Konami kondigt nieuwe Metal Gear Solid aan

Morthill
In Hidechans blog heeft Konami aangekondigd dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe Metal Gear Solid voor de PSP. De game zal zich afspelen rond 1970, na Metal Gear Solid 3. Het verhaal zal ook samenhangen met Metal Gear Solid 4, de game die nog in ontwikkeling is voor de PlayStation 3.

In dit nieuwe deel zal Big Boss de hoofdrol spelen en het draait om de opbouw van Foxhound. Het moet in de game mogelijk zijn om met Big Boss andere troepen te controleren. Het moet op die manier mogelijk zijn op verschillende manieren lastige situaties het hoofd te bieden. Vijanden die eenmaal dood zijn zullen ook niet meer respawnen.

Om de game zo mooi mogelijk te maken zullen de polygonen verlaagd worden van alles wat je niet kunt zien. Op deze manier kunnen die extra polygonen aan de zichtbare omgeving besteed worden. De game zal ook multiplayer mogelijkheden krijgen via Wifi. Je zult dan met je tegenstanders een duel aan gaan.

Of de game op de E3 getoond zal worden is niet bekend. Wel heeft Konami gezegd dat de game nog in de herfst van dit jaar zal verschijnen.