Roemenen verrassen met overtuigende zege op OekraÔne

Roemenië heeft maandag zijn eerste EK-zege in 24 jaar tijd geboekt. Tegen Oekraïne wonnen de Roemenen met maar liefst 3-0.

Roemenië had de laatste twee EK's gemist en vooraf was Oekraïne favoriet tegen de Roemenen en in het eerste deel van de wedstrijd hadden de Oekraïners ook het overwicht met veel balbezit, maar tot grote kansen leidde dat niet. Roemenië ging wel effectief om met de kansen die ze kregen. Nadat Oekraïne-doelman Andriy Lunin slordig de bal inleverde schoot Nicolae Stanciu fraai raak.

Na de openingsgoal kwam Roemenië steeds beter in de wedstrijd en vlak voor rust waren de Roemenen dicht bij de 2-0, maar ditmaal raakte Stanciu de lat. Na rust kwam Roemenië wel op 2-0, ditmaal via Razvan Marin. De oud-Ajacied schoot van buiten de zestien binnen, waarbij doelman Lunin in de fout ging. De 2-0 stond nog maar net op het scorebord en toen was het al 3-0 vanuit een corner. Dennis Man zorgde met een dribbel voor het gevaar, waarna hij aflegde aan Denis Dragus.

Roemenië speelde daarna de wedstrijd uit zonder echt in gevaar te komen. De Roemenen staan door de overwinning aan de leiding in groep E. In de avond komen ook nog België en Slovakije in actie.