Frankrijk boekt nipte zege op Oostenrijk, Mbappé valt uit met vermoedelijke neusbreuk

Frankrijk is het Europees kampioenschap in Duitsland begonnen met een magere zege tegen Oostenrijk. Tegen de Oostenrijkers wonnen de Fransen met 1-0 door een eigen doelpunt van Maximilian Wöber. Vlak voor het einde viel Kylian Mbappé uit met zeer waarschijnlijk een neusbreuk.

Frankrijk, een van de grote favorieten voor de Europese titel, kon tegen Oostenrijk geen geweldige indruk maken. Ondanks dat de Fransen niet heel goed speelden waren er wel een aantal kansen voor de ploeg van bondscoach Didier Deschamps, maar ze waren niet scherp voor het doel. Tien minuten voor het einde van de eerste helft kwam Frankrijk toch op voorsprong nadat Maximilian Wöber op een ongelukkige manier de bal in eigen doel kopte.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor Frankrijk, onder meer via Kylian Mbappé. De grote ster van Frankrijk schoot oog in oog met de Oostenrijkse doelman naast. Oostenrijk probeerde wel om de achterstand goed te maken, maar was voorin onmachtig.

Vlak voor het einde viel Mbappé uit met zeer waarschijnlijk een neusbreuk. De Franse aanvaller kwam in botsing met een Oostenrijkse schouder en moest met bebloede en scheve neus naar de kant.