Nieuw te streamen in november

Met de horrormaand achter de rug en de wintertijd weer op de klok is het elke dag lekker vroeg donker; een mooie tijd om de streamingdiensten helemaal leeg te trekken. Laten we eens kijken wat de streamers deze maand zoal zullen toevoegen.

Prime Video

My Policeman (nu te zien) is een prachtig verhaal over verboden liefde en veranderende sociale conventies. De film volgt drie jonge mensen - politieagent Tom (Harry Styles), lerares Marion (Emma Corrin) en museumconservator Patrick (David Dawson) - terwijl ze een reis maken in het Groot-Brittannië van de jaren 1950. Wanneer ze in de jaren '90 terugblikken op veertig jaar geleden zijn Tom (Linus Roache), Marion (Gina McKee) en Patrick (Rupert Everett) nog steeds vol van verlangens en spijt, maar nu hebben ze een laatste kans om de schade van het verleden te herstellen.

In Overdose (nu te zien) onderzoekt Sara, hoofd van de drugseenheid van de politie van Toulouse, een go-fast tussen Spanje en Frankrijk, waarbij haar vroegere minnaar, Raynal, undercover is. Ze ontdekt al snel dat haar zaak verband houdt met de moord op twee tieners in een Parijs ziekenhuis, die wordt onderzocht door Richard, de plaatselijke misdaadbaas. Gedwongen om samen te werken om de moordenaar te vinden en de go-fast te stoppen, bevinden Sara en Richard zich in een ademloze race tegen de klok op de wegen van Spanje en Frankrijk terwijl hun aantrekkingskracht tot elkaar groeit.

In het 6-delige donkerkomische drama Mammals (11 november) komen onthullingen en geheimen aan het licht als de complexiteit van het moderne huwelijk en trouw wordt blootgelegd. Wat gebeurt er in een wereld met acht miljard mensen nadat we 'de ware' hebben gevonden? Kunnen we trouw blijven aan de beloften die we nastreven als we tenslotte niet allemaal gewoon zoogdieren zijn?

Mammals volgt het verhaal van Jamie (James Corden), een chef-kok wiens wereld in elkaar stort wanneer hij schokkende geheimen ontdekt over zijn zwangere vrouw, Amandine (Melia Kreiling). Jamie gaat op jacht naar antwoorden met de hulp van zijn zwager Jeff (Colin Morgan). Door deze jacht worden ook de scheuren in Jeffs huwelijk met Jamie's zus Lue (Sally Hawkins) groter.

In de hilarisch grappige komedie The People We Hate at the Wedding (18 november) worden de niet functionerende Amerikaanse broers en zussen Alice (Kristen Bell) en Paul (Ben Platt), samen met hun altijd optimistische moeder (Allison Janney), uitgenodigd op de Britse bruiloft van hun vervreemde halfzus Eloise (Cynthia Addai-Robinson) als een kans voor hen om opnieuw contact te maken als - min of meer - volwassenen, en te leren van elkaar te houden zoals ze dat ooit deden.

Meet Cute (24 november): Wanneer Sheila en Gary (Kaley Cuoco en Pete Davidson) elkaar ontmoeten, is het liefde op het eerste gezicht - totdat blijkt dat hun magische afspraakje helemaal niet het lot was. Sheila heeft een tijdmachine en ze worden keer op keer verliefd. Maar wanneer de perfecte nacht nog niet genoeg is, reist Sheila naar Gary's verleden om hem te veranderen in de perfecte man.

Netflix

Als de ethische hacker Mel Bandison in The Takeover (nu te zien) een data breach onschadelijk maakt bij een hightech zelfrijdende bus, legt ze daarmee onbedoeld een internationaal crimineel netwerk plat. Opeens staat Mels leven op z’n kop. Ze wordt achtervolgd door criminelen, maar daarna ook door de politie omdat er een deepfake video opduikt waarop ze een moord pleegt. Mel kan niet meer naar huis en wordt gezocht in een stad waar op elke straathoek een camera hangt.

Inmiddels is The Crown alweer toe aan het vijfde seizoen (vanaf 9 november te zien). Terwijl het 40-jarig troonjubileum van koningin Elizabeth II (Imelda Staunton) nadert, kijkt ze terug op een regeerperiode die maar liefst negen premiers, de opkomst van massamedia en de ondergang van het Britse Rijk omvat. Echter liggen er nieuwe uitdagingen in het verschiet: de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de overdracht van de soevereiniteit over Hong Kong zorgen voor een enorme verschuiving in de internationale orde. Het gaat gepaard met uitdagingen en kansen, terwijl er ondertussen dichter bij huis problemen ontstaan.

De acht afleveringen van 1899 (17 november, van de makers van het briljante Dark) volgen de bijzondere gebeurtenissen tijdens een reis van Europa naar New York. De passagiers - ieder met zijn eigen achtergrond en nationaliteit - dromen allen van een verse start in het buitenland bij aanvang van een nieuwe eeuw. Wanneer ze op open zee een schip lokaliseren dat al maanden vermist is, neemt hun trip een onverwachte wending. Wat ze aan boord van het vermiste schip treffen, verandert hun reis naar het beloofde land in een raadselachtige nachtmerrie waarbij de verledens van alle passagiers met elkaar verbonden worden in een web van geheimen.

Het derde seizoen van Dead to Me verschijnt op 17 november, een week later (op woensdag 23 november) gevolgd door de Addams Family-spinoff Wednesday. De vervolgfilm Enola Holmes 2 is nu al te zien en in perfecte timing voor het WK is vanaf 9 november de documentaire FIFA Uncovered te zien. Knives Out, waarvan een 'vervolg' eind december exclusief op Netflix te zien is, kan vanaf 29 november worden bekeken (maar dat kan ook via HBO Max, ergens deze maand).

HBO Max

Afgelopen week is The White Lotus aan het tweede seizoen begonnen. Net als in het geprezen eerste seizoen volgt de komische serie een week lang een reeks gasten in een vestiging van de fictieve White Lotus-hotelketen, waarbij boven het verhaal hangt dat één van de aanwezigen de week niet overleeft.

Op 1 november is The Winchesters begonnen. Deze spin-off van Supernatural, verteld vanuit het perspectief van Dean Winchester (Jensen Ackles), gaat over het epische liefdesverhaal over hoe John en Mary elkaar ontmoette en hoe ze alles op het spel zetten om niet alleen hun liefde te redden, maar de hele wereld.

The Sex Lives of College Girls keert op 17 november terug voor een tweede seizoen. De serie volgt vier huisgenoten die studeren aan het prestigieuze Essex College in New England. Het nieuwe seizoen begint wanneer de studenten terugkeren van hun herfstvakantie. Ze pakken de uitdagingen aan die aan het einde van het eerste seizoen op hun pad zijn gekomen en gaan een nieuw semester tegemoet vol nieuwe gezichten, feesten en hachelijke situaties.

In november voegt HBO Max ook meerdere documentaires toe, waaronder Love, Lizzo (24 november) over het leven van de wereldster Lizzo die vele anderen inspireert door simpelweg zichzelf te zijn. De zesdelige docu-serie van viervoudig Academy Award-genomineerde Ethan Hawke, The Last Movie Stars(nu te zien), gaat over de raadselachtige persona's, het ongelooflijke talent en viert het liefdesverhaal van acteurs Joanne Woodward en Paul Newman.

Verder wordt op 17 november de gehele DC-serie Arrow toegevoegd, is vanaf 7 november de datingserie Fboy Island Nederland te zien (en op 24 november is seizoen 2 van de Amerikaanse versie te zien), kun je vanaf eveneens 7 november Olivia Wildes Don't Worry Darling kijken (maar die kun je ook nu al in de bioscoop zien) en worden op onbekende data in deze maand de films Ghostbusters, Arrival, Life, Moon, Passengers, Django Unchained, Blade Runner 2049, Whiplash, IT: Chapter Two, Jumanji, Zombieland, The Social Network en Knives Out toegevoegd.

Disney+

Het vervolg op Enchanted heet Disenchanted (niet te verwarren met de animatieserie Disenchantment)en is te zien vanaf 18 november. Giselle (Amy Adams) en Robert (Patrick Dempsey) zijn vijftien jaar getrouwd, maar Giselle is gedesillusioneerd geraakt door het leven in de stad. Ze besluiten met hun groeiende gezin te verhuizen naar de slaperige voorstad Monroeville, op zoek naar een sprookjesachtiger leven. Helaas is dat niet de snelle oplossing waar ze op had gehoopt. De voorstad kent hele andere regels en een lokaal alfavrouwtje, Malvina Monroe, door wie Giselle zich meer dan ooit ontheemd voelt. Gefrustreerd omdat het niet meevalt om lang en gelukkig te leven, doet ze een beroep op de magie van Andalasia. Hiermee verandert ze per ongeluk het hele stadje in een echt levend sprookje en brengt ze het toekomstige geluk van haar gezin in gevaar. Nu moet Giselle in een race tegen de klok de betovering proberen terug te draaien en vaststellen wat 'lang en gelukkig' voor haar en haar gezin nou echt betekent.

De tv-serie Willow (30 november) is een geheel nieuwe vervolgreeks op George Lucas' fantasie-avontuur Willow uit 1988. De tovenaar van Nelwyn keert terug, jaren na het redden van de jonge keizerin Elora Danan, om een groep buitenbeentjes te leiden op een schrijnende reddingsmissie door een wereld die alle verbeelding te boven gaat. Wendy Mericle, Kathleen Kennedy en Michelle Rejwan zijn de uitvoerende producenten.

In The Patient (30 november) is Alan Strauss een therapeut die wordt gevangengehouden door een patiënt die in werkelijkheid een seriemoordenaar blijkt te zijn. Sam wil dat Alan zijn moorddadige driften onderdrukt. Om te overleven, moet Alan de gestoorde geest van Sam ontrafelen en hem ervan weerhouden opnieuw te moorden, maar Sam weigert belangrijke problemen aan te pakken. In de loop van zijn gevangenschap ontdekt Alan niet alleen hoe diep de drang van Sam zit, maar ook hoeveel werk hij nog moet verzetten om de breuk in zijn eigen familie te herstellen. Nu de tijd dringt, probeert Alan wanhopig om Sam te stoppen voordat hij medeplichtig wordt aan Sams moorden, of zelf een doelwit wordt.

Ook in november op Disney+: de docuserie Save Our Squad with David Beckham (9 november) The Santa Clauses (met Tim Allen), Fire of Love (11 november) en Zootopia+ (in Nederland onder de titel Zootropolis+, 9 november).

Apple TV+

In Causeway (nu te zien) wordt een portret getoond van een soldaat (Jennifer Lawrence) die na de oorlog terugkeert naar New Orleans en zich moet aanpassen aan het 'normale leven'.

De komedie Mythic Quest (11 november) volgt een groep video-game-ontwerpers die werelden bouwen, helden vormen en legendes creëren, maar de echte strijd word geleverd op het kantoor. In het derde seizoen volgen we hoe Ian en Poppy hun nieuwe studio beginnen, terwijl bij Mythic Quest David voor het eerst de baas is.

De kerstfilm Spirited (18 november) vertelt hoe op elke Kerstavond de Ghost of Christmas Present (Will Ferrell) een duistere ziel selecteert om te hervormen met behulp van de bezoekjes van drie geesten. Maar dit seizoen koos hij de verkeerde Scrooge. Clint Briggs (Ryan Reynolds) draait de rollen om en laat Present kritisch naar zichzelf kijken. De film is een musical-twist op het bekende verhaal van Charles Dickens.

SkyShowtime

Eind oktober is SkyShowtime op de Nederlandse markt gelanceerd. Hoewel er nog geen overzicht bekend is van wat er specifiek deze maand wordt toegevoegd, zijn deze titels vanaf de lancering al beschikbaar: Halo, Star Trek: Strange New Worlds, American Gigolo, 1883, Yellowstone S1-4, Super Pumped: The Battle for Uber, The First Lady, The Rising, The Fear Index, Let The Right One In, The Offer, Law & Order S21, The Midwich Cuckoos, The Lost City, Marry Me, Belfast, A Quiet Place Part II en Sonic the Hedgehog 2.

Binnenkort zijn dan onder andere Yellowstone 5, Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Nope, The Bad Guys, Downton Abbey: A New Era, The Northman, Ambulance, The Hanging Sun en Redeeming Love te zien.