Gerucht: Final Fantasy Tactics wordt geremasterd

Final Fantasy Tactics krijgt volgens Jason Schreier, een bekende journalist die onder andere werkt voor Bloomberg een remaster.

Het origineel werd in 1997 uitgebracht voor de PlayStation 1. Final Fantasy Tactics is een door fans geliefd spel. Het verhaal volgt Ramza Beoulve and zijn mannen die te maken krijgen met politieke intriges, oorlog en verborgen agendas. Het spel is erg geliefd vanwege de strategische gameplay dat op een gridmap wordt gespeeld. Er zijn meerdere 'jobs'  beschikbaar voor je personages. Dat zorgt ervoor dat er vele builds beschikbaar zijn en daardoor is er een hoge mate van character customisation. Square Enix heeft altijd ontkend dat de remake er zou komen ondanks dat fans al jaren vragen om weer een tactics achtige Final Fantasy uit te brengen. 

In 2021 is al eens door Nvidia uitgelekt dat er een remake van Final Fantasy Tactics aan zit te komen. Ook een aantal andere games en projecten stonden op de lijst waaronder ook een remake van Final Fantasy IX en de Final Fantasy VII remake die ondertussen ook daadwerkelijk is uitgebracht. Een officiele aankondiging van de Final Fantasy Tactics Remake is er nog niet maar we hopen er op dat die er snel aankomt.