Blu-ray wederom uitgesteld

Bernd (Retuobak)
HD-enthousiastelingen met een ruime portemonnee hebben al enige tijd kunnen genieten van het 'next-gen' optische formaat HD-DVD. De concurrent van HD-DVD, blu-ray komt echter een maandje later dan verwacht omdat de spelers er voor gewoonweg nog niet klaar zijn. Sony zal de eerste blu-ray films nu verschepen op 20 juni in plaats van 23 mei.

Sony Pictures Home Entertainment baas Benjamin Feingold liet weten dat Sony verzocht was door veel partners om de films later te verschepen om deze zo beter te timen met het in de winkels verschijnen van de hardware.

Naast het feit dat HD-DVD al geruime tijd in de schappen ligt heeft het nog een voordeel ten opzichte van blu-ray: De prijs. Waar een HD-DVD speler in de Verenigde Staten voor ongeveer $500 van eigenaar verwisselt mag men voor een blu-ray speler naar verwachting tegen de $1000 betalen. Misschien is het dan ook voor hen een beter idee om te wachten op de PlayStation 3 welke legio voordelen ten opzichte van de eerste blu-ray spelers zal hebben.