Papieren Boskamp niet in orde

De kans dat Jan Boskamp de nieuwe trainer wordt van Vitesse lijkt klein te worden. De deal was bijna rond, maar de KNVB heeft roet in het eten gegooid.

Boskamp, die na dit seizoen vertrekt bij het Engelse Stoke City, beschikt namelijk niet over de juiste trainerspapieren om in Nederland te mogen werken. Tot nu toe was de coach alleen in het buitenland actief.

"Ik heb er een hard hoofd in dat het nog goed komt. Vijf jaar geleden zijn het Belgische en Nederlandse trainersdiploma gelijkgeschakeld. Trainers, zoals Jan, die het Belgische papiertje hadden en een club in België trainden, moesten een cursus van zeven bijeenkomsten volgen om ooit in Nederland te mogen werken. Jan heeft die cursus nooit gedaan, omdat hij naar het buitenland vertrok," aldus manager technische zaken Jan Streuer van Vitesse

De KNVB wil dat Boskamp de extra cursus volgt voordat hij bij Vitesse aan de slag gaat. "We zijn nu aan het kijken of Jan de cursus op korte termijn alsnog kan doen. Dat we van de KNVB dispensatie krijgen, ligt niet voor de hand", aldus Streuer, die cynisch uithaalt naar de voetbalbond. "Een Nederlandse toptrainer wil graag terugkeren naar Nederland, mag overal in de wereld aan de slag. Behalve in Nederland."