Nederland begint EK tegen Lewandowski-loos Polen, wat denkt FOK!?

In Hamburg begint Nederland zondagmiddag aan het Europees kampioenschap voetbal. Oranje neemt het vanaf 15.00 uur in haar eerste groepsfase op tegen Polen, dat het - zoals al min of meer werd verwacht - zonder de geblesseerde Robert Lewandowski moet doen.

Nederland start met dezelfde opstelling als in de laatste oefenwedstrijd, waarin eerder in de week met 4-0 van IJsland werd gewonnen. Bart Verbruggen staat op doel, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, aanvoerder Virgil van Dijk en Nathan Aké vormen de verdediging.

Op het middenveld staan Jerdy Schouten, Tijani Reijnders en Joey Veerman, terwijl de voorhoede wordt gevormd door Xavi Simons, Memphis Depay en Cody Gakpo.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Veerman; Simons, Depay, Gakpo

Opstelling Polen: Szczesny; Bednarek, Salamon, Kiwior; Frankowski, Zielinski, Romanczuk, Zalewski, Urbanski, Buksa, S.Szymanski

Om 15.00 uur wordt afgetrapt, kortom: zeg het maar, Nederland, Polen of een gelijkspel? Plaats je voorspelling in de comments en vanaf 15.00 uur kun je daar natuurlijk ook los als de wedstrijd is begonnen!