het landskampioenschap aan de beurt. Na een zenuwslopende wedstrijd tegen Kaiserslautern, terwijl HSV bij Hertha op bezoek ging, kon er dan toch worden gejuicht.

Bayern speelde een zeer slechte openingsfase en na twintig minuten had het nog geen redelijk schot op doel afgevuurd. Op dat moment stond HSV met 2-1 voor in de hoofdstad. Bij die stand zou HSV tot op drie punten van Bayern komen, wat een titel voor de Hamburgers nog mogelijk maakte. Vijf minuten later zorgde Halil Altintop zelfs nog voor de voorsprong voor Lautern, waardoor de ruststanden er voor de Beierse club allesbehalve geruststellend uitzag.

Na rust werd er echter in beide wedstrijden uit een ander vaatje getapt. Hertha maakte al vrij snel de gelijkmaker, wat voor Bayern het kampioenschap zou betekenen. HSV kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe, wat het kampioenschap dichter en dichterbij bracht. De 1-1 van Alexander Ottl op de Betzeberg viel tussen de 3-2 en 4-2 in Berlijn, waar de wedstrijd ook nog eens iets eerder afgelopen was. Hiermee pakte de Rekordmeister de twintigste titel en tweede dubbel op rij, net als vorig seizoen, bij Kaiserslautern.

Uitslagen Duitsland speelronde 33

In Duitsland werd de 33e speelronde van de voetbal-Bundesliga afgewerkt. Er vielen enkele beslissingen, zowel bovenin als onderin de tabel.

Bayern München ging op bezoek bij FC Kaiserslautern. Bayern wist dat bij eigen verlies en winst van HSV de voorsprong tot slechts twee punten zou slinken, en dat bij een gelijk aantal punten de noorderlingen vanwege het onderlinge resultaat de titel zouden veroveren. Lautern wachtte bij verlies regelrechte degradatie. Aan de Rote Teufel was het beter te zien dat er veel op het spel stond. Bayern werd in de openingsfase volledig zoekgespeeld maar tot echte kansen kwam het nauwelijks. Het duurde tot aan de 26e minuut voordat de eerste daadwerkelijke doelpoging ook meteen een doelpunt werd. Oliver Kahn kon de bal nog beroeren op de inzet van Halil Altintop, maar Kaiserslautern kwam op voorsprong. Vervolgens werd de Beierse formatie sterker, wat zich in de tweede helft voortzette. De opbouw bleef echter vaak steken en dus moest het gevaar uit standaardsituaties komen. In de 68e minuut leidde dat tot de schier onvermijdelijke gelijkmaker van Andreas Ottl, die uit een corner na verlengen van Michael Ballack de bal van een halve meter binnenwerkte. Verder zou Bayern niet meer komen. Kaiserslautern wacht na het gelijkspel het allesbepalende duel tegen Wolfsburg, de enig overgebleven concurrent in de strijd tegen degradatie.

Hamburger SV ging op bezoek bij Hertha BSC, en kende een goede start van de wedstrijd. Al na tien minuten was het Piotr Trochowski die van goed 30 meter doelman Christian Fiedler het nakijken gaf. Vier minuten later zorgde Andreas Neuendorf echter al voor de gelijkmaker ondanks een verwoede poging van Mehdi Mahdavikia om de bal voor de lijn te keren. Vijf minuten later kon de volgende treffer alweer worden aangetekend. Benjamin Lauth profiteerde van een knullige terugspeelbal van Gilberto voor de nieuwe Hamburgse voorsprong, die dit keer tot aan de rust stand zou houden. Na rust ging het echter goed mis voor HSV. Alexander Madlung bracht de ploegen tien minuten na rust opnieuw in evenwicht. Vijf minuten later moest Neuendorf inrukken na zijn tweede gele kaart voor een schwalbe, maar het bleek de hoofdstedelingen niet te deren. Niko Kovac kon onbedreigd een vrije trap van Marcelinho binnenknikken alvorens Marko Pantelic de landstitel aan Bayern presenteerde door een slechte parade van Sascha Kirchstein tot doelpunt te promoveren en de eindstand op 4-2 te bepalen.

FC Köln had twee zeges nodig om nog enig uitzicht te houden op klassebehoud. Een uitwedstrijd bij de meest scorende ploeg uit de competitie, Werder Bremen, is dan geen prettig vooruitzicht. Na elf minuten zette Tim Borowski werder op voorsprong op aangeven van Miroslav Klose na een perfect uitgespeelde aanval. Vervolgens was het acht minuten later Klose zelf die de voorsprong verdubbelde en het verzet bij de Keulenaren brak. Een kopie van de openingstreffer, met dezelfde hoofdrolspelers, bepaalde de ruststand op 3-0. Na rust ging men rustig verder met scoren. Ivan Klasnic knikte in de 50e minuut een corner binnen, de 75e treffer van Bremen dit seizoen. Een kleine twintig minuten later rondde hij een zelf opgezette aanval koelbloedig af voor zijn tweede goal van de dag. Een kwartier voor tijd vond men het wel welletjes, toen Klose als derde Werder-speler zijn tweede doelpunt van de wedstrijd liet aantekenen na Lukas Sienkiewicz in zijn hemd gezet te hebben.

Elders scoorde Zuid-Koreaans international Du-Ri Cha vanaf dertig meter voor de eerste keer in een half jaar. Het was de openingstreffer van het 1-1 gelijkspel van Eintracht Frankfurt bij Borussia Dortmund, waar Jan Koller zijn rentree maakte na lang blessureleed. Arminia Bielefeld ging thuis met 0-2 onderuit tegen het al gedegradeerde MSV Duisburg, terwijl FSV Mainz het klassebehoud veiligstelde met een 1-0 overwinning thuis tegen Schalke. Stuttgart won met 2-1 tegen Wolfsburg, dat nog steeds niet veilig is, en Hannover 96 had aan het 2-2 gelijkspel bij Borussia Mönchengladbach genoeg om volgend seizoen weer in de Bundesliga te spelen. De 2-2 tussen Bayer Leverkusen en FC Nürnberg was louter voor de statistieken.

De stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Bayern München337464-29
2.Hamburger SV336852-28
3.Werder Bremen336777-36
4.Schalke 04335844-29
5.Bayer Leverkusen335162-47
6.Hertha BSC334851-46
7.Borussia Dortmund334542-39
8.VfB Stuttgart334335-36
9.1.FC Nürnberg334147-50
10.Borussia M'gladbach333940-50
11.1.FSV Mainz 05333746-47
12.Hannover 96333741-45
13.Arminia Bielefeld333730-43
14.Eintracht Frankfurt333642-49
15.VfL Wolfsburg333331-53
16.1.FC Kaiserslautern333245-69
17.1.FC Köln332745-69
18.MSV Duisburg332634-63

Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Miroslav KloseWerder Bremen24
2.Dimitar BerbatovBayer Leverkusen20
3.Halil Altintop1.FC Kaiserslautern18
4.Roy MakaayBayern München16
5.Robert Vittek1.FC Nürnberg15
6.Ivan KlasnicWerder Bremen14
7.Michael Ballack1.FSV Mainz 0513
=.Ebi SmolarekBorussia Dortmund13
9.Michael ThurkBayern München12
=.MarcelinhoHertha BSC12
=.Ioannis AmanatidisEintracht Frankfurt12

Wat is Dit: Opgave 19 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Nieuwe Perimeter laat weer van zich horen

Goed nieuws voor de fans van de innovatieve RTS Perimeter. De langverwachte opvolger, Perimeter: Emperor's Testament, zal worden uitgegeven door Paradox. Hoewel die alleen nog is aangekondigd voor Noord-Amerika en Scandinavië, zal het spel ook via Gamersgate beschikbaar worden gemaakt.

De originele Perimeter week prettig af van de (toenmalige) RTS standaard. Zo kon je in het spel onder andere units samen laten smelten en had het basebuilden een frisse makeover gekregen.

Aan het eind van deze zomer moet de game verschijnen. De verwachte prijs ligt rond de 20 dollar.

Zestien Argentijnen al zeker van WK

De bondscoach van Argentinië, José Pekerman, heeft de eerste zestien spelers van zijn definitieve selectie voor het wereldkampioenschap voetbal bekendgemaakt.

Keeper Roberto Abbondanzieri van Boca Juniors en vijftien spelers die actief zijn in Europa, zullen volgende week twee dagen bij elkaar komen in Madrid. Villarreal, Internazionale en Atlético Madrid leveren allen twee spelers.

Reeds geselecteerde spelers:

Keepers: Roberto Abbondanzieri (Boca Juniors), Leonardo Franco (Atlético Madrid)

Verdedigers: Nicolás Burdisso (Internazionale), Diego Milito (Real Zaragoza), Juan Pablo Sorín (Villarreal), Fabricio Coloccini (Deportivo La Coruńa), Leandro Cufré (AS Roma), Roberto Ayala (Valencia), Gabriel Heinze (Manchester United), Lionel Scaloni (West Ham United)

Middenvelders: Maximiliano Rodríguez (Atlético Madrid), Esteban Cambiasso (Intenazionale), Luis González (FC Porto), Juan Riquelme (Villarreal CF)

Aanvallers: Lionel Messi (FC Barcelona), Hernán Crespo (Chelsea)

[GP2] Uitslag 1e race Nürburgring

In de eerste race van de GP2series op de Nürburgring kon Nelson Piquet Junior zijn pole position van gisteren niet verzilveren. De Brit Lewis Hamilton pakte zijn eerste GP2 overwinning.

Bij de start kwam Nelson Piquet Junior wederom niet goed weg en was meteen zijn eerste positie kwijt. In de achttiende ronde kreeg de leider, Lewis Hamilton, een drive through penalty voor te snel rijden tijdens zijn pitstop. Na zijn penalty bleef Hamilton extreem snelle ronden rijden en lag al snel weer aan de kop van het veld.

Uiteindelijk kwam Hamilton met een ruime voorsprong als eerste over de finish. De nummer twee, Alexandre Premat, moest bijna twintig seconden toegeven op de Brit. Adam Carrol pakte de overgebleven podiumplaats. Bij de teams was het ART-team de grote winnaar vandaag met een eerste en tweede plaats.

Uitslag eerste GP2 race Nürburgring:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1L. HamiltonART-35
2A. PrematART00'19"64235
3A. CarrollRacing Eng.00'28"75635
4J. LopezSuper Nova00'29"78235
5N. LapierreArden00'30"07335
6E. VisoiSport00'35"78435
7A. Negr_oPiquet Sports00'36"42635
8H. YoshimotoBCN Comp.00'40"19735
9J. VillaRacing Eng.00'55"74835
10M. AmmermullerArden00'56"63835
11C. PiccioneDPR00'57"17935
12S. HernandezDurango01'04"51935
13T. GommendyiSport01'05"00635
14A. ZuberTrident01'16"50935
15O. PlaDPR01'17"21835
16F. PorteiroCampos Racing01'29"54135
17T. GlockBCN Comp.01'38"50435
18L. Di GrassiDurango-34
19F. FauzySuper Nova-34
20N. PiquetPiquet Sports-30
21F. MonfardiniDAMS-29
22G. BruniTrident-18
23A. VallesCampos Racing-18
24L. FilippiFMS-11
25F. PereraDAMS-0

PvdA kritisch over hardrijdende OM-topman

Dato SteenhuisPvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen is van mening dat procureur-generaal Dato Steenhuis moet opstappen indien hij willens en wetens de verkeersregels heeft overtreden. Steenhuis zou zijn chauffeur opdracht hebben met 140 kilometer per uur op de snelweg te rijden. Ook liet hij zijn chauffeur met blauwe zwaailichten en soms met sirene aan over de vluchtstrook langs files rijden.

Verklaringen van chauffeur Willem D. hierover staan in een dossier van de Rijksrecherche, waarin de Volkskrant inzage had. D. werd ondervraagd toen bleek dat de dienstauto van Steenhuis, een donkerblauwe, geblindeerde Mercedes, andere auto's ernstig hinderde door pal voor hen te gaan rijden en af te remmen. Ook maakte de chauffeur zich schuldig aan bumperkleven. Justitie in Assen maakte in oktober bekend dat niet Steenhuis betrokken was, maar diens echtgenote. Zij zat als passagiere in de auto. Willem D. werd voor zijn rijgedrag disciplinair gestraft en beboet.

Steenhuis, die overigens op 1 juni met pensioen gaat, is onder meer voorzitter van het Centraal Justitieel Incassobureau, verantwoordelijk voor het innen van de verkeersboetes. Volgens Wolfsen wordt door het vemeende gedrag van Steenhuis het gezag van de gehele beroepsgroep aangetast, zo liet hij weten op Radio 1. LPF-Kamerlid Joost Eerdmans sloot zich daarbij aan.

Met dank aan i2Them2 en allenicknameswarenalbezet voor de submit.

Etappezege voor Fédrigo in Duinkerken

Pierrick Fédrigo heeft de vierde etappe in de Vierdaagse van Duinkerken op zijn naam geschreven. De Franse kampioen haalde het voor zijn Bouygues-ploegmaat Didier Rous.

De etappe ging van Noeux-les-Mines naar Parc d'Olhain. Naast Fédrigo en Rous was er een ereplaats voor Sébastien Hinault, die het Franse podium completeerde. Ook waren er twee Nederlanders in de top tien. Laurens ten Dam eindigde als vierde en de talentvolle Sebastian Langeveld finishte op een zevende stek.

In het algemeen klassement behoudt Roberto Petito de leiding. De Italiaan wordt op vier seconden gevolgd door de Fransman Stephane Petilleau. Morgen is de vijfde en laatste etappe.

'Marco en Marko' blijkt reclamestunt Heineken

Wellicht heb je er afgelopen dagen wel iets over gelezen of gehoord. Het WK Voetbal is in aantocht en twee Nederlanders, Marco en Marko, hebben verschillende sites geopend waarop ze melden zich bij 'de tegenstander' aan te sluiten. Zo zijn er de sites hollandfuerdeutschland.com, hollandepourlacotedivoire.com, hollandforjapan.jp, hollandpourletogo.com, hollandepourlafrance.com, hollandforaustralia.com, hollandforengland.com en hollandforusa.com. Een medewerker van de FOK!weblog kwam er na enig speurwerk achter dat het hier gaat om een reclamestunt van het biermerk Heineken.

Op de verschillende sites zijn filmpjes met Marco en Marko te zien. De heren melden dat ze niet Nederland zullen supporteren op het komende WK in Duitsland, maar het betreffende land. Onderaan alle sites worden Nederlanders die niets van de actie snappen, opgeroepen naar geheimwapen.nl te gaan. Op die site staan, na het beantwoorden van een meerkeuzevraag, teksten als: "Wij, Marco en Marko, zijn bezig met een geheime operatie. Een operatie rond het WK waar we op dit moment nog niets over kunnen vertellen. Dus mondje dicht ok?" en "En daarom leggen we je graag uit waarom wij ons bij de tegenstander willen aansluiten. Ze zijn nou eenmaal beter. Deze pagina is dan ook uitsluitend bedoeld voor het buitenland. We hopen op je begrip.".

Internetters kunnen vervolgens hun naam en mailadres achterlaten, om op de hoogte gehouden te worden. Naar nu blijkt gaat het dus om een reclameactie van Heineken. Een FOK!weblogger vond op de website keizertje.nl een proefreclameposter van Heineken (PDF-bestand, 7 MB groot!). Op de poster zijn Heineken-hoedjes te zien die de heren in het filmpje ook dragen.

Overigens zijn Marco en Marko niet enkel in Nederland opgevallen, ook verschillende buitenlandse nieuwssites en weblogs maken er melding van. Zie voor een overzicht hier.

Marco en Marko met Heineken-hoed
Marco en Marko met Heineken-hoed

Zalm is zeer positief over de economie

Icoon Economie Minister Gerrit Zalm van Financiën is zeer positief over de Nederlandse economie. "Het gaat zelfs extra goed door de hoge belastinginkomsten. De economische opgang is nog sterker aan het doorzetten dan het toch al optimistische scenario van het CPB", zo zei hij. Het Centraal Planbureau voorspelde een groei van 2,75 procent.

Ook de Europese ministers van Financiën zien de nabije toekomst zonnig in. De meesten van hen denken dat het de goede kant opgaat. Gerrit Zalm De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, zal binnenkort een nieuwe voorspelling voor 2006 presenteren. Deze valt hoger uit dan de voorspelling van afgelopen herfst, toen een economische groei van 1,9 procent werd verwacht in de eurolanden.

Luxemburg wilde oliemaatschappijen extra belasting laten betalen, omdat zij het meest zouden profiteren van de huidige hoge olieprijzen. Zalm is tegen, en dat betekent dat deze extra belasting er waarschijnlijk niet zal komen. Alle ministers van Financiën in de Raad van de Europese Unie moeten het namelijk eens worden als ze Europese wetgeving hierover in willen voeren. Frankrijk wil dat Europese overheden verplicht een bepaald deel van hun opdrachten uit laten voeren bij kleine en middelgrote bedrijven. Ook dit voorstel krijg nauwelijks steun in de Raad.

Vliegende start Savoldelli

Paolo Savoldelli heeft op indrukwekkende wijze de eerste etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De titelverdediger was de snelste in de straten van Seraing en bleef daarmee runner-up Bradley McGee elf seconden voor.

Het ruim zes kilometer lange parcours van de tijdrit was redelijk lastig. Een hellinkje met een lengte van 2,5 kilometer (hoogte 158 meter) zette de toon voor deze uiterst pittige Giro. Om 14.34 uur werd Frantisek Rabon, de vervanger van de zieke Bram Schmitz, als eerste weggeschoten. Met 8.10 nam Marzio Bruseghin de eerste richttijd voor zijn rekening. De lat werd nadien steeds hoger gelegd door Francisco Perez, Sergei Gonchar en, vlak voor de toppers startten, Stefan Schumacher. Laatstgenoemde finishte in 8.03 en belandde boven de 46 kilometer per uur.

Ook Schumacher kon niet lang genieten van de eerste plaats, want Bradley McGee benaderde met 8.01 de grens van de acht minuten. Danilo Di Luca zette de aanval op de Australiër in, maar de ProTour winnaar van 2005 deelde zijn race matig in en zette de klokken stil op 8.09. Uiteindelijk bleek alleen Savoldelli de meerdere van McGee. Il Falco noteerde verreweg de snelste tussentijd en hij behield zijn uitmuntende tempo. Aan de meet was het verschil elf seconden met McGee. Nummer drie is verrassend José Enrique Gutierrez, de Valenciaan.

Ivan Basso kon zich niet positioneren in de voorportalen. De CSC-hoop voor eindwinst noteerde de dertiende tijd, op 23 seconden. José Rujano kon niet mee in dit geweld en gaf al veel terrein prijs. De sensatie van 2005 finishte in 8.29 als 46e. Gilberto Simoni en Damiano Cunego leverden bijna een halve minuut in.

Beste Nederlander was Remmert Wielinga met een zeer verdienstelijke negentiende plaats. De 28-jarige renner van Quick-Step stond zelfs lange tijd in de top drie en deed het beter dan Rik Verbrugghe en Bobby Julich. De andere landgenoten (Eltink, De Kort, Clement, De Maar en Engels) eindigden in de middenmoot. Morgen gaat de eerste rit in lijn van Mons naar Charleroi over een afstand van om en nabij de 200 kilometer. Het lijkt een van de weinige kansen op een massasprint. De ogen zullen dus vooral gericht zijn op Alessandro Petacchi en Robbie McEwen.


Uitslag 1e etappe - Seraing – 6,2 kilometer:

#Coureur:Ploeg:Land:Tijd:
1P. SavoldelliDISITA7’50”
2B. McGeeFDJAUS8’01”
3J. E. GutierrezPHOSPA8’03”
4S. SchumacherGERDUI8’03”
5S. GoncharTMORUS8’05”
6F. Perez SanchezIBASPA8’06”
7J. I. GutierrezIBASPA8’06”
8M. RogersTMOAUS8’07”
9D. RebellinGERITA8’08”
10D. Di LucaLIQITA8’09”

Koninklijke onderscheiding voor Ab Krook

Icoon SchaatsenAb Krook is zaterdag in Loosdrecht koninklijk onderscheiden. De voormalig bondstrainer en topsportcoördinator neemt na 22 dienstjaren afscheid bij de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB), en werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Krook kreeg de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de schaatssport. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het schaatsen in Nederland én de rest van de wereld. Ook heeft Krook zich ingezet voor de schaatssport in de breedte.

Krook werd door de KNSB bovendien benoemd tot Lid van Verdienste. Een bijzondere onderscheiding omdat een werknemer van de KNSB bijna nooit een dergelijke decoratie krijgt. Die zijn eigenlijk alleen voorbehouden aan vrijwilligers.

Krook begeleidde afgelopen februari voor de achtste en laatste keer de schaatsers bij de Olympische Winterspelen in Turijn. In 1976 maakte hij zijn debuut als bondscoach van de vrouwenploeg, met als hoogtepunt het Olympisch goud van Annie Borckink tijdens de Olympische Spelen in 1980 van Lake Placid.

Nadat hij van 1980 tot 1988 in dienst was van de Duitse schaatsbond, keerde hij in de zomer van 1988 terug naar Nederland om de mannenkernploeg te begeleiden. Van 1992 tot 1996 coachte hij de vrouwenkernploeg. Zijn laatste functie was die van topsportcoördinator bij de KNSB, dat was hij sinds 1996.

Koninklijke onderscheiding voor Krook

Ab Krook is zaterdag in Loosdrecht koninklijk onderscheiden. De voormalig bondstrainer en topsportcoördinator neemt na 22 dienstjaren afscheid bij de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB), en werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Krook kreeg de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de schaatssport. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het schaatsen in Nederland én de rest van de wereld. Ook heeft Krook zich ingezet voor de schaatssport in de breedte.

Krook werd door de KNSB bovendien benoemd tot Lid van Verdienste. Een bijzondere onderscheiding omdat een werknemer van de KNSB bijna nooit een dergelijke decoratie krijgt. Die zijn eigenlijk alleen voorbehouden aan vrijwilligers.

Krook begeleidde afgelopen februari voor de achtste en laatste keer de schaatsers bij de Olympische Winterspelen in Turijn. In 1976 maakte hij zijn debuut als bondscoach van de vrouwenploeg, met als hoogtepunt het Olympisch goud van Annie Borckink tijdens de Olympische Spelen in 1980 van Lake Placid.

Nadat hij van 1980 tot 1988 in dienst was van de Duitse schaatsbond, keerde hij in de zomer van 1988 terug naar Nederland om de mannenkernploeg te begeleiden. Van 1992 tot 1996 coachte hij de vrouwenkernploeg. Zijn laatste functie was die van topsportcoördinator bij de KNSB, dat was hij sinds 1996.

Magical Vacation 2 naar Europa

Op de internetpagina van het Engelse Official Nintendo Magazine wordt het nieuws gemeld dat Magical Vacation 2 voor de Nintendo DS zal verschijnen in januari 2007. Het spel wordt ontwikkeld door Brownie Brown (opgericht door de ontwikkelaars van de Secret of Mana series).

Dit tweede deel van de Magical Vacation serie volgt het lot van vijf magie-studenten op het moment dat zij reizen in het Taro Taro-planetenstelsel. De vijf studenten zullen het moeten opnemen tegen verscheidene beesten, waaronder een reuzenschorpioen die beide schermen in beslag zal nemen.

Hieronder een aantal screens van deze titel:



Budweiser sponsor WK's 2010 en 2014

Anheuser-Busch, brouwer van het bier Budweiser, heeft een sponsordeal met de FIFA gesloten voor het wereldkampioenschap van 2010 in Zuid - Afrika en het eindtoernooi in 2014. Met de deal is een bedrag gemoeid van twintig miljoen pond.

Sinds 1986 is Budweiser het officiele bier bij elke WK-eindronde. De verlenging van de verbintenis tussen beide partijen geeft Anheuser-Busch het mondiale recht om tijdens de eindrondes van 2010 en 2014 haar bier te schenken. Ook voor de Confederations Cup in 2009 en 2013 heeft de brouwerij de rechten verworven.

Zheng en Li zorgen voor uniek feit

Voor het eerst in de historie van het damestennis strijden twee Chinese vrouwen om een WTA-titel. In Estoril zorgden Na Li en Jie Zheng voor dat unieke feit.


Zheng versloeg in de halve finale vrij eenvoudig de als eerste geplaatste Italiaanse Flavia Pennetta. Pennetta leverde maar liefst vijf keer haar opslag in, en ging met 2-6 en 3-6 ten onder.

Li was met 7-5 en 6-2 te sterk voor Emilie Loit, de Française won in 2004 Estoril.

NBA: Cleveland naar halve finales

De Cleveland Caveliers hebben de halve finale van de Eastern Conference behaald. De Washington Wizards werden vrijdag in een thriller verslagen, waardoor de eindstand in de series 4-3 werd.

Het was wederom LeBron James die een groot aandeel had in de Cavs' overwinning. De hoofdrol was echter weggelegd voor Damon Jones. Met nog slechts vijftien seconden te spelen en een 113-112 stand in het voordeel van de Wizards, werd Jones voor het eerst in de wedstrijd het veld in gestuurd. Koud in het veld kreeg Jones, die vrij stond, de bal aangespeeld en koelbloedig raakte hij het winnende jumpshot met slechts vier seconden te spelen. Cleveland door naar de halve finales en Jones de grote man, ondanks slechts veertien seconden speeltijd. Het was voor het eerst sinds 1993 dat Cleveland een playoff-series winnend afsloot.

San Antonio was in het westen opnieuw te sterk voor Sacramento. De titelverdediger won met 105-83 en bracht de eindstand op 4-2. De San Antonio Spurs stuiten nu op de Dallas Mavericks, eveneens een titelkandidaat.

Uitslagen playoffs:

Cleveland Caveliers - Washington Wizards 114-113
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 105-83

Standen in de series:

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 4-1
Miami Heat - Chicago Bulls 4-2
Cleveland Caveliers - Washington Wizards 4-2
New Jersey Nets - Indiana Pacers 4-2

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 4-2
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 4-0
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 3-3
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 4-1

Groenewold breekt sleutelbeen


Schaatsster Renate Groenewold heeft zaterdag bij een wielerwedstrijd haar sleutelbeen gebroken.

In de beginfase van de wedstrijd kwam Groenewold ten val. Zaterdagavond zal in het ziekenhuis in Zwolle de breuk worden onderzocht en zal worden bepaald of een operatie noodzakelijk is.

De verwachting is dat Groenewold enkele weken zal zijn uitgeschakeld, maar de breuk zal haar voorbereidingen op het nieuwe schaatsseizoen niet ernstig verstoren.

Vandalisme in Nederland neemt fors toe

vandalismeHet vandalisme in Nederland is het afgelopen jaar fors toegenomen. Scholen, auto's en bushokjes lijken nauwelijks meer veilig voor vernielzuchtigen, per dag werden er in 2005 gemiddeld zo'n 300 vernielingen geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van de 25 Nederlandse politiekorpsen, verzameld in de jaarlijkse Misdaadmeter van het Algemeen Dagblad.

In totaal waren er 107.000 vernielingen, een stijging van 9 procent in vergelijking met 2004. Volgens de scholen in Nederland is de nood aan de man. Volgens Ton Duif, voorzitter van de Algemene Vereniging Schoolleiders, vliegen soms zelfs tijdens de lessen de stenen door de ruiten. "En dat gebeurt niet alleen in Rotterdam-Zuid, maar ook in plaatsen als Geldrop", zegt Duif. "Het is verschrikkelijk dat meubilair, computers en boeken die met veel moeite zijn gekocht, gewoon worden gesloopt. Vandalisme moet eindelijk eens goed worden aangepakt, want het is al lang geen uit de hand gelopen kwajongenswerk meer."

Vandalen handelen uit verveling, omdat ze stoer willen doen of uit frustratie. Jongeren die worden betrapt krijgen vaak een taakstraf via Buro Halt. Volgens Duif biedt dit echter nauwelijks een oplossing van het probleem. Uit de Misdaadmeter blijkt dat in de Flevolandse gemeente Zeewolde de meeste autovernielingen plaatsvinden. Nederlek kent de meeste vernielingen aan openbare gebouwen.

Auto Assault Update 1

NCsoft en Netdevil hebben de eerste update voor Auto Assault beschikbaar gesteld. De update die de verrassende naam Update 1 heeft meegekregen voegt de volgende dingen toe aan deze MMO:


Uber Missions
12 new missions with epic scale rewards! Can high-level players (lvl 65+) meet these, the ultimate PvE challenges of the Auto Assault world? Completion of these missions give incredible rewards…but few will make it that far. Up for the challenge?

Character Re-Spec
Feel like your character is just not cutting it with the skills and stats you spent points on? The new Character Re-Spec ability will allow you to re-spend all your hard-earned points and create the character you want. We have bolstered the amount of missions you can choose from during level progression: 15 new Biomek missions, 20 new Human missions, and 27 new Mutant missions.

Improved Convoy Support
Sometimes, we all need a little help with the harder aspects of post-apocalyptic life and sometimes we just want to roll deep with our buddies. Mission compare makes this easier – you’ll be able to instantly see what missions your friends have, enabling you to decide which mission needs your combined attention, as well as a new mission window to help display the information more effectively.

Loot Linking
You just found a chassis that makes you grin from ear to ear and you want to share the stats with your friends. With loot linking, all you need to do is shift-click on the item when in chat and your friends will see every detail. Excellent for trading and selling items!


Naast deze veranderingen is er bekend gemaakt wat de spelers nog kunnen verwachten in volgende patches:

Spring/Summer
Stealth enhancements, improvements to clan management, The Coliseum at Ground Zero: an extreme challenge for combat veterans, more arena maps, more vehicle customization, enhanced boss encounters, driving model updates, Mail System and Auction House and more

Fall/Winter
Improved convoy management, mission sharing, crafting improvements, boss/creature specific loot, graphics, audio update, loot sets and more: Convoy Buddies – high level players can temporarily drop to the level of their lower level friend

Kuznetsova maatje te groot voor Chakvetadze

Svetlana Kuznetsova is de tegenstandster van Kim Clijsters in de finale van het WTA-toernooi in Warschau. Op het Poolse gravel was de als vierde geplaatste Russin met tweemaal 6-1 te sterk voor haar landgenote Anna Chakvetadze.

In de eerste set kon Chakvetadze alleen haar eerste servicegame behouden. Daarna brak Kuznetsova haar tweemaal en pakte zo de set binnen 34 minuten. Het tweede bedrijf zag er niet veel anders uit. Direct in de openingsgame plaatste Kuznetsova een break, waarna Chakvetadze nog één game wist te winnen.

Kuznetsova, de nummer tien van de wereld, kan in de Poolse hoofdstad haar tweede titel van het jaar opeisen. Eerder dit seizoen won ze het toernooi in Miami.

'Aqua leisure host' nog niet geaccepteerd

Icoon OpmerkelijkDe term 'aqua leisure host', de nieuwe vertaling voor 'badmeester', is nog niet overal helemaal geaccepteerd. Tot die conclusie komt badmeester Hans Vegter van zwembad Hoogkerk. Toen het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) een tijdje geleden besloot om de nieuwe term voor badmeester in te voeren, vond hij het maar niets en deed hij, wat in dat soort gevallen vaak het effectiefste is: hij trok via de media aan de bel. Dat dat effect gehad heeft, moge duidelijk zijn. Inmiddels noemen alle gasten in zwembad Hoogkerk hem proestend dus 'aqua leisure host', maar zonder lachen lukt het meestal niet.

Toen het NPZ tot de naamsverandering besloot, had het vooral voor ogen om meer jonge badmeesters te trekken voor de opleiding. De naam 'badmeester' vonden ze te oubollig; 'aqua leisure host' zou een modernere uitstraling hebben. Inmiddels heeft de telefooncentrale in Driebergen grote problemen om de storm van protest de baas te kunnen. "Ha ha, het NPZ belde me nog op met de vraag 'Hans, wat doe je ons aan?'," lacht Vegter. "De centrale in Driebergen is dagen platgebeld."

Of het NPZ bij de naamsverandering blijft, is nog niet duidelijk. Vegter: "We hebben gevraagd op een inhoudelijke reactie van het NPZ en een reactie op de publiciteit die er is geweest. Daar is nog geen respons op gekomen."

FA start onderzoek naar Van Persie

De Engelse voetbalbond FA start een onderzoek naar voetballer Robin van Persie van Arsenal.

David Sommeil, verdediger bij Manchester City, beweert dat hij afgelopen donderdag in de competitiewedstrijd tegen met Arsenal (1-3) racistisch is bejegend door de aanvaller. Het incident ontging scheidsrechter Graham Poll en ook de andere spelers op het veld hebben er niets van mee gekregen.

Too Human 2 in de maak

Too Human is nog lang niet uit, maar Denis Dyack van Silicon Knights heeft al bevestigd dat Too Human 2 in de maak is. Too Human zal een trilogie worden waarvan het eerste deel eind dit jaar klaar moet zijn.

Elk deel in de serie zal zijn eigen thema kennen, zo zal Too Human draaien om "discovery", in deel twee zal het gaan om "revenge" en in deel drie om "enlightenment".

Dyack heeft niet laten weten of de game al getoond zal worden op de E3 komende week. Wanneer het tweede deel zal verschijnen is evenmin bekend. Aangezien de ontwikkeling is begonnen kunnen we een releasedatum verwachten rond de zomer van 2008. Maar dat is nog lang niet zeker.

Nieuwe Lego game aangekondigd

Eidos Interactive en TT Games hebben vandaag bekend gemaakt dat er een nieuwe Lego-game op komst is. Deze game zal gebaseerd zijn op de Lego Bionicle reeks en zal Bionicle Heroes gaan heten.

In het spel is het de bedoeling dat je als held via allerlei te verwerven krachten en tactieken door de wereld van Bionicle trekt. Allerlei missies zijn te vervullen met speciale krachten die bij een bepaalde Bionicle Hero hoort.

Het spel wordt in de herfst van 2006 verwacht en zal te spelen zijn op de PS2, GameCube, PC, DS en de GBA.




Screenshot 'Bionicle Heroes'

Red Bull: "Ferrari treft geen blaam"

Red Bull Racing behaalt dit jaar nog niet de prestaties die ze willen. Ondanks de sterke Ferrari-motor, het team weigert de schuld aan de Italianen te geven.

Tot op heden hebben zowel David Coulthard als Christian Klien één punt ieder gescoord in vier races.Technisch directeur Mark Smith denkt te weten waar de problemen vandaan komen. "Het komt door een combinatie van allerlei factoren, en we hebben geen klachten over de motor. Misschien dat we over drie of vier races veel hoger kunnen staan. Maar er zijn absoluut geen problemen met de Ferrari motor."

Tijdens de wintertests had het Oostenrijkse team te kampen met koelingsproblemen. Met de komst van diverse topmensen hoopt Red Bull dat ze snel de wagen kunnen verbeteren.

'McClaren wil Venables als assistent'

Steve McClaren, die na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland de nieuwe bondscoach van Engeland zal worden, wil naast zich een assistent-trainer met een grote naam.

Volgens 'The Daily Mail' is McClaren een voorstander van het Ierse model, waarbij Sir Bobby Robson bondscoach Steve Staunton bijstaat.

McClaren ziet in Terry Venables de ideale kandidaat. Er is wel een probleem, Venables heeft binnen de Engelse bond nog enkele vijanden sinds zijn vertrek in 1996.

Duitser wil vader zijn van 1000 kinderen

Jürgen HassEen Duitser wil de wettelijke vader worden van duizend kinderen. De 56-jarige Jürgen Hass, als rentenier woonachtig in het Zuid-Amerikaanse Paraguay, erkent buitenlandse jeugdigen met de bedoeling ze een kans te bieden op een goede opleiding en recht op sociale voorzieningen in Duitsland.

Momenteel staat de teller al op ongeveer driehonderd kinderen, afkomstig uit Paraguay, India en verschillende Oost-Europese landen. Hass zegt gebruik te maken van de mazen in de Duitse vaderschapswet. De regeling uit 1998 staat mannen toe een kind wettig te erkennen, als de moeder er ook mee instemt en geen andere man het vaderschap opeist.

De vroegere verzekeringsverkoper, die ooit als lokaal politicus actief was voor de liberale FDP, is, omdat hij als rentenier geen inkomen heeft, niet onderhoudsplichtig voor zijn honderden kinderen. Zijn sociale betrokkenheid is overigens niet alleen ingegeven door de wil de arme kinderen te helpen. Hij wordt volgens eigen zeggen tevens gedreven door wraakzucht tegen de Duitse staat, omdat hij in 1987 wegens oplichting tot een celstraf van drie jaar veroordeeld werd. Hass heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn.

'Kalou naar Chelsea'

Trainer José Mourinho is er vrijwel zeker van dat Salomon Kalou volgend seizoen bij Chelsea onder contract staat. De speler van Feyenoord kan in Engeland echter geen werkvergunning krijgen, daarom wil Chelsea de aanvaller eerst aan Feyenoord verhuren. Met de transfer zou een bedrag van ongeveer 4,4 miljoen euro gemoeid zijn.

Kalou zal tijdens de huurperiode in het bezit moeten zien te komen van een Nederlands paspoort, daarmee kan hij zonder problemen in Engeland aan de slag. Omdat Kalou geboren is in een land buiten de Europese Unie en nog geen A-interlands op zijn naam heeft staan, komt hij nog niet in aanmerking voor een werkvergunning.

Uitslag kwalificatie GP Europa

Fernando Alonso mag morgen van pole positie starten bij de Grand Prix van Europa op de Nürburgring. Het was de eerste pole in 2006 voor de regerend wereldkampioen. De kwalificatie werd ernstig vertraagd door problemen met de tijdwaarneming, waardoor er zelfs even per ongeluk een rode vlag werd gegeven.

Na de eerste sessie stonden de bekende namen bovenaan. Alonso en Michael Schumacher waren de snelsten, maar het opvallendste was dat de sessie met 3 minuten te gaan gestopt leek te zijn. De rode vlag werd echter enkele seconden later weer ingetrokken, maar de vliegende ronde van Jacques Villeneuve werd geannuleerd, waardoor de Canadees onfortuinlijk buiten de snelste zestien viel. Christijan Albers kwam daardoor op plaats zestien en mocht door naar de tweede sessie.

Bij de, door de problemen met de tijdwaarneming vertraagde, start van de tweede sessie bleken er echter correcties te zijn aangebracht in het klassement en stond Albers opeens achttiende. Villeneuve mocht alsnog meerijden. Michael Schumacher zette direct een razendsnelle tijd neer, terwijl zijn broer spinde en niet verder kwam dan de elfde tijd. Giancarlo Fisichella kon zelfs niet meer behalen dan een dertiende tijd en kwam in de pitbox van BMW Sauber over Villeneuve klagen, die hem zou hebben opgehouden. Verder vielen ook Nico Rosberg, David Coulthard, Nick Heidfeld en Vitantonio Liuzzi buiten de boot.

De derde sessie kwam, zoals gewoonlijk, op de laatste minuten aan. Schumacher reed niet ver achter Alonso, maar kon de 1:29.819 van de Spanjaard niet pareren. Felipe Massa pakte een mooie derde plaats, Rubens Barrichello zette een vierde tijd neer.

Pos.CoureurTeamTijd
1 Fernando AlonsoRenault F1 1:29.819
2 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:30.028
3 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:30.407
4 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:30.754
5 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:30.933
6 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:30.940
7 Jarno TrulliToyota F1 1:31.419
8 Jacques VilleneuveBMW Sauber F1 1:31.542
9 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes 1:31.880
10 Mark WebberWilliams F1 1:33.405 *

11 Ralf SchumacherToyota F1 1:30.944
12 Nico RosbergWilliams F1 1:31.194 *
13 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:31.197
14 David CoulthardRed Bull Racing 1:31.227
15 Nick HeidfeldBMW Sauber F1 1:31.422
16 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso 1:31.728

17 Christian KlienRed Bull Racing 1:32.901
18 Christijan AlbersMidland F1 1:32.936
19 Scott SpeedScuderia Toro Rosso 1:32.992
20 Tiago MonteiroMidland F1 1:33.658
21 Takuma SatoSuper Aguri F1 1:35.239
22 Franck MontagnySuper Aguri F1 1:46.505

* wordt tien plaatsen teruggezet

Clijsters naar finale Warschau

Kim Clijsters is als eerste doorgedrongen tot de finale van het WTA-toernooi in Warschau. De als eerste geplaattse Belgische versloeg in de halve finales Elena Dementieva in twee sets met de setstanden 7-5 en 6-4.

Het was de dertiende maal dat beide speelsters tegenover elkaar stonden in hun carriere. Clijsters was in de twaalf voorgaande ontmoetingen negen maal de sterkste. Tijdens de laatste confrontatie trok Dementieva echter aan het langste eind.

In de eerste set braken beide speelsters elkaar maar liefst zeven keer. Dementieva realiseerde al vrij snel twee breaks en kwam daarmee met 3-0 voor. Clijsters brak echter direct terug op love en behield in de volgende game ook haar eigen opslag. In de zesde game werd het acht keer deuce en kreeg de Belgische vier breakpoints, maar wist er geen te benutten.

In haar volgende servicegame moest de Russische wel haar opslag inleveren, waardoor het 4-4 werd. Dementieva brak direct terug en was in de tiende game twee punten verwijderd van setwinst. Maar Clijsters trok de stand weer gelijk via een lob en een backhand-winner. De Vlaamse kwam vervolgens voor het eerst in de partij op voorsprong en plaatste bij 6-5 een break op love om zo de eerste set te pakken.

In de tweede set hadden beide speelsters minder moeite om hun opslag te behouden. Tot 5-4 werd geen enkele keer gebroken. In de tiende game kwam Dementieva op eigen service met 30-0 voor, maar leverde uiteindelijk toch haar opslag in, en verloor zo de partij. In de finale moet Clijsters het opnemen tegen de winnares van de andere halve finale, die gaat tussen Svetlana Kuznetsova en Anna Chakvetadze.

Wat is Dit: Opgave 19 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Anti-Bush-lied geweerd van talentenjacht

Icoon OpmerkelijkEen basisschool in de Amerikaanse staat Florida heeft een van de leerlingen verboden om met een liedje van haar keuze deel te nemen aan een schooltalentenjacht. De 10-jarige Molly Shoul wilde het nummer Dear Mr. President van Pink ten gehore brengen. Het lied, waarin kritiek wordt geuit op president George Bush, werd door de schoolleiding als ongepast bestempeld.

Volgens moeder Nancy zou haar dochter juist geprezen moeten worden, aangezien ze niet een gebruikelijk inhoudsloos popdeuntje uitkiest. Het verbod geeft een slecht voorbeeld voor de kinderen en tast de vrijheid van meningsuiting van de 10-jarige Molly aan, zo stelt Nancy Shoul. Dochter Molly is teleurgesteld. Ze zegt het lied gekozen te hebben omdat ze het 'heel erg cool' vindt dat het gaat over belangrijke onderwerpen zoals oorlog.

Een woordvoerster van het regionale schoolbestuur steunt schooldirecteur Camille Pontillo, die zelf haar beslissing tegenover de media niet wilde toelichten. "We hebben het hier over een 10-jarige die een lied wil zingen over drugsgebruik, oorlog, abortus, homorechten en goddeloosheid. Dit is nota bene een basisschool waarin tevens kleuterklassen gevestigd zijn", vindt Nadine Drew. Overigens betreft het drugsgebruik in de tekst de vermeende vroegere coke- en drankverslaving van Bush, die niet met name wordt genoemd. De goddeloosheid refereert aan het gebruik van het woordje 'hell' in de zin 'you pave the road to hell'.

[voorbeschouwing] Giro d'Italia

Zaterdag 6 mei gaat in Seraing, vlakbij Luik, de 89e Ronde van Italië van start. Voor Italianen is de Giro d’Italia verreweg de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar. De organiserende Gazzetta dello Sport leeft er al weken naar toe en alle grote Italiaanse renners richten zich toch vooral op deze wedstrijd.

Iedere Italiaanse renner droomt ervan om de Giro te winnen, maar ook bijna alle grote niet-Italianen, waarbij eigenlijk alleen Lance Armstrong mist, staan hier op de erelijst. Maar toch is de Giro vooral het domein van de Italianen (de laatste negen jaren was de winnaar Italiaans): Alfredo Binda, Fausto Coppi en Gino Bartali, Francesco Moser en Giuseppe Saronni, Gianni Bugno en Marco Pantani. Slechts 25 keer ging de eindzege naar een buitenlander en dat waren dan zeker niet minsten, onder hen: Anquetil, Merckx, Hinault, Indurain.

Misschien is de Giro wel de mooiste grote ronde. Anders dan de Tour, die er eigenlijk elk jaar vergelijkbaar uitziet (dit mede door de geografie van Frankrijk), is het parcours van de Giro elk jaar weer een verrassing. Bij het bepalen van het parcours wordt mede rekening gehouden met de favorieten die men wil zien schitteren. Ook zijn de Italiaanse bergen zwaarder dan de Franse. Verder zijn er altijd heel een hele rij diverse favorieten, waardoor er bij aanvang deze ronde weinig zekerheid is, wie nu zal gaan winnen.

Het parcours
De Giro van dit jaar is loodzwaar, krankzinnig zwaar. Het begint al met de proloog in Seraing, waar men start vanwege de vele Italiaanse immigranten. Een andere reden is het herdenken van een mijnramp die daar vijftig jaar geleden plaatsvond, waarbij veel Italianen omkwamen. Daarin zit meteen al een bult met een stijgingpercentage van maximaal 10 procent. Hierna volgen nog 3 etappes in Wallonië. In de eerste en derde etappe liggen te weinig bulten te ver van de aankomst om een massasprint te voorkomen. De tweede etappe eindigt bergop, op de citadel van Namen, wat renners als Rebellin en Bettini kansrijk maakt.

Na de verplaatsing naar Italië volgt meteen de ploegentijdrit. In deze loodzware discipline kun je (cliché, cliché) de Giro niet winnen, maar wel verliezen. Hierna volgt een week met vlakke etappes en het eerste middelgebergte, mét één aankomst bergop, waarin de favorieten zich al zullen laten zien. Na de rustdag volgt dan de volgende test voor de favorieten, de enige individuele lange tijdrit. Voor de (weinige) sprints kan men rekenen op een tweestrijd tussen Alessandro Petacchi en Robbie McEwen. Beiden zullen waarschijnlijk deze loodzware Giro niet uitrijden. Dit heeft alles te maken met de loodzware, allesbepalende slotweek: vijf bergetappes, drie met aankomst bergop.

Eerst staan twee relatief makkelijkere etappes in de westelijke Alpen op het menu, maar daarna gevolgd door de loodzware Dolomieten, met natuurlijk als hoogtepunt de nu al legendarische Kronplatz (Plan de Corones). Deze berg met maximale stijgingspercentages tot 24% is de laatste 8 kilometer slechts een grindpad. Elk weldenkend mens verklaart dat deze klim gekkenwerk is, en niet te doen op een gewone fiets. Hierna wachten de renners nog twee bergetappes, één met aankomst op de Passo di San Pellegrino waaronder de grande finale van deze Giro, op de laatste zaterdag. Dan zal de rit over de Gavia (het dak van deze Giro) en de Mortirolo voeren. Dit zijn dé twee zwaarste bergen van de Giro, vuurwerk gegarandeerd dus. De finish is traditiegetrouw na een vlakke rit in Milaan.


Een stukje Mortirolo, één van de krankzinnige cols, die bedwongen zal worden.

Favorieten
De belangrijkste kanshebber voor deze Giro lijkt Ivan Basso te zijn. Vorig jaar werd hij door ziekte uitgeschakeld, dit jaar wil hij Tour én Giro winnen. Hij heeft al laten zien in vorm te zijn, zijn ploeg is sterk (ploegentijdrit!) en hij kan zowel goed klimmen als tijdrijden. Damiano Cunego, de winnaar van twee jaar geleden, is door de Gazzetta gebombardeerd tot zijn belangrijkste concurrent. Hij heeft tot nu toe al verschillende Italiaanse continentale wedstrijden gewonnen en zo aangetoond een prima vorm te bezitten. Of zijn ploeg Lampre goed genoeg is en of hij het in een echt grote wedstrijd ook kan, moet nog blijken. Paolo Savoldelli is de winnaar van vorig jaar, maar dit jaar geen topfavoriet. Het lijkt de kracht van Savoldelli te zijn dat hij van tevoren nooit tot de topfavorieten wordt gerekend, ondanks dat hij al twee keer de Giro gewonnen heeft. Hij doet nooit echt spectaculaire dingen, maar weet mede door zijn tijdrit, zijn spectaculaire daalkunsten en zijn ploeg toch een topklassement te rijden. Gilberto Simoni heeft dit jaar een nieuwe ploeg, en was in de afgelopen Giro's altijd bij de top te vinden, dus ook hij zal er dit jaar wel weer staan.

Naast deze vier topfavorieten zijn er ook nog de outsiders. Danilo Di Luca heeft zijn hele seizoen op de Giro heeft gezet, maar het is nog maar de vraag of hij het hooggebergte en de tijdritten echt aankan. De Colombiaan Rujano was vorig jaar dé grote verrassing en zijn landgenoot Parra was de koning van de Dolomieten. De Spanjaard Garate van Quick-Step heeft al een vierde en vijfde plaats op zijn palmares, en reed een goed voorseizoen.
Tot slot is er nog Jan Ullrich. Hij is net begonnen dit seizoen, is (uiteraard) nog te zwaar, en rijdt de Giro vooral om kilometers te maken. Maar een verrassing in de laatste week zou toch zomaar kunnen.

De Nederlanders
Er rijden na de afmelding van Bram Schmitz slechts zes Nederlanders mee. Theo Eltink reed vorig jaar sterk bergop, en kan hopelijk die lijn doorzetten. Remmert Wielinga vindt misschien zijn bergtalent van een paar jaar geleden terug. Verder zullen Marc de Maar, Koen de Kort, Addy Engels en Stef Clement vooral ervaring opdoen, werken voor hun kopman en misschien meezitten in een lange vlucht. In het klassement lijken zij niet echt mee te kunnen doen.


Zal Il Falco net als vorig jaar een feestje vieren in de roze trui?

Favorieten
***** Ivan Basso, Damiano Cunego
**** Gilberto Simoni, Paolo Savoldelli
*** Danilo Di Luca, Juan Manuel Garate, Michele Scarponi
** Ivan Parra, Jose Rujano, Mauricio Ardilla, Sergei Gontsjar, Bobby Julich
* Jan Ullrich, Michael Rasmussen, Leonardo Bertagnolli, José-Ivan Gutierrez, Tom Danielson, Wim van Huffel

Met veel dank aan PjotrOegroemov voor deze voorbeschouwing

Hoge Raad: strafklimaat verrechtst en verhardt

JustitieHet NRC Handelsblad laat vandaag de rechters en advocaten-generaal van de strafkamer van de Hoge Raad, ons hoogste rechtscollege, aan het woord. Zij zeggen bezorgd te zijn over de ''verharding'' en ''verrechtsing'' van het strafklimaat in Nederland. Ze bekritiseren het gemak waarmee politici wetten uitvaardigen die de burgerlijke vrijheden beperken. Ook hekelen ze het onzuivere staatsrechtelijk besef waar de politiek geregeld blijk van geeft. Raadsheer G. Corstens: ''Ik vind dat wij als Hoge Raad vanuit onze verantwoordelijkheid voor de rechtstatelijkheid moeten durven zeggen: 'Jongens, jullie gaan te ver. Tot hier en niet verder'. Nederland zit nu midden in een repressieve golf zoals in de jaren 30 van de vorige eeuw.''

De Raadsheren noemen het ''bedenkelijk'' als rechters geen inzage krijgen in AIVD-materiaal. ''Een hellend vlak'' is volgens hen dat voorbereidingshandelingen voor een misdrijf strafbaar worden gesteld. ''De georganiseerde voorbereiding van een delict is al strafbaar. Daar komt nu het denken over een delict nog bij.''

Het uitgangspunt dat een rechter een verdachte bij twijfel vrij moet laten, wordt in de politiek steeds minder gedeeld, zo zeggen de raadsheren. Volgens advocaat-generaal W. Vellinga ondermijnt iemand als CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen het rechtssysteem als hij zegt ''dat het niet zo erg is wanneer we onschuldigen opsluiten om schuldigen te pakken.''

Links van het midden
Volgens N. Schipper, president van het Gerechtshof te Amsterdam en oud-raadsheer bij de Hoge Raad, staat de raad ''niet altijd met beide benen in de maatschappij.''

De Hoge Raad heeft volgens de krant een hoog PvdA-gehalte. Drie van de elf raadsheren zijn lid van die partij, en de rest stemt in meerderheid doorgaans op de sociaal-democraten. Ook de vijf advocaten-generaal, verbonden aan de strafkamer van de Hoge Raad, stemmen veelal 'links van het midden'.

Mexico gaat voor halve finale

De Mexicaanse bondscoach Ricardo Lavolpe wil zijn land naar de halve finale van het WK loodsen. Dat zou een noviteit zijn voor het Midden-Amerikaanse land.

”Ons doel is een plaats bij de eerste vier”, zegt een ambitieuze Lavolpe. Mexico is een frequente WK-deelnemer, maar meermaals viel al in de eerste ronde het doek. In 1970 en 1986 bereikten de Mexicanen de laatste acht, beide keren als organisator.

Vrijdag zegevierde het team in een oefenduel met 1-0 tegen Venezuela. Omar Bravo maakte - uit een strafschop - de enige treffer. Bondscoach Lavolpe heeft zijn voorlopige selectie al rond; daarvan moeten nog drie namen worden doorgekrast.

Sedan terug in Ligue 1

Sedan speelt vanaf volgend seizoen weer in de Ligue 1. De Franse voetbalclub verzekerde zich vrijdagavond van promotie. De nummer twee in de tweede klasse heeft vijf punten voorsprong op achtervolgers Llorient en Caen en met nog één speelronde te gaan kunnen zij het gat niet meer dichten. Sedan won vrijdag met 1-2 van Reims.

Ook koploper Valenciennes, al reeds zeker van promotie, won zijn wedstrijd met 1-0 en is nu officieel kampioen. Voor de derde en laatste promotieplaats komen zowel Llorient (3e) als Caen (4e) nog in aanmerking. Beide clubs hebben 63 punten. Op de laatste speeldag spelen de clubs respectievelijk tegen Créteil en Reims.

Gatlin snel op 100 meter

De Amerikaanse sprinter Justin Gatlin is het seizoen begonnen met een overwinning. Bij Grand Prix-wedstrijden in het Japanse Osaka liep de wereldkampioen op de 100 meter een tijd van 9,95 seconden met een rugwind van -0,1 meter per seconde. Hij verbeterde met die tijd de beste seizoensprestatie van Asafa Powell (10,03).

Ook Xiang Liu, de Chinese wereldrecordhouder op de 100 meter horden, startte het seizoen met winst. Liu kwam op de 110 meter horden tot een tijd van 13,22 en hield daarmee de Jamaicaan Maurice Wignall bijna drie tienden achter zich. Voor Liu, die de beste seizoenstijd van Terence Trammell evenaarde, was het zijn eerste race sinds november vorig jaar. De Chinees liep vlak voor het begin van het indoorseizoen een blessure aan zijn enkel op.

Op de 400 meter horden doken drie atleten onder de 48 seconden. Wereldkampioen Bershawn Jackson won met 47,60 en zette zo de beste seizoensprestatie neer. Op 22 honderdsten greep de Griek Periklis Iakovakis het zilver terwijl Kenji Narisako als derde eindigde in 47,93.

Bij de dames won Allyson Felix de 100 meter, met een rugwind van +2,6 meter per seconde liet de Amerikaanse een tijd van 11,11 seconden noteren. De Australische Sarah Jamieson verbeterde op de 1.500 meter haar eigen beste seizoenstijd naar 4.03,51.

Papieren Boskamp niet in orde

De kans dat Jan Boskamp de nieuwe trainer wordt van Vitesse lijkt klein te worden. De deal was bijna rond, maar de KNVB heeft roet in het eten gegooid.

Boskamp, die na dit seizoen vertrekt bij het Engelse Stoke City, beschikt namelijk niet over de juiste trainerspapieren om in Nederland te mogen werken. Tot nu toe was de coach alleen in het buitenland actief.

"Ik heb er een hard hoofd in dat het nog goed komt. Vijf jaar geleden zijn het Belgische en Nederlandse trainersdiploma gelijkgeschakeld. Trainers, zoals Jan, die het Belgische papiertje hadden en een club in België trainden, moesten een cursus van zeven bijeenkomsten volgen om ooit in Nederland te mogen werken. Jan heeft die cursus nooit gedaan, omdat hij naar het buitenland vertrok," aldus manager technische zaken Jan Streuer van Vitesse

De KNVB wil dat Boskamp de extra cursus volgt voordat hij bij Vitesse aan de slag gaat. "We zijn nu aan het kijken of Jan de cursus op korte termijn alsnog kan doen. Dat we van de KNVB dispensatie krijgen, ligt niet voor de hand", aldus Streuer, die cynisch uithaalt naar de voetbalbond. "Een Nederlandse toptrainer wil graag terugkeren naar Nederland, mag overal in de wereld aan de slag. Behalve in Nederland."

'Endstra liet aanslag plegen'

MisdaadTopadvocaat Bram Moszkowicz zegt dat de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra ooit opdracht heeft gegeven voor een moordaanslag. Moszkowicz doelt daarbij niet op het al bekende verhaal dat Endstra veel geld zou hebben geboden aan toenmalig Hells Angels-leider Willem van Boxtel, om topcrimineel Willem Holleeder in het honk van de Angels met een bomaanslag te doden. Het gaat volgens de advocaat om een ander geval.

Moszkowicz, advocaat van Holleeder, zegt een getuige te hebben die zijn verhaal kan bevestigen. Hij noemde echter niet het geval waar het om draait. Op Radio 1 liet NOS-verslaggever Lex Runderkamp vanmiddag echter weten dat het zou gaan om de mislukte liquidatie van Ronald van E. in 1999. Van E., groot geworden in de xtc-handel, belandde daardoor in een rolstoel.

Advocaat Moszkowicz doet zijn verhaal vandaag in een interview met het Parool, waarin hij voor het eerst uitgebreid ingaat op de zaak rondom Holleeder. De raadsman zegt verder een reeks 'aantoonbare onjuistheden' te hebben gevonden in de verklaringen die Endstra heeft afgelegd tegen de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) van de recherche, en die in boekvorm zijn uitgebracht. Moszkowicz zal de rechtbank vragen alle opnamen af te spelen die zijn gemaakt van de 15 gesprekken die Endstra met de CIE voerde: ''Dat wordt een tijdrovende kwestie, maar ik wil weten of hij heeft gezegd wat ik in de verslagen lees, en hoe.''

Overigens hebben de erven Endstra inmiddels ook Quote gesommeerd om de Endstra-tapes van hun site af te halen. Eerder spanden ze al een kort geding aan om het boek uit de handel te laten halen. Dat dient maandag.

-
De download staat nog steeds op de site van Quote (.pdf 18 mb groot). Alleen moet je nu wel eerst nieuwsbriefabonnee worden, voor je het kan downloaden.

Vijf screens Dark Messiah of Might & Magic

Ubisoft heeft wat nieuwe beelden vrijgegeven van Dark Messiah of Might & Magic. In deze game kruip je in de huid van Sareth. Je kiest een class; warrior, mage of assassin, en vervolgens is het je doel de profetie van de Dark Messiah tegen te houden. Elke class heeft zijn eigen wapens, skills en magische krachten wat moet zorgen voor totaal verschillende gameplay.

Dark Messiah of Might & Magic ligt in de zomer in de winkel.





Kaiserslautern wil geen bier op het veld

Bayern München kan vanmiddag in de uitwedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern de twintigste landstitel uit zijn clubgeschiedenis binnenhalen.

Traditiegetrouw gaat dat meestal gepaard met grote drieliter glazen bier. Vorig seizoen werd trainer Felix Magath al het slachtoffer van een 'Beierse bierdouche'. De thuisploeg heeft echter de bierfestiviteiten verboden uit angst voor rellen.

Als Bayern namelijk kampioen wordt vanmiddag met een overwinning, dan is de kans aanwezig dat 1. FC Kaiserslautern degradeert. "We vrezen dan dat er hevige tegenstrijdige emoties in het stadion zijn. Om verkeerde reakties te voorkomen hebben we met Bayern afgesproken dat er geen provocatief biertje gedronken zal worden", aldus 1.FCK-woordvoerder Michael Nowak.

The Outfit krijgt nieuwe maps

THQ heeft vandaag aan de pers gemeld dat hun WOII shooter The Outfit binnenkort downloadbare content zal krijgen via Xbox Live Marketplace. Later in de maand zullen er nieuwe maps op Marketplace moeten verschijnen. Er zijn ook al plannen om content beschikbaar te stellen voor Saint's Row, een game die later dit jaar voor de 360 uitkomt. Een pakket van drie maps moet ongeveer 500 Microsoft Points (6 euro) gaan kosten.

Konami kondigt nieuwe Metal Gear Solid aan

In Hidechans blog heeft Konami aangekondigd dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe Metal Gear Solid voor de PSP. De game zal zich afspelen rond 1970, na Metal Gear Solid 3. Het verhaal zal ook samenhangen met Metal Gear Solid 4, de game die nog in ontwikkeling is voor de PlayStation 3.

In dit nieuwe deel zal Big Boss de hoofdrol spelen en het draait om de opbouw van Foxhound. Het moet in de game mogelijk zijn om met Big Boss andere troepen te controleren. Het moet op die manier mogelijk zijn op verschillende manieren lastige situaties het hoofd te bieden. Vijanden die eenmaal dood zijn zullen ook niet meer respawnen.

Om de game zo mooi mogelijk te maken zullen de polygonen verlaagd worden van alles wat je niet kunt zien. Op deze manier kunnen die extra polygonen aan de zichtbare omgeving besteed worden. De game zal ook multiplayer mogelijkheden krijgen via Wifi. Je zult dan met je tegenstanders een duel aan gaan.

Of de game op de E3 getoond zal worden is niet bekend. Wel heeft Konami gezegd dat de game nog in de herfst van dit jaar zal verschijnen.

Marko en Marco! We weten het!

Marko en Marco hebben ons de afgelopen uren behoorlijk bezig gehouden. Maar we zijn er uit: onze grote vrienden van Heineken hebben dus een geheim wapen.

De slimme kijkers konden in het hoedje van de mannen al wat zien. Dankzij de website van een Cafe 't Keizertje, die een proefposter (pdf!) van Heineken online heeft staan, kwamen we er achter wat het geheime wapen is. Een groen duits hoedje, met daarin verborgen de wel bekende Heineken toeter. Omdat het hier een proefposter betreft, weten we nog niet hoeveel punten je moet sparen om deze te bemachtigen.

Wel weten we hoe we een punt kunnen krijgen, door Pitcher te kopen, of een Elftal op te stellen.

Heineken, we wensen je veel plezier met de campagne.
cptmarco, bedankt voor de submit

'Vrouwen wildplassen óók'

Icoon OpmerkelijkTegenwoordig blijken niet alleen mannen regelmatig illegaal in het openbaar hun gulp open te trekken om hun urine te lozen. Uit Belgisch onderzoek is namelijk gebleken dat het steeds vaker voorkomt dat vrouwen wildplassen. Met name twintigers en dertigers schijnen zich er steeds vaker schuldig aan te maken, waarschijnlijk veroorzaakt door het gebrek aan openbare toiletten.

Eén en ander is in overeenstemming met bijvoorbeeld de cijfers over urineoverlast in de Rotterdamse binnenstad. Hier is het aantal urinoirs de laatste jaren enorm toegenomen. De stankoverlast bleef echter gelijk. De verklaring hiervoor is waarschijnlijk dat het aantal mannelijke wildplassers is afgenomen, maar dat die leemte direct door de dames opgevuld is.

Rotterdam hoopt de overlast nu aan te pakken met de zogenaamde Urigienic. Dit is een urinoir voor mannen én vrouwen. Op de Groothandelsmarkt is drie jaar geleden een exemplaar geplaatst op proef. Hoe de resultaten hiervoor zijn, is niet bekend.

Plaskruis
Binnenkort ook voor vrouwen?

Uitslag 3e vrije training GP Europa

Op de Nürburgring is zojuist de derde vrije training voor de GP van Europa verreden. Michael Schumacher zette de snelste tijd neer, gevolgd door teamgenoot Felipe Massa. Ook de nummer drie, Ralf Schumacher, reed op Bridgestones.

Uitslag derde vrije training Grand Prix van Europa:

poscoureurteamtijdronden
1 Michael Schumacher Ferrari 1:30.78812
2 Felipe MassaFerrari 1:31.09310
3 Ralf Schumacher Toyota 1:31.39521
4 Jacques Villeneuve BMW 1:31.53113
5 Giancarlo Fisichella Renault 1:31.58412
6 Fernando Alonso Renault 1:31.80714
7 Jenson Button Honda 1:32.10416
8 Christian Klien Red Bull 1:32.19713
9 Vitantonio Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:32.29017
10 Kimi Räikkönen McLaren 1:32.32011
11 Nico Rosberg Williams 1:32.45915
12 Scott Speed Scuderia Toro Rosso 1:32.50518
13 Rubens Barrichello Honda 1:32.53418
14 Mark Webber Williams 1:32.71116
15 Nick Heidfeld BMW 1:32.77316
16 David Coulthard Red Bull 1:32.77915
17 Juan-Pablo Montoya McLaren 1:32.98912
18 Jarno Trulli Toyota 1:33.12024
19 Tiago Monteiro Midland F1 1:33.74419
20 Christijan Albers Midland F1 1:34.46921
21 Franck Montagny Super Aguri 1:35.70620
22 Takuma Sato Super Aguri 1:36.08215

Tom, show us some moves!

Mission: Impossible III is uit!

De afgelopen week was het overuren maken voor de crew, de publiciteitsmachine draaide op volle toeren. Doel: Free publicity in zo veel mogelijk talkshows, muziek- en filmprogramma's!

Tom Cruise en zijn gevolg waren eergisteren in New York: Er was een premičre en verschillende shows werden bezocht.

Onder andere "106 and Park", het rap, hip hop en r&b programma van BET. Natuurlijk werd Tom ook uitgenodigd om 'on stage' eens wat te laten zien.

Tom probeerde het dapper onder luide aanmoedigingen van het publiek en de hosts, maar zijn dansje op Yung Joc's "It's Going Down", ach, tsja, kijk zelf maar.

Met dank aan een anonieme submitter.

Dell nieuwe sponsor BMW Sauber

BMW Sauber F1 heeft met computerfabrikant Dell een meerjarig sponsorcontract afgesloten. Dell staat vanaf de vrije trainingen vandaag op zowel de auto's en de helmen als de officiele teamkleding.

De relatie tussen Dell en BMW is niet nieuw. Zo sponsorde het bedrijf al de Le Mans-wagens van BMW tijdens de 24 uurs-race in 1999 en was Dell betrokken bij de Formule BMW-klasse in Duitsland. Tevens staat het logo op de BMW's in het World Touring Car Championship.

Mink K. ontving liefdesbrieven van ex-AIVD'er

Icoon MisdaadDe afgelopen donderdag aangehouden ex-AIVD'er Paul H. blijkt contact te hebben onderhouden met crimineel Mink K., terwijl hij gevangen zat. Hij bracht staatsgeheime informatie tegen betaling naar buiten door liefdesbrieven onder de naam Miranda naar Barbertje alias Mink K. te sturen. H. werd er al van verdacht vertrouwelijke documenten aan Mink K. te hebben doorgegeven, waaruit bleek dat de AIVD onderzoek deed naar corruptie bij de Amsterdamse politie en het OM in de zaak rond de drugs- en wapenhandelaar

In één van de brieven vraagt K. aan de ex-AIVD'er waarom hij de AIVD heeft verlaten, en of er nog een kans bestaat dat hij er nog weer terug zal kunnen komen. De oud-AIVD'er beantwoordt deze brief met de uitleg dat hij niet terug zal keren, maar dat hij nog genoeg contacten binnen de dienst heeft. "Naar mijn vroegere 'vrienden' kan ik niet meer terug. Echter, mijn voelsprietjes werken nog in volle gang. Hun ouders mogen er niet van weten", schreef de vroegere medewerker van de inlichtingendienst in één van de brieven.

De Telegraaf meldde eind januari dat er door de groep van Mink K. miljoenen werd gereserveerd voor het omkopen van Justitie en politie personeel. Verder zouden corrupte politiemensen in beslag genomen wapens uitlenen die vervolgens gebruikt werden voor liquidaties.

Momenteel zit Mink K. vast doordat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de liquidatie in 1993 van de hasjhandelaar Jaap van der Heijden.

Denilson noodgedwongen weg bij Bordeaux

Girondins Bordeaux heeft besloten om niet verder te gaan met middenvelder Denilson. De Braziliaan drukt teveel op de financien van de Franse club, en daarom moeten ze noodgedwongen afscheid van hen nemen.

Denilson was door Real Betis verhuurd en zou aanvankelijk blijven, maar nu keert hij na dit seizoen weer terug op Spaanse bodem.

De Braziliaan zei zelf dat hij graag in Bordeaux wou blijven om er volgend seizoen voor uit te komen in de Champions League. "Na een gesprek met trainer Ricardo en de clubleiding kreeg ik het gevoel dat de club niet verder met mij wilde. De club heeft echter ook zijn grenzen op financieël gebied, daar heb ik ook begrip voor."

Dit seizoen hoefde Girondins Bordeaux slechts 50.000 euro per maand aan salaris te betalen voor de Braziliaan, Real Betis nam de overige 230.000 euro van zijn salaris voor zijn rekening. Betis heeft echter gezegd dat die verhouding volgend seizoen niet aan de orde zal zijn.

Moedige Moeders vechten tegen coke

Icoon BinnenlandsCocaďnegebruik onder de jeugd neemt hand over hand toe. In de strijd tegen het cocaďnegebruik van hun kinderen, heeft een aantal moeders uit Volendam daarom een aantal jaar geleden besloten om hier samen tegen te vechten. Deze aanpak bleek zo succesvol, dat hij inmiddels op verschillende plaatsen in het land navolging krijgt en er overal, met name in Noord- en Zuid-Holland afdelingen van de Moedige Moeders (MM) opgericht worden. Dat schrijft de Volkskrant vandaag.

Jetty Bak, van de MM in Wieringen, vertelt dat ze van moeders uit de hele regio dezelfde verhalen hoort. Kinderen van soms pas twaalf jaar bedreigen hun ouders om aan geld te komen voor drugs. Op school worden door leerlingen zelfs kluisjes verhuurd aan dealers, zodat die daar kunnen handelen en ze zelf wat kunnen bijverdienen om hun dure hobby te bekostigen. Vaak hebben ze enorme schulden.

De moeders verwijten de reguliere hulpverlening te veel op een afstand te zitten. Persoonlijke hulp van ouders en dorpsgenoten werkt volgens hen veel beter. Inmiddels zijn in Volendam vijftig jongeren afgekickt. Binnenkort wordt in het dorp ook een 'halfway home' geopend, waar verslaafden snel terecht kunnen, zodat ze hopelijk niet al hun huis en hun baan verloren hebben tegen de tijd dat ze van hun verslaving af zijn.

In Dedemsvaart is op initiatief van de MM inmiddels begonnen met preventie op basisscholen. Janny Ritfeld, een moeder uit Spakenburg, zegt dat je te laat bent als je pas bij tieners begint met preventie. Inmiddels heeft 5 % van de scholieren geëxperimenteerd met harddrugs. In het uitgaansleven lijkt het ook steeds normaler te worden om coke te snuiven. Met een vroege en effectieve preventiecampagne én deugdelijke opvang, hopen de moeders het probleem nu de baas te worden. Tot nu toe werkt de methode redelijk goed.

Pastors-criticus moet wethouder integratie worden

Orhan KayaEén van de grootste critici van de voormalige Rotterdamse wethouder Marco Pastors is door zijn partij voorgedragen als nieuwe wethouder voor integratie en cultuur in Rotterdam. De 32-jarige Orhan Kaya, die namens GroenLinks sinds 2002 in de gemeenteraad zit, diende afgelopen najaar de motie in die Pastors uiteindelijk tot aftreden dwong.

Voor velen komt het voordragen van de fractievoorzitter als een verrassing. Er circuleerden diverse namen van kandidaten die momenteel niet in de gemeenteraad zitten. Een ledenraad van GroenLinks bevestigde echter de kandidatuur van Kaya, met 37 stemmen voor en 12 tegen. De voormalige arts wordt hiermee waarschijnlijk de eerste Rotterdamse bestuurder van Turkse afkomst. Als wethouder van integratie is hij de opvolger van CDA'er Leonard Geluk.

Andere wethouderskandidaten zijn nog niet bekend. Afgelopen week werd wel bekend dat er een wethouder Jeugdzaken komt, een noviteit in de havenstad. Het college zal de komende jaren worden gevormd door PvdA, CDA, VVD en GroenLinks. Rotterdam is, bijna twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen, één van de weinige gemeenten waar nog geen nieuw bestuur is benoemd. Naar verwachting zal dat tijdens de gemeenteraadsvergadering op 18 mei gebeuren.

Shock Game

Om je alvast voor te bereiden op de elektrische stoel, is het spel Shock Game bedacht. Een compleet nutteloos en achterlijk spel.
De eerste keer kan het nog wel eens leuk zijn, maar dan moet je toch al een flinke slok op hebben, maar daarna verdwijnt het in de kast en kijk je er niet meer naar om.

Mocht je in het bezit zijn van dit spel, haal hem dan maar weer uit de kast. Zonder aanpassingen kan het spel in één keer een geheel nieuwe wending krijgen. Ook hierbij weer het advies, vraag een ander om het te filmen. Wij zijn er dol op.

"Renault tapt radio Ferrari af"

Wereldkampioen Renault zou betrokken zijn in een spionageschandaal op de Nürburgring. Het team zou vrijdag het versleutelde radioverkeer van Ferrari hebben afgetapt en gekraakt.

Volgens het Duitse blad Bild zou een communicatiespecialist van Renault met een geavanceerd stuk electronica gisteren alle radioverkeer van Ferrari hebben kunnen afluisteren, ondanks dat Ferrari regelmatig van frequentie wisselde. Hij zou alle gesprekken tussen de monteurs en coureurs van het team hebben gehoord, inclusief geheime technische en strategische informatie.

De FIA zou volgens het blad op de hoogte zijn van de praktijken, maar ziet geen mogelijkheid er iets aan te doen. Een anonieme bron binnen de FIA zou hebben verklaard: "Het is geen geheim dat teams veel investeren om informatie van andere teams te verkrijgen. Zonder sterk bewijs kunnen we niet ingrijpen."

Koné en Cocu vraagtekens

Guus Hiddink heeft voorlopig 22 spelers aangewezen voor de bekerfinale van PSV tegen Ajax, dit omdat er enkele twijfelgevallen zijn. Aanvoerder Phillip Cocu heeft last van nekpijn en Koné kampt met klachten aan zijn enkel.

Cocu lijkt fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen en Koné zal op de bank plaatsnemen. De Ivoriaan zal voorin worden vervangen door DaMarcus Beasley. Precair is de situatie rond André Ooijer, die tegen Ajax zijn eerste volledige wedstrijd sinds tweeënhalve maand zal gaan spelen. Ooijer wil naar het wereldkampioenschap voetbal en lijkt net op tijd klaar te zijn.

S.T.A.L.K.E.R. alweer op E3

De FPS voor op de PC die toch wel veelbelovend klinkt is alweer uitgesteld. S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl is al veel vaker uitgesteld en het is bekend geworden dat de game nu niet eens meer in 2006 zal verschijnen.
Op de E3 zal de game echter wel aan een beperkt publiek getoond worden in speelbare vorm, helaas geldt dit niet voor bezoekers.

S.T.A.L.K.E.R. is een FPS met RPG-elementen waar je met veel vrijheid rond kunt lopen. Je speelt in de game een huurling in Chernobyl die op jacht gaat naar allerlei vreemde vijanden. Je hebt echter wel collega's die precies hetzelfde proberen te doen dus je moet ze altijd een stapje voor zijn door met de beste wapens rond te lopen.
De vijanden zullen vrij afwisselend zijn en een groot arsenaal aan wapens zal het spel verder uitbreiden.


S.T.A.L.K.E.R. niet uit in 2006

Stand NHL-playoffs per 6 mei

Van de tweede ronde werd het spits afgebeten door Buffalo, Ottawa, Anaheim en Colorado. Werd het in Canada spannend met een overtime beslissing, in het zuiden van Californië werd ijshockeyles gegeven.

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres0-1
OttawaBuffalo6-7, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils0-0
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers0-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche1-0
AnaheimColorado5-0


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Porno kijken in de moskee

Icoon KunstKunstvlaai 2006 heeft dit jaar weer iets nieuws bedacht om de aandacht te trekken: pornovideo's in een moskee. Ook behoren dit jaar tanks en bomtassen tot de collectie. Vorig jaar wisten ze ook al alle ogen op zich te krijgen met een kunstwerk van Joanneke de Meester, die een pistooltje uit de huid van haar eigen buik had gesneden.

Kunstvlaai is een jaarlijkse kunstbeurs die een platform is voor nog niet afgestudeerde kunstenaars. Ze beschouwt zichzelf als tegenhanger van de jaarlijkse KunstRAI, waar gevestigde hedendaagse kunstenaars zich ieder jaar kunnen presenteren. Dit jaar duurt Kunstvlaai van 6 tot en met 14 mei. Het evenement vindt plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam.

THQ: Wii verreweg het goedkoopste om voor te ontwikkelen

THQ maakte gisteren haar kwartaalcijfers bekend, en gebruikte tevens de gelegenheid om haar plannen voor de toekomst uiteen te zetten. Op meerdere momenten tijdens de presentatie had THQ CEO Brian Farrell het over ontwikkelen voor Nintendo's next-gen console, de Wii, en de reacties van THQ op haar eerste titels.

Farrell merkte onder andere op dat een van de dingen wat THQ wel bevalt aan het platform zijn de ontwikkelingskosten. De ontwikkelingskosten voor een Wii game komen niet eens in de buurt van die voor een PS3 of Xbox 360 game. Volgens Farrell was dit bemoedigend omdat THQ aldus hem een portfolio heeft die de massa van de Wii-gamers zal bevallen. Een onlangs al aan de pers gepresenteerde Spongebob game is een onderdeel daarvan.

Naast een Spongebob game heeft THQ eveneens voor een andere Nickelodeon-serie, Avatar: The Last Airbender, een game in ontwikkeling. Daarnaast is THQ ook bezig aan een game gebaseerd op de nieuwe Pixar film, Cars.

Farrell bevestigde tevens nogmaals dat het werken op de Wii sterk lijkt op het werken op de Gamecube. Ondanks dat hij toegaf zelf geen development-professional te zijn liet hij weten dat de Wii geen volledig nieuwe programmeeromgeving was voor de ontwikkelaars en er waren dus al veel tools beschikbaar om mee te werken. Zelf schatte hij de ontwikkelingskosten van een Wii game op die van een kwart tot de helft van een Xbox 360 of PS3 titel.

Nu is het enkel afwachten of wij gamers ook een kwart tot de helft van de prijs gaan betalen voor Wii games of dat al het geld in de zakken van publishers en Nintendo verdwijnt.

Met dank aan knater voor het melden van dit bericht

Blu-ray wederom uitgesteld

HD-enthousiastelingen met een ruime portemonnee hebben al enige tijd kunnen genieten van het 'next-gen' optische formaat HD-DVD. De concurrent van HD-DVD, blu-ray komt echter een maandje later dan verwacht omdat de spelers er voor gewoonweg nog niet klaar zijn. Sony zal de eerste blu-ray films nu verschepen op 20 juni in plaats van 23 mei.

Sony Pictures Home Entertainment baas Benjamin Feingold liet weten dat Sony verzocht was door veel partners om de films later te verschepen om deze zo beter te timen met het in de winkels verschijnen van de hardware.

Naast het feit dat HD-DVD al geruime tijd in de schappen ligt heeft het nog een voordeel ten opzichte van blu-ray: De prijs. Waar een HD-DVD speler in de Verenigde Staten voor ongeveer $500 van eigenaar verwisselt mag men voor een blu-ray speler naar verwachting tegen de $1000 betalen. Misschien is het dan ook voor hen een beter idee om te wachten op de PlayStation 3 welke legio voordelen ten opzichte van de eerste blu-ray spelers zal hebben.



'Lonsdale-jeugd vooral bang en onzeker'

Icoon BinnenlandsDe zogenaamde Lonsdale-jongeren zijn geen echte extremisten. Het zijn vooral pubertjes die bang zijn dat allochtonen hun banen, hun huizen en hun vriendinnetjes inpikken. Vooral door hun ouders, sommige politici en de aanhoudend negatieve berichtgeving over allochtonen, maar ook wel door wederzijds provocerend gedrag tegenover groepen allochtone jongeren, laten ze zich opzetten tegen allochtonen. Dat schrijft Maaike Homan in haar boek Generatie Lonsdale; Extreem-rechtse jongeren in Nederland na Fortuyn en Van Gogh, dat volgende week vrijdag uitkomt. Homan heeft maandenlang gesprekken gevoerd met Lonsdale-jongeren en met deskundigen.

Volgens Homan gaat het vooral om kleine groepjes, buiten de grote steden, die elkaar opzwepen. Groepsgedrag dus, maar wel vrijblijvend en ongeorganiseerd groepsgedrag. Lidmaatschap van een politieke partij zit er bijvoorbeeld niet in, want dat schept verplichtingen en bovendien kosten en dat willen ze meestal niet.

Relativisme
Het enige echte probleem zit hem volgens Homan in het gebrek aan relativisme van de jongeren. Ze horen overal negatieve geluiden over allochtonen, namelijk van hun ouders, op internet en van veel politici. Als iemand als minister Verdonk bijvoorbeeld zegt dat alle asielzoekers, op een enkele uitzondering na, het land uitmoeten, dan klinkt dat al snel alsof alle allochtonen het land uitmoeten. Als ze alleen maar verhalen horen over criminele allochtonen, dan is het erg gemakkelijk om te denken dat alle allochtonen ook crimineel zijn. Als dat beeld dan niet gecorrigeerd wordt, maar juist versterkt binnen de groep, dan zijn de poppen al snel aan het dansen. Dat leidt tot provocerend gedrag tegenover groepen allochtonen, die zich op hun beurt ook weer gemakkelijk laten provoceren, waarna je een vechtpartij krijgt, die hun vooroordelen weer bevestigt.

Lonsdale
Zoals bekend is Lonsdale niet blij met het negatieve gebruik van hun naam. De licentiehouder voor de Benelux, Geurt Schotsman, heeft de verkoop sinds 2004 flink zien dalen, ondanks aanhoudende antiracistische reclamecampagnes en het sponsoren van antiracismemanifestaties. Maar de echte extreem rechtse groeperingen in Nederland associëren zich niet met Lonsdale, zegt Homan. Jan Teijn, van de Nationale Alliantie (NA): "Dat merk distantieert zich van rechts." De NA koopt liever kleren van bijvoorbeeld het merk NLonsDeel, dat zich wél met nationalisme associeert.

Al met lijkt het, schrijft Homan, erger dan het is. In Nederland is extreem rechts sowieso nooit echt sterk geweest. Toch is het wel enigszins zorgelijk dat rechts-extremisme blijkbaar inmiddels een dominante subcultuur is. Een subcultuur die vooral gebaseerd is op onbekendheid en gebrek aan relativisme. En op haat. Maar het blijft een subcultuur van de kleine steden en de dorpen: als je ze vraagt om midden in Den Haag in Lonsdale te lopen, dan durven ze niet meer.


Lonsdale loves all colours

Twee nieuwe The Witcher screenshots

The Witcher is een RPG die al enige tijd in ontwikkeling is bij het vrij onbekende CD Projekt Red. Het gaat ook nog wel even duren voordat ze bekendheid krijgen, want The Witcher staat pas voor het tweede kwartaal van 2007. In deze RPG draait het "The Witcher" die zijn hele leven er op is getraind om de mensheid tegen beschermen tegen monsters zoals weerwolven. Je komt uiteraard net in het land Kaer Morhen aan als de wereld ten onder dreigt te gaan. Zoals altijd zul je het complot moeten ontrafelen en de wereld moeten redden.



Pim Fortuyn

Vandaag is het precies vier jaar terug dat politicus Pim Fortuyn werd vermoord door Volkert van der Graaf. Wie was Fortuyn, wat waren zijn standpunten en waarom was deze moord zo buitengewoon schokkend voor Nederland en een keerpunt in de politiek.

Wilhelmus Simon Petrus Fortuijn geborden 19 februari 1948 te Driehuis. Na de HBS-B studeerde hij sociologie, rechten, geschiedenis en economie in Amsterdam. In 1971 behaalde hij zijn doctoraal in de geschiedenis. Vervolgens werd hij in Groningen universitair docent marxistishe sociologie. Hij schreef zijn proefschrift over sociaal-economische politiek van Nedrland van 1945 tot 1949. In 1986 werd hij aangesteld als parttime wetenschappelijk medewerker van de SER en wat later werd hij directeur van de OV-Studentenkaart BV te Groningen. In deze periode was Fortuyn nog actief voor de PvdA.

In 1990 verhuisde Fortuyn naar Rotterdam. Daar werd hij bijzonder hoogleraar en raakte in de politiek betrokken. Hij publiceerde zijn gedachtengoed in boeken en columns en er werd columnist voor het weekblad elsevier. In 1992 schreef hij het boek 'Aan het Volk van Nederland' waarin hij zich bestepelde als de opvolger van de politicus Joan Derk van der Capellen tot den pol die in de achtiende eeuw een gelijknamig pamflet uitbracht tegen de politieke establishment.In 1997 verscheen het boek 'Tegen de islamisering van onze cultuur'. Dit boek bracht veel los bij onder andere andere Marcel van Dam die hem zelfs een buitengewoon minderwaardig mens noemde. 20 augustus 2001 maakte hij bekend in de politiek te zullen gaan. Hij werd op 25 november lijsttrekker van Leefbaar Nederland maar na de breuk met LN op 11 februari startte hij zijn eigen partij de Lijst Pim Fortyn. In april 2002 publiceerde hij zijn laatste en bekendste boek 'De puinhopen van paars' wat als verkiezingsprogramma fungeerde voor de LPF.

Op 6 mei 2002, negen dagen voor de Tweede-Kamerverkiezingen werd hij op het Mediapark in Hilversum vermoord door de mileuactivist Volkert van der Graaf. Fortuyn werd op 10 mei begrafen op de begraafplaats in Driehuis en later herbegraven in Italië.

De gevolgen van deze moord waren zeer groot. Politieke moorden kwamen tot dan toe zelden voor en Nederland was volgens vele haar onschuld nu toch echt kwijt. Ondanks alle commotie gingen de verkiezing gewoon door, de campagnes kwamen echter een week lang stil te liggen.
Mat Herben kondigde aan dat de LPF in de race zou blijven "zoals Pim gewild zou hebben" en de LPF haalde dan ook een glansrijke zegen en kwam in het kabinet terecht. Sommige beweren dat de explosieve groei voor de verkiezingen te maken heeft met de moord, anderen wuiven deze gedachte weg.

De moord op Fortuyn had grote politieke gevolgen. Volgens vele werd Fortuyn gedomoniseerd door de linkse partijen en deze partijen werden dan ook veelal verweten van de moord op Fortuyn. De moord van Fortuyn had echter niets te maken met zijn veel gehekelde anti islam houding, maar zijn houding tegenover nertsbond.

Of de kogel nu van links kwam of niet, heel Nederland was diep geschokt door de moord. Linkse partijen, rechtse partijen en zwevende kiezers. Bijna iedereen was het eens dat dit absoluut niet kon en Nederland hiervan moest leren. Helaas zijn er tot op de dag van vandaag politici die regelmatig met de dood bedreigd worden. Voorstander of tegenstander van Fortuyn, geconcludeerd moet worden dat deze moord een zwarte dag was voor de Nederlandse politiek.

[update]Call of Duty 3 aangekondigd + trailer

Uitgever Activision heeft vandaag Call of Duty 3 aangekondigd voor de Wii, PlayStation 3 en Xbox 360. Ondanks dat de titel suggereert dat het hier gaat om een nieuw deel van de hand van Infinity Ward gaat het hier om een nieuwe Call of Duty van ontwikkelaar TreyArch. TreyArch was ook al verantwoordelijk voor de eerdere console-exclusive Call of Duty games.

De game neemt je wederom mee naar de slagvelden van Europa en je mag onder andere Parijs bevrijden en in Normandië het de Duitsers lastig maken. Komende week krijgen we meer details over Call of Duty 3 tijdens de E3 beurs, wel is al bekend dat de game in ieder geval nog in 2006 zal verschijnen.

[update]
Er is op IGN ook een trailer opgedoken van de game, deze is hier te bekijken.
Met dank aan lordteddybeer voor het melden van het verschijnen van het filmpje.

Eerste downloadable content GR:AW op E3

Ubisoft heeft aangekondigd dat ze tijdens de E3-beurs komende week de eerste downloadable content voor de Xbox 360 versie van Ghost Recon: Advanced Warfighter zullen laten zien aan de wereld. Journalisten zullen eveneens zelf de controller in de hand kunnen nemen en de nieuwe co-op campaign kunnen doorlopen.

Een releasedatum en prijs zijn helaas nog niet aangekondigd, wel is er al een eerste screenshot vrijgegeven.



CD: Club Azuli - Miami 2006

Welke muziekliefhebber kent die drang niet; altijd als ik een nieuwe CD heb moet ik deze zo snel mogelijk beluisteren. Zo ook met Club Azuli - Miami 2006. Eenmaal met mijn discman op mijn fietsje begint de zon daarbij nog spontaan te schijnen ook! Alsof het zo moest zijn geniet ik tijdens mijn fietstochtje heerlijk van het zomerse gevoel dat mij overvalt door zowel deze dubbel-CD als de eerste zonnestralen van het jaar. Soms komt iets echt op het goede moment, zoiets als de release van Miami 2006 in april.

Wederom knieproblemen voor Kluivert

Pech blijft Patrick Kluivert dit seizoen achtervolgen. Vrijdag moest de 29-jarige aanvaller tijdens de training van zijn club Valencia vroegtijdig afhaken met een knieblessure.

Door wederom problemen aan zijn knie maakt de Nederlander geen deel uit van de selectie van Valencia voor de wedstrijd tegen Atletico Madrid van dit weekend.

Valencia-trainer Quique Sanchez Flores kan wel weer beschikken over Vicente. De middenvelder stond sinds 14 januari aan de kant met een blessure aan zijn enkel en maakt tegen Atletico weer deel uit van de selectie.

Michael Jackson boos over nepfoto

MuziekPopster Michael Jackson is boos op het meinummer van het Amerikaanse tijdschrift GQ. Bij een artikel in het blad staat een foto van een look-alike afgebeeld. Deze staat ergens in de woestijn en is gekleed in een bedoeďenengewaad, zijn gezicht half bedekkend. De King of Pop, die tegenwoordig in Golfstaatjes in het Midden-Oosten bivakkeert, wil dat het blad uit de handel wordt gehaald en eist excuses.

Volgens een woordvoerder van Jackson heeft Michael nooit geposeerd voor, of foto's gegeven aan het tijdschrift: ''Hij is woedend dat zijn beeld is gebruikt.''

GQ is niet erg onder de indruk van de boze Michael en zijn eisen. Volgens GQ blijkt overduidelijk dat het om een dubbelganger gaat. De foto werd afgedrukt bij een artikel over een zoektocht naar de popster in Bahrain.



De echte Michael is 'not amused' over deze nepper

Zilver voor badmintondames

De Nederlandse badmintondames hebben niet voor een stunt gezorgd door China te verslaan in de finale van het WK voor landenteams. Het werd 3-0 voor de favorieten.

Voorafgaand aan de eindstrijd sprak bondscoach Martijn van Dooremalen al zijn vrees uit voor de Chinese klasse. Deze visie bleek te kloppen met de realiteit, want China was na de singles al zeker van de titel. In de openingspartij boog Mia Audina nipt het hoofd tegen Ning Zhang: 18-21, 21-19 en 18-21. Ook Judith Meulendijks leverde een redelijke prestatie zonder tot winst te komen; Xie Xingfang was met 21-17, 21-18 te sterk.

Rachel van Cutsen had echter helemaal niets in de melk te brokkelen tegen Yanjiao Jiang: 9-21, 7-21. Ondanks de kansloze affaire in de finale kan Oranje terugblikken op een goed toernooi. Nog nooit eerder kwam het team zover op een WK.

Bossaball

Van Jennifer kregen we via de submit een nieuwe spektakelsport, die je blijkbaar ook in nederland al kan spelen: Bossabal.
quote:
De naam, bossaball, verwijst naar de Zuid-Amerikaanse dans, bossanova. 'Alle ingrediënten zie je op de stranden van Brazilië', [...]. 'Capoeira, beach volley, balgoochelaars ŕ la Ronaldinho. Onze scheidsrechters noemen we samba referees. Ze leiden het spel, maar zorgen ook voor de ambiance. Daarvoor hebben ze een microfoon en een muziekinstallatie. In andere sporten heeft de scheidsrechter vaak een negatief imago. Hier zijn ze voor één keer niet de boeman.'
Bossaball wordt gespeeld in een arena van trampolines en luchtkussens, mocht je willen kijken of bossaball iets voor jou is kijk dan hier.

VS: radicale christen bekent brandstichting

AanslagDe 20-jarige student Benjamin Daniel Warren uit Knoxville in de VS heeft bekend een boekhandel met erotische lectuur in brand te hebben gestoken. De radicaal-christelijke student van het Amerikaanse Crown College, een Baptistische universiteit, stormde op 31 januari gemaskerd de winkel binnen en bedreigde het personeel met een vuurwapen (dat achteraf nep bleek).

Hij beval het personeel de zaak te verlaten en vroeg of er echt geen mensen meer aanwezig waren. Toen sprenkelde hij 20 liter brandbare stof uit en stak de zaak in brand. De schade bedroeg 900.000 dollar.

Warren gaf zich zelf aan bij de politie omdat hij tot inzicht was gekomen dat hij een zonde had begaan. Totdat hij zich meldde als dader, hadden de autoriteiten geen idee wie er achter de aanslag zat.

Feyenoord oefent tegen Chelsea

Feyenoord oefent ter voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Chelsea. De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 8 augustus in de Kuip.

Feyenoord gaat sowieso op de ‘Engelse Tour’, want het speelt ook vriendelijke duels tegen Middlesbrough en Reading. De confrontatie met de UEFA Cup finalist staat gepland op 6 augustus in Rotterdam, terwijl voor de ontmoeting met Reading (dat komend seizoen speelt in de Premier League) op 12 augustus wordt uitgeweken naar Engeland.

VVD omhoog in peiling

EnquęteDe VVD profiteert in de peiling van de politieke barometer van de tweestrijd tussen Rita Verdonk en Mark Rutte in de race om het lijsttrekkersschap van de VVD. De media-aandacht doet de partij goed wat betreft de meest recente peiling. De liberalen zouden als er nu verkiezingen worden gehouden 34 zetels scoren; 6 meer dan er in 2003 gehaald werden. Het CDA blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen; de christen-democraten zouden uitkomen op 30 zetels (14 minder dan ze nu hebben). D66 blijft ook in het verdomhoekje zitten; ze staan in de peiling op nog slechts 2 zetels, een verlies van 4.

De PvdA lijkt niet te lijden onder de kritiek die er op de plannen van Wouter Bos kwam. De sociaal-democraten zouden uitkomen op 51 zetels (nu 42). De SP blijft het ook goed doen met 15 zetels (een winst van 6). GroenLinks zou gelijk blijven met 8 zetels.

De ChristenUnie mag nu rekenen op 6 zetels (een winst van 3); de SGP blijft gelijk op 2 en de LPF duikelt omlaag van 8 naar één zetel. Geert Wilders ten slotte kan ook rekenen op één zetel. De Partij voor de Dieren komt tekort voor een Kamerzetel.

Met deze peiling zou de huidige coalitie uitkomen op 66 zetels. Een linkse coalitie van PvdA, GL en SP komt met 74 zetels net tekort voor een meerderheid.


2e Kamer
22-01-2003
Peiling
28-04-2006
Peiling
05-05-2006
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64418,82919,230
PvdA27,34232,75132,951
VVD17,92820,23122,034
SP6,3910,01510,215
LPF5,780,810,71
GroenLinks5,185,895,78
D664,162,331,62
ChristenUnie2,133,964,16
SGP1,621,921,92
PVV/Wilders----2,531,01
Overige partijen1,301,100,70

Een afgemaakt sprookje

Jongens die in hun jonge jaren door niemand talentrijk worden geacht uiteindelijk zelfs international worden. Het mooiste verhaal vind ik nog altijd dat van Jerrel Hasselbaink. Hij werd als jonge speler afgeserveerd bij de Nederlandse profclubs. Een voormalig trainer van hem beschouwt het wegsturen van Hasselbaink met de woorden "hij kan alleen hard lopen" nog altijd als zijn grootste blunder.

CD: The Streets - The Hardest Way to Make an Easy Living

So I glug marlon from the bottle to ease off the pain / Then when it starts wearing off I just feel a bit sad / Snort more tour support and then have a drink / The bruise on the side of my head is madly banging / The only reason I started this was to still be here laughing.

Mike Skinner maakt met bovenstaande tekst op opener Prangin'out al meteen duidelijk waar zijn derde album The Hardest Way To Make An Easy Living over gaat. Seks met beroemdheden, rondrijden in een ferrari, drank en drugs, het hoort allemaal bij het zware artiestenleven. Iedereen die bij het beruchte Lowlands optreden aanwezig was weet precies in wat voor toestand Skinner verkeerde voor het opnemen van dit album.

The Hardest Way to Make an Easy Living

Berlijns bordeel biedt 'beginnerscursus'

Seks, seks, seksEen bordeel in de Berlijnse wijk Kreuzberg heeft een speciale service voor jongens en mannen die nog nooit seks hebben gehad. Een aantal werkneemsters van het hoerenhuis zijn speciaal getraind in het 'ontknapen' van seksuele beginnelingen. Volgens een woordvoerster van het bordeel zijn het overigens niet alleen jonge jongens die zich als maagd melden.

De 'beginnerscursus' wordt opvallend vaak doorlopen door mannen die de veertig al gepasseerd zijn. "Ja, wij zijn een soort van seksschool, speciaal voor mannen die nog nooit seks hebben gehad of die geen bordeelervaring hebben", stelt de woordvoerster. "Onze dames weten hoe ze de seksnewbies moeten benaderen. Ze begrijpen hoeveel moed er nodig is om een bordeel te bezoeken." Een half uur durend 'beginnerspakket' kost zestig euro.

Met dank aan woessie voor de submit.

Politie bevrijdt ondankbare hond

Icoon ShockingStank voor dank. Een hond die door de politie uit een gloeiend hete auto werd gehaald, wilde donderdagmiddag in Assen zijn bevrijders te lijf gaan. Een vangstok moest daarom gebruikt worden om de hond te overmeesteren. De hond was alleen in een geparkeerde auto achtergelaten, waarin de temperatuur ondanks geopende raampjes hoog was opgelopen.

Medewerkers van de dierenambulance constateerden dat de politie nog net op tijd was. Een volle drinkbak die voor het beest was achtergelaten, was inmiddels al helemaal leeg. De eigenaren van de hond, een echtpaar uit Doetinchem, meldden zich later op het politiebureau om hun huisdier op te halen. Ze verklaarden dat het winkelen meer tijd in beslag had genomen dan was verwacht. Na het betalen van een bekeuring en gemaakte dierenambulancekosten mochten ze met hun hond huiswaarts keren.

CD: Tool - 10,000 Days

10,000 Days Tool is om verschillende redenen een uitzonderlijke band te noemen. Natuurlijk, de vaak technische en artistieke muziek is op zich al uniek en uit duizenden te herkennen, maar Tool is niet meer de enige die 'moeilijke' muziek maakt. Ook de relatief oncommerciële manier om hun producten te verkopen is inmiddels niet nieuw meer. Dat Tool per album op voorhand al minstens een paar miljoen kan wegzetten is op z'n minst wél opmerkelijk te noemen. Tool is in ieder geval één van de weinige bands die tot nu toe kritiekloos bewonderd werd door fans, pers en niet te vergeten Fred Durst.
Laatste reviews en specials
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
©FOK.nl e.a.