special
Random Pics van de Dag #1342
special
VrijMiBabes #220 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1341
review
Deadpool & Wolverine laat zien dat Marvel Studios nog niet afgeschreven is
special
Random Pics van de Dag #1340
special
Random Pics van de Dag #1339
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Kamala becomes Trump's nightmare with BRUTAL takedown

Een waarschuwing vooraf, het volgende filmpje is niet geschikt voor de pro-trumpaanhang. Het kan bij hen tot slapeloosheid en ernstige trauma's lijden. De submitter en Fok! nemen geen verantwoordelijkheid, voor het geval u toch kijkt. Wat is er te zien? Een Kamala Harris, zo scherp als een scheermes die Trump het vuur na aan de schenen legt, met bijna alles waar hij bang voor is!

Waarom smaken bacteriën en schimmels zo lekker?

Een haring met zure bom, een biertje, een kaasje ernaast… Heel lekker allemaal zo op de borrelplank, maar heb je je ooit gerealiseerd dat dit allerlei rottende producten zijn die je in je mond stopt? In deze video storten we ons in de culinaire wereld van verrot eten. Want hoe kan het dat we bacteriën en schimmels zo lekker vinden? Ook duiken we de keuken in om zelf eten te laten rotten, of beter gezegd: te fermenteren. Hier ligt namelijk een heel scheikundig proces achter dat jij zelf thuis ook kunt uitvoeren!

0:00 Wat is fermenteren?

1:42 Gefermenteerd voedsel

3:16 Welk eten is goed voor je?

4:20 Leren eten

5:20 Haring is gefermenteerd voedsel 

6:03 Zelf eten fermenteren

6:53 Wat aten Romeinen?

8:10 Hoe werkt fermenteren?

9:31 Kimchi (gefermenteerde kool): gezond en lekker

9:52 Waarom is (on)gezond eten lekker?

11:29 Haring met zelfgemaakte augurken

Met dank aan Universiteit van Nederland 

Joe Biden: een terugblik op zijn 50-jarige politieke carrière

Joe Biden heeft afgelopen weekend aangekondigd dat hij zich niet langer kandidaat stelt voor herverkiezing als president van de VS. Als hij op 20 januari 2025 aftreedt, markeert dit het einde van een politieke carrière van meer dan 50 jaar. Op 30-jarige leeftijd was hij een van de jongste senatoren in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Onderzoek: ontvangers basisinkomen werken minder

Over het basisinkomen is al veel gesproken, maar nu zijn de uitkomsten van een grootschalig, meerjarig onderzoek gepubliceerd. Wat blijkt: ontvangers gaan minder werken en dus ook minder inkomen verdienen.

De ontvangers kregen 3 jaar lang een basisinkomen van $1.000,- per maand, zonder tegenprestatie. De controle groep moest het doen met $50,- per maand. In reactie daarop gingen de ontvangers van het basisinkomen èn hun partners minder uren werken. De tijd die overblijft werd voornamelijk ingezet als vrije tijd.

Een betere kwaliteit baan, met bijvoorbeeld meer flexibiliteit of beter passend bij de interesses, werd er niet door gevonden. Opvallend is dat niet alleen de ontvangers zelf minder gaan werken, maar ook hun partners. Het jongere deel van de ontvangers, twintigers, lijkt iets meer te investeren in een vervolgopleiding dan anderen die geen basisinkomen ontvingen.

De studie (working paper) vind je op deze site.

Vakantie briefing: op tijd boodschappen doen

Soms vergeet je wel eens dat wat in Nederland de norm is, in je vakantieland wel eens de uitzondering kan zijn. Als je de Zwarte Zaterdag uiteindelijk helemaal door bent gekomen, dan denk je misschien "laat die boodschappen maar even tot morgen wachten". Check dan toch eerst nog even onderstaande lijstje.

Hoewel we in Nederland niet meer malen om de zondagsrust, behalve de Koning dan die niet eens zijn verjaardag wil vieren op zondag, ligt dat in sommige andere landen nog wat gevoelig. Zelfs supermarkten zijn in diverse buitenlanden op zondag maar beperkt of zelfs helemaal niet open. In bijvoorbeeld onze beide directe buurlanden kom je van een koude kermis thuis als je je boodschappen tot zondag uitstelt.

Het mysterie van de doorgesneden onderzeese kabel

Voor de kust van Noorwegen werd 3 jaar geleden een onderzoekskabel doorgesneden. Bloomberg onderzocht wat hier de oorzaak van kan zijn geweest.

Mogelijk is de kabel per ongeluk door een vissersschip gegrepen en daardoor gebroken. Analisten beweren echter dat deze gebeurtenis onderdeel kan zijn van een groter programma van Russische sabotage.

Deze kabel is maar één van de vele kabels op de zeebodem. Dit enorme netwerk is verborgen onder een dikke laag water en daardoor moeilijk te observeren en bewaken. Het is vaker al meermaals gebeurd dat kabels opeens kapot gingen, bijvoorbeeld ook in de Baltische Zee. In eerste instantie werd gedacht dat deze kabel per ongeluk gebroken was. Toen deze echter aan land werd gehaald, was het duidelijk dat de kabel opzettelijk doorgesneden was. Een nader onderzoek werd gestart.

Wasbeertjes zien Tesla's Cybertruck aan voor vuilnisbak

Het ontwerp van de Tesla Cybertruck heeft tot veel verdeeldheid geleid. Sommigen zijn helemaal weg van het avant-gardistische uiterlijk en anderen vinden het een vuilnisbak op wielen. 

Een Tesla-eigenaar heeft onlangs op het forum van de Cybertruck Owners Club gepost dat hij 's nachts ging kamperen in Minnesota. Een paar wasberen probeerden in te breken in 'de kluis' of door de tonneau-cover (afgesloten laadklep) in de laadruimte te komen, waarschijnlijk omdat ze daar iets lekkers roken.

Foto's van de schade, gedeeld door de eigenaar die op het forum bekend staat als Spidog, laten zien dat de kleine beestjes een deel van de rand van de tonneau cover hebben beschadigd, maar er niet doorheen zijn gekomen. Ze lieten ook overal modderige pootafdrukken achter, waardoor de identiteit van de daders onmiskenbaar is.

Als er iets bekend is over wasberen, dan is dat dat de kleine knaagdieren dol zijn op het plunderen van vuilnisbakken op zoek naar etensresten. Het is echt hun favoriete nachtelijke bezigheid. Dus de enige logische conclusie is dat deze wasberen naar de Cybertruck keken en meteen dachten dat het een vuilnisbak was. Of een vuilcontainer.

Gaat de "bankier van de armen" de bak in?

In ons land is Koningin Maxima groot promotor van microkredieten, maar de persoon die de kleine leningen groot heeft gemaakt is Nobelprijswinnaar Muhammad Yunus. Hij is de vader van de microfinanciering met de door hem opgerichte Grameen Bank, en hij is een vriend van de invloedrijkste en beroemdste mensen ter wereld.

Nu riskeert hij een levenslange celstraf in een gevangenis in zijn geboorteland Bangladesh. Bloomberg Originals legt uit waarom.

 00:00 - 01:44 Heeft Muhammed Yunus de wet overtreden?

 01:44 - 02:54 Wie is de ‘bankier van de armen’?

 02:54 - 06:48 Conflict met premier Hasina

 06:48 - 07:34 Bezet gebouw

 07:34 - 10:00 Internationale consequenties

 10:00 - 12:24 Wat is de toekomst voor Yunus?

Fun met Funda #301: voormalige huurwoning

Eenvoudig, gedateerd en een tikkeltje saai passen als omschrijving prima bij de woning die we in deze nieuwe Fun met Funda belichten. De èchte bijzonderheid is de herkomst: het is een voormalige sociale huurwoning die nu verkocht wordt.

Naar de mening van een voormalige minister met een voorkeur voor aparte schoenen, is het helemaal niet erg als een huurwoning verkocht wordt, want zo is er meer aanbod voor kopers. Een mooie aanleiding om eens te kijken wat er dan precies aangeboden wordt vanuit de categorie voormalige huurwoning.

Deze jaren vijftig woning aan Abrikozenstraat 39 in Amsterdam is een leuk voorbeeld. De op het oog van buiten netjes onderhouden woning is van binnen een toonbeeld van eenvoud en eigenlijk gewoon heel erg gedateerd. Leuk voor een handige klusser die hier weer een mooi paleisje van kan maken.

Douche en toilet zijn oud en ouderwets. De keuken is incompleet, maar desondanks merkt de aanbieder nog op dat er "GEEN garantie op keukenapparatuur" zit, voor wie dat nog zou verwachten. Links en rechts heb je ook nog een lekkage te herstellen. De woning heeft dan wel weer het nette energie label C.

Er zit wel een vrij ruime en opgeruimde 'tuin' bij het huis. Deze is vrijwel volledig verhard er is een schuurtje en als bonus staat er zelfs amsterdammertje in.

Lijkt wat voor je? De erfpacht is tot 2055 afgekocht en de vraagprijs is €420.000,-, maar zoals dat gaat tegenwoordig moet je gewoon een bod uitbrengen en maar hopen dat dat genoeg is. Bieden kan tot aanstaande vrijdag 12u.

Komiek betrapt lid congres op meineed in congres

Een komiek genaamd Ben Palmer weet het voor elkaar te krijgen een republikeins lid van het congres in de VS (Ted Yoho), een uitspraak toe te geven waarover de republikein in het congres aangaf het niet gezegd te hebben.

Het eigenlijke meineed is maar een klein stukje in het hele filmpje. Het hele filmpje is simpelweg in zijn geheel lachwekkend hoe de republikein trapt in de hele opzet van Ben Palmer en zijn mede-komieken. Geniet ervan!

Waarom kun je nooit een vlieg raken?

Is het jou ooit gelukt om een vlieg te vangen? Hoe hard je ook mept, je lijkt ze nooit te kunnen raken. Hoe doen ze dat toch? In deze video beantwoord ecoloog Robin Lexmond van de Radboud Universiteit deze vraag. Ze vertelt dat vliegen kleine superpiloten zijn, met een aantal bijzondere eigenschappen. Benieuwd welke dit zijn? En benieuwd naar tips zodat je vliegen wel te slim af kan zijn? Bekijk vliegensvlug de video!

0:00 Waarom kun je een vlieg nooit raken?
0:30 Hoe zien vliegen?
1:43 Waarom zijn vliegen zo snel?
3:09 Vliegen uit huis weghouden

Met dank aan Universiteit van Nederland

Fun met Funda #300: voor 2 ton het schip in

Voor de driehonderdste editie van deze rubriek hebben we een Groningse ark gevonden. Ideaal als je je wilt voorbereiden op de zeespiegelstijging bijvoorbeeld. En de vraagprijs van net geen 2 ton is minder dan de helft van wat een gemiddeld huis in Nederland op dit moment kost.

Aan de Turfsingel in Groningen ligt een, zo stelt de makelaar op Funda, "modern uitstekend onderhouden woonschip" afgemeerd. De boot uit 1930 heeft onder meer "prachtige authentieke (glas in lood) details", er zijn 2 slaapkamers, en er hoort een leuk drijvend terrasje bij.

Zie je jezelf wel fijn dobberen daar in het hoge noorden? Dat kan dan ook nog eens budget vriendelijk, want voor slechts €195k plus kosten koper kan dit plekje van jou zijn.

Mededeling van openbaar belang - woef!

De zomervakantieperiode nadert snel. Wie binnenkort vertrekt naar zijn of haar vakantiebestemming is wellicht al met de laatste voorbereidingen bezig. Neemt u ook uw trouwe viervoeter mee? Lees dan verder.

Uiteraard weten we allemaal, al dan niet uit de inburgeringscursus, dat honden woef woef doen in ons prachtige lage land. Bereidt uw meereizende viervoeter er echter op voor dat zijn buitenlandse soortgenoten een heel ander geblaf bezigen.

Onderstaand vindt u een lijst met vreemde blaffen zodat u alvast kunt oefenen met uw trouwe metgezel. Het is raadzaam om uw hond tijdig "oaf oaf" aan te leren als u naar Frankrijk afreist bijvoorbeeld, of "vov vov" wanneer u verhaal gaat halen voor de diskwalificatie van ons land tijdens de laatste editie van het ESF.

Nigel Farage voor schut gezet door Poetin-spandoek tijdens toespraak

Nigel Farage werd tijdens zijn laatste campagnebijeenkomst verrast toen een spandoek met daarop een lachende Vladimir Poetin live op het podium achter hem neerviel.

De leider van Reform UK vroeg "wie heeft dat daar opgehangen?" en zei dat iemand van de podium-medewerkers "ontslagen zou moeten worden" nadat de poster, die was geregeld door de actiegroep 'Led By Donkeys', langzaam van het plafond naar beneden kwam terwijl Farage het publiek toesprak.

Op het spandoek was de Russische president te zien met een lach op zijn gezicht die een duim omhoog stak, met aan de onderkant in vette letters de boodschap "I [hartje] Nigel".

Enorm sinkhole neemt hap uit voetbalveld in Illinois

Woensdag verscheen ineens een gigantische sinkhole in een voetbalveld bij Alton, waardoor het complex moest sluiten. Dronebeelden tonen de enorme sinkhole, geschat op ongeveer 30 meter doorsnede, in het gras van Gordon Moore Park. Ambtenaren zeggen dat de hole ongeveer 15 meter diep is. De sinkhole, die rond 10 uur 's ochtends ontstond, zou het gevolg zijn van een ingestorte mijn, zo meldden lokale media. Een woordvoerder van de New Frontier Materials-mijn bevestigde dat.

Lector Energietransitie: "Duitse energiepolitiek probleem voor heel West-Europa"

Martien Visser, Lector Energietransitie aan de Hanzehogeschool, signaleert een extreme prijspiek voor electriciteit in Duitsland vanavond, ca. 10x de gebruikelijke prijs in deze periode, en wijst op de bredere implicaties van het Duitse energiebeleid.

Hoewel de directe aanleiding een IT probleem is, bewijst dit probleem hoe afhankelijk het land is van import van electriciteit. Die afhankelijkheid is ontstaan doordat het land zichzelf in een moeilijke positie heeft gemanoeuvreerd, zonder veel alternatieve reservecapaciteit. En als gevolg daarvan, zo stelt hij, bedreigt dit de stabiliteit van energiemarkt in heel West-Europa en zou de EU daar iets tegen moeten doen.

Love don't judge: 'Mijn vriendin is een furry'

Jade en Dimetrius hebben sinds een jaar een relatie en zijn sinds kort gaan samenwonen. Jade is een furry en content creator waar Dimetrius haar, naast zijn fulltime baan, bij helpt. Ze is al meer dan vijf jaar een furry en dit is een belangrijk onderdeel van haar leven geworden. Ze heeft meer dan $25.000 uitgegeven aan fursuits en is naar meerdere conventies gereisd. Het stel is onlangs samen gaan wonen. Het stel maakt content voor volwassenen waarin ze fursuits dragen en ontvangen daar veel kritiek over op sociale media. Reacties zijn onder andere: "alle furries zouden op de brandstapel moeten", "hij is een hondenneuker", en beweringen dat ze zich bezig houden met bestialiteit. Hoewel de reacties zeer negatief zijn, is voor Jade is de steun van Dimetrius het belangrijkst. Dimetrius heeft een aantal vrienden verloren vanwege de 'furry-activiteiten' van Jade. In Love Don't Judge doen ze hun verhaal.

Hoe Iran slim z'n macht gebruikt

Na de plotse dood van de Iraanse president Raisi zijn er op 28 juni nieuwe presidentsverkiezingen in Iran. Of een nieuwe president de politieke koers van het land gaat veranderen is niet bekend. Maar wat is deze koers tot nu toe geweest? Dat vertelt Irandeskundige Maaike Warnaar van de Universiteit Leiden. Binnen die koers is Iran de afgelopen jaren namelijk bij veel gewelddadige conflicten in het Midden-oosten betrokken geweest. Hierbij heeft de moeizame relatie met de Verenigde Staten altijd een rol gespeeld. Hoe ontstond die ingewikkelde relatie met de VS? En nog belangrijker: is deze op te lossen? Maaike neemt je mee door de geschiedenis tussen de twee landen.

0:00 Is Iran de bron van al het kwaad?
0:30 Oorlog Israël en Hamas
0:42 Eerste keer gevecht tussen Iran en Israël
0:55 Moeizame relatie VS en Iran
1:25 Geschiedenis van Iran
3:47 Relaties tussen landen in het Midden Oosten
4:13 Welke landen zijn pro-VS en anti-VS?
5:23 Poging relatie verbeteren tussen VS en Iran
6:22 Groeperingen in Midden Oosten
6:52 Iran en Hamas
7:39 Iran en Houthi's
7:54 Iran en Hezbollah
8:21 Relatie Iran met groeperingen: afschrikking
8:58 VS militair sterker
9:40 Militaire confrontatie Iran en Israël
10:46 Is de gespannen situatie tussen Iran en de VS oplosbaar?
11:16 Iran is niet het bron van het kwaad in het Midden Oosten

Met dank aan Universiteit van Nederland

Fun met Funda #299 - wonen in een monumentale molen

Je ziet regelmatig wel een leuke herbestemming van een oud gebouw. En zo heel af en toe loop je tegen een uitzonderlijk goed geslaagde ombouw aan zoals deze korenbeltmolen in Sint-Michielsgestel.

De monumentale korenbeltmolen 'De Genenberg' staat op een perceel van ruim 3.700m2 en is omgebouwd tot een zeer fraaie woning die modern en historie zeer geslaagd samenvoegt. Er is een zwembad, zonnepanelen temperen de energiekosten en er is een laadpaal om je EV op te laden.

De woonmolen uit 1841 staat op en deels in een terp en aan het riviertje de Dommel. Er is vrij uitzicht rondom en het centrum van Sint-Michielsgestel ligt op enkele minuten fietsafstand. De ruime woning heeft 6 slaapkamers, 2 woonkamers, 3 badkamers, een studeerkamer en een zeer ruime leefkeuken.

De status van Rijksmonument brengt uiteraard wel kosten en verantwoordelijkheden met zich mee. Zo is er tweejaarlijks een inspectie door de Monumentenwacht, maar is er ook subsidie beschikbaar voor het onderhoud. Vraagprijs voor het geheel? Da's wel even slikken: € 1.795.000,-.

Ku Klux Klan - Een verhaal over racisme, geweld en haat

Drie letters die synoniem staan voor racisme, geweld en haat: KKK. Dit is de afkorting voor de Ku Klux Klan. De terroristische organisatie is al meer dan 150 jaar actief in de VS, vooral in de plattelandsgebieden van het Zuiden.

Ooit opgericht als een racistisch geheim genootschap om de zwarte bevolking van de VS te onderdrukken, is de beweging in de loop van haar geschiedenis opgesplitst in vele splintergroepen. Waarvan enkelen inmiddels inactief. 

Maar sinds 2016, toen president Donald Trump werd gekozen, heeft de Ku Klux Klan een heropleving gekend. De documentaire reconstrueert de geschiedenis van de beweging en spreekt met voormalige rechters en FBI-agenten die probeerden de organisatie te bestrijden. Ook iemand die uit de KKK stapte komt aan het woord. Deze docu brengt de ontwikkeling van de meest beruchte racistische criminele organisatie in de Verenigde Staten in kaart.

Hoe helium ons beschermt tegen kernrampen

Helium kennen we wel. Dat stoppen we in ballonnen en geeft ons een leuk piepstemmetje wanneer we het inademen. Maar helium is veel belangrijker dan dat. Zo wordt het gebruikt om kerncentrales en MRI-apparaten te koelen. Daarnaast heeft helium nog meer superkrachten. Noor Abdulhussain, scheikundige aan de Universiteit van Amsterdam en het VSL Nationaal Metrologie Instituut vertelt wat voor andere superkrachten helium heeft en wat helium zo bijzonder maakt.

00:00 Waarom raakt helium op?

00:40 Wat maakt helium zo bijzonder?

01:39 Superpower 1: Helium is heel licht

02:22 Waarom krijg je een hoge stem van helium?

03:02 Superpower 2: Helium is niet brandbaar

04:45 Superpower 3: Helium bevriest niet

05:32 Waar wordt helium voor gebruikt?

06:55 Hoe kan helium tegen de zwaartekracht in bewegen?

07:40 Waarom helium als koelvloeistof gebruikt kan worden

08:29 Wat kunnen we doen als helium op is

Met dank aan de Universiteit van Nederland 

Het gevecht tegen zeewier bij luxe resorts

Iedere vakantie ganger wil een schoon strand. Dit vergt enorm veel werk voor met name resorts in Mexico en het Caribisch gebied, dankzij de tonnen zeewier die elk jaar het strand opspoelen. Sargassum en zeegras kunnen de ongerepte stranden veranderen in een nachtmerrie door het water bruin te kleuren, het veroorzaken van stank en duizenden vliegen en andere insecten die op het rottingsproces afkomen. Hoe wordt er omgegaan met dit zeewier dat bij populaire toeristische bestemmingen bezoekers weghoudt? WSJ gaat op bezoek in Cancun om te zien wat er allemaal bij komt kijken.

Hoofdstukken:

 0:00 Zeewierprobleem in resorts

 1:02 Sargassum verwijderen

 2:55 Zand en erosie

 5:11 De zomer 

Poetin en zijn stille oorlog tegen het Westen

Rusland voert niet alleen een oorlog in Oekraïne, maar vecht tegen meerdere landen in het Westen. Poetin voert een zogeheten 'hybride oorlog' - oftewel een 'stille oorlog' - zonder bommen en granaten. Hierbij moet je denken aan spionage, sabotage of cyberaanvallen. NOS op 3 legt uit hoe dat zit en ook waarom Nederland een doelwit is.

Bosch Parade: Jeroen Bosch te water

Bosch Parade organiseert tweejaarlijks een vaartocht op de Dommel in het centrum van ’s-Hertogenbosch, met in 2024 haar tiende jubileumeditie. Het thema in 2024 is ‘Hedendaagse demonen’.

Met bewegende objecten, theater, dans en muziek laten (inter)nationale kunstenaars hun bijzondere werken zien, geïnspireerd op het fantasierijke en absurde werk van de middeleeuwse kunstenaar Jheronimus (Jeroen) Bosch. Vanaf de wal langs de Dommel is de varende optocht vrij te bekijken.

Onderdeel van Bosch Parade is de Tuin der Lusten: het zomerse openluchtatelier aan de waterkant bij het middeleeuwse fort de Citadel. Daar kun je de kunstenaars aan het werk zien en ontmoeten. Zoals de Curaçaose kunstenaars David Bade en Tirzo Martha. In de Tuin der Lusten zijn ook zonnige terrassen en een pop-up restaurant.

Vanavond en morgenochtend kun je drijvende expositie nog gaan bekijken.

Fun met Funda #298 - Vuurtoren in zicht

Op het eerste Waddeneiland staat een huis te koop met een ongeëvenaard uitzicht: de Vuurtoren staat zo'n beetje in de achtertuin en zowel de Noord- als de Waddenzee zijn te zien vanuit het huis.

Deze vrijstaande woning in het noorden van het eiland Texel staat op een steenworp afstand van de zee (als je de wind mee hebt). Het strand is nabij en omgeving straalt rust en ruimte uit. De inrichting van de woning is sober en degelijk. Maar wat de woning in De Cocksdorp ècht bijzonder maakt is de nabijheid van de vuurtoren. Het is adres is, hoe kan het ook anders, Vuurtorenweg 180.

Opzoek naar minpuntjes? Dan kun je misschien vallen over de erfpacht (da's inderdaad niet geweldig). Of het energielabel, dat is de ouderwetsche G van gezellig. En een met regelmaat repeterend lichtschijnsel, daar moet je je ook niet al te veel aan storen. Of misschien dat je vraagprijs van €650.000,- wat te gortig vindt. En als je daar allemaal prima mee kunt leven, dan is dit een once-in-a-lifetime kans!

Maakt Denzel Dumfries ons Europees kampioen?

Viva Hollandia, het EK is al een week aan de gang, vanavond speelt het  Nederlandse elftal hun tweede wedstrijd.  Het is weer tijd voor ons oranje elftal om te schitteren. En natuurlijk willen we kampioen worden, maar wie leidt ons naar de overwinning?

Volgens Barbara Huijgen van de Rijksuniversiteit Groningen moeten we kijken naar de voetballers die het beste kunnen scannen. Met scannen bedoelen we het kijkgedrag van de spelers. Wij mochten een kijkje nemen bij FC Groningen, waar Barbara onderzoekt hoe belangrijk het scannen is én of je het kan trainen.

0:00 Had Frenkie de Jong ons kampioen kunnen maken?

0:40 Hij en anderen zijn goed in scannen, en dat is belangrijk

1:20 Analyse van de jeugdselectie van FC Groningen

1:40 Voetbal is complex, alles verandert constant

3:00 Door overzicht sta je op de goede plek

3:30 Voetballers die niet scannen verliezen vaker de bal

4:00 Speciale camera's voor analyze

4:40 Beter scanner betekent beter passen

5:40 Je bent trager als je minder goed scant

6:00 Scouten op scannen, niet op kracht

6:50 Scannen kun je leren!

7:30 Hoe train je op beter scannen?

7:40 VR voetbaltrainingen 

7:50 Trainen met ICON 

8:40 Maken wij kans op het EK?

8:50 Maakt Denzel Dumfries ons kampioen?

Met dank aan Universiteit van Nederland

Politie zet achtervolging in van R'dam naar A'dam, snelheid boven de 230 km/u

Kijk mee met een achtervolging van Hoek van Holland tot Amsterdam. Een politieagent ziet een auto met een hoge snelheid voorbij razen op de snelweg. Team Verkeer en de Zulu worden onmiddellijk ingeschakeld om de achtervolging in te zetten. De snelheden liepen op tot boven de 230 km/u. De man vertoont zeer agressief rijgedrag en wil agenten aanrijden. Uiteindelijk wordt hij door meerdere politieauto's klemgereden aan de kant van de weg. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt hem 4 X doodslag en gevaarlijk rijgedrag ten laste gelegd. 

De midlifecrisis bestaat echt (maar lang niet iedereen krijgt 'm)

Het cliché van een midlifecrisis ken je misschien wel: een vijftiger op een motor met een jong aantrekkelijk ding achterop, of iemand die alles achterlaat en een wereldreis maakt in een camper. Bestaat zo’n midlifecrisis echt of stellen die mensen zich maar aan? In deze video legt Marianne Simons (Open Universiteit) je er alles over uit. Het begint allemaal met de opdoemende vraag: is dit het nou...?

Een Amerikaans onderzoek deed onderzoek naar hoe gelukkig mensen zijn. Wat blijkt? Mensen voelen zich echt wat minder happy tussen hun veertigste en zestigste, zegt levenspsycholoog Marianne Simons van de Open Universiteit. Zulke gevoelens ontstaan bij mensen wanneer ze zichzelf de vraag stellen: “is dit nou alles?” Maar niet iedereen heeft daar last van. Hoe ontstaat zo’n midlifecrisis precies? Hoe kun je voorkomen dat je in zo'n dip terechtkomt, en hoe kom je er weer uit? Dat legt Marianne je allemaal uit in deze video!

0:00 Bestaat een midlifecrisis echt?
0:14 Onderzoek naar blijdschap
0:26 Minder gelukkig tussen 40e en 60e
0:36 Is dit het nou?
0:48 Je leven als weg, jij de auto
1:38 In je midlife zit je op je piek
2:00 Heb ik het wel goed gedaan?
2:28 Hoe ga ik om met twijfel?
2:45 Heb ik wel de juiste keuze gemaakt?
2:50 Midlifecrisis is een cliché
3:00 Cliché’s zijn meestal waar
3:12 Waarom heb je last van een midlifecrisis?
3:20 Persoonlijk maar ook tijdgeest
3:49 Optimist of pessimist?
4:15 Het roer radicaal omdraaien
4:40 De boel omgooien is soms goed
5:00 Twijfel en geen grip
5:28 De dip is tijdelijk

Met dank aan Universiteit van Nederland.

[EK24] Voetbalsupporters met humor Italië - Albanië: 0-1

EK24 - Italië tegen Albanië. Dat is toch wel een beetje als Goliath tegen David. Dus wat doe je als supporter van de voetbaldwerg van de Balkan? Je gaat over tot de ultieme provocatie van de fans van de tegenstander. De beelden spreken voor zichzelf.

.

"Bladerunners" gaan Britse lage emissie zones te lijf

In Nederland gaan de nul of lage emissie zones de komende jaren uitgebreid worden. Volgend jaar bijvoorbeeld in veel steden voor bestelauto's. In het Verenigd Koninkrijk is er inmiddels een behoorlijke weerstand tegen de lage emissie zones, ULEZ, en worden deze nogal grof bestreden.

Op X, het voormalige Twitter, tonen verschillende van deze bladerunners hoe ze de zaag zetten de palen die gebruikt worden om de ultra lage emissie zones te handhaven. De camerapalen worden met accuzaagmachines doorgezaagd, omgeduwd, en met verf bewerkt. Vervolgens kan iedereen zonder gevolgen deze plek passeren zonder aan de emissie vereisten te voldoen en zonder een boete te ontvangen.

Drijfveer voor deze bladerunners zijn de hoge kosten die het systeem veroorzaakt, zo zeggen ze. Vooral mensen die zich geen schone auto kunnen veroorloven worden hard geraakt door de boetes. In de huidige tijd waarin het in het land economisch niet zo best gaat, is dit blijkbaar een pijnpunt voor een groep Britten.

Nieuwe Biden campagne clip zet Trump voor schut

Eindelijk heeft het Biden campagneteam de gevoelige snaar van veel Republikeinen gevonden, ze hebben een compilatie gemaakt van diverse filmpjes waarin Trump zichzelf telkens tegenspreekt.

Kenny Hesse analyseert de nieuwe campagneadvertentie van Biden waarin Donald Trump door het slijk wordt gehaald door zijn eigen woorden tegen hem te gebruiken. De clip laat een duidelijk contrast zien tussen de twee presidentskandidaten. Enjoy!

Fun met Funda #297: vrijstaand huis voor minder dan 2 ton

"Een huis is niet meer te betalen" hoor ik bijna dagelijks. Maar wederom hebben we een zacht geprijsd huisje gevonden. Wat dacht je van deze vrijstaande woning voor net geen twee ton!

In het Groningse Grijpskerk vinden we een "karakteristieke vrijstaande woning uit 1895!", zo schrijft de makelaar. Het is ook nog eens gedeeltelijk geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing, dus het energielabel is "D" ook nog niet zo heel slecht.

Als je van eenvoud houdt, dan zal deze woning helemaal je ding zijn en kun je er snel intrekken. En anders zijn er volop mogelijkheden heden voor de handige klusser.

Grijpskerk is een dorp met een NS station en alle noodzakelijke voorzieningen zoals een supermarkt, school en de tegenwoordig in dorpen vaak ontbrekende bakker, slager en groenteboer. Wat wil je nog meer?

Hoe de magie van Disney tot leven komt

Lanny Smoot is misschien wel de meest productieve uitvinder van Disney. Hij is de man achter enkele van de meest geavanceerde technologieën van het bedrijf: van ‘Star Wars’-lichtzwaarden tot ‘magische’ vloeren.

In Disney’s lang geheim gehouden R&D-lab, werkt hij aan toffe technische creaties die cruciaal zijn voor Disney’s investeringen van zo'n $60 miljard in de divisie waar ook de themaparken bij horen. 

WSJ krijgt van Smooth een kijkje achter de schermen van zijn lab en de technologie die de volgende magische attractie voor de Disney-parken zou kunnen worden. 

Hoofdstukken:
 0:00 Disney’s R&D-laboratorium
 1:10 Hoe ideeën ontstaan
 2:36 Het lab verlaten
 5:03 Creaties testen
 7:09 National Inventors Hall of Fame

Waarom zijn Nederlanders zo lang?

200 jaar geleden waren Nederlanders nog een van de kleinste volkeren van Europa. Nu zijn we de langste mensen op aarde. Hoe hebben wij zo'n groeispurt gemaakt? Hierbij spelen veel factoren een rol. Gert Stulp, socioloog aan de Rijksuniversiteit Groningen, vertelt je welke dit zijn. Van het drinken van melk tot aan de invloed van onze genen. 

0:00 Hoe zijn Nederlanders zo lang geworden?
0:20 Beter voedsel, minder ziektes, kleinere gezinnen
0:50 Gelijkere samenleving zorgt voor langere mensen
1:10 De verhouding tussen rijkdom en je lengte
1:55 Nederlanders eten veel kaas en drinken veel melk
2:40 Niet iedereen kan melk verteren, maar wij wel
3:10 Bepalen je genen hoe lang je wordt?
3:30 Katholieken blijven kleiner dan protestanten
4:20 In gelijke omstandigheden bepalen je genen je lengte

'Het grootste kind ter wereld'

Jase, officieel het langste kind ter wereld, is een lieve 10-jarige jongen die maar liefst 1,80 meter lang is door een aandoening die Acromegalie heet en ook wel Gigantisme wordt  genoemd. Deze aandoening houdt in dat het lichaam van Jase te veel groeihormonen aanmaakt door een goedaardige tumor in de hypofyse, waardoor hij veel sneller groeit dan een gemiddeld kind van 10 jaar. Jase groeit elk jaar 5 centimeter en zal dat blijven doen, tenzij hij een operatie ondergaat aan zijn hypofyse, waardoor hij niet verder kan groeien. Hoewel hij tegen een operatie is, is een van de dingen die Jase zo leuk vindt aan zijn conditie hoe ver hij boven zijn leeftijdsgenootjes op school uitsteekt, vooral tijdens voetbalwedstrijden.

Misschien ook interessant?
special
Random Pics van de Dag #1338
preview
Concord Beta
special
VrijMiBabes #219 (not very sfw!)
preview
De Sims 4: Stapelverliefd
special
4daagse van qltel - dag 4- Via Cuijk en de Via Gladiola naar het verdiende kruisje!
special
Random Pics van de Dag #1336
©FOK.nl e.a.