Mountainbikester Pieterse wint shorttrack in World Cup ItaliŽ

De World Cup mountainbiken is neergestreken in het Italiaanse Val di Sole. Daar worden zondag de cross-countrywedstrijden gereden, maar we kijken nog snel even terug op de shorttrackwedstrijden, die vrijdagavond gehouden werden, mét Nederlands succes.

Vrouwen
In de eerste helft van de race gebeurde er niet zo heel veel, maar halverwege voerde Puck Pieterse vanaf de leiding het tempo op. De Nederlandse dunde de kopgroep beetje bij beetje uit en had aan het eind alleen Pauline Ferrand Prevot nog bij zich. De Franse wist ze in de sprint te kloppen en dus pakte Pieterse een fraaie zege, voor Ferrand Prevot en de Amerikaanse Savilia Blunk. Anne Tauber werd 21e, Lotte Koopmans 35e.

Mannen
De eerste echte aanval kwam halverwege van Luca Braidot, maar de Italiaan werd een paar ronden later bijgehaald. Vervolgens ontstond er een lange sprint in de kopgroep, waar de Nieuw-Zeelandse wereldkampioen Sam Gaze de rapste was, voor de Fransman Victor Koretzky, die nét voor de Belg Jens Schuermans eindigde.

De cross-countrywedstrijden staan zondag op het programma. Om 11.15 uur gaan de vrouwen van start, vanaf 14.00 uur is het de beurt aan de mannen.