Favoriet Engeland wint met de nodige moeite van ServiŽ

Engeland heeft met de nodige moeite hun eerste groepswedstrijd op het EK voetbal gewonnen. Tegen Servië wonnen de Engelsen met 1-0 en staan aan de leiding in groep C.

Engeland begon goed aan de wedstrijd tegen Servië en na twaalf minuten kopte Jude Bellingham raak. De middenvelder zette de aanval zelf op en kopte vervolgens raak bij de tweede paal uit een voorzet van Bukayo Saka.

Engeland bleef na het openingsdoelpunt, al kreeg Servië vlak na de 1-0 een kans na gepruts in de verdediging bij de Engelsen, maar Aleksandr Mitrovic kon niet profiteren. Daarna was het weer aan Engeland die via Kyle Walker een goede kreeg om de score te verdubbelen, maar zijn inzet ging voorlangs en uiteindelijk zou het bij rust 1-0 staan.

In de tweede helft kwam Servië beter in de wedstrijd. Ze gingen druk zetten op de Engelse verdediging en Engeland kwam nog amper aan voetballen toe, al was Harry Kane dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal werd op de lat getikt de Servische doelman Predrag Rajkovic. Ook de Engelse doelman Jordan Pickford moest in de tweede helft aan de bak en redde onder meer op een schot van Sergej Milinković-Savić.

Door de overwinning gaat Engeland aan kop in de groep C met drie punten. Denemarken en Slovenië, de andere landen in de groep, speelde eerder op de dag gelijk.