DVD: Gooische Vrouwen Seizoen 1

De serie Gooische Vrouwen op Talpa was voor mij één van de meest verrassende series van het afgelopen seizoen. Geen slap aftreksel van Desperate Housewives, waar ik bij de aankondiging even bang voor was, maar heerlijke Polderglamour. Soms een beetje over the top, maar vooral heel erg leuk en verslavend.

Het eerste seizoen is nu op dvd verschenen en al is het pas kort geleden dat de serie werd uitgezonden, alle acht de afleveringen zijn toch weer erg fijn om te zien. De vier vriendinnen, zeer uiteenlopend van karakter en uiterlijk, hun mannen, de therapeut en de dagelijkse beslommeringen: ook in de herhaling blijft het leuk.



Naast de twee dvd's met hierop de serie zelf bevat de box ook een dvd met extra's. Naast interviews met drie van de hoofdrolspelers (Linda de Mol, Peter Paul Muller en Susan Visser) vind je hierop 'Open Huis in Villa Morero, 'Behind the scenes', Bloopers en de clip van de single 'Echte Liefde'. Een hele dvd vol extra's dus, dat kan haast alleen maar goed zijn! Nou ja, dat zou je denken... In werkelijkheid valt het een beetje tegen. Het Open Huis, de interviews en de Behind the scenes duren ten eerste maar erg kort, en worden ook nog eens op een heel klein formaat weergegeven. De interviews zijn korte vraaggesprekjes op de set, waarbij je eigenlijk weinig nieuws hoort. Het Open Huis en Behind the scenes zijn vrijwel hetzelfde: een kijkje achter de schermen. Leuk, maar wederom erg kort en op dat vervelende kleine formaat. Wél de moeite waard is het onderdeel Bloopers. Je ziet hier namelijk niet alleen maar bloopers, maar ook interviews waarin veel anekdotes langskomen. Dit onderdeel is, aan de Talpa aftiteling te zien, echter niet exclusief voor de dvd gemaakt.

Voor de echte Gooische Vrouwen fan is deze box hoe dan ook de moeite waard, het gaat tenslotte om de serie zelf. De dvd vol extra's lijkt veelbelovend, maar valt in werkelijkheid behoorlijk tegen. Jammer, want dat had deze box nu net dat beetje extra kunnen geven.

Label: CNR Entertainment Releasedatum: 1 mei 2006 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!