Clijsters naar finale Warschau

Kim Clijsters is als eerste doorgedrongen tot de finale van het WTA-toernooi in Warschau. De als eerste geplaattse Belgische versloeg in de halve finales Elena Dementieva in twee sets met de setstanden 7-5 en 6-4.

Het was de dertiende maal dat beide speelsters tegenover elkaar stonden in hun carriere. Clijsters was in de twaalf voorgaande ontmoetingen negen maal de sterkste. Tijdens de laatste confrontatie trok Dementieva echter aan het langste eind.

In de eerste set braken beide speelsters elkaar maar liefst zeven keer. Dementieva realiseerde al vrij snel twee breaks en kwam daarmee met 3-0 voor. Clijsters brak echter direct terug op love en behield in de volgende game ook haar eigen opslag. In de zesde game werd het acht keer deuce en kreeg de Belgische vier breakpoints, maar wist er geen te benutten.

In haar volgende servicegame moest de Russische wel haar opslag inleveren, waardoor het 4-4 werd. Dementieva brak direct terug en was in de tiende game twee punten verwijderd van setwinst. Maar Clijsters trok de stand weer gelijk via een lob en een backhand-winner. De Vlaamse kwam vervolgens voor het eerst in de partij op voorsprong en plaatste bij 6-5 een break op love om zo de eerste set te pakken.

In de tweede set hadden beide speelsters minder moeite om hun opslag te behouden. Tot 5-4 werd geen enkele keer gebroken. In de tiende game kwam Dementieva op eigen service met 30-0 voor, maar leverde uiteindelijk toch haar opslag in, en verloor zo de partij. In de finale moet Clijsters het opnemen tegen de winnares van de andere halve finale, die gaat tussen Svetlana Kuznetsova en Anna Chakvetadze.