Nieuw te streamen in augustus

Terwijl de blockbusters je in de bioscopen om de oren slaan, is er allerminst reden om de streamingdiensten te laten voor wat ze zijn, want zij blijven regelmatig nieuwe titels toevoegen. We hebben een kleine selectie uit het nieuwe aanbod van augustus.

Prime Video

The Lost Flowers of Alice Hart (nu te zien) vertelt het aangrijpende verhaal van Alice Hart. Die op negenjarige leeftijd op tragische wijze haar ouders in een mysterieuze brand verliest. Ze gaat bij haar grootmoeder June wonen op de bloemenboerderij Thornfield, hier ontdekt ze dat haar familie vele geheimen met zich meedraagt.

Het verhaal speelt zich af tegen het adembenemende landschap van Australië en het meeslepende familiedrama strekt zich uit over vele jaren. Terwijl Alice opgroeit, komt ze steeds meer te weten over haar complexe verleden. Uiteindelijk bouwt het verhaal op naar een emotionele climax, wanneer Alice moet vechten voor haar leven tegen een man van wie ze houdt.

Alex Claremont-Diaz (Taylor Zakhar Perez), de zoon van de eerste presidente van de Verenigde Staten (Uma Thurman), en prins Henry van Groot-Brittannië (Nicholas Galitzine) hebben in Red, White & Royal Blue (11 augustus) veel gemeen: verbluffende looks, onweerstaanbare charme, internationale populariteit... en een totale minachting voor elkaar. Gescheiden door een oceaan is hun langdurige vete nooit echt een probleem geweest, totdat een rampzalige - en zeer publieke - confrontatie tijdens een koninklijk evenement voer wordt voor de roddelpers en een potentiële wig drijft tussen de Amerikaanse en Britse betrekkingen op het slechtst mogelijke moment.

Om de schade te beperken, dwingen hun machtige families en begeleiders de twee rivalen in een geënsceneerde "wapenstilstand". Maar als de ijzige relatie van Alex en Henry onverwacht begint te ontdooien tot een voorzichtige vriendschap, leidt de wrijving die tussen hen bestond tot iets dat dieper gaat dan ze ooit hadden verwacht.

Het tweede seizoen van Cruel Summer (11 augustus) heeft een geheel nieuwe cast en een nieuw mysterie. Het verhaal speelt zich af in een idyllisch kustplaatsje in de Pacific Northwest en volgt de opkomst en ondergang van een intense tiener-vriendschap. Het verhaal wordt verteld vanuit drie verschillende tijdlijnen rondom het jaar 2000. Het nieuwe seizoen volgt de vroege vriendschap tussen Megan, Isabella en Megans beste vriend Luke, de liefdesdriehoek die opbloeide en het mysterie dat al hun levens zou beïnvloeden.

HBO Max

De Britse politie dramaserie The Tower met o.a. Gemma Whelan (Game of Thrones), Jimmy Akingbola en Tahirah Sharif keert op 20 augustus terug voor een tweede seizoen. De serie is gebaseerd op het boek van Kate London genaamd The Tower II: Death Message.

Het tweede seizoen van de reisserie Fantastic Friends, die gepresenteerd wordt door James en Oliver Phelps — beter bekend als de ondeugende Weasley-tweelingbroers uit de Harry Potter-films — gaat op 9 augustus in première. James en Oliver Phelps reizen de wereld rond om met hun betoverende vrienden buitengewone landen te bezoeken. Dit keer zijn hun reisgenoten Corey Mylchreest – Queen Charlotte: A Bridgerton Story, Matthew Lewis – Harry Potter, Alfie Allen – Game of Thrones, Mark Williams – Harry Potter, Alfred Enoch – Harry Potter, Genesis Rodriguez – The Umbrella Academy, Natalia Tena – Harry Potter en Stanislav Yanevski – Harry Potter.

Het nieuwe seizoen van Winning Time: Rise of the Lakers Dynasty (7 augustus) speelt zich af na de NBA Finals van 1980 tot en met 1984, met als hoogtepunt de eerste professionele rematch van de grootste sterren van die tijd: Magic Johnson en Larry Bird. Hoofdrollen worden o.a. vertolkt door John C. Reilly, Quincy Isaiah, Adrien Brody, Jason Clarke, Gaby Hoffmann, Jason Segel, Hadley Robinson, DeVaughn Nixon, Solomon Hughes, Gillian Jacobs en Sean Patrick Small.

De documentaire BS High (24 augustus) onderzoekt de lucratieve en meedogenloze wereld van American football prep programs, waar carrières en reputaties gecreëerd kunnen worden en de dromen en het welzijn van jonge atleten op het spel staan. Toen een nationale high school American footballwedstrijd tussen het vooraanstaande IMG Academy en het onbekende Bishop Sycamore High School eindigde met meerdere verwondingen op het veld en een overwinning van 58-0 voor IMG Academy, begonnen fans en publiek te twijfelen aan de legitimiteit van het Bishop Sycamore prep program en hoofdcoach Roy Johnson.

Ook nieuw op Prime Video in augustus: Harlan Coben's 'Shelter' (18 augustus), het klusprogramma Jelka Op Eigen Houtje (30 augustus), Goodbye Stranger (10 augustus) en Spider-Man: No Way Home(11 augustus).

Netflix

Een geheim agent (Gal Gadot) werkt in Heart of Stone (11 augustus) voor een mysterieuze, wereldwijze vredesorganisatie. Maar ze moet alles op alles zetten als er een hacker is die hun meest waardevolle en gevaarlijke wapen probeert te stelen.

De tweede seizoenen van Heartstopper en The Lincoln Lawyer zijn inmiddels beschikbaar. Vanaf 10 augustus kun je de serie Painkiller kijken, die net als Disney+-serie Dopesick vertelt over de opioïdencrisis in de VS.

De documentaireserie Depp V Heard, die in mei werd uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk, is te zien vanaf 16 augustus.

Apple TV+

Van de thrillerserie Hijack zijn sinds woensdag alle afleveringen beschikbaar, dus wie wilde wachten om in één keer te bingen; je kunt van start!

Van Physical, waarin Rose Byrne gezelschap krijgt van Zooey Deschanel, is het derde seizoen van start gegaan. De eerste twee afleveringen zijn inmiddels beschikbaar.

Strange Planet (9 augustus) is een tiendelige animatieserie, gebaseerd op de comic met dezelfde titel. Gesitueerd in een wereld van superspinroze en paars, geven blauwe wezens een absurdistische blik op dagelijkse menselijke tradities.

Invasion (seizoen 2, 23 augustus) vertelt over een buitenaardse invasie en wordt verteld vanuit diverse perspectieven over de gehele wereld. In seizoen 2 nemen de aanvallen van de buitenaardse wezens toe en ontstaat er een brede oorlog voor het bestaan van de mensheid.

SkyShowtime

Bupkis (nu twee afleveringen te zien; wekelijks een nieuwe) is een gloednieuwe comedy waarin Pete Davidson (The King of Staten Island, Saturday Night Live) wordt gevolgd terwijl hij probeert zich staande te houden tussen zijn unieke familie en de complexiteit die zijn roem met zich meebrengt. Davidson, Edie Falco (The Sopranos, Nurse Jackie) en Joe Pesci (Goodfellas, The Irishman) spelen naast een ondersteunende sterrencast in deze ongepolijste, semi-autobiografische serie waarin realiteit en absurditeit in elkaar overlopen. Het wordt na het kijken wel bekend wat het betekent om Pete Davidson te zijn. Welkom bij Bupkis.

In M. Night Shyamalans Knock at the Cabin (19 augustus) wordt een gezin op vakantie in een afgelegen hut gevangen gehouden door vier gewapende vreemdelingen die hen dwingen een onmogelijke keuze te maken om hiermee de apocalyps te voorkomen.

M3GAN (23 augustus) is gebaseerd op een verhaal van horrormeester James Wan (Malignant, Saw, Insidious en The Conjuring-reeks), Allison Williams (Get Out) speelt de rol van Gemma, een briljante roboticus bij een speelgoedbedrijf die kunstmatige intelligentie gebruikt om M3GAN te ontwikkelen, een levensechte pop die geprogrammeerd is om het beste maatje van een kind en de grootste bondgenoot van een ouder te zijn. Als Gemma plotseling de voogdij over haar weesnichtje heeft gekregen, roept Gemma de hulp in van het M3GAN-prototype - een beslissing met onvoorstelbare gevolgen.

Na de laatste Ghostface-moorden laten de vier overlevenden Woodsboro achter zich om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. In Scream VI (25 augustus) keren Melissa Barrera (Sam Carpenter), Jasmin Savoy Brown (Mindy Meeks-Martin), Mason Gooding (Chad Meeks- Martin), Jenna Ortega (Tara Carpenter), Hayden Panettiere (Kirby Reed) en Courteney Cox (Gale Weathers) terug naar hun rol in de bekende horror-reeks.