Bayern München en Real Madrid spelen gelijk in eerste halve finale Champions League

De eerste halve finale tussen Bayern München en Real Madrid in de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd. In München werd het 2-2 tussen de beide grootmachten.

Bayern München begon sterk aan de wedstrijd en in de eerste minuut van de wedstrijd kreeg Leroy Sané direct een goede kans, alleen kreeg de aanvaller de bal niet voorbij de doelman van Real Madrid. Ook daarna was de thuisploeg beter, maar halverwege de eerste helft kwam Real Madrid tegen de verhoudingen in op voorsprong. Na een geweldige pass van Toni Kroos maakte Vinícius Júnior de openingstreffer.

Kort na rust maakte Bayern München de verdiende gelijkmaker. Sané kreeg de bal aan de rechterkant, trok vervolgens naar binnen om met links hard raak te schieten. Daarna kwamen de Duitsers ook snel op voorsprong. Na een overtreding van Lucas Vázquez op Jamal Musiala mocht Harry Kane een strafschop nemen en de Engelse spits faalde niet.

Na de 2-1 kwam Real Madrid wat meer uit zijn schulp. Luka Modric zette Vinícius alleen vrij voor doel, maar de Braziliaan miste. Niet veel later zou het alsnog 2-2 worden. Na een overtreding van Kim Min-jae op Rodrygo maakte Vinícius vanaf elf meter gelijk.

Volgende week woensdag staat in Madrid de return op het programma.