special
VrijMiBabes #125 (not very sfw!)
special
AI Picture Gallery #5
special
Random Pics van de Dag #743
special
AI Picture Gallery #4
special
Random Pics van de Dag #742
special
AI Picture Gallery #3
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Protestsong over Iraans regime ruim 40 miljoen keer bekeken, zanger gearresteerd

Op Instagram is miljoenen keren op zijn liedje geklikt: de Iraanse zanger Shervin Hajipour heeft muziek gezet onder diverse tweets waarin Iraniërs hun kritiek op de Islamitische Republiek uiten. Shervin Hajipour is inmiddels gearresteerd en zijn post op Instagram is verwijderd. 

Het nummer "Baray-e azadi" (For Freedom) is echter nog steeds gemakkelijk online te vinden - bijvoorbeeld op Twitter of Telegram. Shervin Hajipour is eigenlijk niet zo bekend - hij was te zien in een talentenjacht op de staatstelevisie.

De rode draad in het nummer is de Perzische uitdrukking "Baray-e ...", wat "Omdat ..." betekent. 

De tweets zijn onder meer: "Vanwege de corrupte economie", "Vanwege het verlangen naar een normaal leven", "Vanwege alle getalenteerde mensen die zijn opgesloten" en "Vanwege de angst om op straat te zoenen" - en last but not least: "Voor de studenten en hun toekomst" en "Voor vrouwen, leven, vrijheid" - dat laatste is de meest populaire slogan van de huidige protesten in Iran.

De arrestatie van Shervin Hajipour is gemeld door meerdere bronnen, waaronder de BBC en Radio Free Europe . Het lied van de jongeman zou binnen 48 uur voordat het daar werd verwijderd zo'n 40 miljoen keer op Instagram zijn bekeken. Na zijn arrestatie werd het nummer nog steeds in Iran gespeeld. 

Kleuter prikt zich aan vieze injectienaald in park, gelukkig niet besmet met ziektes

Denis, toen nog 3 jaar oud, was april vorig jaar aan het spelen in een park in Rijswijk toen hij zich aan een gebruikte injectienaald prikte, zeer waarschijnlijk een drugsnaald. Via de huisarts werd hij gelijk naar de eerste hulp gestuurd, waar Denis direct werd ingeënt tegen hepatitis B en C. Ook moest de kleuter wekenlang zware medicatie slikken om te voorkomen dat hij door de vuile naald besmet zou raken met het hiv-virus.

Naar nu blijkt is de 4-jarige Denis gelukkig niet besmet geraakt met ziektes nadat hij zich bij had geprikt aan een vieze injectienaald. De angst bij zijn ouders hiervoor was groot: "Denis had ook na alle preventieve medicatie nog lang last van bijwerkingen." OmroepWest ging op bezoek bij Denis.

Geen lunch en zelfs douchen op school; de armoede sijpelt het onderwijs binnen

Kinderen komen zonder ontbijt of lunch naar school, kunnen hun laptop niet gebruiken vanwege een lege laptopaccu omdat ze hem thuis niet op kunnen laden en dan nog ouders die de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen waardoor kinderen het risico lopen niet mee te mogen op schoolreis.

Allemaal voorbeelden die tekenend zijn voor waar veel scholen dit jaar mee geconfronteerd worden; er komt minder geld binnen bij ouders én daardoor is de armoede in de klas meer en meer zichtbaar. De hoge energierekeningen en de dalende koopkracht zijn de voornaamste boosdoeners. Zo meldt RTV Utrecht. 

'Onder het verkeerde gesternte geboren'

Soms kom je een artikel tegen op internet waar je smakelijk om moet lachen. Zo kwam ik zojuist dit artikel tegen van Flair, twee dagen geleden gepubliceerd. Het gaat over hobby's en dan met name die hobby's die goed bij je sterrenbeeld zouden passen. 

Hoewel ik niet in horoscopen geloof, kon ik het niet nalaten om even te kijken wat er over de kreeft geschreven werd. Ik heb nog nooit zo smakelijk gelachen. Want volgens mijn sterrenbeeld zou ik het als stiekeme huismus heerlijk vinden om thuis een beetje te rommelen en met planten in de weer te zijn. Wel, dan ben ik kennelijk onder het verkeerde gesternte geboren, want de omschrijving van de stier past veel beter bij mij. 

Sterker nog: het advies dat bij de Stier staat: "Probeer je wandelervaring van het afgelopen jaar een niveautje hoger te tillen en ga voor langere, uitdagendere routes of stel een concreet stappendoel." is precies waar ik mee bezig ben. Iedereen weet dat mijn deelname aan de 4daagse afgelopen jaar een fiasco was, en dus heb ik mijn grenzen verlegd en mijn pijlen gericht op de Camino Brabant, in voorbereiding op de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. 

Vertel: klopt de omschrijving bij jouw sterrenbeeld wel, of past een ander sterrenbeeld veel beter bij jou? 

Zetelpeiling Tweede Kamer 25-9-2022: PvdA met 14 op hoogste niveau in 2 jaar

Een peiling onder bijna 4000 ondervraagden, uitgevoerd na de Algemene Beschouwingen, laat in hoofdlijnen een bevestiging zien van de trend van de afgelopen drie maanden. VVD, CDA en D66 verliezen samen zo'n 35 zetels. BBB sleept 17 zetels meer binnen en JA21 inmiddels 8. De CU is de enige coalitiepartij die op trouwe kiezers kan blijven rekenen. Zo meldt Peil.

Pomphouders blij nu Duitsers eindelijk eens bij ons komen tanken

Duitse automobilisten rijden sinds begin deze maand naar Nederland om goedkoper te kunnen tanken dan thuis. Doordat de accijnzen op brandstoffen in Duitsland op 1 september omhoog zijn gegaan is benzine in Nederland nu voordeliger dan in Duitsland. Het zorgt voor lange rijen bij de Nederlandse tankstations in de Duitse grensstreek en opgeluchte pomphouders. Zo meldt WNL.

Woke NL tegen Vandaag Inside in de Ziggo Dome

Afgelopen week werd bekend dat de sterren van SBS 6, de grappenmakers, de kijkcijferkannonnen, de Ziggo Dome mogen vullen. 

Ik heb het natuurlijk over Gijpie, Derksen en Genee van Vandaag Inside. In december zullen zij de concerthal betreden. 

Meerdere mensen proberen Ziggo Dome en artiesten onder druk te zetten om zich tegen de mannen uit te spreken. 

Wat vind jij? Ben jij voor of tegen Vandaag Inside in de Ziggo Dome? Of maakt het je niet uit ouwe reus?

Mysteries uit de muziekwereld: Alan Parsons Project

Hallo allemaal!

Weer wat nieuws?  Jazeker.  

We gaan het vandaag eens hebben over een mysterie uit de muziekwereld. En in dit geval een verhaal dat veel mensen geloven, maar eigenlijk helemaal niet waar is.

Ik heb het over het Alan Parsons Project. Absoluut één van mijn diepst dierbare muziek van mijn leven. Zeer zeker.

Wat wil nu het geval. We hebben het over het album: Pyramid. Dat verscheen in 1978. 

In dit geval is het een combinatie van wat bij hun gebruikelijk was, een instrumentaal gedeelte  -overgaand- in een tekst-nummer. 

We hebben het nu over 'Voyager - What Goes Up'. De leadzanger is/was de vaste gast bassist/zanger David Paton. Echter de 2e stem die we horen is in dit geval die van één van de meesters zelf: Eric Woolfson. 

Doch, in dit geval wordt overal gezegd dat het Dean Ford is. Dat is dus beslist niet waar. Zijn stem is wel degelijk anders dan die van Eric. Nergens, waar je ook zoekt zul je ergens de naam van Eric Woolfson tegen komen als 2e stem. Terwijl dit echt wel zo is. 

Eric Woolfson wordt pas vermeld als zanger bij het album dat daarna kwam: The Turn Of A Friendly Card.' waarin hij het fantastische: 'Time' zingt. 

Dit weten waarschijnlijk alleen de echte kenners, en is dus een soort mysterie   

* Overigens is ook Chris Rainbow vaker te horen dan je denkt. *

* Nog een edit: Geen van deze zangers, op David Paton na, leeft helaas nog. )

Kijk mee: Algemene Politieke Beschouwingen 2022 - beantwoordingen Rutte

De dagen na Prinsjesdag staan zoals gebruikelijk in het teken van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het debat, dit jaar op woensdag 21 september en donderdag 22 september, gaat over de hoofdpunten van de Miljoenennota en rijksbegroting voor 2023.

Op Prinsjesdag, dit jaar op 20 september, bood minister Sigrid Kaag van Financiën de Miljoenennota en rijksbegroting voor 2023 aan de Tweede Kamer aan. Direct hierna, tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) debatteren de fractieleiders over de hoofdpunten van de kabinetsplannen. In het debat wordt duidelijk welke ruimte het kabinet heeft om zijn plannen daadwerkelijk uit te voeren en hoe groot de steun daarvoor is.

Op woensdag 21 september is het woord aan de Kamerleden. Op donderdag 22 september beantwoordt minister-president Mark Rutte de vragen die de Tweede Kamer een dag eerder heeft gesteld.

Vandaag is het de 2e dag van de Algemene politieke Beschouwingen na prinsjesdag.

Terugkijken 21 september kan hieronder:

Deel 1- 21 september:
1. G. Wilders PVV 28 min
2. S.T.M. Hermans VVD 34 min
3. L.M.C. Marijnissen SP 20 min
4. J.M. Paternotte D66 31 min
5. A.H. Kuiken PvdA 20 min
6. P.E. (Pieter) Heerma CDA 25 min
7. T.H.P. Baudet FVD 16 min

Deel 2 - 21 september: 
8. J.F. Klaver GroenLinks 19 min
9. G.J.M. Segers ChristenUnie 16 min
10. E. Ouwehand PvdD 17 min
11. B.J. Eerdmans JA21 14 min
12. C.G. van der Staaij SGP 14 min
13. F. Azarkan DENK 14 min
14. L.A.J.M. Dassen Volt 13 min
15. N.L. den Haan Fractie Den Haan 12 min
16. C.A.M. van der Plas BBB 12 min
17. S.H. (Sylvana) Simons BIJ1 12 min
18. W.R. van Haga Groep Van Haga 7 min
19. P.H. Omtzigt Omtzigt 6 min

Derksen: 'ze moeten Baudet liquideren ehhh..elimineren, uit de kamer schoppen'

De anders scherpe tong van Johan Derksen (73) maakte gisteren een opmerkelijke verspreking. Bij het openingspraatje van het programma Vandaag Inside gisteravond werd gesproken over het weglopen van het kabinet uit de Tweede Kamer na opmerkingen over Kaag door Thierry Baudet.

Derksen sprak zijn ongenoegen uit over het recalcitrante maar niet relevante gedrag van Baudet in de Kamer. "Je kunt hem ook gewoon het woord ontnemen en zeggen, joh ga jij eens in de hoek staan".

Genee vervolgt met 'dus jij was gewoon blijven zitten?' waarop Derksën antwoordde "Ze moeten die gozer gewoon liquideren". Genee schoot in de lach na deze onverwachte opmerking en maakte er een 'showmomentje' van. Waarna Derksen vervolgde "Wilfred weet heel goed wat ik bedoel, ik bedoel ze moeten hem uit de kamer schoppen."

Forum voor Democratie was 'not amused' en liet gelijk weten aangifte te doen tegen Johan Derksen.

Op social media ging het na de uitzending los tussen Baudet en Derksen adepten.

'Greenwashing kan vertrouwen van consument in duurzame producten schaden'

Nespresso, Evian en andere grote namen pronken met het duurzame stempel 'B Corp'. Kleinere bedrijven maken zich grote zorgen. 'Het is misplaatst, misleidend'. Zij vrezen dat het B Corp-certificaat hierdoor aan waarde inboet.

B Corp staat voor Benefit Corporation en is een internationale certificering voor bedrijven die voldoen aan de criteria voor sociale duurzaamheid, milieuprestaties, transparantie en verantwoording. In Nederland wordt de verificatie om te voldoen aan de duurzaamheidsnormen gedaan door B Lab, een non-profit organisatie. Om een B Corp te worden moet onder andere een assessment worden ingevuld.

Met het B Corp-certificaat kunnen bedrijven laten zien dat het hen niet alleen om financiële waarde gaat, maar dat ook het belang voor mens en milieu wordt nagestreefd. Elke drie jaar moeten bedrijven voor een hercertificering gaan.
De interesse voor het behalen van het B Corp-certificaat neemt flink toe nu steeds meer bedrijven willen laten zien dat duurzaam ondernemen hoog bij hen in het vaandel staat. Er zijn momenteel 5.495 bedrijven met een B Corp-certificaat, verdeeld over 157 sectoren en 84 landen. Maar met de groei van het certificaat neemt ook de discussie toe over de claims die organisaties maken of dat grote corporates gaan pronken met hun B Corp gecertificeerde dochters.

Duurzaamheid is voor consumenten steeds belangrijker aan het worden. Bedrijven spelen hierop in door aan te geven dat hun producten duurzaam zijn. Maar het komt met regelmaat voor dat hier onjuiste, vage of zelfs misleidende informatie tussen zit. Dat kan op den duur het vertrouwen van consumenten schaden.

Vorig jaar nog waarschuwde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor greenwashing. In haar handhaving gebruikt de ACM vijf vuistregels waar de duurzaamheidsclaims van bedrijven aan moeten voldoen. Belangrijk is dat bedrijven duidelijk, behulpzaam, actueel, eerlijk en concreet zijn.

Er zijn op dit moment geen regels van kracht voor bedrijven hoe zij over duurzaamheid moeten communiceren.
Echter in april 2021 heeft de Europese Commissie een voorstel aangenomen voor een richtlijn rondom duurzaamheidsverslaglegging door ondernemingen. Vanaf 1 januari 2024 moeten beursgenoteerde bedrijven voldoen aan de Corporate Sustainability Responsibility Directive (CSRD). Middelgrote bedrijven volgen een jaar later en het MKB weer een jaar later. Dit gaat naar verwachting helpen om misleidende claims tegen te gaan.

Het is belangrijk dat bedrijven consumenten juist en volledig voorlichten over de duurzaamheid van hun producten en diensten. Daar kan het B Corp-certificaat bij helpen door zichtbaar te maken welke bedrijven goed bezig zijn met duurzaamheid.

Het risico bestaat wel dat een duurzaamheidslabel te gemakkelijk wordt vergeven. Dat kan vragen oproepen op over de waarde en integriteit van de certificering. Stevige of zelfs hogere standaarden zijn nodig voor een certificaat als B-corp om te voorkomen dat de kracht van een dergelijke duurzame certificering wordt uitgehold. Alleen met betrouwbare informatie kan de consument een weloverwogen duurzame keuze maken en kunnen bedrijven eerlijk met elkaar concurreren.

Eerste Oranjefans staan al klaar voor Prinsjesdag: 'Om 3 uur 's nachts opgestaan'

De eerste Oranjefans hebben zich dinsdagochtend verzameld bij de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar de troonrede dit jaar wordt voorgelezen.  Prinses Amalia zal vandaag voor de eerste keer meerijden in de Gouden Koets en aanwezig zijn als de troonrede wordt voorgelezen door haar vader. Ongeveer twintig mensen, sommigen in oranje kleding, staan klaar bij de hekken om niks van Prinsjesdag te hoeven missen. Zo meldt WNL.

60-plussers in de rij voor de nieuwe omikron booster

Na de boostervaccinatie van afgelopen december en januari, is het nu tijd voor een herhaalprik. "Die zijn eigenlijk hetzelfde, met als verschil dat de booster was gericht op de Wuhan-variant, die als eerste in China is gezien. De herhaalvaccinatie is óók gericht op de omikronvariant en heeft dus een bredere dekking", legt GGD-arts Samiena Alidjan uit op de priklocatie in Presikhaaf.

Deepfake Elvis steelt de show in finale America's got talent

Metaphysic liet in de finale van America's Got Talent hun beste deepfake-prestatie zien tot nu toe!

Naast Elvis nemen ook juryleden Heidi Klum (voormalig supermodel), Sofia Vergara (Modern Family) en Simon Cowell een vocaal gedeelte voor hun rekening in deze deepfake met de nummers 'You're The Devil In Disguise' en 'Hound Dog'.

Of je talentenshows leuk vindt of niet, dit deepfake optreden is een knap staaltje werk.

SP organiseerde 'Prinsjesdag Protest' in Den Haag

Een paar duizend mensen hebben zaterdag meegedaan aan het PrinsjesdagProtest in Den Haag. De SP organiseerde de actie voorafgaand aan Prinsjesdag om te pleiten voor een noodplan om de gestegen kosten te drukken waar iedereen mee te maken heeft. Lees meer hierover bij Omroep West.

De betogers verzamelden zich op de Koekamp en liepen vanaf daar een route door de stad. Ze droegen onder meer SP-vlaggen, liepen achter een groot spandoek met de tekst: 'Nu is het genoeg!' en hadden bordjes bij zich met daarop 'Goed pensioen, kwestie van fatsoen' en 'Wij willen een betrouwbare overheid'.


Fun met Funda #256: 'Ruimer dan je denkt'

Op de kop van het Amsterdamse Vondelpark wordt dit unieke benedenhuis (ca. 346m²) aangeboden met maar liefst vijf slaapkamers en een zonnig dakterras. De rustige ligging aan het water in combinatie met de ruime opzet van de woning maken dit object onwijs comfortabel. Bij het renoveren zijn kosten noch moeite gespaard.

Het is rustig wonen aan de Schinkelhavenkade, het ligt aan de rand van het Vondelpark met de bruisende binnenstad van Amsterdam binnen handbereik. De Schinkelbuurt kenmerkt zich als een gezellige buurt met vele horecagelegenheden. Denk hierbij aan gezellige terrassen, cafés en restaurants. Ook voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij een van de nabij gelegen supermarkten en de biologische winkel. Tevens treft u verschillende (basis)scholen op een steenworp afstand.

Vraagprijs €3.000.000,- k.k.

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht 346,30m² (NEN2580 rapport aanwezig)
- Familiehuis met 5 slaapkamers
- Riant dakterras (ca. 38m²)
- Uitzicht op de Schinkel
- Aan de kop van het Vondelpark
- Een lichtstraat in de living zorgt voor bijzonder veel daglicht inval
- Volledig voorzien van dubbel glas
- Deels voorzien van vloerverwarming
- Stoere gietvloer
- Energielabel C
- Gerenoveerd met gebruik van hoogwaardig materialen
- Eginstill keuken voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur (Gaggenau & Wolf)
- Veel opbergmogelijkheden
- Begane grond gerenoveerd in 2019
- Eerste verdieping gerenoveerd in 2021
- VVE Amstelveenseweg 70 bestaande uit 3 leden
- Gezonde en actieve VVE
- Servicekosten €196,- per maand
- C.V.-ketel Nefit 2018
- Gelegen op eigen grond, dus géén erfpacht!
- De (slaap)kamer aan de achterzijde op de begane grond heeft bedrijfsruimte als bestemming en heeft een eigen entree 

voor'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

woonk1'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

woonk2'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

keuken'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

slaap 1'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

slaap2'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

slaap3 'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

bad'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

toilet'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

terras1'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

terras2'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

uitzicht 'Ruimer dan je denkt'
'Ruimer dan je denkt' (Foto:Funda)

17 september 1944, de misser 'Operation Market Garden'

Operatie Market Garden was een geallieerd offensief gericht tegen nazi-Duitsland in september 1944, tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. De operatie, gekenmerkt door een ruime inzet van luchtlandingstroepen om strategische bruggen op Nederlands grondgebied te veroveren, was uiteindelijk een mislukking doordat de cruciale brug bij Arnhem niet kon worden behouden.

De Britse veldmaarschalk Bernard Montgomery pleitte er tijdens de opmars vanuit Normandië, waar de geallieerden op D-day in het bezette Frankrijk geland waren, voor om het hele Duitse hoofdfront, dat hij al verslagen achtte, van het noorden uit te omvatten door de rivieren Maas, Waal en Nederrijn in Nederland te overschrijden. Na enige twijfel ging opperbevelhebber generaal Dwight D. Eisenhower, op 10 september akkoord met dit gewaagde plan.

Market Garden bestond uit een grootschalige luchtlandingsoperatie (Market) en een grondoffensief vanuit België (Garden). Britse, Poolse en Amerikaanse luchtlandingstroepen zouden belangrijke bruggen over Nederlandse rivieren nemen, waarna grondtroepen over deze bruggen snel zouden kunnen doorstoten naar het IJsselmeer. Dat zou de Duitse troepen in het westen van Nederland afsnijden waarna men naar het oosten zou oprukken tot in het Ruhrgebied, het industriële hart van Duitsland. Zo werd de gevreesde Westwall, de fortificatiegordel tussen Frankrijk en Duitsland, omzeild.

Engelsman Peter Colthup landde 78 jaar geleden in een zweefvliegtuig bij Wolfheze. Hij overleefde operatie Market Garden, ging naar huis en zag Nederland nooit meer. Nu vertelt de bijna 100-jarige glider pilot zijn verhaal. aan Omroep Gelderland:

Gelderland staat elk jaar in september stil bij Operation Market Garden. Waardoor mislukte operatie Market Garden precies? En welke gevolgen had het mislukken van de operatie eigenlijk voor Gelderland? Omroep Gelderland legt het uit:

Het plan was zeer ambitieus en een snelle uitvoering was wezenlijk voor succes. Het Britse 30e Legerkorps (XXXe), onder leiding van luitenant-generaal Brian Horrocks, moest oprukken vanuit het noorden van België en binnen drie dagen Arnhem bereiken, waarbij alle tussengelegen bruggen onbeschadigd in geallieerde handen moesten vallen. De Amerikaanse 101e Luchtlandingsdivisie, onder leiding van generaal-majoor Maxwell D. Taylor, had de taak de bruggen tussen Eindhoven en Veghel veilig te stellen. De andere Amerikaanse luchtlandingsdivisie, de 82e Luchtlandingsdivisie onder leiding van brigade-generaal James Gavin, kreeg de opdracht om de bruggen tussen Grave en Nijmegen te veroveren. De Britse 1e Luchtlandingsdivisie, onder leiding van generaal-majoor Roy Urquhart, moest de bruggen over de Nederrijn bij Arnhem innemen. De Poolse 1e Onafhankelijke Parachutistenbrigade, onder leiding van generaal-majoor Stanisław Sosabowski, ondersteunde uiteindelijk de Britten bij Oosterbeek vanaf de zuidoever van de Nederrijn.

Op 17 september verliepen de eerste luchtlandingen op zich zonder veel problemen. Meteen was er echter een aantal tegenslagen. De Britse landingszone lag ver ten westen van Arnhem en maar één bataljon bereikte de brug. De Amerikanen, landend bij Groesbeek, lieten na om direct de brug bij Nijmegen te veroveren. De brug bij Son werd door de Duitsers opgeblazen. Het XXXe Legerkorps pauzeerde in de avond bij Valkenswaard. Pas in de ochtend van 19 september was een nieuwe brug geslagen bij Son. Meteen rukte een Britse tankdivisie op naar Nijmegen, maar daar bleek de brug nog steeds niet veroverd. Dezelfde dag poogden de Britten, versterkt door nieuwe landingen, langs de rivier naar de brug van Arnhem door te breken maar werden vernietigend teruggeslagen door een samenraapsel van kleine Duitse eenheden. De landingszones gingen verloren en de restanten van de 1e Luchtlandingsdivisie verschansten zich in Oosterbeek. Op 20 september staken de Amerikanen op bootjes de Waal over en werd de brug van Nijmegen veroverd. Het bleek al te laat: die dag moest het omsingelde bataljon in Arnhem de brug weer opgeven. Op 21 september landde de Poolse brigade te Driel maar de hoop Oosterbeek als een alternatief bruggehoofd over de Nederrijn te gebruiken bleek niet reëel. De Britten daar stonden op instorten en de aanvoer via de corridor werd steeds door Duitse flankaanvallen verstoord. Op 24 september werd de operatie afgeblazen en tijdens de nacht van 25 op 26 september werden de laatste tweeduizend man uit Oosterbeek over de rivier geëvacueerd.

De lokale omroep RN7 ging de straat op om te kijken of Nijmegenaren anno 2022 nog iets weten over deze indrukwekkende operatie waar ook de succesvolle oorlogsfilm 'A bridge too far' op gebaseerd is?

Hoera, de :-) bestaat 40 jaar, wat is jouw huidige favoriet?

De digitale 'smiley' werd 40 jaar geleden geboren - de oorsprong van de emoji's die tegenwoordig zo populair zijn.

In de herfst van 1982 hadden computerwetenschappers van de Carnegie Mellon University in Pittsburgh, Pennsylvania, een gesprek over de interne universitaire communicatie. Ze waren op zoek naar een icoon om het humoristische karakter van de chat aan te geven. Tijdens de communicatie kwam Scott Fahlman, een lid van de groep, uiteindelijk om de hoek in een bericht van 19 september 1982 met een revolutionaire suggestie: Waarom niet :-) als een zijdelings, lachend gezicht? Terecht stelde hij ook voor :-( voor de tegenovergestelde stemming.

Het initiatief van Fahlman werd goed ontvangen door collega's. Het lachende en jammerende gezicht verspreidde zich via de universitaire netwerken als een lopend vuurtje naar een aantal universiteiten in de VS. De digitale 'smiley' is een integraal onderdeel geworden van schriftelijke communicatie. De zogenaamde emoticons werden al snel vergezeld door knipogen ;-), verbazing :-O en tong uitsteken :-P. Tegenwoordig zijn smileys standaard in chatberichten. De combinatie van karakters die door Fahlman zijn gemaakt, wordt nu nauwelijks gereproduceerd. Vrijwel alle chat- of maildienstverleners zetten de combinaties automatisch om in de ronde gele grijnzende gezichten. Deze collectie, gezamenlijk bekend als 'emoji', heeft inmiddels een behoorlijke omvang bereikt. Zo biedt WhatsApp momenteel meer dan 3.600 emoticons voor gebruik.

Hoe beïnvloedt dit onze taal wanneer woorden en emoties steeds vaker in pictogrammen worden weergegeven? De meeste experts zijn het erover eens dat hieruit geen eigen taal kan ontstaan. Ze dienen eerder als een aanvulling. Emoji's maken "het contact mogelijk zoals we die zien in persoonlijke ontmoetingen, maar die niet beschikbaar zijn in digitale communicatie", aldus een bijdrage van de taalkundigen Michael Beißwenger en Steffen Pappert van de Universiteit Duisburg-Essen. Met lachende gezichten, hartjes en alle andere kleine foto's probeerden de gesprekspartners hun emoties en gevoelens ten opzichte van elkaar uit te drukken.

Gert Jan Segers: 'Dit jaar en voor iedereen belastingteruggave op energierekening'

ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers pleit voor een vaste belastingteruggave op de energierekening, nog dit jaar en voor iedereen. "We laten u niet vallen". Dat zegt hij vrijdag in een interview met De Volkskrant. Volgens de leider van de coalitiepartij “bestaat het risico dat dit een kabinet voor tevreden mensen wordt”.

Segers kraakt de uitspraak van D66-leider en minister Sigrid Kaag (Financiën) af dat we vanwege de stijgende energieprijzen ‘allemaal een stukje armer zullen gaan worden’. “Zo’n uitspraak klinkt alsof je vanaf de maan toekijkt naar Nederland.”

Meer hierover bij WNL.


Ex-Jehova's verzoeken om doopverbod: 'kinderen overzien de gevolgen niet'

De doop van minderjarigen bij de Jehova’s getuigen moet worden verboden. Daarvoor pleit een Gelderse stichting van ex-Jehova’s getuigen in een brief aan de Tweede Kamer en het ministerie van Rechtsbescherming. De stichting wijst op de grote gevolgen van de doop: een totale sociale uitsluiting als je de groep na de doop verlaat. Als een vader besluit om uit de Jehovah's getuigen te stappen, worden zijn kinderen daarna als vaderloos beschouwd.

Omroep Gelderland heeft een reportage over de ervaringen van ex-Jehova's getuigen gemaakt.

Een doopverbod zal er niet snel komen, volgens theoloog en kerkhistoricus Peter Nissen. "In Nederland is godsdienstvrijheid bijna een heilige traditie." Door de scheiding van kerk en staat mengt de overheid zich niet snel in religieuze kwesties, zegt hij.

Rechtszaak
In België zijn Jehova’s getuigen vorig jaar veroordeeld wegens de gevolgen van sociale uitsluiting voor hun ex-leden, en voor de aanzet tot discriminatie, haat en geweld. Maar het Hof van beroep draaide recent deze uitspraak terug. De stichting 'Against Watchtower Shunning' van Henri Dahlem bereidt nu een soortgelijke rechtszaak voor in Nederland. Dahlem wil vooral dat de politiek zich gaat buigen over het aan banden leggen van sociale uitsluiting. “Dat begint met de doop. Die is niet vrijblijvend", zegt hij. "Het is heel anders dan lid zijn van een voetbalclub. Je kan niet meer wisselen. Dat is het hele punt."

In een reactie aan Omroep Gelderland schrijft een woordvoerder van de Jehovah's getuigen in Nederland:

“Jehovah’s getuigen hebben geen kinderdoop en kinderen die in gezinnen van Jehovah’s getuigen opgroeien worden niet per definitie gedoopt.” De doop is een individuele vrijwillige keuze van een persoon zelf.

“Hoewel Jehovah’s getuigen het heel jammer vinden als hun kind hun geloof niet deelt, blijven ze nog steeds van hem of haar houden. Ze zullen de band met hun kind niet verbreken alleen omdat het kind geen getuige van Jehovah wil worden.”

Ook geeft de organisatie aan dat de verhalen van ‘ontevreden ex-leden niet als representatief of als waar’ moet worden aangenomen.

Kind sloopt woning omdat mama zijn telefoon afpakte

Kinderen van tegenwoordig worden met diepgaande gesprekken gedisciplineerd, omdat dat pedagogisch verantwoord is. Nadat deze moeder de telefoon van haar 12 jarige zoon afpakte besloot hij dan maar even het hele appartement van zijn moeder grondig te restaureren.

Ik denk dat een serieus gesprekje met een kopje thee en een biscuitje hier wel op z'n plaats gaat zijn...

UPDATE:

De moeder in kwestie heeft inmiddels haar verhaal gedaan. Het gaat niet om een 12-jarige, maar om een 15-jarige jongen met mentale problemen. De jongen had die dag zijn medicatie niet genomen en omdat hij veel sterker is dan zijn moeder kon ze hem ook niet tegenhouden. De jongen is 1 meter 80 en weegt ruim 120 kilo.

bron met nadere uitleg

'Kijk, ruik, proef'-verpakkingslabel helpt consument minder voedsel te verspillen'

Too Good To Go, het bedrijf achter de app tegen voedselverspilling, introduceert in Nederland het ‘Kijk, ruik, proef – voor je verspilt’-label. De helft van alle voedselverspilling vindt thuis bij de consument plaats. Dat komt jaarlijks neer op zo’n 34 kilo per persoon. Daar moet met het nieuwe label verandering in komen. Het is goed dat Unilever met veel merken meedoet met dit nieuwe label. De aanpak van voedselverspilling is een van de duurzaamheidsdoelen die het bedrijf omarmt.

Al jaren is er discussie over de Tenminste Houdbaar Tot-datum (THT-datum). Producten met een THT-datum bederven niet snel na het verstrijken van deze datum. Toch denkt 10 procent van de Nederlandse consumenten dat je producten na de THT-datum niet meer kunt eten. Dat leidt tot onnodige voedselverspilling. Om deze vorm van verspilling tegen te gaan introduceert Too Good To Go het ‘Kijk-ruik, proef – voor je verspilt’-label.

Too Good To Go meldt dat 50 procent van de Nederlandse consumenten soms voedsel weggooit op basis van de THT-datum, terwijl het dan echt nog veilig is. Dat geldt niet voor bederfelijke producten zoals vers- en gekoelde producten, die werken met een TGT-datum (Te Gebruiken Tot) en na deze datum niet meer veilig zijn.

Het nieuwe verpakkingslabel stimuleert consumenten meer op hun eigen zintuigen af te gaan. Wanneer de THT-datum is verstreken, maar het product er goed uitziet, ruikt en smaakt, dan is het nog veilig genoeg om te eten.
Recent onderzoek van Wageningen Universiteit bevestigt dat ‘houdbaarheidsiconen’ op de verpakking de consument kan helpen om minder voedsel te verspillen.

Het ‘Kijk-ruik, proef – voor je verspilt’-label is al in twaalf Europese landen met succes ingevoerd. Nu is Nederland aan de beurt. De introductie van het label komt op het moment dat de voedselboodschappen met 13 procent in prijs zijn gestegen. Met het nieuwe label kan de consument bewuster boodschappen doen en dat is direct merkbaar in de portemonnee.

'Rust zacht Elizabeth'

De Britse koningin Elizabeth ligt nu opgebaard in Westminster Hall, terwijl duizenden in de rij staan om hun respect te betuigen voorafgaand aan de begrafenis op maandag 19 september.

Ongeveer 2.000 gasten zullen naar verwachting de uitvaartdienst voor de overleden Britse koningin Elizabeth II in Westminster Abbey in Londen bijwonen.

Onder hen zijn ongeveer 500 staatsgasten, talrijke leden van de koninklijke familie en de zittende Britse premier Truss en een aantal van haar voorgangers, zo melden Britse media. De logistieke taak is vergelijkbaar met het organiseren van honderden staatsbezoeken binnen een paar dagen.

Het wordt als een grote eer beschouwd dat de Japanse keizer Naruhito en zijn vrouw Masako ook willen afreizen naar de begrafenis. De vertegenwoordigers van de oudste erfelijke monarchie ter wereld wonen in de regel geen begrafenissen bij - noch in het buitenland, noch in Japan zelf. Ook de Amerikaanse president Biden, bondspresident Steinmeier en het Turkse staatshoofd Erdogan worden verwacht. 

Stripper in verpleeghuis voor veteranen, gepast of ongepast?

Een groep bejaarde veteranen in kreeg iets feestelijkers voorgeschoteld dan een gebakje tijdens het Mid-Autumn Festival nadat een verpleeghuis in Taiwan de hulp inriep van een in lingerie geklede stripper om de Chinese feestdag op te leuken.

Het Taoyuan Veterans Home, een door de staat gerunde faciliteit voor oud militairen heeft hierna excuses aangeboden voor het inhuren van de exotische danseres om voor de senioren op te treden.

Op  beelden gefilmd door een deelnemer is te zien dat een van de veteranen een stel borsten in zijn gezicht krijgt terwijl de stripper over zijn rolstoel "twerkt".

Lunchen na het werk

Mijn werkdagen zijn soms kort, maar vaak ga ik door naar mijn tweede baan als het werk bij de fietsenmaker klaar is. Behalve op woensdag, dat is mijn vaste vrije middag. Dan haal ik een broodje in de supermarkt of bij een fastfoodketen, zoals ik pas ook deed. De scholen waren net weer begonnen wat was te merken in het restaurant. Jolende schoolkinderen door de eetzaal maar een groepje viel op.

Drie vrouwen van ik schat zo'n 55 jaar met nordic walking stokken dachten even rustig wat te versnaperen. Terwijl ik wacht hoor ik de dames overleggen wat ze willen hebben. "Nou Jannie, wat wil jij? Ik heb wel zin in een kaasbroodje", giegelend antwoordt Jannie, zoals ze kennelijk heet: "zou je dat wel doen? ik houd het enkel bij een koffie", waarna de derde vrouw hoog schaterend zegt een broodje kroket te nemen "want dat lopen we er toch wel af, toch dames?" Het hoge gelach van de dames dempt voor kort de jolige scholieren. Ik sta er midden in te denken wat ik ook al weer wilde, ik wist het wel voor ik naar binnen liep maar ik zag te veel om mij heen. 

Een volgend groepje scholieren stormt naar binnen. "Mevrouw Kamps is echt niet te doen", gaat het geklaag. "Yo Daniël, wat neem jij?" "Weet niet", klinkt het wat teleurgesteld. De jongens gaan achter mij in de rij staan en ik sta nu letterllijk tussen een generatiekloof als 36 jarige, bijna ongeduldig wachtend tot de dames voor mij hun keus hebben gemaakt. Ook de jongens achter mij vinden het lang duren. "Straks is de pauze voorbij" hoor ik achter mij.

Nadat de dames eindeliijk klaar zijn, ben ik aan de beurt en noem in een vlotte babbel wat ik wil. Terwijl ik me omdraai om op de bestelling te wachten werp ik een snelle blik naar de jongens achter mij, ze lijken opgelucht. Inmiddels hebben de dames een plekje gevonden en is mijn bestelling klaar. Snel werk ik mijn broodjes naar binnen en stap ik op de fiets naar huis. De jongens die achter mij stonden, rijden voor mij.

Zonder te blikken of te blozen smijten ze de verpakking in de bosjes. Waar ik mij eerder als een scholier ergerde aan de traagheid, versnel ik naar de jongens om ze aan te spreken op hun vervuiling. "He man, flikker je thuis ook je zooi in de bosjes?" Geschrokken stoppen ze en zie ik mijzelf als boomer. Betrapt sjokt een van de jongens naar het afval en gooit dat in een nabij gelegen prullenbak. Wanneer de jongens weer op de fiets stappen, vervolg ik mijn weg en besef ik dat wat ik meemaakte, alles bevatte van mijzelf. Van de scholier die niet kan wachten tot de boomer die dezelfde maant de rommel op te ruimen.

Gevuld en tevreden kom ik thuis aan, wetend dat ik vroeger als scholier ook zo was. Hopend op dat ik niet zo zal worden als de drie dames.

De muziekwereld van de Primeurman! (2)

Hallo allemaal!  

Daar zijn we dan weer met de tweede aflevering van 'De Muziekwereld Van De Primeurman!'.


Gisteren ging het over David Bowie uit 1977. Vandaag blijven we even in de jaren 70 en gaan terug naar 1974. Dat komt door een zeer actuele gebeurtenis gisteren.  

Uw Primeurman was gisteren namelijk in de uitzending op Omroep Brabant. Daar start vanaf komend weekend de Brabant Top 900. Ik had daar een lijstje voor ingestuurd, en warempel, daar kwam ik toch om 16.20 zomaar live in de uitzending zeg! Zij vonden dat ik een prachtig en zeer divers lijstje had ingestuurd. Daarna stroomde de App's binnen, vol complimenten.  

Enfin, het gaat deze keer om 10cc. Vier fantastische muzikanten. Zoals ik al vertelde, concentreer ik mij meer op persoonlijke herinneringen, dan op het album of de personen zelf. 

Omroep Brabant koos voor mijn nummer: 'The Wall Street Shuffle'. Dat zit zo. We schrijven het jaar 1995. Als gezin maakten wij toen een rondreis door Amerika, en we begonnen in New York, dan raad u het natuurlijk al. Ik was toen ongeveer 15 jaar oud, en volgde de beursberichten al een aantal jaar vanuit de krant en op teletekst, mede dankzij mijn vader. Dus het moment dat je werkelijk voor één van de grootste effectenbeurzen ter wereld staat was/is wel heel erg bijzonder en zal mij altijd bij blijven. 

De rondreis voerde ons verder naar de Niagara Watervallen. Ook dat was een zeer bijzondere ervaring.  

Goed, het tweede nummer dat ik van het album 'Sheet Music' haal dat is het eveneens zeer fraaie en door Kevin Godley gezongen: 'Hotel'. 


Tot morgen beste luitjes!  

Is het terecht dat de bierprijs zo hoog is?

Bierbrouwers zijn klauwen met geld kwijt om hun product op de markt te brengen. Vooral de prijs voor grondstoffen rijst de pan uit. Deze inflatie wordt voornamelijk veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, maar is het eigenlijk wel terecht dat de prijzen zo hoog liggen? Meer hierover bij WNL.

Het zijn spannende tijden voor een familiebrouwerij zoals wij, zegt bierbrouwer Harry Meens. Hij is van mening dat de leveringsprijs van grondstoffen helemaal niet zo hoog hoeft te liggen. "De oogst van gerst is in Europa op dit moment niet verkeerd, dus waarom moet dan die prijs verdubbelen."

Hij heeft ook zo zijn twijfels over de prijzen die leveranciers voor hun producten vragen. "Ik heb het gevoel dat er soms misbruik wordt gemaakt van de situatie." We moeten blij zijn dát we kunnen kopen en daar betalen we de hoofdprijs voor.

Niet alleen de grondstoffen van bier zijn duurder geworden, ook de glazen flesjes zijn in prijs omhooggeschoten. "Zo’n 30 tot 35 procent", vertelt zoon Martijn Meens. En de etiketten "ook zo’n 20 procent". En als bizar toppunt de flessenkurk: "Dat is ongeveer met 60 procent gestegen."


'Patricia gaat voor titel Sterkste vrouw van Nederland'

Krachtsporter Patricia uit Lelystad wil over twee weken een gooi doen naar de Nederlandse titel bij de finale van de ‘Sterkste vrouw van Nederland’. Bij deze contest, die over twee weken wordt gehouden in Brabant, zullen de krachtpatsers bij zes verschillende onderdelen met elkaar de strijd aan gaan. Patricia kijkt met veel zelfvertrouwen uit naar de wedstrijd in Best: "Ik ben niet bezig met de concurrentie. Ik ga voor zes uit zes." Zo meldt Omroep Flevoland.

Het eerste onderdeel is de zogenaamde ‘Truck-pull’. Hierbij trekken de deelnemers een vrachtwagen van minimaal 7,5 ton over een bepaalde afstand. Degene die dat het snelste doet wint dit onderdeel.

Deze week mocht Patricia op het terrein van Bostik Trucks in Lelystad een buitentraining doen. "Ik train ook met de truck-pull-simulator maar het is ook fijn om voor de finale echt een vrachtwagen in de benen te hebben om te kijken hoe het verloopt en waar we nog de puntjes op de i kunnen zetten."

Patricia verwacht hoge ogen te gooien bij het onderdeel truck-pull: "Ik heb hem nog niet eerder gewonnen. Tot nu toe heb ik altijd een gedeelde eerste plaats gehaald. Maar ik ga nu wel voor de absolute winst en bij de wedstrijd voor zes uit zes!"


Misschien ook interessant?
special
Random Pics van de Dag #741
review
NBA 2K23
review
Potion Permit
special
AI Picture Gallery #2
special
Random Pics van de Dag #740
special
Random Pics van de Dag #739
©FOK.nl e.a.