Spanje begint ook overtuigend aan EK voetbal

Ook Spanje is met overtuiging aan het EK voetbal begonnen. Tegen Kroatië wonnen de Spanjaarden met 3-0 en die stand was al bij rust bereikt.

Spanje nam het in Olympiastadion van Berlijn op tegen Kroatië. Een fraai affiche tussen twee toplanden in het voetbal en de Spaanse voetbalploeg ging het beste van start. Maar Kroatië kwam het eerste kwartier en toen de Kroaten wat beter in de wedstrijd kwam sloeg Spanje wel toe. Álvaro Morata profiteerde ervan dat het achterin niet goed ging bij Kroatië en na een pass van Fabián Ruiz zette de aanvoerder van Spanje die ploeg op voorsprong.

Direct na het doelpunt werd Kroatië gevaarlijk. Unai Simon redde goed op een schot van Mateo Kovacic en niet veel later zorgde Ruiz voor de 2-0. De Spaanse middenvelder speelde twee man uit en schoot vervolgens door de benen van Josip Sutalo raak. Ook na de 2-0 werd Kroatië direct gevaarlijk, maar opnieuw bracht de Spaanse doelman redding. Vlak voor rust werd het ook nog 3-0, ditmaal zorgde Dani Carvajal voor het doelpunt.

Na rust had Lamine Yamal de 4-0 op zijn voeten. De jongste speler op dit EK kreeg de bal echter niet voorbij de doelman van Kroatië. Spanje had de wedstrijd onder controle, maar leek toch een tegentreffer te moeten incasseren. Spanje-doelman Simon verspeelde de fout, waarna Rodri een overtreding maakte en Kroatië een strafschop kreeg. Bruno Petkovic zag zijn strafschop echter gestopt worden door de doelman, maar scoorde in de rebound alsnog op aangeven van Ivan Perisic. Maar het doelpunt werd toch afgekeurd doordat Perisic net te vroeg was ingelopen.

Uiteindelijk zou het 3-0 blijven en is Spanje koploper in groep B. Later op de avond komen ook nog Italië en Albanië in actie.