'Aqua leisure host' nog niet geaccepteerd

Icoon OpmerkelijkDe term 'aqua leisure host', de nieuwe vertaling voor 'badmeester', is nog niet overal helemaal geaccepteerd. Tot die conclusie komt badmeester Hans Vegter van zwembad Hoogkerk. Toen het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ) een tijdje geleden besloot om de nieuwe term voor badmeester in te voeren, vond hij het maar niets en deed hij, wat in dat soort gevallen vaak het effectiefste is: hij trok via de media aan de bel. Dat dat effect gehad heeft, moge duidelijk zijn. Inmiddels noemen alle gasten in zwembad Hoogkerk hem proestend dus 'aqua leisure host', maar zonder lachen lukt het meestal niet.

Toen het NPZ tot de naamsverandering besloot, had het vooral voor ogen om meer jonge badmeesters te trekken voor de opleiding. De naam 'badmeester' vonden ze te oubollig; 'aqua leisure host' zou een modernere uitstraling hebben. Inmiddels heeft de telefooncentrale in Driebergen grote problemen om de storm van protest de baas te kunnen. "Ha ha, het NPZ belde me nog op met de vraag 'Hans, wat doe je ons aan?'," lacht Vegter. "De centrale in Driebergen is dagen platgebeld."

Of het NPZ bij de naamsverandering blijft, is nog niet duidelijk. Vegter: "We hebben gevraagd op een inhoudelijke reactie van het NPZ en een reactie op de publiciteit die er is geweest. Daar is nog geen respons op gekomen."