Nieuw te streamen in maart

Nog even volhouden; het is bijna lente! En lente betekent vaker de gordijnen dicht zodat je lekker series kunt kijken. Tot die tijd is er onder andere het volgende te kiezen uit de eindeloze rijen met thumbnails op je favoriete streamingsdiensten.

Netflix

In de film Noise (17 maart) volgen we het leven van Matt, een succesvolle influencer die recentelijk vader is geworden van Julius. Wanneer Matt met zijn gezin dicht bij zijn dementerende vader gaat wonen, ontdekt hij een aantal duistere familiegeheimen. Hij begint een onderzoek, dat als gevolg meer familiedrama's ontrafelt dan verwacht. De vrouw van Matt, Liv, maakt zich ernstige zorgen en doet er alles aan om Matt niet te verliezen. Is ze nog op tijd…?

In Luther: The Fallen Sun (10 maart), het filmvervolg op de BBC-serie Luther, wordt Londen geterroriseerd door een gruwelijke seriemoordenaar terwijl de gevallen rechercheur John Luther (Idris Elba) in de gevangenis zit. Hij wordt nog steeds geplaagd door de gedachte dat hij er niet in is geslaagd de cyberpsychopaat te pakken die hem tot op de dag van vandaag blijft uitdagen. Luther besluit uit de gevangenis te ontsnappen om de klus alsnog te klaren.

Netflix-series die deze maand verder gaan waar ze gebleven waren: Sex/Life (seizoen 2, 2 maart), You(seizoen 4 deel 2, 9 maart), Love Is Blind (seizoen 4, afleveringen 1 t/m 5 op 23 maart en 6 t/m op 31 maart) en Riverdale (seizoen 7, 30 maart).

HBO Max

Nadat The Last of Us is afgerond maakt HBO de zondagavonden (en HBO Max de maandagen) vrij voor seizoen 4 van Succession. De serie verkent thema's van macht en gezinsdynamiek door de ogen van patriarch Logan Roy (Brian Cox) en zijn vier volwassen kinderen: Kendall (Jeremy Strong), Siobhan (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin) en Connor (Alan Ruck).

Het tweede seizoen van Perry Mason met Matthew Rhys (The Americans) is te zien vanaf 7 maart. Maanden nadat de Dodson-zaak tot een einde is gekomen, wordt een kind uit een machtige oliefamilie op brute wijze vermoord. Wanneer de Officier van Justitie naar een daklozenkamp gaat om de meest voor de hand liggende verdachten op te sporen, raken Perry, Della en Paul meer en meer verwikkeld in een zaak die verreikende samenzweringen zal blootleggen en hen doet nadenken over wat het echt betekent om schuldig te zijn. 

Films die HBO Max deze maand toevoegt zijn onder andere Michiel de Ruyter, Birds of Prey or the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn, Journey to the Center of the Earth, De Luizenmoeder, All the President's Men, One Flew over the Cuckoo's Nest, You've Got Mail, Hairspray, Hall Pass en The Lake House. HBO Max heeft hiervoor geen data aangekondigd; sommige titels zijn reeds te zien.

Prime Video

Daisy Jones & The Six (nu drie afleveringen, wekelijks een nieuwe), gebaseerd op de bestseller van Taylor Jenkins Reid, is een muzikale dramaserie over de opkomst en het verval van een (fictieve) beroemde rockband. In 1977 stonden Daisy Jones & The Six aan de top van de wereld. Met twee charismatische zangeressen aan het hoofd - Daisy Jones (Riley Keough) en Billy Dunne (Sam Claflin) - is de band opgeklommen van anonimiteit naar wereldfaam. En vervolgens, na een uitverkochte show in Chicago's Soldier Field, stopten ze ermee. Nu, tientallen jaren later, stemmen de bandleden er eindelijk mee in om de waarheid te onthullen. Dit is het verhaal van hoe een iconische band implodeerde op zijn hoogtepunt.

In de Nederlandse serie Panduloria (22 maart) wordt het Gilde van de Gulden Draeck gevolgd, een gezelschap van avonturiers in het land Panduloria. Ze zijn vernoemd naar Den Gulden Draeck, de herberg waar ze wekelijks vergaderen. Vanuit de herberg vertrekken ze elke week naar een ver gebergte, moeras of bos, op zoek naar magische objecten of legendarische schatten. Ze verdienen hun geld met het bevrijden van prinsessen, het verkopen van de schatten die ze vinden (of... stelen), of worden ingehuurd door een regent van Panduloria voor een speciale missie. Maar die avonturen, die ziet de kijker niet, die ziet alleen...de vergaderingen. Elke week komen samen in de herberg en evalueren ze het laatste avontuur. Als het aan voorzitter Theuderic ligt verloopt zo’n vergadering soepeltjes, ordentelijk en keurig volgens de regels. Maar elke vergadering van het Gilde van de Draeck wordt hoe dan ook altijd - om in Theuderic’s woorden te blijven - een janboel.

The Power (31 maart) is onze wereld, op een onverwachte natuurlijke wending na. Plotseling, en zonder waarschuwing, ontwikkelen tienermeisjes de kracht om anderen te elektrocuteren. De serie toont een cast van opmerkelijke personages van Londen tot Seattle, van Nigeria tot Oost-Europa, terwijl The Power zich ontwikkelt door een tinteling in de sleutelbeenderen van tieners tot een volledige omkering van de machtsbalans in de wereld.

Disney+

Din Djarin en Grogu keren weer terug op de tv-schermen met Disney+, met vanaf 1 maart wekelijks een aflevering van het derde seizoen van The Mandalorian.

Abbott Elementary (seizoen 2, nu te zien) is een komedie die zich afspeelt op de werkvloer van een openbare school in Philadelphia. We volgen een groep gedreven leerkrachten en een toondove directeur. Ondanks de tegenslagen zijn ze vastbesloten om hun leerlingen te helpen slagen in het leven. Deze hardwerkende ambtenaren houden van hun werk, ook al zijn ze in de minderheid en zijn ze niet blij met de visie van de districtsleiding over het onderwijzen van kinderen.

Boston Strangler (17 maart) is een waargebeurde misdaadthriller over de baanbrekende journalisten die het verhaal van de beruchte Boston Strangler-moorden naar buiten brachten: Loretta McLaughlin, verslaggever voor de Record-American, en haar collega en vertrouweling Jean Cole. Terwijl de moordenaar steeds meer slachtoffers maakt, gaat het duo dapper op onderzoek uit en zetten ze hun leven op het spel om de waarheid te achterhalen.

Apple TV+

Jon Stewart is terug met zijn programma The Problem with Jon Stewart (de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is nu te zien). In zijn show bespreekt hij onderwerpen als misdaad, inflatie, defensie, facisme en meer. Stewart gaat met humor en een gezond verstand het gesprek aan, en heeft zo moeilijke, actuele en cultuurbewegende gesprekken vanuit het perspectief van belanghebbenden, experts en individuen.

Liaison is een zesdelige thrillerserie met Vincent Cassel en Eva Green, en de eerste Frans- en Engelstalige Apple Original-serie. De serie onderzoekt hoe de fouten die zijn gemaakt in ons verleden de potentie hebben om onze toekomst te verwoesten, en combineert actief met een onvoorspelbaar, gelaagd plot waarin spionage en politieke intriges zich afspelen tegen een achtergrond van gepassioneerde liefde. Twee afleveringen zijn inmiddels te zien.

Op 15 maart is het zover: dan keert de hitserie Ted Lasso terug met het derde seizoen. Jason Sudeikis speelt opnieuw de titelfiguur; een Amerikaan die een Brits voetbalteam komt coachen en met zijn positivisme zijn gebrek aan voetbalkennis goed maakt.

De film Tetris vertelt het ongelofelijke verhaal van hoe één van de meest populaire videogames zijn weg vond naar spelers over de hele wereld. Henk Rogers (Taron Egerton) ontdekt Tetris in 1988 en riskeert dan alles door naar de Sovjet-Unie te reizen om samen te kunnen werken met bedenker Alexey Pajitnov (Nikita Efremov) om het spel naar de massa te brengen. 

SkyShowtime

Kiefer Sutherland is te zien in de nieuwe serie Rabbit Hole (31 maart twee afleveringen, daarna wekelijks). In deze serie is niets wat het lijkt. John Weir (Kiefer Sutherland), meester in bedrog in de wereld van bedrijfsspionage, wordt erin geluisd voor moord door sterke machten die de mogelijkheid hebben om hele bevolkingen te beïnvloeden en te controleren. Naast Sutherland heeft Rabbit Hole een dynamische cast die bestaat uit Charles Dance als Dr. Ben Wilson, Meta Golding als Hailey Winton, Enid Graham als Josephine “Jo” Madi, Jason Butler Harner als Valence, Walt Klink als The Intern en Rob Yang als Edward Homm.

Constance Wu speelt in Mr Malcolm’s List (14 maart) de rol van Julia, een societydame die door de meest begeerde vrijgezel van Londen, dhr. Malcolm (Dirisu), wordt gedumpt omdat ze niet voldoet aan zijn eisen waaraan een bruid volgens hem moet voldoen. Kwaad en tot op het bot vernederd, is ze vastbesloten om wraak te nemen. Ze overtuigt haar vriendin Selina (Pinto) om de rol van zijn ideale partner in te nemen. Het plan lijkt te werken, maar dan dreigt Henry (Heughan) roet in het eten te gooien door Selina ook het hof te maken. En als de stuntelende Lord Cassidy (Jackson-Cohen) zich ook nog eens begint te bemoeien met de liefdeszaken van het viertal, wordt alles nog ingewikkelder. Dhr. Malcolm vraagt zich dan ook af of hij de perfecte vrouw heeft gevonden... of een gewiekste oplichtster.

In The Black Phone (nu te zien) wordt Finney Shaw, een slimme maar verlegen jongen van dertien, ontvoerd door een sadistische moordenaar die hem opsluit in een geluidsdichte kelder. Om hulp schreeuwen heeft dus weinig zin, maar als een kapotte telefoon aan de muur ineens rinkelt, ontdekt Finney dat hij de stemmen van eerdere slachtoffers van de moordenaar kan horen. Zij zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat wat hen is overkomen Finney bespaard blijft. 

https://www.youtube.com/watch?v=3eGP6im8AZA

The Outfit (18 maart) volgt een Britse kleermaker die tot de top van de kleermakers uit de beroemde Londense straat Savile Row behoorde. Na een tragische gebeurtenis komt hij in Chicago terecht. Daar runt hij een kleine kleermakerswinkel in een slechte buurt. Hij maakt daar de mooiste kleding voor de enige mensen die zich dat kunnen veroorloven: een medogenloze gangsterfamilie.

https://www.youtube.com/watch?v=XsRJ53Q97Xo

Na een bizar, traumatisch incident met een patiënt ervaart Dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) op een onverklaarbare en angstaanjagende manier fenomenen die alleen zij kan zien. Als vervolgens de overweldigende angst haar leven begint te beheersen, moet Rose haar verontrustende verleden onder ogen zien om te overleven en te ontsnappen aan haar gruwelijke nieuwe realiteit. Dit alles in Smile, te zien vanaf 22 maart.

Update: bijgewerkt met informatie over het aanbod van SkyShowtime.