Almeida pakt slottijdrit, Yates met eindzege in Ronde van Zwitserland

UAE Emirates heeft opnieuw hun dominantie getoond in de Ronde van Zwitserland, ditmaal in een klimtijdrit. In de klimtijdrit over 15,7 kilometer pakte Joao Alemeida de ritzege, maar de eindwinst was voor Adam Yates. De Engelsman werd tweede in de daguitslag achter zijn ploeggenoot Almeida, maar behield wel zijn leiderspositie en schreef de Ronde van Zwitserland op zijn naam, voor Almeida.

De Ronde van Zwitserland was het speelterrein van UAE Emirates. De laatste drie bergritten werden ze steeds één en twee in daguitslagen en stonden ook nummer één en twee in het algemeen klassement. Vandaag stond nog een klimtijdrit op het programma over 15,7 kilometer en ook daar waren Adam Yates en Joao Almeida beter dan de tegenstand.

Joao Almeida pakte de ritzege. De Portugees was aan de finish twintig seconden sneller dan Mattias Skjelmose, die tot dan toe de snelste tijd had neergezet. Alleen Adam Yates kon de tijd van Almeida nog verbeteren en was bij het tweede tussenpunt nog iets sneller dan zijn ploeggenoot, maar aan de finish moest hij wat inleveren. Yates kwam acht seconden te kort voor de ritzege, maar behield wel zijn leiderstrui en won voor het eerst de Ronde van Zwitserland.

Yates won het algemeen klassement met 22 seconden voorsprong op Almeida. Skjelmose werd derde, maar wel op meer dan drie minuten van de winnaar. Wilco Kelderman werd negende in het algemeen klassement.

Results powered by FirstCycling.com