Bayern prolongeert dubbel

Nadat Bayern vorige week al de beker voor de tweede keer op rij won was vandaag het landskampioenschap aan de beurt. Na een zenuwslopende wedstrijd tegen Kaiserslautern, terwijl HSV bij Hertha op bezoek ging, kon er dan toch worden gejuicht.

Bayern speelde een zeer slechte openingsfase en na twintig minuten had het nog geen redelijk schot op doel afgevuurd. Op dat moment stond HSV met 2-1 voor in de hoofdstad. Bij die stand zou HSV tot op drie punten van Bayern komen, wat een titel voor de Hamburgers nog mogelijk maakte. Vijf minuten later zorgde Halil Altintop zelfs nog voor de voorsprong voor Lautern, waardoor de ruststanden er voor de Beierse club allesbehalve geruststellend uitzag.

Na rust werd er echter in beide wedstrijden uit een ander vaatje getapt. Hertha maakte al vrij snel de gelijkmaker, wat voor Bayern het kampioenschap zou betekenen. HSV kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe, wat het kampioenschap dichter en dichterbij bracht. De 1-1 van Alexander Ottl op de Betzeberg viel tussen de 3-2 en 4-2 in Berlijn, waar de wedstrijd ook nog eens iets eerder afgelopen was. Hiermee pakte de Rekordmeister de twintigste titel en tweede dubbel op rij, net als vorig seizoen, bij Kaiserslautern.

Submitter:  Bron: FOK!sport