Anti-Bush-lied geweerd van talentenjacht

Icoon OpmerkelijkEen basisschool in de Amerikaanse staat Florida heeft een van de leerlingen verboden om met een liedje van haar keuze deel te nemen aan een schooltalentenjacht. De 10-jarige Molly Shoul wilde het nummer Dear Mr. President van Pink ten gehore brengen. Het lied, waarin kritiek wordt geuit op president George Bush, werd door de schoolleiding als ongepast bestempeld.

Volgens moeder Nancy zou haar dochter juist geprezen moeten worden, aangezien ze niet een gebruikelijk inhoudsloos popdeuntje uitkiest. Het verbod geeft een slecht voorbeeld voor de kinderen en tast de vrijheid van meningsuiting van de 10-jarige Molly aan, zo stelt Nancy Shoul. Dochter Molly is teleurgesteld. Ze zegt het lied gekozen te hebben omdat ze het 'heel erg cool' vindt dat het gaat over belangrijke onderwerpen zoals oorlog.

Een woordvoerster van het regionale schoolbestuur steunt schooldirecteur Camille Pontillo, die zelf haar beslissing tegenover de media niet wilde toelichten. "We hebben het hier over een 10-jarige die een lied wil zingen over drugsgebruik, oorlog, abortus, homorechten en goddeloosheid. Dit is nota bene een basisschool waarin tevens kleuterklassen gevestigd zijn", vindt Nadine Drew. Overigens betreft het drugsgebruik in de tekst de vermeende vroegere coke- en drankverslaving van Bush, die niet met name wordt genoemd. De goddeloosheid refereert aan het gebruik van het woordje 'hell' in de zin 'you pave the road to hell'.