NBA: Celtics ťťn overwinning verwijderd van titel

De basketballers van de Boston Celtics hebben nog één overwinning nodig om voor het eerst in zestien jaar de titel voor zich op te eisen in de Noord-Amerikaanse competitie NBA. De ploeg won thuis al de eerste twee wedstrijden in de NBA Finals van de Dallas Mavericks en won woensdagavond ook in Dallas.

In het American Airlines Center schoten de Mavericks uit de startblokken, in no-time hadden ze een mooie voorsprong opgebouwd. Vooral onder leiding van Jaylen Brown en Jayson Tatum kwamen de Celtics echter nog in het openingskwart terug tot 31-30, waarna Q2 volledig gelijk op zou gaan.

In het derde kwart sloegen de Celtics serieus toe: 19-35, dit keer kregen Brown en Tatum hulp van onder meer Derrick White. Het gat leek zo geslagen, maar in de eerste helft van Q4 knokten de Mavericks zich aan de hand van Luka Doncic en Kyrie Irving terug, zelfs helemaal tot 92-93.

Het leek zo even een van de grootste comebacks in decennia te worden in een NBA Finals-wedstrijd, maar de Celtics hielden tóch stand: onder meer een jumper van Brown hielp Boston naar een 99-106 zege, waarbij Brown en Tatum uiteindelijk tekenden voor 30 en 31 punten.

Speelschema
Vrijdag 14 juni juni, 20.30u (02.30u NL) - NBA Finals, game 4; Dallas Mavericks - Boston Celtics (0-3)