NBA: Cleveland naar halve finales

De Cleveland Caveliers hebben de halve finale van de Eastern Conference behaald. De Washington Wizards werden vrijdag in een thriller verslagen, waardoor de eindstand in de series 4-3 werd.

Het was wederom LeBron James die een groot aandeel had in de Cavs' overwinning. De hoofdrol was echter weggelegd voor Damon Jones. Met nog slechts vijftien seconden te spelen en een 113-112 stand in het voordeel van de Wizards, werd Jones voor het eerst in de wedstrijd het veld in gestuurd. Koud in het veld kreeg Jones, die vrij stond, de bal aangespeeld en koelbloedig raakte hij het winnende jumpshot met slechts vier seconden te spelen. Cleveland door naar de halve finales en Jones de grote man, ondanks slechts veertien seconden speeltijd. Het was voor het eerst sinds 1993 dat Cleveland een playoff-series winnend afsloot.

San Antonio was in het westen opnieuw te sterk voor Sacramento. De titelverdediger won met 105-83 en bracht de eindstand op 4-2. De San Antonio Spurs stuiten nu op de Dallas Mavericks, eveneens een titelkandidaat.

Uitslagen playoffs:

Cleveland Caveliers - Washington Wizards 114-113
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 105-83

Standen in de series:

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 4-1
Miami Heat - Chicago Bulls 4-2
Cleveland Caveliers - Washington Wizards 4-2
New Jersey Nets - Indiana Pacers 4-2

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 4-2
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 4-0
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 3-3
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 4-1