FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 juli 2024

Ajax nipt lang Vojvodina in EL

Ajax heeft in de tweede voorronde van de Europa League een nipte overwinning geboekt op FK Vojvodina. De nummer vier van Servië werd door een doelpunt vlak voor tijd met 1-0 verslagen.

Ajax begon rommelig maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg het steeds meer kansen. Forbs, Hato, Rasmussen, Taylor (lat) en Rensch kregen allemaal de mogelijkheid om te scoren maar slaagden hier niet in. Vojvodina kon hier niks tegenover stellen. 

In de tweede helft was het allemaal een stuk moeizamer. De bezoekers kregen zelfs de grootste kansen. Zo werd een schot van Ivanovic gekeerd door Pasveer en raakte de doorgebroken Vukanovic de paal. In de 87e minuut was dan uiteindelijk Van der Boomen die met een kopbal in de verre hoek Ajax toch nog de overwinning bezorgde.

Go Ahead Eagles en SK Brann komen niet tot scoren

Go Ahead Eagles is het Europese avontuur begonnen met een gelijkspel. In de Adelaarshorst kwam de ploeg van de nieuwe trainer Paul Simonis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen SK Brann.

Go Ahead Eagles doet voor het eerst sinds negen jaar weer mee in Europa, nadat ze vorig seizoen de play-offs hadden gewonnen. Tegen SK Brann werd de thuisploeg voornamelijk gevaarlijk via Bobby Adekanye. Eerst creëerde de buitenspeler na een goede actie een uitstekende kans voor Søren Tengstedt. Daarnaast zorgde Adekanye zelf ook voor gevaar, maar het leverde steeds niets op. SK Brann kwam er ook een aantal keer goed uit, maar doelman Jeffrey de Lange wist met goede reddingen doelpunten te voorkomen en bij rust stond het 0-0.

In de tweede helft waren de kansen een stuk minder en was het vooral een strijd tussen de beide ploegen, al kreeg Adekanye tien minuten voor tijd nog een goede kans, maar stuitte op doelman Mathias Dyngeland. De thuisploeg eindigde met tien man nadat Enric Llansana met rood van het veld moest omdat hij een doorgebroken speler neerhaalde.

Volgende week is de return in Noorwegen.

'Onacceptabel' veel lawaai bij bouwproject Bijlmer: heiwerk gedwongen stilgelegd

De heiwerkzaamheden van het woonproject Brasa Village in Amsterdam-Zuidoost worden vanaf maandag stilgelegd. Dat komt doordat er te veel herrie wordt gemaakt met het heien, terwijl er geen ontheffing is aangevraagd. De bouwer gaat wel verder, maar op een andere manier. 

De woningen moeten naast het Brasapark in Zuidoost komen, vlak naast de H-Buurt. Afgelopen maandag ging de bouw van start. Een dag later kreeg de OmgevingsdienstNoordzeekanaalgebied meldingen over geluidsoverlast van buurtbewoners. 

Holle buizen
De omgevingsdienst deed daarna metingen, waaruit bleek dat de geluidsnormen fors worden overschreven. De bouwers maken gebruik van een heitechniek met holle metalen buizen die veel herrie veroorzaken. 

Voor het heien was een ontheffing nodig. Maar de Omgevingsdienst geeft die ontheffing alleen als er gebruik wordt gemaakt van een stillere heitechniek.

Gewaarschuwd
De Omgevingsdienst zegt de bouwers al verschillende keren te hebben gewaarschuwd en geen andere keuze meer te hebben dan het project stil te leggen. Wat de gevolgen voor de bouw zijn is nog niet bekend. De ontwikkelaars moeten er nu voor zorgen dat de bouw alsnog aan de regels voldoet.

Het gaat om een project van woningcorporaties Ymere, Eigen Haard en Rochdale. Een woordvoerder van Rochdale laat weten dat de palen vanwege de ingreep van de Omgevingsdienst vanaf maandag de grond in geschroefd worden in plaats van geheid.

Brasa Village moet uiteindelijk 520 woningen tellen. Het is een project van woningcorporaties Ymere, Eigen Haard en Rochdale. 30 procent van de woningen gaat naar statushouders, de rest wordt verhuurd via Woningnet. Het project zou in 2025 af moeten zijn en de woningen blijven dan 15 jaar staan. 

Rugbyers Fiji sprankelend naar kwartfinales Olympische Spelen

In het Stade de France in Parijs is de groepsfase van het rugby sevens-toernooi voor de mannen op de Olympische Spelen al afgerond, een ruime dag voor de openingsceremonie plaats gaat vinden. Twaalf teams werkten woensdag en donderdag allemaal drie wedstrijden af, acht van hen zijn nog in de strijd voor de medailles.

Groep A
Ierland opende haar toernooi sterk tegen Zuid-Afrika: Jordan Conroy en Terry Kennedy hielpen de ploeg naar een 10-5 zege. Nieuw-Zeeland walste vervolgens met 40-12 ruimschoots over Japan heen, dat 's avonds ook hardhandig opzij werd geschoven door Ierland: 40-5. Nieuw-Zeeland klopte Zuid-Afrika met 17-5 en donderdag redden de Zuid-Afrikanen zich door met 49-5 van het weerloze Japan te winnen. Ierland leek Nieuw-Zeeland te verslaan, maar ging in de laatste minuut toch ten onder: 14-12 voor Nieuw-Zeeland, dat zo de groep wint.

Groep B
Australië en Samoa speelden de openingswedstrijd van het toernooi en dat werd gelijk best vermakelijk: Samoa startte sterk, maar Australië ging er overheen en won met 21-14. Argentinië was vervolgens met 31-12 ruim te sterk voor Kenia, dat met 21-7 ten onder ging tegen Australië. Met 28-12 deelde Argentinië een klap uit aan Samoa, dat donderdag juist met 26-0 van Kenia won. Australië won tot slot met 22-14 van de Argentijnen en pakte zo de groepswinst.

Groep C
Het gastland kende een uiterst stroeve start: de Amerikanen boden veel weerstand en sleepten er een 12-12 gelijkspel uit. Fiji sprankelde vervolgens met een machtige 40-12 zege op Uruguay, dat 's avonds met 19-12 maar net van Frankrijk verloor. De Amerikanen werden met 38-12 hardhandig opzij geschoven door het fenomenale Fiji, dat tot slot ook Frankrijk met 19-12 op de knieeën kreeg - de VS won daarvoor nog met 33-17 van Uruguay.

Kwartfinales
Als nummers vier in de groep zijn Kenia, Uruguay en Japan uitgeschakeld, Samoa ligt er als slechtste nummer drie ook uit. De kwartfinales staan voor donderdag op het programma, waarna de halve finales en de wedstrijden om de medailles zaterdag worden gespeeld.

21.00u; Nieuw-Zeeland - Zuid-Afrika
21.30u; Argentinië - Frankrijk
22.00u; Fiji - Ierland
22.30u; Australië - VS

Omzet Wehkamp daalt 17% na invoer retourkosten, wel 14% minder retouren

Klanten sturen veel minder pakketjes terug naar Wehkamp sinds het bedrijf kosten in rekening brengt voor retourzendingen. De maatregel, die vorig jaar werd ingevoerd, resulteerde in een daling van retourzendingen met 14 procent, zo meldde Wehkamp Retail Group donderdag bij de presentatie van zijn jaarcijfers. De omzet daalde daarbij overigens ook meteen met 17 procent.

Net als veel andere webwinkels kampt Wehkamp met een enorme stroom aan retourzendingen. Online shoppers bestellen vaak meer artikelen dan ze willen behouden en sturen ongewenste items terug. Dit retourproces levert veel logistieke en financiële uitdagingen op voor webwinkels, die vaak niet goed weten hoe ze met de retouren moeten omgaan.

In april vorig jaar besloot Wehkamp daarom een bedrag van 50 cent per retourzending in rekening te brengen. Deze maatregel heeft ervoor gezorgd dat klanten voorzichtiger zijn geworden met het terugsturen van producten, tot vreugde van topman Graham Harris. Dit beleid is inmiddels ook ingevoerd bij de dochterbedrijven Kleertjes.com en Union River. Dat mensen ook minder zijn gaan besteden lijkt hem niet uit te maken.

wehkampretour ter illustratie (Foto: Dall-E 3)
(Foto: Dall-E 3)

Bizarre taferelen op openingsdag Olympisch voetbaltoernooi

Gisteren om 15:00 was het zover: het Olympisch voetbaltoernooi was de absolute aftrap van de Olympische Spelen in Frankrijk deze zomer. Al sinds een aantal jaar begint het voetbal 2 dagen voorafgaand aan de openingsceremonie, omdat er tussen de wedstrijden 2 volle dagen rust verplicht zijn door de FIFA. De heren spelen het inmiddels bekende U23-toernooi met 3 dispensatiespelers met 16 teams en mochten het spits afbijten. Meteen de eerste wedstrijd zorgde voor bizarre taferelen.

Het waren Spanje en Oezbekistan die in Parijs het startschot mochten laten klinken, terwijl Argentinië en Marokko mochten beginnen in Saint-Etienne. Spanje was duidelijk favoriet tegen de Oezbeken, maar had het heel lastig. Een onverdiende voorsprong uit een standaardsituatie werd in de eerste helft teniet gedaan door een VAR-penalty. Een Spaanse penalty bleek in de tweede helft echter winnend voor het Spaanse elftal, dat nog een aantal keer goed weg kwam. Maar in Saint-Etienne sloeg de chaos toe: Marokko kwam voor tegen Argentinië met 2-0, maar er waren ook wat supporters op het veld zodat na de aansluitingstreffer van Argentinië er liefst 15 minuten bijgetrokken werden - de FIFA heeft duidelijk dezelfde instructies gegeven als in Qatar wat betreft extra tijd. Zo kon Argentinië in minuut 106 de 2-2 maken. Wat vervolgens gebeurde was ronduit bizar.

Door de woede om de 2-2 kwamen verschillende Marokkaanse supporters het veld op en staken vuurwerk af nabij de Argentijnse bank, waardoor de wedstrijd bijna 2 uur stil lag om het veld en stadion leeg te ruimen. Voor velen was onduidelijk dat de wedstrijd niet was afgelopen, verschillende media hadden bericht dat de 2-2 de eindstand was. In een leeg stadion werd de wedstrijd nog uitgespeeld, maar op dat moment werd ook duidelijk dat er nog iets aan de hand was: er was een VAR-check voor buitenspel gaande voor de 2-2. Zo werd de gelijkmaker bijna 2 uur later alsnog afgekeurd en won Marokko alsnog.

In de andere wedstrijden was het minder chaotisch. Bij Guinee - Nieuw-Zeeland was er een hoofdrol voor Matthew Garbrett van NAC Breda. Hij miste eerst een goedkoop verkregen penalty na een keepersfout, maar een minuut later kon hij na een nieuwe keepersfout alsnog scoren. Guinee scoorde in de tweede helft de gelijkmaker, maar Nieuw-Zeeland stond een paar minuten later op de beslissende 2-1 voorsprong. Egypte en de Dominicaanse Republiek scoorden niet en staan zo gedeeld tweede achter Spanje in hun groep. Japan had geen kind aan Paraguay na een rode kaart: 5-0 met 2 goals van Sparta-speler Shunsuke Mito.

Irak boog een achterstand om naar een voorsprong tegen Oekraine en won zo als vierde land met 2-1, waarmee ze samen met Marokko aan de leiding gaan in Groep B. De laatste 2 wedstrijden waren om 21:00. Mali en Israël deelden de punten en staan zo samen op plaats 2 achter Japan, terwijl Frankrijk na een moeilijke eerste helft en veel kansen tegen in de tweede helft toch wegliep bij de Verenigde Staten met een 3-0 overwinning. Daardoor gaan zij voor Nieuw-Zeeland aan de leiding in Groep A.

Zaterdag mogen de heren weer aan de bak. Vandaag is het aan de vrouwen, ditmaal zonder Nederland, dat zich niet wist te plaatsen via de Nations League finales.

Transgenders bezetten volledig podium wielerwedstrijd voor vrouwen

Transvrouwen domineerden onlangs de Marymoor Grand Prix, een prestigieuze amateurwielerwedstrijd voor vrouwen in de Verenigde Staten, door de eerste drie plaatsen in te nemen. Dit resultaat heeft gemengde reacties opgeroepen binnen de wielercommunity en daarbuiten. De deelname van deze 'atleten', waaronder Jordan Lothrop, Jenna Lingwood en Eva Lin, heeft tot debat geleid over de fysieke verschillen en competitieve eerlijkheid in vrouwensporten.

De prestaties van de transgenders hebben kritiek uitgelokt van verschillende hoeken, waaronder May Mailman, directeur van het Independent Women’s Law Center. Zij benadrukt het feit dat mannen biologisch gezien veel sneller accelereren en bij hetzelfde gewicht veel sterker zijn dan vrouwen, wat de wedstrijd oneerlijk maakt. Deze situatie zet vrouwelijke atleten onder druk om te kiezen tussen deelnemen of terugtrekken uit een sport waarin zij feitelijk niet eerlijk kunnen concurreren.

De discussie rondom transgender deelname in vrouwensporten is verder aangezwengeld door regelwijzigingen van de internationale wielerunie UCI. Sinds juli 2023 mogen transgender personen niet langer meedoen bij de vrouwen in professionele wedstrijden, een aanscherping van eerdere regels die al een lage testosteronwaarde voor twee jaar vereisten. De Amerikaanse wielerbond heeft vergelijkbare maatregelen aangekondigd. Bij de Olympische spelen mogen transgenders die niet voor hun puberteit aan de hormoonblokkers zijn gegaan niet deelnemen.

Ondanks de regelgeving blijft de vraag of het verlagen van testosteron voldoende is om een gelijk speelveld te creëren. Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat transgender atleten nog steeds fysieke voordelen hebben, zelfs na hormoontherapie. Dit voedt de controverse en roept vragen op over de integriteit van sportcompetities.

De biologische verschillen geven een oneerlijk voordeel, wat niet alleen de sport beïnvloedt maar ook de mogelijkheden voor biologische vrouwen om beurzen en prijzen te winnen.

Handbalsters beginnen met moeizame zege op Olympische Spelen

De Nederlandse handbalsters zijn de Olympische Spelen begonnen met een overwinning. In de eerste groepswedstrijd tegen Angola won Oranje met 34-31.

De Olympische Spelen moeten officieel nog worden geopend, maar de Nederlandse handbalsters moesten donderdagochtend al in actie komen in de eerste groepswedstrijd tegen Angola. De eerste goal was nog voor de Angolese handbalsters, maar al snel kwam Nederland op voorsprong.

Ondanks dat de Nederlandse handbalsters op voorsprong stonden kon Oranje nooit weglopen bij Angola. Vooral in de verdediging had de ploeg van bondscoach Per Johansson het moeilijk met de handbalsters van Angola en bij rust stond het 19-18 in het voordeel van Nederland.

In de tweede helft ging het verdedigend wel beter beter na de keeperswissel waarin Rinka Duijndam erin kwam voor Yara ten Holte en liep Oranje langzaam weg bij Angola. Halverwege de tweede helft was het verschil opgelopen naar vijf punten. In de slotfase kwam Angola nog wel wat terug en won Nederland uiteindelijk met 34-31 van Angola.

Zondag staat de tweede groepswedstrijd op het programma. Dan speelt Nederland tegen topfavoriet Frankrijk.

Dinsdag nèt geen wereldwijd hitterecord sinds begin metingen

Na een reeks wereldwijde warme dagen, was het dinsdag bijna een recordbrekende dag volgens de gegevens van het Europese klimaatbureau Copernicus. De gemiddelde temperatuur op aarde bereikte 17,15 graden Celsius, slechts 0,01 graad lager dan het record van 17,16 graden dat de dag ervoor werd vastgesteld.

Het record van maandag was de hoogste gemiddelde temperatuur op aarde sinds het begin van de metingen in 1940. Hoe hoog de gemiddelde temperaturen daarvoor waren is onbekend, dus gaat het om een record in de laatste 84 jaar.

Deze temperaturen zijn opmerkelijk omdat het momenteel winter is op het zuidelijk halfrond en ook warmer dan gemiddeld in typisch koudere noordelijke regio's zoals Canada, Alaska en Antarctica.

Copernicus, dat sinds 1940 wereldwijde temperaturen bijhoudt, acht het nog te vroeg om te bepalen of 2024 het warmste jaar in de afgelopen 84 jaar zal worden, gezien de laatste records van 2023 aan het eind van dat jaar plaatsvonden.

ter illustratie (Foto: Dall-E 3)
ter illustratie (Foto: Dall-E 3)

Russische en Chinese bommenwerpers onderschept bij kust Alaska

Recentelijk onderschepten Amerikaanse en Canadese straaljagers Russische en Chinese bommenwerpers vlakbij de kust van Alaska, een actie die wijst op de toenemende militaire samenwerking tussen Moskou en Beijing. Deze gezamenlijke patrouille bestond uit twee Russische TU-95 en twee Chinese H-6 militaire vliegtuigen binnen de Amerikaanse luchtverdedigingsidentificatiezone boven de Chukchi en Beringzeeën en de noordelijke Stille Oceaan.

Volgens het North American Aerospace Defense Command (NORAD) werd deze activiteit niet als een directe bedreiging gezien, maar het versterkt wel de waakzaamheid gezien de uitgebreide militaire capaciteiten van China en de politieke steun van China aan Rusland in de conflicten zoals die in Oekraïne.

Tegelijkertijd hebben de toenemende activiteiten van Chinese marineschepen in internationale wateren, waaronder de exclusieve economische zone van de VS nabij Alaska, en gezamenlijke vluchten van Russische en Chinese vliegtuigen boven wateren tussen Japan en Korea, internationale bezorgdheid veroorzaakt. Dit reflecteert een bredere strategische assertiviteit van China, terwijl het land zijn militaire aanwezigheid uitbreidt en zijn internationale politieke invloed versterkt.

De situatie blijft zorgwekkend voor westerse landen, inclusief Groot-Brittannië en de VS, die vrezen voor de mogelijkheid van een gecoördineerde militaire actie vanuit de ruimte of zelfs het gebruik van kernwapens door deze alliantie. Ondanks dat NORAD de situatie niet als een onmiddellijke dreiging beschouwde, blijft de waakzaamheid hoog en wordt de militaire activiteit nabij Noord-Amerika nauwlettend in de gaten gehouden.

jet ter illustratie
ter illustratie (foto: Dall-E 3)

Olietanker in de Filipijnen lekt 1,4 miljoen liter brandstof

Een olietanker met 1.400.000 liter brandstof aan boord is gekapseisd voor de kust van de Filipijnen, waardoor er een zeer omvangrijke lekkage is ontstaan. De MT Terra Nova had 17 bemanningsleden aan boord, van wie er zestien zijn gered. De zoektocht naar een nog vermiste matroos gaat door, gehinderd door hevige wind en hoge golven.

Jaime Bautista, de Filipijnse minister van Transport, bevestigde dat het schip 1.494 ton industriële brandstof vervoerde en gaf aan dat de huidige weersomstandigheden de inzet van opruimmiddelen bemoeilijken.

De kustwacht van de Filipijnen, onder leiding van woordvoerder Armando Balilo, heeft een schip van 97 meter ingezet om zowel de vermiste bemanning te zoeken als de olievlek te bestrijden. Een luchtopname toonde aan dat de olievlek zich uitstrekt over ruim 3 kilometer, voortgestuwd door sterke golven. Balilo benadrukte de urgentie om de brandstof in te dammen, vooral omdat de plek van het zinken dicht bij Manila ligt, waardoor er een groot risico bestaat dat de olie de hoofdstad bereikt.

De president van de Filipijnen, Ferdinand Marcos Jr., heeft het ministerie van Milieu opgedragen de schade te beoordelen. Dit terwijl een onderzoek loopt naar de mogelijke relatie van het ongeval met Tyfoon Gaemi, die eerder Manila en omliggende gebieden onder water zette. Dit weerfenomeen heeft reeds aan ten minste 14 mensen het leven gekost. Vorig jaar veroorzaakte een vergelijkbaar incident met de olietanker MT Princess Empress, die ongeveer 800.000 liter brandstof lekte, een opruimactie die drie maanden duurde en toeristische steden trof.

ter illustratie (Foto: Dall-E 3)
ter illustratie (Foto: Dall-E 3)

Aantal verdrinkingen stijgt naar 139 in 2023

Het aantal verdrinkingen in Nederland is vorig jaar gestegen tot 139 slachtoffers, blijkt uit de nieuwste gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van deze groep waren 98 Nederlandse inwoners en 41 buitenlanders, zoals toeristen of tijdelijke werknemers betrokken. Het merendeel van deze tragische incidenten vond plaats in open water zoals zeeën, plassen, rivieren en grachten, terwijl een kleiner aantal verdrinkingen plaatsvond rondom het huis, zoals in badkuipen.

Opvallend is de verschuiving in de leeftijdsgroepen van de slachtoffers: waar in de mid-20e eeuw jonge kinderen vaak het slachtoffer waren, zijn de afgelopen decennia voornamelijk personen ouder dan zestig jaar verdronken. Onder kinderen en jongeren jonger dan 20 jaar blijkt echter dat kinderen met een niet-Nederlandse herkomst significant hogere verdrinkingscijfers hebben. Voor jonge kinderen ligt het risico op een fatale verdrinking negen keer hoger, en voor jongeren tussen de 10 en 20 jaar zelfs veertien keer hoger dan voor hun Nederlandse leeftijdsgenoten.

De recente incidenten onderstrepen de aanhoudende risico's van waterrecreatie. Zo werden afgelopen week nog enkele tragische gevallen van verdrinking gemeld, waaronder de dood van een zwemmer in de Lathumse Plas en een 14-jarige Somalische jongen in Drachten. Dit benadrukt de noodzaak voor verhoogde waakzaamheid en effectievere veiligheidsmaatregelen, vooral tijdens de zomermaanden.

Russische olietanker vervoert olie ondanks zwarte lijst

De Russische olietanker "Viktor Bakaev" trotseert westerse sancties door met 730.000 vaten ruwe olie vanuit Primorsk naar China te varen, ondanks dat het schip door westerse landen op een zwarte lijst is gezet vanwege overtredingen van het ingestelde prijsplafond. Sovcomflot, de Russische staatsrederij, zet hiermee de tanker in voor de vierde keer sinds de sancties, terwijl eerdere schepen soortgelijke routes namen en zich onttrokken aan digitale volgsystemen, zoals bevestigd door satellietbeelden.

Deze acties van Sovcomflot weerspiegelen een bredere trend waarbij Rusland 62 schepen die op de zwarte lijst staan inzet om toch olie te exporteren. Dit is een cruciale inkomstenbron voor het land, vooral ten tijde van de voortdurende conflict in Oekraïne. Westerse landen hebben de import van Russische olie sterk beperkt of geheel verboden sinds de Russische invasie in Oekraïne, met als doel de financiële middelen van Rusland te ondermijnen.

Deze ontwikkelingen tonen aan hoe complex de internationale handel in grondstoffen blijft, ondanks pogingen om via economische sancties gedragsveranderingen af te dwingen. De situatie rond de "Viktor Bakaev" en soortgelijke gevallen benadrukken de uitdagingen en beperkingen van sancties als middel om politieke doeleinden te bereiken, en werpen vragen op over de effectiviteit van dergelijke maatregelen op de lange termijn.

Zangeres wil met artikel 12 procedure Jeroen Rietbergen alsnog laten vervolgen

Zangeres Nienke Wijnhoven zet een juridische stap om Jeroen Rietbergen, de voormalige muzikaal leider van The Voice, alsnog te laten vervolgen. Dit doet zij door middel van een artikel 12-procedure, nadat het Openbaar Ministerie (OM) drie maanden geleden besloot Rietbergen niet te vervolgen.

De zaak rond vermeend seksueel misbruik tijdens de opnames van The Voice in 2018 werd geseponeerd omdat het OM geen overtuigend bewijs vond en er geen sprake zou zijn geweest van een strafbaar feit. Wijnhoven, die beweert door Rietbergen te zijn betast, wil dat er aanvullend bewijs en getuigenverklaringen aan het dossier worden toegevoegd.

Haar advocaat Sébas Diekstra bevestigde dat het verzoek tot vervolging inmiddels bij het gerechtshof is ingediend. Wijnhoven, die in 2018 deelnam aan The Voice, deelde eerder in de talkshow Beau dat ze zich onveilig voelde om haar verhaal openbaar te maken. Met de artikel 12-procedure hoopt ze een gerechtelijk bevel te verkrijgen dat het OM verplicht Rietbergen te vervolgen voor het beschuldigde zedenfeit uit februari 2018.

De verdediging van Rietbergen, geleid door advocaat Peter Plasman, heeft nog niet gereageerd op de recente ontwikkelingen. De zaak trekt brede aandacht en benadrukt de voortdurende discussie over seksueel misbruik en machtsmisbruik binnen de entertainmentindustrie.

Random Pics van de Dag #1340

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

FOK! Wat een weer: kans op wat regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goedemorgen!

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt. Plaatselijk valt wat regen. De wind uit het zuiden neemt toe naar matig, aan de noordwestkust wordt de wind matig tot vrij krachtig.

Vanmiddag is er vrij veel bewolking en plaatselijk kan er wat regen vallen. De middagtemperatuur ligt tussen 21°C in het noordwesten tot 25°C in Limburg. De wind uit het zuiden is zwak tot matig, aan de noordwestkust en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Vanavond is het overwegend bewolkt. Plaatselijk is er wat regen mogelijk. Landinwaarts staat er weinig wind, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind matig uit het zuiden.

Vannacht valt er plaatselijk wat regen. Later in de nacht gaat het in het zuidwesten harder regenen. De minimumtemperatuur is ongeveer 16°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten, die langs de noordwestkust soms vrij krachtig is. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

Zon maar ook wolken boven kamp Vucht (Foto: DJMO)
Zon maar ook wolken boven kamp Vucht (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1380
special
VrijMiBabes #226 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1379
special
Random Pics van de Dag #1378
review
Astro Bot
review
Visions of Mana
©FOK.nl e.a.