Nieuw te streamen in december

De laatste maand van het jaar is aangebroken, en dat betekent dat de streamingdiensten je virtueel warm willen houden door kerst- en feestdagentitels van divers pluimage aan het aanbod toe te voegen. Da's gelukkig niet alles wat er te streamen valt, want te veel zoetigheid, zij het virtueel, is niet goed voor de mens.

Prime Video

In Candy Cane Lane (nu te zien) is Chris, gespeeld door Eddie Murphy, vastbesloten om dit jaar de wedstrijd van het ‘best versierde’ huis in zijn buurt te winnen. Om zijn kansen op winst te vergroten, sluit Chris per ongeluk een deal met de ondeugende elf Pepper (gespeeld door Jillian Bell). Met een magische spreuk laat zij het kerstliedje '12 Days of Christmas' tot leven komen, wat totale chaos in de stad veroorzaakt.

Chris, zijn vrouw Carol (gespeeld door Tracee Ellis Ross) en hun drie kinderen staan voor de uitdaging om de betovering van Pepper te verbreken, magische wezens te verslaan en Kerstmis voor iedereen te redden. Ze moeten snel handelen om te voorkomen dat de feestdagen voor hun familie in het water vallen.

Hardcore Never Dies (8 december) speelt zich af in de jaren ’90 te midden van de opkomst van de gabber-muziekscene, die op dat moment de grootste subcultuur van Nederland is. Voor filmmaker Jim Taihuttu vormt de gabbercultuur, met haar nachtenlange raves en XTC-gebruik het perfecte decor voor het rauwe verhaal van Hardcore Never Dies. 

In de film droomt de zeventienjarige Michael (Joes Brauers) van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niets van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met hakken over de sloot naar de tweede ronde. Tijdens zijn zoektocht naar inspiratie duikt Michaels vervreemde broer Danny (Jim Deddes) onverwachts op en introduceert hem in de Rotterdamse gabberscene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs - maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.

Het tweede seizoen van Reacher begint (op 15 december) wanneer de ervaren militaire politie-onderzoeker Jack Reacher een gecodeerd bericht ontvangt waarin staat dat enkele leden van zijn voormalige U.S. Army-eenheid, de 110th MP Special Investigations, één voor één op mysterieuze en brute wijze zijn vermoord. Reacher laat zijn zwervende bestaan achter en herenigt zich met drie van zijn vroegere teamleden, samen bundelen ze hun krachten en gaan op onderzoek uit.

Dit team bestaat uit Frances Neagley (gespeeld door Maria Sten), Karla Dixon, een forensisch accountant waar Reacher al lang een zwak voor heeft (gespeeld door Serinda Swan) en de geraffineerde vingervlugge messenexpert en familieman David O'Donnell (gespeeld door Shaun Sipos). Gezamenlijk proberen ze de raadsels te ontrafelen in een mysterie waarbij de inzet bij elke wending groter wordt. Wat leidt tot vragen over wie hen heeft verraden en wie het volgende slachtoffer zal zijn. Met Reacher's intelligentie en kracht is hij vastbesloten de waarheid te actherhalen en zijn team te beschermen. Reacher en zijn team weten één ding zeker: je moet niet onderschatten wat de Special Investigators kunnen doen. Het is tijd dat Reacher wraak neemt.

Ook nieuw in december: een nieuw seizoen van LOL: Last One Laughing (27 december), het eerste seizoen van Los Farad (12 december) en de films Merry Little Batman (8 december), Your Christmas or Mine (8 december), The Northman (14 december), Black Adam (16 december), After Everything (22 december) en Amsterdam (28 december).

HBO Max

HBO Max breidt het aanbod docu's uit met drie titels in december: De true crime miniserie Boston Murder: The Charles Stuart Case (5 december) kijkt terug op de mediastorm en gebruik van etnische profilering door de politie in Boston nadat Charles Stuart beweerde dat hij en z’n zwangere vrouw (een wit stel), door een zwarte man waren beschoten in de Mission Hill buurt in Boston in 1989. Peltz-Beckham vs The Wedding Planners over Nicola Peltz en Brooklyn Beckham die enkele dagen voor hun bruiloft hun weddingplanners ontsloegen, is vanaf 18 december te streamen. Gwyneth vs Terry: The Trial for the Ski Accident (25 december) gaat over de rechtzaak waarbij actrice Gwyneth Paltrow werd aangeklaagd door Terry Sanders vanwege een botsing op een skipiste.

Superman-fans kunnen vanaf 11 december de animatieserie My Adventures With Superman kijken, met Jack Quaid als Superman en Alice Lee als Lois Lane.

Time Bomb Y2K (31 december) is volledig gemaakt door middel van archiefbeelden en is een vooruitziend en vaak humoristisch verhaal over de kracht en kwetsbaarheden van technologie. Door de massahysterie rond de millenniumbug opnieuw te beoordelen, onderzoekt deze film hoe het moderne leven drastisch is veranderd door de digitale revolutie. De film was eerder dit jaar te zien op IDFA.

Ook in december: de seizoensfinales van de animatie-serie Rick and Morty, Max Original-comedyserie BookieJulia, met in de hoofdrol Sarah Lancashire als de beroemde chef-kok, en Rap Sh!t, over twee vervreemde middelbare schoolvrienden uit Miami die samen een rapgroep beginnen. Daarnaast zijn de finales te streamen van de HBO Original-serie The Gilded Age en 30 Coins, waarin een afgelegen stadje in Spanje wordt geteisterd door onverklaarbare, demonische gebeurtenissen.

Netflix

Maestro (20 december) vertelt een indrukwekkend en moedig liefdesverhaal over de levenslange relatie tussen Leonard Bernstein en Felicia Montealegre Cohn Bernstein. De hoofdrollen worden vertolkt door Carey Mulligan en Bradley Cooper. Bovendien neemt Bradley Cooper de regie op zich. Maestro is een groots, emotioneel verhaal over liefde en familie en bovenal een liefdesbrief aan het leven en de kunst. Is ook kort in bioscopen te zien vanaf 7 december.

In Chicken Run: Dawn of the Nugget (15 december), het langverwachte vervolg op Chicken Run, heeft Ginger, die van Tweedy’s boerderij heeft weten te ontsnappen, eindelijk een perfect toevluchtsoord gevonden voor haar en de hele kudde: een vredig eiland, ver weg van de gevaren van de mensenwereld. Samen met haar metgezel Rocky wordt ze ouder van een meisje genaamd Molly, waarmee haar geluk compleet lijkt. Maar terug op het vasteland staat het hele kippenras voor een nieuwe en vreselijke dreiging. Voor Ginger en haar team betekent dit dat ze, ondanks dat hun gewonnen vrijheid op het spel staat, deze keer moeten inbreken!

Na een noodlanding op een maan aan de rand van het heelal begint Kora (Sofia Boutella), een vreemdeling met een mysterieus verleden, in Rebel Moon: A Child of Fire een nieuw leven bij een vreedzame nederzetting van boeren. Maar ze wordt al snel hun enige hoop op overleving wanneer de meedogenloze heerser Balisarius (Fra Fee) en zijn wrede gezant, admiraal Noble (Ed Skrein), ontdekken dat de boeren onbewust hun gewassen hebben verkocht aan de ‘Bloodaxes’ (Cleopatra Coleman en Ray Fisher) — de leiders van een felle groep opstandelingen die worden opgejaagd door de ‘Mother World’. Kora en Gunnar (Michiel Huisman), een vriendelijke boer die niet veel afweet van oorlog, gaan op zoek naar strijders die bereid zijn hun leven te riskeren om het ‘volk van Veldt’ te beschermen. Samen reizen ze door verschillende werelden op zoek naar de ‘Bloodaxes’. Onderweg verzamelen ze een kleine groep krijgers met een gezamenlijke missie naar vrede en verlossing. Kai (Charlie Hunnam), een piloot en huurling; generaal Titus (Djimon Hounsou), een legendarische commandant; Nemesis (Doona Bae), een meester zwaardvechter; Tarak (Staz Nair), een gevangene met een koninklijk verleden; en Milius (E. Duffy), een verzetsstrijder. Eenmaal terug bij het ‘volk van Veldt’ ontwaakt Jimmy (ingesproken door Anthony Hopkins), een oude gemechaniseerde beschermer, met een nieuw doel. Maar de pasgevormde revolutionairen moeten elkaar eerst leren vertrouwen en als eenheid leren vechten, voordat de legers van de ‘Mother World’ komen om hen allen te vernietigen.

Netflix voegt in december ook een aantal comedyspecials toe, waaronder Fat Rascal van Stavros Halkias(5 december), Where Was I van Trevor Noah (19 december) en Armageddon van Ricky Gervais (25 december).

Onder de kersttitels vallen onder andere I Hate Christmas (seizoen 2, 7 december), Christmas as Usual(film, 6 december) en Yoh! Christmas (serie, 15 december).

En dan zijn er ook nog deel 2 van seizoen 6 van The Crown (14 december) en de La Casa de Papel-spinoff Berlin (29 december).

Apple TV+

De driedelige documentaireserie John Lennon: Murder Without A Trial (6 december) wordt verteld door Kiefer Sutherland en werpt met exclusieve ooggetuigeninterviews en nieuwe foto's een nieuw licht op de moord door Mark David Chapman op John Lennon, die op 8 december precies 43 jaar geleden plaatsvond.

Dan Morgan (Mark Wahlberg) houdt van zijn rustige leventje in een buitenwijk als een toegewijde echtgenoot, vader van drie en succesvolle autoverkoper. Maar dat is slechts de helft van het verhaal in de film The Family Plan (15 december). Decennia eerder was hij een elite overheidshuurmoordenaar die de meest dodelijke dreigingen in de wereld moest uitschakelen. Wanneer vijanden uit het verleden hem op het spoor komen, neemt hij zijn gezin mee in hun minivan en maken ze een roadtrip naar Las Vegas. Vastbesloten om zijn gezin te beschermen - terwijl hij ze trakteert op de vakantie van hun leven - moet Dan zijn oude vaardigheid weer in stelling brengen, zonder zijn ware identiteit te onthullen.

En diverse series die in november begonnen lopen nog even door, waaronder Slow Horses, For All Mankind en Monarch: Legacy of Monsters.

SkyShowtime

Ontdek het nooit eerder vertelde verhaal van de meest legendarische wetsdienaar in het Oude Westen in Lawmen: Bass Reeves (18 december). De serie volgt het meeslepende verhaal van Reeves (David Oyelowo) en zijn reis van slavernij naar wetshandhaving als de eerste zwarte U.S. marshal ten westen van de Mississippi. Hoewel hij in de loop van zijn carrière meer dan 3000 bandieten arresteerde, woog de penning zwaar en worstelde hij met de morele en spirituele tol voor zijn geliefde gezin. Lawmen: Bass Reeves is een gloednieuwe, op zichzelfstaande anthologieserie met toekomstige vervolgdelen die de verhalen vertellen van verschillende iconische wetsdienaren en outlaws die hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt.

Disney+

De jubileumviering van Doctor Who gaat nog even door; vandaag gaat Wild Blue Yonder, de tweede van drie specials, in première, ter ere van het zestigjarig bestaan van de serie. Hierin brengt de TARDIS de Doctor en Donna naar de uiterste rand van het avontuur. Om te onstnappen moeten ze het meest wanhopige gevecht van hun leven aangaan, waarin het lot van het universum op het spel staat. Volgende week is de derde special, The Giggle (9 december). Het gegiechel van een mysterieuze pop drijft de mensheid tot waanzin. Wanneer de Doctor ontdekt dat de angstaanjagende Toymaker is teruggekeerd, staat hij voor een gevecht dat hij nooit kan winnen.

In aanvulling op de drie jubileumspecials is er vervolgens The Church on Ruby Road (25 december), de Doctor Who-kerstspecial, waarin de nieuwe Doctor, Ncuti Gatwa, zijn solodebuut maakt met de nieuwe companion Ruby Sunday (Millie Gibson). 

Disney+ voegt in december ook de films The Shepherd (nu te zien) en A Diary of a Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever (8 december) toe, en vanaf 22 december is er negen dagen lang dagelijks een nieuwe aflevering van What If...?

(De Disney+-informatie over december wordt mogelijk nog aangevuld als er meer titels bekend worden.)