Denemarken en Slovenië verdelen de punten op EK voetbal

Denemarken heeft op het EK niet kunnen winnen van Slovenië. De Denen begonnen goed aan de wedstrijd en het leek de wedstrijd van Christian Eriksen te worden, die in het eerste EK-duel na zijn hartstilstand in 2021 op weg was om de matchwinner te worden, maar in de slotfase kwam Slovenië nog langszij.

Denemarken begon sterk aan het duel tegen Slovenië. De Denen combineerden goed en kwamen na een kwartier op voorsprong. Na een snelle ingooi gaf Jonas Wind een fraaie assist op Christian Eriksen, die na een mooie controle afwerkte. Het was voor de nummer tien van Denemarken exact 1100 dagen na zijn laatste EK-wedstrijd weer een doelpunt. Op 12 juni 2021 kreeg de middenvelder tijdens het EK-duel met Finland een hartstilstand.

Ook na het openingsdoelpunt was Denemarken in de eerste helft sterker dan Slovenië, maar bij rust was het nog altijd maar 1-0 en mocht Slovenië hopen op een resultaat. Dat resultaat zou er uiteindelijk ook komen. Denemarken viel ver terug, terwijl Slovenië wat beter erin kwam. Met nog twintig minuten te gaan was Slovenië al een aantal keer dichtbij de gelijkmaker via Adam Gnezda Cerin (kopbal net naast) en Benjamin Šeško (afstandsschot op de paal) en uiteindelijk zou de 1-1 ook vallen. Erik Janza zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker nadat zijn afstandsschot van richting werd veranderd en daarbij de doelman van Denemarken kansloos liet.

Door het gelijkspel gaan beide ploegen aan de leiding in Groep C met één punt. Later op de avond spelen ook Servië en Engeland nog tegen elkaar.