FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 juni 2024

Schotland en Zwitserland spelen gelijk op EK ondanks prachtdoelpunt van Shaqiri

Zwitserland en Schotland hebben in hun tweede groepswedstrijd de punten gedeeld. In Keulen werd het tussen beide landen 1-1.

Zwitserland had zich bij een overwinning op Schotland zich al kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Maar na een kwartier keken de Zwitsers tegen een achterstand aan. Een schot van de Schot Scott McTominay werd door Fabian Schär van richting veranderd en verdween in het doel.

Tien minuten had Zwitserland nodig om de achterstand goed te maken. Xherdan Shaqiri zorgde met een prachtig doelpunt voor de gelijkmaker. De Schotten verspeelden slordig de bal, waarna de linkspoot profiteerde. Snel na de 1-1 dacht Zwitserland op voorsprong te komen, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel

In de tweede helft was de eerste kans voor Zwitserland. Dan Ndoye draaide goed weg bij de verdedigers van Schotland, maar de spits schoot net naast. Ook Schotland was dicht bij de voorsprong. Uit een vrije trap kopte Grant Hanley op de paal.

Daarna kregen Zwitserland en Schotland nog enkele mogelijkheden, maar zou het 1-1 blijven. Tien minuten voor tijd werd nog een doelpunt van Breel Embolo afgekeurd, opnieuw vanwege buitenspel.

Door het gelijkspel is Zwitserland nog niet helemaal zeker van de achtste finales.

NHL: Oilers zetten comeback voort in Stanley Cup Final

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL is de strijd in de Stanley Cup Final nog niet gestreden. De Florida Panthers wonnen de eerste drie wedstrijden en kwamen zo op matchpoint, maar de Edmonton Oilers wonnen dinsdagavond na wedstrijd vier ook de vijfde ontmoeting.

In de Amerant Bank Arena in Sunrise kwamen de Oilers na ruim vijf minuten al op voorsprong dankzij een shorthanded goal van Connor Brown. Vroeg in de tweede periode breidde Zach Hyman de voorsprong uit en niet veel later tekende Connor McDavid zelfs voor 0-3. De thuisfans konden kort daarna wel even juichen, want Matthew Tkachuk was trefzeker voor de Panthers.

Niet veel later hadden de Oilers hun voorsprong weer uitgebreid dankzij Corey Perry, hoewel Evan Rodrigues welgeteld veertien seconden later voor 2-4 zorgde. De spanning kwam vroeg in de derde periode terug dankzij een goal van Oliver Ekman-Larsson, maar de gelijkmaker kwam er niet en twintig tellen voor het einde gooide McDavid de boel met een empty-netter op slot: 3-5 en dus mogen de Oilers in eigen huis gaan proberen de stand helemaal gelijk te trekken.

Speelschema
Vrijdag 21 juni, 20.00u (02.00u NL) - Stanley Cup Finals, game 6; Edmonton Oilers - Florida Panthers (2-3)

World Superbike-triple voor Razgatlioglu op Misano

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar het weekeinde, want ook op twee wielen werd er geracet. Het World Superbike-kampioenschap streek neer in het Italiaanse Misano, waar op het World Circuit Marco Simoncelli drie Superbike-races op de planning stonden.

Race één
Toprak Razgatlioglu vertrok vanaf poleposition en had Nicolo Bulega en Remy Gardner naast zich op rij één. Zij werden gevolgd door Alex Lowes, Alvaro Bautista en Andrea Locatelli, met op rij drie Andrea Iannone, Sam Lowes en Dominique Aegerter - Michael van der Mark vertrok vanaf de zestiende plek.

Gardner kende een zeer sterke openingsfase en pakte de leiding, voor Razgatlioglu, Bautista en Locatelli, die wel al snel Bulega terug langszij zag komen. Razgatlioglu kwam vrij snel voorbij Gardner en sloeg gelijk een gaatje, waarna ook de Ducati's van Bautista en Bulega voorbij Gardner kwamen.

Razgatlioglu werd niet meer bijgehaald, Bulega ging nog wel voorbij teamgenoot Bautista en pakte de tweede plek. Locatelli werd vierde, voor Alex Lowes, Gardner, Iannone en Van der Mark, die als achtste finishte.

Superpolerace
De korte race begon met dezelfde startopstelling, dit keer kende Bulega een topstart en pakte hij de leiding, voor Razgatlioglu, Alex Lowes, Bautista en Locatelli. Razgatlioglu pakte de leiding wel snel terug en sloeg een gat naar Bulega, wiens teamgenoot Bautista al vroeg in de race onderuit ging.

Razgatlioglu's overwinning kwam ook dit keer niet in gevaar, Bulega werd opnieuw tweede. Alex Lowes reed zich naar een keurige derde plek, voor Locatelli en Iannone. Van der Mark zakte na een akkefietje aan het begin terug, maar werkte zich nog op naar plek twaalf.

Race twee
De startgrid werd weer bepaald door de top-9 van de superpolerace, aangevuld met de rest op basis van de kwalificatie. Razgatlioglu kende een matige start en zo schoot Bulega naar de leiding, voor Iannone, die echter al snel een fout maakte en meerdere plekken in moest leveren.

Bulega en Razgatlioglu reden in de openingsfase weg van Alex Lowes, die plek drie in had genomen. Richting de helft van de race zette Razgatlioglu zijn BMW naast Bulega en pakte hij de leiding, waarna hij in rap tempo weg wist te rijden. Bautista deed hetzelfde bij Lowes en nam de derde plek zo in handen.

Razgatlioglu was ongenaakbaar en completeerde de triple, ver voor Bulega, die met Bautista het podium completeerde, voor Lowes en Locatelli - Van der Mark finishte de race niet.

Duitsland wint ook tweede EK-wedstrijd en klopt Hongarije

De Duitse voetballers zijn hun thuis-EK uitstekend begonnen. In de openingswedstrijd waren ze vrijdag al met 5-1 te sterk voor Schotland, woensdag rekende die Nationalelf in Stuttgart met 2-0 af met Hongarije, dat zeker geen slechte indruk maakte.

Hongarije begon met een 3-1 nederlaag tegen Zwitserland en had de punten dus hard nodig. Binnen een paar seconden was het al bijna raak, maar Manuel Neuer redde. De Duitsers begonnen ook aanvallend, maar konden ondertussen niet voorkomen dat Hongarije de nodige kansen creeërde.

De Hongaarse kansen leverden niks op, de Duitse wel: na 22 minuten stuurde Jamal Musiala een steekpassje naar Ilkay Gündogan, die terug gaf op Musiala en het toptalent raak zag schieten. Dominik Szoboszlai tekende nog bijna voor de gelijkmaker uit een vrije trap, maar Neuer redde opnieuw.

De Duitser doelman moest scherp blijven: Willi Orban's kopbal kwam bij hem terecht, maar Roland Sallai schoot de rebound binnen, helaas voor hem wel vanuit buitenspelpositie. De Hongaren speelden na rust goed door en Barnabas Varga was de volgende die bijna scoorde, maar ook dat lukte niet.

Wederom was het vervolgens raak voor de Duitsers: na een dik uur werd Gündogan bediend door Maximilian Mittelstädt en de aanvoerder trapte de 2-0 binnen. Hongarije wist daarna niet veel meer voor elkaar te krijgen, op een klein momentje in de slotfase na, en dus won Duitsland met 2-0.

Stonehenge besmeurd door milieuactivisten

Milieuactivisten hebben het nodig geacht om Stonehenge te besmeuren met verf.

Twee mensen liepen naar de steenformatie en begonnen er bruin-oranje verf op te spuiten. Het doel van de activisten was om het uitfaseren van fossiele brandstoffen af te dwingen bij de Britse regering.

Stonehenge is een nationaal Brits monument uit de prehistorie. Ook is het erkend als Unesco Werelderfgoed. Opmerkelijk is dat er niet de minste aanwijzing is dat fossiele brandstoffen enige rol hebben gespeeld bij de creatie van Stonehenge, wat de keuze van het object dat lijdt onder deze actie onnavolgbaar maakt.

Kroatie geeft zege in blessuretijd weg tegen Albanië

Kroatië heeft tegen Albanië in de blessuretijd een overwinning weggegeven. Kroatië stond met 2-1 voor tot Klaus Gjasula in de extra tijd de 2-2 schoot. Door het gelijkspel hebben beide landen één punt na twee wedstrijden.

Albanië kwam na elf minuten verrassend op voorsprong. Qazim Laçi kopte van dichtbij raak uit een voorzet en zorgde voor de openingstreffer. Na het doelpunt kregen de Albanezen een goede kans op de 2-0, maar dankzij een geweldige redding van Dominik Livakovic bleef het 1-0 en dat zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft kwam Kroatië beter voor de dag en kreeg ook enkele kansjes via Luka Sucic en Josip Šutalo. Die mogelijkheden gingen er niet in, maar een kwartier voor tijd zorgde Andrej Kramaric voor de gelijkmaker. Direct na de 1-1 werd het ook 2-1 voor Kroatië. Susic haalde van dichtbij uit en in een scrimmage ging de bal via Klaus Gjasula het doel in.

Kroatië leek op weg naar de winst, maar in de extra tijd ging het alsnog mis voor de Kroaten. Albanië had daarvoor al een goede kans gehad op de gelijkmaker, die nog niet inging. Maar met nog twee minuten te gaan maakte Gjasula de gelijkmaker en daardoor staan beide ploegen na twee wedstrijden op één punt.

Het Oekraïense leger zoekt op straat naar 'dienstplicht ontduikers'

Het Oekraïense leger heeft al enige maanden een oplopend tekort aan soldaten. Daarom is sinds enkele weken een nieuwe mobilisatiewet van kracht. Alle Oekraïense mannen vanaf 25 jaar moeten verplicht hun gegevens doorgeven aan rekruteringskantoren, waarna ze na een medisch onderzoek en opleiding naar het front kunnen worden gestuurd.

Maar niet iedere man van 25 jaar of ouder geeft hier gevolg aan. Daarom gaan rekruteringsofficieren de straat op om te zoeken naar mannen die hun papieren niet in orde hebben gebracht. VRT liep mee op zo'n zoektocht naar potentiële soldaten in Kyiv.


De midlifecrisis bestaat echt (maar lang niet iedereen krijgt 'm)

Het cliché van een midlifecrisis ken je misschien wel: een vijftiger op een motor met een jong aantrekkelijk ding achterop, of iemand die alles achterlaat en een wereldreis maakt in een camper. Bestaat zo’n midlifecrisis echt of stellen die mensen zich maar aan? In deze video legt Marianne Simons (Open Universiteit) je er alles over uit. Het begint allemaal met de opdoemende vraag: is dit het nou...?

Een Amerikaans onderzoek deed onderzoek naar hoe gelukkig mensen zijn. Wat blijkt? Mensen voelen zich echt wat minder happy tussen hun veertigste en zestigste, zegt levenspsycholoog Marianne Simons van de Open Universiteit. Zulke gevoelens ontstaan bij mensen wanneer ze zichzelf de vraag stellen: “is dit nou alles?” Maar niet iedereen heeft daar last van. Hoe ontstaat zo’n midlifecrisis precies? Hoe kun je voorkomen dat je in zo'n dip terechtkomt, en hoe kom je er weer uit? Dat legt Marianne je allemaal uit in deze video!

0:00 Bestaat een midlifecrisis echt?
0:14 Onderzoek naar blijdschap
0:26 Minder gelukkig tussen 40e en 60e
0:36 Is dit het nou?
0:48 Je leven als weg, jij de auto
1:38 In je midlife zit je op je piek
2:00 Heb ik het wel goed gedaan?
2:28 Hoe ga ik om met twijfel?
2:45 Heb ik wel de juiste keuze gemaakt?
2:50 Midlifecrisis is een cliché
3:00 Cliché’s zijn meestal waar
3:12 Waarom heb je last van een midlifecrisis?
3:20 Persoonlijk maar ook tijdgeest
3:49 Optimist of pessimist?
4:15 Het roer radicaal omdraaien
4:40 De boel omgooien is soms goed
5:00 Twijfel en geen grip
5:28 De dip is tijdelijk

Met dank aan Universiteit van Nederland.

Wereldwijd sprake van Parkinson-epidemie

Het aantal mensen met de ziekte van Parkinson stijgt wereldwijd sneller dan verwacht, met milieuvervuiling als belangrijkste verdachte. Volgens recent onderzoek, gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet, is het aantal Parkinson-patiënten wereldwijd gestegen van 6,2 miljoen in 2016 naar 11,8 miljoen in 2021 meldt de NOS. In Nederland nam het aantal patiënten de afgelopen tien jaar met 30 procent toe.

Neuroloog Bas Bloem van het Radboudumc benadrukt tegen de omroep dat deze toename deels te wijten is aan een versnelling in diagnoses: “De afgelopen vier jaar steeg het aantal diagnoses bij vijf ziekenhuizen met 25 procent,” aldus Bloem. Hij voegt eraan toe dat de ziekte waarschijnlijk onderschat wordt vanwege niet-gediagnosticeerde gevallen. Onderzoekers stellen dat de ziekte wordt veroorzaakt door milieuvervuiling. Bloem en zijn Amerikaanse collega hebben ontdekt dat er een verband bestaat tussen Parkinson en het gebruik van landbouwbestrijdingsmiddelen. Meer hierover bij Skipr.

Zorgverzekeraars stellen huisartsenketen Co-Med in gebreke

De vier grote zorgverzekeraars hebben de commerciële huisartsenketen Co-Med officieel in gebreke gesteld. Dat is een soort laatste waarschuwing. Zo meldt Skipr.

CZ bevestigt dit na berichtgeving in de Volkskrant. De meeste Co-Med-cliënten zijn aangesloten bij die zorgverzekeraar, die daarom het voortouw neemt, mede namens Zilveren Kruis, VGZ en Menzis.

Afgelopen week werd duidelijk dat Co-Med-medewerkers werk hebben uitgevoerd waarvoor ze niet waren opgeleid vanwege een tekort aan huisartsen, wat de gezondheid in gevaar bracht. Vanwege onbetaalde rekeningen is dinsdag het faillissement van de keten voor de tweede keer aangevraagd.

CZ heeft aangegeven dat Co-Med onder intensief toezicht stond en eiste specifieke informatie, waarna ze het bedrijf in gebreke hebben gesteld. Zorgverzekeraars hebben noodplannen voorbereid voor het geval verantwoorde zorg niet beschikbaar is.

Co-Med kocht praktijken op door het hele land van huisartsen die met pensioen wilden gaan. Critici beweren dat het bedrijf vooral winst maken als prioriteit heeft en dat zorg op de tweede plaats komt.

Patiëntenfederatie Nederland heeft heel veel zorgen over de situatie rond de commerciële huisartenketen Co-Med. “Goede huisartsenzorg is essentieel en onmisbaar voor patiënten, dat moet daarom voor alle patiënten goed georganiseerd zijn”, zegt een woordvoerder van de federatie.

Poederbrief bezorgd bij IND in Ter Apel, gebouw ontruimd

Na het ontdekken van een poederbrief in de postkamer is een gebouw van het aanmeldcentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel ontruimd.

Volgens de woordvoerder is dit het standaard protocol dat wordt ingezet wanneer een verdacht pakketje wordt aangetroffen.

Het gaat alleen om het aanmeldcentrum van de IND en niet om het asielzoekerscentrum van het COA.

De brandweer is opgeroepen door Incident Bestrijding Gevaarlijke Stoffen (IBGS) om te assisteren. Welke stof precies is aangetroffen, is nog niet bekend.

EU: Frankrijk, Italië en België mogelijk onder financieel toezicht

De Europese Commissie is van plan om zeven EU-landen, waaronder Frankrijk, Italië en België, onder financiële toezicht te plaatsen vanwege hun hoge begrotingstekort en staatsschuld. Dit is de eerste keer sinds het begin van de coronacrisis dat de Europese Commissie begrotingsdiscipline zal handhaven.

Ondanks dat de lidstaten van de EU enige ruimte hebben gekregen om de economische schokken van de coronapandemie en de situatie in Oekraïne op te vangen, hebben Frankrijk, Italië, België, Polen, Hongarije, Slowakije en Malta nog steeds hun financiële begroting niet op orde.

De ministers van Financiën van de 27 EU-landen moeten volgende maand nog wel akkoord gaan met de zogenoemde 'procedure voor buitensporige tekorten' voor de zeven landen. Maar er zijn weinig andere opties. De cijfers zijn duidelijk en de ministers benadrukken altijd dat begrotingstoezicht onafhankelijk en zakelijk moet zijn.

In de herfst geeft de commissie aan landen instructies over hoe ze hun begroting in de komende jaren moeten aanpassen. In het voorjaar moeten ze hierover rapporteren. Als EU-ministers vaststellen dat een collega-lidstaat te weinig doet om het tekort en de schuld te verminderen, kunnen EU-subsidies worden stopgezet, dit is echter nog nooit gebeurd. Bovendien hebben landen nu meer tijd en ruimte om alles weer in het gareel te krijgen dankzij aanpassingen van de regels in 2023.

Woning loodgieter Vlaardingen blijft gesloten

De bestuursrechter in Rotterdam heeft vandaag in een kort geding beslist dat een loodgieter uit Vlaardingen en zijn gezin (voorlopig) niet terug kunnen naar hun woning.  

De burgemeester van Vlaardingen heeft de woning voor een periode van 6 weken gesloten nadat er op 20 mei 2024 een aanslag plaatsvond bij de woning. Een week eerder werd vlakbij de woning ook een verdachte aangehouden die in het bezit was van een explosief.

De rechter is van oordeel dat de burgemeester deze beslissing heeft mogen nemen om de openbare orde te herstellen.

Openbare orde
Door de sluiting van de woning kan de openbare orde rondom de woning worden hersteld en kan worden voorkomen dat er een nieuwe verstoring van de openbare orde plaatsvindt. Met een sluiting kunnen slachtoffers in en rond de woning worden voorkomen.

Dat tijdens eerdere sluitingen van de woning ook explosies plaatsvonden, zegt niets over het aantal geweldsincidenten dat zich zonder een sluiting zou hebben voorgedaan. De sluiting is noodzakelijk omdat minder ingrijpende maatregelen niet volstaan.  

Veiligheidsmaatregelen
De vele veiligheidsmaatregelen die de burgemeester heeft ingezet, kunnen onvoldoende garanderen dat er bij nieuwe aanslagen geen slachtoffers vallen. Daarbij is sprake van een toename van de zwaarte van het explosief en een frequentie van de incidenten.

De door de loodgieter gewenste veiligheidsmaatregelen in het kader van het Stelsel Bewaken & Beveiligen liggen op dit moment buiten de bevoegdheidssfeer van de burgemeester en de bestuursrechter kan daarover in deze zaak niet oordelen.

Risico op herhaling
Dat het risico op herhaling kleiner zou zijn als de loodgieter in de woning verblijft, blijkt niet. De impact van een aanslag op de openbare orde bij een verblijf in de woning kan juist worden vergroot doordat er slachtoffers kunnen vallen. Bovendien is een tijdelijke terugkeer naar de woning van de vrouw en kinderen van de loodgieter eerder beëindigd nadat er weer een aanslag werd gepleegd.

Belangenafweging
De burgemeester heeft het belang van de handhaving van de openbare orde en het voorkomen van een herhaling van geweldsincidenten en het beschermen van het loodgietersgezin, bewoners en passanten zwaarder mogen laten wegen dan het belang van het loodgietersgezin om met elkaar in de woning te verblijven.

De burgemeester heeft voldoende rekening gehouden met het feit dat er minderjarige kinderen in de woning wonen die als gevolg van de sluiting ergens anders moeten verblijven. Daarbij is onder meer van belang dat het loodgietersgezin geen gebruik heeft willen maken van de door de burgemeester aangeboden tijdelijke vervangende woonruimte op een locatie die goed te beveiligen is. Het gevolg daarvan is dat de kinderen nu op een andere locatie verblijven dan de loodgieter.

Bestuursrechter kan niet overal over beslissen
De bestuursrechter oordeelt daarnaast dat de loodgieter- in deze zaak- aan het verkeerde 'loket' staat met zijn verzoek om te bepalen dat de burgemeester onrechtmatig heeft gehandeld doordat hij criminaliserende uitspraken zou hebben gedaan. 

Ook kan de bestuursrechter de burgemeester niet verbieden om bepaalde uitspraken in de toekomst  te doen of de burgemeester verplichten bepaalde veiligheidsmaatregelen te nemen. 

Onveiligheid Ter Apel vraagt om structurele oplossingen

Om het COA-terrein in Ter Apel veiliger te maken zijn structurele oplossingen nodig. Dat stelt de politie in reactie op een oproep van de Inspectie Justitie en Veiligheid om extra politie in te zetten op het terrein van het aanmeldcentrum vanwege een onveilige situatie voor bewoners en medewerkers.

Zo zouden er naast Ter Apel en Budel meer aanmeldcentra in het land moeten komen om de instroom over het land te verspreiden en de druk en de impact op het COA-terrein en het dorp Ter Apel te beperken.

Het aanmeldcentrum is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid op het eigen terrein. Maar volgens de Inspectie hebben medewerkers en bewoners op het COA-terrein in Ter Apel een grote kans om slachtoffer te worden van een geweldsmisdrijf.

Overlast en onveiligheid
Er wordt vanuit het aanmeldcentrum en het COA zeer regelmatig een beroep gedaan op de politie voor incidenten rond en op het terrein die raken aan veiligheid en openbare orde. Ook in het dorp Ter Apel en omgeving wordt veel overlast en onveiligheid ervaren. Dit vraagt al veel van de politie. Extra inzet op het COA-terrein zoals voorgesteld door de Inspectie zou ten koste gaan van de inzet in het dorp Ter Apel en daarbuiten. Daarnaast is extra politie-inzet met de huidige capaciteitsvraagstukken niet reëel.

Structurele inzet boa’s en KMAR
Boa’s zijn in het verleden aanwezig geweest op het COA-terrein, maar zij hebben hun taken daar neergelegd in afwachting van extra bevoegdheden. Dit heeft bijgedragen aan de huidige situatie van onveiligheid stelt de politie. Speciale bevoegdheden voor boa’s zouden het wellicht mogelijk maken dat zij hun rol hier weer kunnen oppakken.

Ook de KMAR speelt een belangrijke rol bij incidenten in Ter Apel. Die inzet is echter tijdelijk en zou structureel moeten worden.

Urgent politiek en bestuurlijk probleem
Liesbeth Huyzer, plaatsvervangend korpschef: "De Inspectie schetst een groot en urgent probleem. Dat zien wij ook, maar het is niet aan de politie om het op te lossen. Het is vooral een bestuurlijk en politiek probleem. De politie roept de staatssecretaris en het COA dan ook op om snel met alle veiligheidspartners om tafel te gaan. De problemen in Ter Apel vragen om een structurele, gezamenlijke aanpak. Laten we geen tijd verliezen."

FOK! Wat een weer: op de meeste plaatsen... Droog!

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goede morgen!

Vanochtend is er in het noorden en zuidoosten veel bewolking, elders schijnt de zon af en toe. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Er staat een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost.

Vanmiddag komen er steeds langere perioden met zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 21°C in het zuiden. Er waait een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost.

Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. De wind is zwak tot matig en komt uit noord tot noordoost.

Vannacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 11°C in het zuiden en plaatselijk 4°C in het noorden. In het zuiden staat een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost. In de rest van het land staat er nauwelijks wind. (Bron: KNMI)

Tot morgen!   

               

De zon gaat onder in Purmerland (Foto: Pukeko)
De zon gaat onder in Purmerland (Foto: Pukeko)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Random Pics van de Dag #1306

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1314
special
Random Pics van de Dag #1313
review
Alan Wake II: Night Springs
special
Random Pics van de Dag #1312
special
Pinkpop 2024: een terugblik
special
VrijMiBabes #215 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.