EK-deceptie BelgiŽ tegen Slowakije

Op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland is België bepaald niet best begonnen. In het Waldstadion in Frankfurt gingen de Rode Duivels in hun openingswedstrijd met 1-0 onderuit tegen Slowakije.

Al na krap twee minuten had België op voorsprong kunnen komen: Romelu Lukaku liet een enorme kans liggen en schoot van zeer dicht voor het doel precies richting keeper Martin Dubravka. Een paar minuten later was het raak, maar wel aan de andere kant: Juraj Kucka zag zijn inzet gekeerd worden door keeper Koen Casteels, maar in de rebound was Ivan Schranz trefzeker.

In de rest van de eerste helft leverden kansen over en weer niks op, ook niet voor Lukaku, die kort voor rust nog eens een enorme mogelijkheid liet liggen. Tien minuten na rust kwam België op gelijke hoogte: Amadou Onana legde de bal neer voor Lukaku, die éindelijk een kans ook daadwerkelijk wist te benutten. Jammer voor hem was het wel buitenspel, dus werd de goal afgekeurd.

Een paar minuten later had invaller Johan Bakayoko de gelijkmaker op de voet, maar ook de PSV'er kreeg de bal er niet in: Feyenoorder David Hancko stond op de lijn in de weg. Vier minuten voor tijd scoorde Lukaku weer, maar ook de tweede kans die hij wél wist af te maken leverde niks op: Loïs Openda, die de assist gaf, had hands gemaakt.

België kreeg er geen valide goal in en dus bleef het bij de verrassende 1-0 zege voor Slowakije.