Zangeres wil met artikel 12 procedure Jeroen Rietbergen alsnog laten vervolgen

Zangeres Nienke Wijnhoven zet een juridische stap om Jeroen Rietbergen, de voormalige muzikaal leider van The Voice, alsnog te laten vervolgen. Dit doet zij door middel van een artikel 12-procedure, nadat het Openbaar Ministerie (OM) drie maanden geleden besloot Rietbergen niet te vervolgen.

De zaak rond vermeend seksueel misbruik tijdens de opnames van The Voice in 2018 werd geseponeerd omdat het OM geen overtuigend bewijs vond en er geen sprake zou zijn geweest van een strafbaar feit. Wijnhoven, die beweert door Rietbergen te zijn betast, wil dat er aanvullend bewijs en getuigenverklaringen aan het dossier worden toegevoegd.

Haar advocaat Sébas Diekstra bevestigde dat het verzoek tot vervolging inmiddels bij het gerechtshof is ingediend. Wijnhoven, die in 2018 deelnam aan The Voice, deelde eerder in de talkshow Beau dat ze zich onveilig voelde om haar verhaal openbaar te maken. Met de artikel 12-procedure hoopt ze een gerechtelijk bevel te verkrijgen dat het OM verplicht Rietbergen te vervolgen voor het beschuldigde zedenfeit uit februari 2018.

De verdediging van Rietbergen, geleid door advocaat Peter Plasman, heeft nog niet gereageerd op de recente ontwikkelingen. De zaak trekt brede aandacht en benadrukt de voortdurende discussie over seksueel misbruik en machtsmisbruik binnen de entertainmentindustrie.