UAE Emirates domineert weer met een-tweetje in Zwitserland, Yates krijgt zege van Almeida

UAE Emirates heeft opnieuw hun dominantie laten zien in de Ronde van Zwitserland. In de zevende en voorlaatste rit won Adam Yates voor zijn ploeggenoot Joao Almeida. Zo was het alweer de derde ritzege op rij voor UAE Emrates. In het klassement gaat Yates met nog een klimtijdrit te gaan aan de leiding voor Almeida.

Opnieuw stond een bergrit op het programma in de Ronde van Zwitserland, ditmaal lag de finish op Villars-sur-Ollon. In de zevende rit moesten de renners iets minder dan 120 kilometer afleggen, maar wel met twee keer de beklimming van de Col de la Croix en de finish lag op Villars-sur-Ollon. Op de tweede beklimming van de Col de la Croix zorgde Ineos Grenadiers voor een stevig tempo en werd het peloton sterk uitgedund en werd bijna de voltalige kopgroep bijgehaald, alleen Johannes Staune-Mittet bleef op die beklimming uit de greep van het peloton.

De Noor van Visma-Lease a Bike begon vervolgens met anderhalve minuut voorsprong aan de slotklim, maar al vrij snel werd duidelijk dat die voorsprong niet voldoende zou zijn en werd hij bijgehaald. Eerst door Felix Gall, maar de Oostenrijker werd snel gegrepen door het duo Joao Almeida en Adam Yates. In eerste instantie konden ook nog Matthew Riccitello en Wilco Kelderman mee met het duo van UAE Emirates. Kelderman was de eerste die afhaakte en niet veel later moest ook Riccitello passen bij Almeida en Yates. De twee van UAE Emirates reden vervolgens samen naar de finish waar Yates de zege kreeg van Almeida.

In het algemeen klassement is het verschil tussen de twee ploeggenoten 31 seconden in het voordeel van Yates. Zondag staat nog een klimtijdrit op het programma, met opnieuw de finish op Villars-sur-Ollon.

Results powered by FirstCycling.com