Nieuw te streamen in april

Aan de ene kant kan het nog even duren voordat het weerbericht door heeft dat het lente is, aan de andere kant is het ook wel gewoon heel lekker om veel keus te hebben uit het streamingaanbod en überhaupt gewoon binnen te blijven. Dit is onze selectie uit het streamingaanbod in april; waar kijk jij het meeste naar uit?

HBO Max

Het meeslepende drama Love & Death (27 april drie afleveringen, daarna wekelijks tot 25 mei), geschreven door David E. Kelley en geregisseerd door Lesli Linka Glatter, vertelt het waargebeurde verhaal van Candy & Pat Montgomery en Betty & Allan Gore - twee kerkgaande koppels die genieten van hun leven in een klein dorpje in Texas... totdat een buitenechtelijke affaire ertoe leidt dat iemand een bijl oppakt.

De film Mummies (11 april) volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

Barry is terug voor een vierde seizoen op 17 april. In dit laatste seizoen wordt Cousineau (Henry Winkler) geprezen als een held en heeft Barry’s (Bill Hader) arrestatie schokkende gevolgen.

De veelgeprezen HBO Original-comedyserie Somebody Somewhere (24 april) keert terug voor een zevendelig tweede seizoen. Sam (Bridget Everett) lijkt op het eerste gezicht een typische vrouw uit Kansas, maar eigenlijk heeft ze moeite om haar draai te vinden in haar geboorteplaats. Het nieuwe seizoen laat ons zien dat families lastig kunnen zijn, ongeacht hoe leuk ze in de basis ook zijn. Sam en Joel (Jeff Hiller) hebben een comfortabele routine gevonden, maar niets blijft voor altijd hetzelfde.

HBO Max heeft ook nog wekelijks nieuwe afleveringen van Succession, Superman & Lois, Gotham Knights, Perry Mason en Rain Dogs.

Prime Video

Na het verbranden van alle schepen en het wegvallen van de tournee, hield Midge het vorige seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel vol en bouwde ze haar carrière en reputatie opnieuw op. De laatste momenten van het seizoen bereikten een hoogtepunt toen Midge Carnegie Hall verliet en klaar was om iedere storm te doorstaan. Na een openbaring voor het besneeuwde billboard van The Gordon Ford Show is Midge klaar om " verder te gaan " en te vechten voor haar sterrendom - gewapend met haar snelle humor en scherpe tong, en niets meer te verliezen. In het vijfde en laatste seizoen, te zien vanaf 14 april, is Midge dichter dan ooit bij het succes waar ze van droomde, om te ontdekken dat dichter dan ooit nog zo ver weg is.

Acht jaar geleden viel Citadel (28 april twee afleveringen, daarna wekelijks tot 26 mei). Het onafhankelijke wereldwijde spionageagentschap - belast met het handhaven van de veiligheid van alle mensen - werd verwoest door agenten van Manticore, een machtig syndicaat dat de wereld manipuleert in de schaduw. Bij de val van Citadel werd het geheugen van elite-agenten Mason Kane (Richard Madden) en Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas ) gewist toen ze ternauwernood ontsnapten aan de dood. Sindsdien blijven ze verborgen, bouwen een nieuw leven op onder nieuwe identiteiten, zich niet bewust van hun verleden. Tot op een nacht, wanneer Mason wordt opgespoord door zijn voormalige Citadel-collega, Bernard Orlick (Stanley Tucci), die zijn hulp hard nodig heeft om te voorkomen dat Manticore een nieuwe wereldorde vestigt. Mason zoekt zijn voormalige partner Nadia op, en de twee spionnen beginnen aan een missie die hen over de hele wereld voert in een poging om Manticore te stoppen, terwijl ze te maken hebben met een relatie die gebaseerd is op geheimen, leugens en een gevaarlijke, maar eeuwige liefde.

In Dead Ringers (21 april, zes afleveringen tegelijk), een moderne versie van David Cronenbergs thriller uit 1988, speelt Rachel Weisz de dubbelrollen van Elliot en Beverly Mantle, een tweeling die alles deelt: drugs, geliefden en een onverbloemd verlangen om alles te doen wat nodig is - inclusief het verleggen van de grenzen van de medische ethiek - in een poging om verouderde praktijken aan te vechten en de gezondheidszorg voor vrouwen meer op de voorgrond te plaatsen. 

Disney+

Voordat de Little Mermaid de bioscopen inzwemt is de eerstvolgende live-action-versie van een Disneyklassieker Peter Pan & Wendy vanaf 28 april op Disney+ te zien. Wendy van Dalen, een jong meisje dat bang is haar kindertijd achter zich te laten, ontmoet Peter Pan, een jongen die niet volwassen wil worden. Samen met haar broers, het elfje TinkerBell en Peter reist Wendy naar het magische Nooitgedachtland. Daar ontmoet ze de beruchte piratenleider Kapitein Haak, en begint een spannend avontuur dat haar leven voor altijd zal veranderen.

De BBC/Prime Video-westernserie The English (12 april), in Nederland te zien bij Disney+, neemt de thema's identiteit en wraak als uitgangspunt om een bijzondere en meeslepende parabel te vertellen over etniciteit, macht en liefde. Een aristocratische Engelse vrouw, Lady Cornelia Locke (Emily Blunt) en een Pawnee ex-cavalerieverkenner, Eli Whipp (Chaske Spencer), komen samen in het midden-Amerika van 1890 om een gewelddadig landschap te doorkruisen dat op dromen en bloed gegrondvest is.

De serie Tiny Beautiful Things (7 april) gaat over een vrouw wier huwelijk op de klippen loopt. Haar dochter praat nauwelijks nog met haar en haar schrijfcarrière is op sterven na dood. Wanneer een vriend voorstelt om een adviescolumn over te nemen, vindt Clare dat ze niet geschikt is voor die baan, terwijl ze er wel degelijk geschikt voor is. gebaseerd op het boek van Cheryl Strayed (Wild).

Jeremy Renner volgt in de realityserie Rennervations (12 april) zijn passie: teruggeven aan gemeenschappen over de hele wereld door speciaal gebouwde voertuigen nieuw leven in te blazen zodat ze kunnen voldoen aan de behoeften van een gemeenschap. Ieder nieuw gebouwd voertuig heeft een doel en wordt gebouwd met de hulp van Every Anthony Mackie, Vanessa Hudgens, Anil Kapoor en Sebastián Yatra.

Tien jongeren van over de hele wereld ontmoeten elkaar in The Pope Answers (5 april) in Rome met Paus Fransiscus met als doel met hem de zorgen van hun generatie te bespreken.Wat hen te wachten staat is een ongekende ontmoeting, face-to-face in een uniek gesprek en evenement.

Disney+ gaat op 19 april bovendien verder met How I Met Your Father en brengt op 22 april, Earth Day, een door James Cameron geproduceerde en Natalie Portman vertelde documentaireserie Secrets of Elephants uit.

Netflix

De serie BEEF (6 april) volgt de nasleep van ernstige verkeersagressie van twee vreemden. Danny Cho (Steven Yeun), een mislukte, verbitterde aannemer gaat de strijd aan met Amy Lau (Ali Wong), een selfmade ondernemer met een uitbundig leven. Naarmate de conflicterende belangen van hun vete toenemen, worden hun levens en relaties steeds verder ontrafeld.

Een journalist die haar broer te hulp schiet en de autoriteiten te slim af is, belandt met haar familie ongewild in een plan van een meedogenloze drugsbaas. Het gevolg? Een absolute chaos in de Franse serie Thicker Than Water (7 april).

Er zijn nieuwe seizoenen voor Firefly Lane (seizoen 2, deel 2, op 27 april), Workin' Moms (seizoen 7 op 26 april) en Sweet Tooth (seizoen 2, op 27 april).

Apple TV+

Afgelopen week ging The Big Door Prize in première en die loopt de komende weken nog even door. Deze hartverwarmende komedie, gebaseerd op het gelijknamige boek, vertelt het verhaal van een klein stadje dat wordt opgeschud door de verschijning van een mysterieuze machine, die belooft de ware potentie van elke inwoner te onthullen.

De musicalkomedie Schmigadoon! keert op 5 april terug voor het tweede seizoen. Nadat ze in Schimadoon de liefde hebben teruggevonden vinden Josh (Keegan-Michael Key) en Melissa (Cecily Strong) zichzelf in Schmicago, een wereld gebaseerd op musicals uit de jaren 60 en 70.

Boom Boom! The World vs. Boris Becker (7 april) is een tweedelige documentare over de bekende tennisspeler van filmmaker Alex Gibney. Hierin wordt ieder aspect onderzocht van de man die een tennissensatie werd na het winnen van Wimbledon op 17-jarige leeftijd. De filmmakers volgden Becker drie jaar lang, totdat hij de cel in moest voor fraude. Tussen de persoonlijke interviews met Becker zit ook een gesprek in de week waarin hij werd veroordeeld.

De serie The Last Thing He Told Me (14 april twee afleveringen, dan eens per week tot 19 mei) volgt Hannah (Jennifer Garner), een vrouw die een relatie met haar zestienjarige stiefdochter (Angourie Rice) moet zien op te bouwen om te kunnen achterhalen waarom haar echtgenoot ineens op mysterieuze wijze is verdwenen.

In het romantische actie-avontuur Ghosted (21 april) valt Cole (Chris Evans) als een blok voor de enigmatische Sadie (Ana de Armas), maar dan ontdekt hij dat ze een geheim agent is. Voordat ze een tweede date kunnen afspreken vinden ze zichzelf in een internationaal avontuur om de wereld te redden.

SkyShowtime

Grease: Rise of the Pink Ladies (7 april twee afleveringen, daarna wekelijks) heeft een sterrencast met Marisa Davila als Jane, Cheyenne Isabel Wells als Olivia, Ari Notartomaso als Cynthia, Tricia Fukuhara als Nancy, Shanel Bailey als Hazel, Madison Thompson als Susan, Johnathan Nieves als Richie, Jason Schmidt als Buddy, Maxwell Whittington- Cooper als Wally enJackie Hoffman als schooldirectrice McGee. De musicalserie neemt je mee naar 1954, vier jaar vóór de originele Grease, voordat rock-’n-roll de muziekscene domineerde en de T-Birds de coolste groep van de school waren. De serie volgt vier outcasts die de status quo zat zijn en op hun eigen manier lol durven te trappen. Er ontstaat morele paniek waardoor Rydell High nooit meer hetzelfde zal zijn.

Zelfs als kind waren de broers Ali en Leo al dol op snelle auto’s en motorsport. Tegenwoordig werken ze bij de Duitse snelwegpolitie en weten ze het hoofd koel te houden tijdens achtervolgingen van minstens 240 km per uur. Samen bestrijden ze in Drift – Partners in Crime (25 april, alle afleveringen) de misdaad op de Duitse Autobahn, van een corrupte organisatie binnen de politie tot mensenhandelaars, overvallers op de vlucht en de Italiaanse maffia. Maar wanneer Leo gevoelens krijgt voor Ali’s ex-vriendin Maria, wordt hun broederliefde behoorlijk op de proef gesteld.

De derde film van Jordan Peele, Nope, is te zien vanaf 19 april. Deze duistere nachtmerrie combineert het ongemak van scifi met de complexiteit van een sociale thriller. Het verhaal gaat over de ware oorsprong van geweld, risico nemen en opportunisme; elementen die niet weg te denken zijn uit de geromantiseerde geschiedenis van het Amerikaanse Westen... of uit de showbusiness zelf. De film brengt Peele weer samen met Oscar®-winnaar Daniel Kaluuya. Samen met Kaluuya spelen Keke Palmer en Oscar®-genomineerde Steven Yeun de bewoners van een afgezonderd ravijn in het binnenland van Californië. Daar doen ze een lugubere en huiveringwekkende ontdekking.

ShyShowtime gaat in april ook verder met Law & Order (seizoen 22), Mayor of Kingstown (seizoen 2) en Rabbit Hole.