Nieuw te streamen in februari

We zijn er een maandje tussenuit geweest met dit overzicht - een gevolg van kerstvakantie-perikelen. Maar voor februari, zo kun je hieronder lezen, valt er weer genoeg te kiezen om tot diep in de nacht naar je tv te blijven kijken. We verwelkomen deze maand bovendien Canal+ in het overzicht, dat in december als streamingdienst is gestart.

Prime Video

Maak kennis met de Smiths: John en Jane, twee volslagen onbekenden, die hun eigen identiteit hebben opgegeven en tot elkaar veroordeeld zijn. Gekoppeld door een mysterieus agentschap moeten zij als huwelijkspartners door het leven om hun werk als spionnen te kunnen uitvoeren. In iedere aflevering van Mr. & Mrs. Smith(nu te zien) gaan ze op een nieuwe missie en worden daarbij continu geconfronteerd met de diverse uitdagingen in hun relatie. Wanneer de eerste scheurtjes ontstaan, moeten ze vechten om bij elkaar te blijven. Want in dit huwelijk is scheiden geen optie.

Twisted Metal (nu te zien) is een spannende actiekomedie gebaseerd op een oorspronkelijk idee van Rhett Reese & Paul Wernick (Deadpool, Zombieland),geschreven door Michael Jonathan Smith (Cobra Kai). Het verhaal van Twisted Metal gaat over een outsider met een grote mond die een kans op een beter leven krijgt, maar alleen als hij een mysterieus pakje in een post-apocalyptische wereld aflevert.

Ana (Camila Mendes) is in Upgraded (9 februari) een ambitieuze stagiaire die droomt van een carrière in de kunstwereld terwijl ze haar veeleisende baas Claire (Marisa Tomei) probeert te imponeren. Wanneer ze tijdens een zakelijke reis wordt geüpgraded naar de eerste klas, ontmoet ze de knappe Will (Archie Renaux), die Ana aanziet voor haar baas. Een leugentje om bestwil zet een aaneenschakeling van glamourachtige gebeurtenissen in gang, die bol staan van de romantiek, totdat haar leugen dreigt uit te komen.

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden in Past Lives (9 februari) uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York. In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

HBO Max

Curb Your Enthousiasm (nu te zien) is inmiddels aan het laatste seizoen begonnen. Larry David speelt een over-the-top versie van zichzelf in deze serie die een ironische weergave geeft van het gefictionaliseerde leven van de schrijver/producent/komiek. De comedyserie blijft bewijzen hoe ogenschijnlijk triviale details van iemands dagelijks leven een catastrofale reeks gebeurtenissen kunnen veroorzaken. Om het verhaal spontaan te houden, wordt de serie zonder script opgenomen en krijgen castleden een ruwe schets van een scène waarna ze alle dialoog improviseren.

In het tweede seizoen van Tokyo Vice (nu te zien), gefilmd op locatie in Tokyo, realiseert Joe Adelstein (Ansel Elgort) zich dat zijn leven, en het leven van zijn naasten, in groot gevaar is. De serie is losjes geïnspireerd op de Amerikaanse journalist Jake Adelstein en zijn persoonlijke verhalen van toen hij in Japan woonde en schreef over de Tokyo Metropolitan Police.

Van True Detective: Night Country verschijnen t/m 26 februari nog wekelijks nieuwe afleveringen

Netflix

Op 22 februari verschijnt de live-action serie Avatar: The Last Airbender. Water. Aarde. Vuur. Lucht. Deze vier naties leefden ooit in harmonie, met de Avatar, meester van alle vier de elementen, die de vrede tussen hen bewaarde. Maar alles veranderde toen de Vuurnatie de Luchtnomaden uitroeide: de eerste stap van de Vuurmeesters om de wereld te veroveren. Nu de huidige incarnatie van de Avatar nog moet verschijnen, heeft de wereld de hoop verloren.

Maar als een licht in de duisternis ontspringt er hoop wanneer Aang (Gordon Cormier), een jonge Air Nomad - en de laatste van zijn soort - ontwaakt om zijn rechtmatige plaats als de volgende Avatar in te nemen. Samen met zijn nieuwe vrienden Sokka (Ian Ousley) en Katara (Kiawentiio), broers en zussen en leden van de Southern Water Tribe, begint Aang aan een fantastische zoektocht vol actie om de wereld te redden en terug te vechten tegen de angstaanjagende aanval van Vuurheer Ozai. Maar met een gedreven kroonprins Zuko die vastbesloten is om hen te vangen, wordt dit geen makkelijke taak. Ze zullen de hulp nodig hebben van de vele bondgenoten en kleurrijke personages die ze onderweg tegenkomen.

Andere toevoegingen in februari zijn onder andere Are You There God? It's Me, Margaret (9 februari), Gran Turismo (24 februari), alle Despicable Me/Minions-films, Call Me by Your Name , The Devil Wears Prada , acht seizoenen van House MD (nu te zien) en vier seizoenen van Killing Eve (15 februari).

Apple TV+

In The New Look (14 februari drie afleveringen, daarna wekelijks t/m 3 april) zien we Ben Mendelsohn als Christian Dior, Juliette Binoche als Coco Chanel, Maisie Williams als Catherine Dior, John Malkovich als Lucien Lelong, Emily Mortimer als Elsa Lombardi en Claes Bang als Spatz. De serie draait om Dior, Chanel en hun tijdgenoten in het door Nazi's bezette Parijs ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

In de serie zien we het moment waarop de Franse hoofdstad de wereld weer tot leven bracht met hun mode-icoon Christian Dior. Terwijl zijn ster groeit met zijn zijn baanbrekende, iconische afdruk van schoonheid en invloed, wordt Chanels heerschappij als ’s werelds beroemdste modeontwerper in gevaar gebracht.

Constellation (21 februari drie afleveringen, daarna wekelijks t/m 27 maart) is een samenzweringsthriller met Noomi Rapace en Jonathan Banks. Rapace speelt Jo, een astronaut die terugkeert naar onze planeet na een ramp in de ruimte. Eenmaal geland ontdekt ze dat belangrijke delen van haar leven blijken te zijn verdwenen. Het actierijke ruimte-avontuur is een verkenning van de donkere randen van de menselijke psychologie en de wanhopige tocht van een vrouw om de waarheid over de verborgen geschiedenis van ruimtereizen te achterhalen en alles te hervinden wat ze is verloren.

Verder brengt Apple nog wekelijks afleveringen van Masters of the Air (t/m 15 maart) en Criminal Record (t/m 21 februari).

SkyShowtime

Halo (seizoen 2 - 9 februari twee afleveringen, daarna wekelijks) speelt zich af in de 26e eeuw en vertelt het epische verhaal van een conflict tussen de mensheid en een buitenaardse dreiging, bekend als de Covenant. De serie mixt diepgaande persoonlijke verhalen met actie, avontuur en een fantasievolle kijk op de toekomst.

The Lovers (8 februari twee afleveringen, daarna wekelijks) is een liefdesverhaal over twee mensen die op het eerste gezicht totaal ongeschikt voor elkaar lijken te zijn, maar zijn ze misschien niet toch de perfecte match? Janet (Roisin Gallagher) is een grofgebekte, hilarische supermarktmedewerkster uit Belfast die alles aan haar laars lapt en haar leven niet al te serieus neemt. Seamus (Johnny Flynn) is een vlotte presentator van een politiek programma die op het oog een perfect Londens leven leidt met zijn beroemde vriendin. Wanneer Seamus de wereld van Janet binnenvalt (letterlijk over haar muur en in haar achtertuin), botsen de twee direct. Maar ondanks de botsing tijdens hun eerste ontmoeting, voelen ze zich op raadselachtige wijze toch tot elkaar aangetrokken en al snel is het duidelijk dat ze verliefd worden.

The Curse (nu te zien, vanaf 15 februari ook afleveringen 6-10 beschikbaar) draait om Whitney en Asher Siegel, een pasgetrouwd stel dat probeert om hun visie op milieubewuste huisvesting waar te maken in de kleine gemeenschap van Española, New Mexico. Het wordt er echter niet makkelijker op wanneer Dougie, een reality-tv-producent met nogal excentrieke trekjes, kansen ziet in hun verhaal. In de loop van de serie raakt het stel verwikkeld in een mysterieus web van ethische en morele grijze gebieden, terwijl ze hun relatie overeind proberen te houden. Emma Stone (La La Land, The Favourite), Nathan Fielder (The Rehearsal) en Benny Safdie (Oppenheimer) spelen de hoofdrollen in deze serie.

The Woman in the Wall (19 februari twee afleveringen, daarna wekelijks) gaat over een van de meest schokkende schandalen van Ierland: de onmenselijke instellingen die bekendstaan als de Magdalena Laundries. Lorna Brady (Ruth Wilson) is een vrouw uit het kleine fictieve stadje Kilkinure die op een ochtend wakker wordt met een lijk in haar huis. Het griezelige is dat Lorna geen idee heeft wie de dode vrouw is en of ze zelf misschien verantwoordelijk is voor deze moord... Lorna heeft namelijk al lange tijd last van extreem slaapwandelen, dat is begonnen rond de tijd dat ze werd opgesloten in het klooster van Kilkinure.

Ted (22 februari, alle 7 afleveringen) is gebaseerd op het live-action/CGI-succes van Seth MacFarlane, bedenker van Family Guy. De serie is een vervolg op de film over een dierbare teddybeer die door een kinderlijke wens tot leven komt. Het is een brutale, hilarische komedie met afleveringen van een half uur, over tiener John Bennett uit Boston en Ted, zijn grofgebekte teddybeer en ‘thunder buddy’. De serie speelt zich af in de jaren 90. Wanneer Ted na zijn gloriedagen gedwongen wordt zich in te schrijven op de middelbare school met zijn beste vriend John, ervaart hij met de waterpijp in de hand de ups en downs van het tienerleven.

SkyShowtime voegt ook de films Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (nu te zien), Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (9 februari) en Heist 88 (22 februari) toe.

Disney+

In de nieuwe serie Shōgun (27 februari) volgen we het verhaal van Lord Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) die voor zijn leven vecht nu zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem verenigen. De serie speelt zich af in Japan, aan het begin van een eeuwenlange burgeroorlog in de 17e eeuw. Wanneer een mysterieus Europees schip wordt gevonden in een nabijgelegen vissersdorp, komt de Engelse kapitein, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), met geheimen die Toranaga kunnen helpen de machtsbalans te doen kantelen en de invloed van Blackthorne's eigen vijanden te vernietigen. De lotgevallen van Toranaga en Blackthorne raken onlosmakelijk verbonden met hun vertaalster,  Toda Mariko (Anna Sawai), een mysterieuze christelijke edelvrouw en de laatste van een onteerde familie lijn. Terwijl ze haar heer dient in dit beladen politieke landschap, moet Mariko haar nieuwe vriendschap met Blackthorne zien te verzoenen.

De film Suncoast (9 februari) is gebaseerd op een semi-autobiografisch verhaal van een tiener die onverwacht een vriendschap vormt met een activist die protesteert tegen een van de meest baanbrekende medische zaken aller tijden, terwijl ze zorgt voor haar broer en haar roekeloze moeder. De film is geschreven en geregisseerd door Laura Chinn met Nico Parker, Laura Linney en Woody Harrelson in de hoofdrollen. 

Choir (nu te zien) is een zesdelige documentaireserie die de jongeren van het Detroit Jeugdkoor (DYC) volgt tijdens hun voorbereiding voor het optreden van hun leven. Door hun ogen ervaren we de hoogte- en dieptepunten van het leven en opgroeien in Detroit, en zien we hoe zij moeten navigeren tussen de uitdagingen en het balanceren tussen familie, school en atletiek, terwijl ze hun dromen najagen om hun talenten naar het volgende niveau te brengen en op te treden op een van 's werelds grootste podia. ‘Choir’ is vanaf 31 januari te streamen via Disney+.

Canal+

C*A*U*G*H*T (nu te zien) volgt vier Australische soldaten die voor een geheime missie naar een door oorlog verscheurd land zijn gestuurd. Ze worden vervolgens gevangengenomen door vrijheidsstrijders nadat ze voor Amerikanen zijn aangezien. Op het moment dat de strijders zich realiseren dat het Australiërs zijn, vragen ze hen om gijzelingsvideo's te produceren, in ruil voor hun eigen leven. De video’s gaan viral en maken de gegijzelden onverwachts wereldberoemd. C*A*U*G*H*T maakt onbeschaamd grappen over faam, social media en wereldnieuws.

Volg in de tiendelige Mexicaanse serie Pray for Blood (nu te zien) een misdaadverslaggever die zijn krachten bundelt met een politieluitenant en een antropoloog om een aantal schokkende moorden te onderzoeken. Reizend door Mexico City op jacht naar een rituele moordenaar wiens specialiteit is om oude Azteekse offers na te maken. De serie is gebaseerd op de bestsellers van de Mexicaanse auteur Bernardo Esquinca en wordt geproduceerd door Fremantle Mexico.

In de zesdelige Britse komische horrorserie Wreck (nu te zien) sluit de negentienjarige Jamie zich aan bij de bemanning van een cruiseschip, vastberaden om zijn vermiste zus op te sporen. Tijdens haar vorige reis aan boord van hetzelfde schip is ze nooit teruggekeerd. Te midden van het feestende personeel vinden er gruwelijke moorden plaats, onopgemerkt door de nietsvermoedende bemanning. Jamie staat voor de uitdaging om de sinistere waarheid te ontrafelen.