Nieuw te streamen in juni

Terwijl de lente zicht langzaam steeds een beetje meer laat zien, is er nog steeds voldoende om thuis op de bank te bekijken terwijl het buiten regent. Hier is onze selectie van het nieuwe streamingaanbod in juni. Wat wordt jouw nieuwe favoriet?

Apple TV+

De miniserie Presumed Innocent (12 juni, twee afleveringen, daarna wekelijks t/m 24 juli), met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol van hoofdadjunct-officier van justitie Rusty Sabich, neemt kijkers mee op een aangrijpende reis door de gruwelijke moord die het kantoor van de openbaar aanklager in Chicago op zijn kop zet wanneer een van hen wordt verdacht van de misdaad. De serie verkent obsessie, seks, politiek en de kracht en grenzen van liefde, terwijl de beschuldigde vecht om zijn familie en huwelijk bij elkaar te houden.

De documentaire Bread & Roses (21 juni) biedt een krachtig venster op de seismische impact die de val van Kabul door de Taliban in 2021 had op de rechten en het levensonderhoud van vrouwen. De film volgt drie vrouwen in realtime terwijl ze vechten om hun autonomie terug te winnen. Sahra Mani legt de geest en veerkracht van Afghaanse vrouwen vast door een rauwe weergave van hun schrijnende benarde situatie.

Land of Women (26 juni, twee afleveringen van in totaal zes) is een dramedy met Eva Longoria in de hoofdrol als Gala, een welvarende New Yorker, die haar leven op zijn kop heeft gezet wanneer haar man er niet in slaagt een schuld aan de verkeerde mensen terug te betalen. Met gevaarlijke criminelen die op zoek zijn naar haar familie en nu verdwenen echtgenoot, wordt Gala gedwongen de stad te verlaten met haar ouder wordende moeder Julia (Carmen Maura) en tienerdochter Kate (Victoria Bazúa) naar de geboorteplaats van haar moeder in Noord-Spanje - een plaats die Julia 50 jaar geleden ontvluchtte - om het leven opnieuw te beginnen en te hopen dat hun identiteit verborgen blijft. Maar roddels in het charmante wijnstadje verspreiden zich snel, het ontrafelen van hun diepste familiegeheimen en waarheden.

Fancy Dance (28 juni): Sinds de verdwijning van haar zus heeft Jax (Lily Gladstone) voor haar nichtje Roki (Isabel Deroy-Olson) gezorgd door langs te krabben op het Seneca-Cayuga-reservaat in Oklahoma. Elke vrije minuut gaat naar het vinden van haar vermiste zus en helpt Roki zich ook voor te bereiden op een aanstaande powwow. Met het risico dat Jax de voogdij verliest aan Roki's grootvader, Frank (Shea Whigham), ging het paar op pad en spurde het achterland om Roki's moeder op tijd op te sporen voor de powwow. Wat begint als een zoektocht, verandert geleidelijk in een veel dieper onderzoek naar de complexiteit en tegenstrijdigheden van inheemse vrouwen die zich door een gekoloniseerde wereld bewegen terwijl ze overgeleverd zijn aan een mislukt rechtssysteem.

HBO Max

HBO Max maakt op 11 juni de stap van 'het oorspronkelijke HBO Max' naar 'het nieuwe HBO Max', wat inhoudt dat de samenvoeging van HBO Max en Discovery+ een feit wordt. De dienst wordt niet, zoals bijvoorbeeld in de VS, hernoemd naar Max, want we hebben al een mediapartij met dezelfde naam. Vanaf de omschakeldatum worden HBO Max-kijkers gevraagd om eerst de nieuwe app te installeren. De nieuwe abonnementen variëren van € 5,99 voor het abonnement met reclame, tot € 13,99 voor het premium-abonnement. Je kunt ook voor 5 euro de sport add-on toevoegen zodat je kunt kijken naar onder andere grote sportevenementen en Eurosport-kanalen. (Maar de Olympische Spelen kun je kijken zonder deze add-on.)

Verder is de belangrijkste nieuwe toevoeging in juni natuurlijk het tweede seizoen van House of the Dragon. Westeros staat op de rand van een bloedige burgeroorlog waarbij de Green en Black Councils vechten voor enerzijds koning Aegon en anderzijds koningin Rhaenyra. De acht afleveringen verschijnen wekelijks vanaf 17 juni.

Prime Video

In seizoen vier van The Boys (12 juni) staat de wereld aan de rand van de afgrond. Victoria Neuman is dichterbij dan ooit om de Oval Office te betreden terwijl Homelander zijn krachten misbruikt. Butcher heeft nog maar een paar maanden te leven, is ondertussen Becca's zoon kwijt en is niet meer de leider van The Boys. De rest van het team is klaar met zijn leugens. Nu de spanningen hoger dan ooit zijn opgelopen, moet het team een weg vinden om samen te werken en de wereld te redden voordat het te laat is.

My Lady Jane (27 juni) is de verfilming van de Engelse gelijknamige bestseller (Lang Leve Jane in Nederland): een grandioze hervertelling van het verhaal van jonkvrouw Lady Jane Grey, de jonge Tudor-edelvrouw die negen dagen lang koningin van Engeland was en vervolgens in 1553 werd onthoofd… Nee f*ck dat. My Lady Jane vertelt de geschiedenis opnieuw zoals het had moeten gebeuren: de jonkvrouw in nood redt zichzelf. Dit is een episch verhaal van ware liefde en een meeslepend avontuur, gesitueerd in een alternatief universum van actie, geschiedenis, fantasy, komedie en romantiek.

De documentaire Federer: Twelve Final Days (20 juni), geregisseerd door Academy Award-winnaar Asif Kapadia (Amy) en regisseur Joe Sabia, is een intieme follow-along door de laatste 12 dagen van Roger Federer's illustere carrière. De film, oorspronkelijk een homevideo die nooit bedoeld was voor het publiek, toont Federer op zijn kwetsbaarst en meest openhartig, terwijl hij afscheid neemt van een spel en de fans die zijn leven de afgelopen twintig jaar hebben bepaald. Met interviews van legendarische rivalen en goede vrienden Rafael Nadal, Novak Djokivic en Andy Murray biedt Federer: Twelve Final Days exclusieve toegang tot de relatie tussen deze ongeëvenaarde sterren.

De Spaanse miniserie Nacho (17 juni) vertelt het dramatische maar komische verhaal van de echte mensen achter de porno-industrie - die meer dan 500 miljoen euro per jaar oplevert in Spanje. De serie toont hun menselijkheid en de absurditeit van de levens die ze leiden.

SkyShowtime

Mayor of Kingstown (seizoen 3, nu te zien) volgt de machtige makelaarsfamilie McLusky in Kingstown, Michigan, waar het opsluiten van mensen de enige bloeiende industrie is. Met thema’s als systematisch racisme, corruptie en ongelijkheid werpt de serie een grimmige blik op de pogingen van de McLusky- familie om orde te handhaven en gerechtigheid te brengen in een stad waar beide ver te zoeken zijn.

De zesdelige serie The Tattooist of Auschwitz (nu te zien), gebaseerd op de gelijknamige internationale bestsellerroman van Heather Morris, is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Lali en Gita Sokolov, die elkaar leerden kennen tijdens de Holocaust toen ze beiden gevangen zaten in het concentratiekamp Auschwitz. Kort na zijn aankomst werd Lali benoemd tot een van de Tätowierer (tatoeëerders), met als taak om de identificatienummers op de armen van medegevangenen te tatoeëren. Eén van die medegevangenen is Gita (Anna Próchniak). Ze worden op slag verliefd op elkaar en zo begint een moedig, menselijk en onvergetelijk verhaal.

Uit het komische brein van Tina Fey komt een nieuwe twist aan de moderne klassieker Mean Girls (25 juni). Cady Heron (Angourie Rice) is nieuw op school en wordt omarmd door de zogeheten ‘Plastics’, een elitegroep van populaire meisjes die aan de top van de sociale voedselketen staan. ‘Queen bee’ Regina George (Renée Rapp) heeft het voor het zeggen, met haar trouwe volgelingen Gretchen (Bebe Wood) en Karen (Avantika) achter zich. Maar wanneer Cady de grote fout maakt om voor Regina’s ex Aaron Samuels (Christopher Briney) te vallen, heeft Regina het op haar gemunt. Terwijl Cady met de hulp van haar vrienden Janis (Auli’i Cravalho) en Damian (Jaquel Spivey), twee buitenbeentjes, het ultieme monster uitschakelt, moet ze trouw blijven aan zichzelf midden in de meest meedogenloze jungle: de middelbare school.

In de fascinerende documentaire Milli Vanilli (nu te zien) wordt het nooit eerder vertelde verhaal achter het beruchte popduo en hun lipsync-schandaal uit de jaren 90 verteld. Van hun razendsnelle opkomst tot hun publieke ondergang, alles komt aan bod in de nieuwe documentaire.

Disney+

De Star Wars-serie The Acolyte (nu te zien, twee afleveringen, wekelijks een nieuwe op woensdag) is een mysteriethriller die kijkers meeneemt naar een sterrenstelsel van schimmige geheimen en opkomende krachten van de duistere kant in de laatste dagen van het tijdperk van de Hoge Republiek. Een voormalige Padawan herenigt zich met haar Jedi-meester om een reeks misdaden te onderzoeken, maar de krachten waarmee ze worden geconfronteerd zijn sinister dan ze ooit hadden verwacht.

In The First Omen, de psychologische horror-prequel van de Omen-klassiekers wordt een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome gestuurd om haar leven aan de kerk te wijden. Al snel ontdekt ze een duisternis die haar geloof doet wankelen en die een angstaanjagend complot herbergt: de geboorte van het vleesgeworden kwaad op aarde. Zie ook onze FOK!review van The First Omen.

Becoming Karl Lagerfeld (nu te zien): In 1972 is de 38-jarige Karl Lagerfeld een grotendeels onbekende prêt-à-porter-ontwerper. Hij ontmoet de jonge Jacques de Bascher, een ambitieuze, verleidelijke dandy, en zijn wereld verandert. Eindelijk durft Karl de strijd aan te gaan met Yves Saint Laurent, zijn vriend en het genie bij uitstek van de haute couture, en de geduchte zakenman Pierre Bergé. Glamour, botsende ego's, extravagante feesten en destructieve passie: zo werd Karl Lagerfeld een legende.

Ook is seizoen 20 van Grey's Anatomy te zien vanaf 13 juni en zijn er t/m 22 juni nog wekelijks afleveringen van Doctor Who.

Netflix

Deel 2 van seizoen 3 van Bridgerton is te zien vanaf 13 juni. Terwijl een nieuwe groep debutanten ernaar verlangt om de meest stralende van het bal te worden, vindt een muurbloempje haar licht tussen geheimen en verrassingen.

In de romcom A Family Affair (28 juni), wordt een dochter (Joey King) geconfronteerd met de onverwachte romance tussen haar moeder (Nicole Kidman) en haar voormalige Hollywood-baas (Zac Efron). Dit leidt tot komische situaties waarin ze tegelijkertijd moeten omgaan met de complexiteit van liefde, seks en hun zelfbeeld.

Er zijn ook nieuwe seizoenen van Sweet Tooth (seizoen 3, nu te zien), Love is Blind: Brazil (seizoen 4, afl. 1-4 op 19 juni en afl. 5-8 op 26 juni), That ‘90s Show (deel 2, 27 juni) en Savage Beauty (seizoen 2, 28 juni).

(Van Canal+ is geen informatie bekend over de maand juni, dus die ontbreekt in dit bericht.)