ItaliŽ begint EK voetbal met winst ondanks recordtreffer AlbaniŽ

Italië keek tegen Albanië na een halve minuut tegen een achterstand aan, maar zette dat al snel recht en bij rust zou de regerend Europees kampioen met 2-1 voorstaan en dat zou ook de eindstand zijn.

Albanië had niet lang nodig om de score te openen tegen Italië. Na welgeteld 23 seconden kwamen de Albanezen op voorsprong dankzij een fantastische uithaal van Nedim Bajrami, het snelste doelpunt ooit op het EK. Italië raakte niet in de war van de vroege achterstand en werd direct gevaarlijk en vrij snel zou ook gelijkmaker vallen. Tien minuten na het openingsdoelpunt kon Alessandro Bastoni uit een corner van dichtbij raak koppen.

Vijf minuten na de gelijkmaker kwam het ook op voorsprong. De bal viel gelukkig voor de voeten van Nicolò Barella, waarna de middenvelder raak schoot. Italië was daarna veel sterker dan Albanië en kreeg in de eerste helft ook de nodige kansen om de score verder uit te breiden, maar was slordig in de afwerking. Onder meer een stiftje van Davide Frattesi raak de paal.

Waar de eerste helft de nodige doelpunten en kansen opleverde, viel het na de rust tegen. Italië kreeg nog amper kansen, en Albanië was onmachtig. Italië leek vrij eenvoudig de winst binnen te halen, maar in de laatste minuten van de wedstrijd ontsnapten de Azzurri toch nog. Rey Manaj werd in de diepte weggestuurd nam de bal op de borst mee, maar moest net iets te veel naar buiten afwijken om de gelijkmaker binnen te werken en zodoende won Italië hun openingswedstrijd.