NHL: Panthers één zege verwijderd van eerste Stanley Cup-titel ooit

De ijshockeyers van de Florida Panthers zijn lekker bezig. In de grote finale van de Noord-Amerikaanse competitie NHL hebben ze nog één overwinning nodig om voor het eerst in de historie van de ploeg de felbegeerde Stanley Cup te veroveren.

Na twee zeges in eigen huis trokken de Panthers naar Edmonton, om daar twee wedstrijden tegen de Oilers te spelen in het Rogers Place. Aan het eind van de eerste periode kwamen de Panthers dankzij Sam Reinhart alweer op voorsprong, maar vroeg in periode twewe trok Warren Foegele de stand gelijk.

Toch werd het al vrij snel weer stil in Edmonton: Vladimir Tarasenko bracht de Panthers op 1-2, Sam Bennett scoorde niet veel later de 1-3 en krap anderhalve minuut later stond het dankzij Aleksander Barkov zelfs al 1-4. Na zes minuten in periode drie deed Philip Broberg wat terug en met dik vijf minuten op de klok bracht Ryan McLeod de spanning helemaal terug, maar de gelijkmaker kwam er niet meer: 3-4 en de Panthers staan op 3-0 in de best-of-sevenserie.

Speelschema
Zaterdag 15 juni, 20.00u (02.00u NL) - Stanley Cup Finals, game 4; Edmonton Oilers - Florida Panthers (0-3)