Nieuw te streamen in juni

Black Mirror, Secret Invasion, The Witcher, Star Trek, Outlander; welke streamingdiensten je ook hebt; bijna overal is wel iets leuks te zien deze maand. Hier onze selectie van wat er onder andere beschikbaar wordt in juni.

HBO Max

Nu Succession is afgelopen maakt HBO Max zich op voor de première van The Idol (5 juni), dat de komende weken de nieuwe maandagserie wordt. Nadat een zenuwinzinking haar laatste tour de das omdeed, is Jocelyn (Lily-Rose Depp) vastbesloten om haar status als de grootste en meest sexy popster van Amerika terug te eisen. Haar passie wordt nieuw leven ingeblazen door Tedros (Abel "The Weeknd" Tesfaye), een nachtclubmanager met een smerig verleden. Zal haar romantische ontwaken haar naar glorieuze nieuwe hoogten brengen of naar de donkerste diepten van haar ziel?

Van Sex and the City-spinoff And Just Like That... is vanaf 22 juni het elfdelige tweede seizoen te zien. Er zijn ook nieuwe seizoenen voor Painting with John (seizoen 3, nu te zien), The Eric Andre Show(seizoen 6, 7 juni), The Righteous Gemstones (seizoen 3, 19 juni), Warrior (seizoen 3, 29 juni) en Ten Year Old Tom (seizoen 2, 29 juni).

De Finse documentaireserie First Five (9 juni) gaat achter de schermen om getuige te zijn van het leven van het wereldberoemde vrouwelijke Finse kabinet van Sanna Marin en verkent thema’s van macht en vrouwelijkheid. 

Last Week Tonight is nog steeds op vakantie, dankzij de schrijversstaking in de VS.

Prime Video

Om zijn jongere broer te redden van een gevaarlijk kartel in Medellín (nu te zien), heeft Reda (Ramzy Bedia) een plan dat zo simpel is als compleet gestoord: stel een team samen en beraam een aanval in Colombia. Maar dit waanzinnige avontuur loopt uit de hand wanneer hij besluit de zoon van de kartelleider te ontvoeren om hem te ruilen voor het leven van zijn broer.

Seizoen 4 van Tom Clancy's Jack Ryan (30 juni) zal het laatste zijn. Hierin gaat onze held op zijn gevaarlijkste missie tot nu toe: het bestrijden van een vijand van zowel binnen- als buitenlandse afkomst. Als de nieuwe tijdelijke CIA-onderdirecteur krijgt Jack Ryan de opdracht om interne corruptie bloot te leggen en ontdekt daarbij een reeks verdachte black ops die de kwetsbaarheid van het land kunnen blootleggen. Terwijl Jack en zijn team onderzoeken hoe diep de corruptie reikt, stuiten ze op een nog veel verontrustender feit: de samensmelting van een drugskartel en een terroristische organisatie. Uiteindelijk openbaart zich een complot dat veel dichter bij huis ligt en het geloof in het systeem dat ze altijd hebben beschermd, op de proef stelt.

Against All Odds, the Daily Paper Story (15 juni) is het onwaarschijnlijke, inspirerende verhaal van Amsterdamse jeugdvrienden Abderrahmane, Jefferson en Hussein, wiens blog uitgroeit tot een van de invloedrijkste streetstyle merken van Europa. Met hun boodschap van African heritage willen ze de wereld veroveren. Dat gaat niet vanzelf… 

Noah moet in Culpa Mia (8 juni) haar stad, vriendje en vrienden achterlaten en intrekken in het landhuis van William Leister, de nieuwe rijke echtgenoot van haar moeder. Op zeventienjarige leeftijd, trots en onafhankelijk, verzet Noah zich tegen haar nieuwe luxe leven. Daar ontmoet ze Nick, haar nieuwe stiefbroer, en al vanaf het begin is er een botsing tussen hun sterke persoonlijkheden. Noah ontdekt al snel dat achter het beeld van de perfecte zoon, Nick een leven leidt van vechten, gokken en illegaal autoracen. Juist waar ze altijd voor is gevlucht.

Ondanks de kloof tussen hen, beginnen beiden een onweerstaanbare aantrekkingskracht te voelen die al snel omslaat in een vurige en ongeremde passie. Zelfs hun aanhoudende rivaliteit en de weerstand van hun omgeving kunnen hen er niet van weerhouden heimelijk en smoorverliefd te worden. Maar Nick's turbulente heden en Noah's stormachtige verleden zullen zowel hun levens als hun verboden liefde op de proef stellen.

Prime Video voegt in juni ook nog de films Plane (nu te zien), Creed III (9 juni), Triangle of Sadness (15 juni), All Inclusive (23 juni) en Colin From Accounts (23 juni) toe.

Disney+

De terugkeer van Nick Fury vindt plaats in Secret Invasion (21 juni). Hierin zien we hoe hij hoort van een clandestiene invasie van de aarde, door een factie van vormveranderende Skrulls. Fury voegt zich bij zijn bondgenoten, waaronder Everett Ross, Maria Hill en de Skrull Talos, die een leven voor zichzelf op aarde heeft opgebouwd. Samen racen ze tegen de klok om een dreigende Skrull-invasie te dwarsbomen en de mensheid te redden.

In de serie The Full Monty (14 juni) keren we terug naar de figuren uit de gelijknamige film. 25 jaar laten houden ze zich, in plaats van te strippen, nu bezig met ontvoerde honden, raceduiven, en een heel aparte gijzeling. Gaz is ouder geworden, maar zeker niet wijzer. Zijn beste vriend Dave heeft geen zin meer om te worden meegesleurd in zijn dubieuze plannetjes. Maar als het noodlot toeslaat, moet de complete Monty-gang als één een oude vriend eren.

Flamin’ Hot (9 juni) is het inspirerende verhaal van Richard Montañez, een onderhoudsman bij chips- fabrikant Frito-Lay. Dankzij zijn Mexicaans-Amerikaanse achtergrond kon hij een revolutie ontketenen met de Flamin' Hot Cheetos, de hete zoutjes die de snackindustrie veranderden en een fenomeen werden in de internationale popcultuur.

Op 7 juni is Avatar: The Way of Water te streamen, en sinds eerder deze week kun je de vier Indiana Jones-films op Disney+ vinden, ter voorbereiding op het vijfde deel, dat eind deze maand in de bioscoop te zien is. En op 16 juni is de documentaire Stan Lee te zien, over de gelijknamige Marvel-legende.

Netflix

Black Mirror keert op 15 juni terug met vijf nieuwe afleveringen, of zoals de trailer zegt: vijf nieuwe films.

Op 16 juni is Chris Hemsworth te zien in Extraction 2. Na het redden van Ovi uit de handen van zijn ontvoerders en het verslaan van zijn vijanden, leek het lot van Tyler Rake (Hemsworth) onzeker. Maar na de gebeurtenissen uit de eerste film ternauwernood overleefd te hebben, moet Rake opnieuw aan de slag. De Australische Black Ops huursoldaat heeft weer een dodelijke missie: het redden van de familie van een meedogenloze Georgische gangster, uit de gevangenis.

In de comedy Oei, ik groei! (9 juni, gebaseerd op het gelijknamige boek) maken we kennis met drie stellen. Allereerst ontmoeten we de succesvolle carrièretijger Anne (Sallie Harmsen), die na haar zwangerschapsverlof erachter komt dat het leven toch wel veel verandert met een baby. En dat maakt haar relatie met man Barry (Soy Kroon) niet bepaald makkelijker. Ze sluit zich aan bij de Mama voor Mama’s club, een sociëteit voor moeders die is opgericht door Kim (Katja Schuurman). Kim is getrouwd met Roos (Sarah Chronis) en samen voeden ze twee kinderen op die ze met behulp van hun goede vriend Kaj (Louis Talpe) hebben gekregen. Dat gaat alleen niet heel soepel. Ook Ilse (Yolanthe Cabau) en haar man Sabri (Ilias Ojja) hebben hun uitdagingen. Ze zitten een beetje in de knoop over hoe ze hun kindje gaan opvoeden terwijl ze beiden uit een andere cultuur komen. Dit zorgt voor frictie binnen hun relatie, vooral wanneer Sabri's moeder bij hen intrekt om te helpen. 

Van Manifest is deel 2 van seizoen 4 inmiddels beschikbaar. Ook The Witcher verdeelt het nieuwe seizoen in stukken; op 29 juni is volume 1 van seizoen 3 te zien. De comedyspecial Amy Schumer: Emergency Contact is beschikbaar vanaf 15 juni. DC-fans die zich afvroegen of seizoen 4 van Titans op Netflix verschijnt of naar HBO Max verhuist hebben antwoord; het laatste seizoen is te zien vanaf 25 juni.

Apple TV+

Idris Elba speelt de hoofdrol in Hijack (28 juni twee afleveringen, daarna wekelijks), een zevendelige serie die in real-time wordt verteld. Deze gespannen thriller volgt een gekaapt vliegtuig, onderweg naar Londen, in een zeven uur durende vlucht. Sam Nelson (Elba) is gewend om voor zijn werk te onderhandelen en moet nu zijn vaardigheden gebruiken om de levens van zijn medepassagiers veilig te stellen. Zijn strategie, waarin hij veel risico's neemt, zou echter wel eens averechts kunnen werken. De serie volgt ook Zahra Gahfoor (Archie Panjabi), een antiterreuragent die vanaf de grond de situatie probeert aan te sturen.

The Crowded Room (9 juni) volgt Danny Sullivan (Tom Holland), een man die wordt gearresteerd naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij een schietpartij in New York City in 1979. Door middel van de interviews die hij geeft aan ondervrager Rya Goodwin (Amanda Seyfried) leren we meer van Danny's levensverhaal en worden elementen van zijn mysterieuze verleden onthuld. Andere castleden zijn Emmy Rossum, Jason Isaacs, Sasha Lane en Christopher Abbott.

SkyShowtime

Star Trek: Strange New Worlds (seizoen 2 vanaf 16 juni) is gebaseerd op de jaren waarin kapitein Christopher Pike het commando voerde over de U.S.S. Enterprise. In de serie spelen fan-favorieten Anson Mount als kapitein Christopher Pike, Rebecca Romijn als Number One en Ethan Peck als wetenschapsofficier Spock. De serie volgt kapitein het drietal in de tijd voordat kapitein Kirk aan boord kwam van de U.S.S. Enterprise, als ze nieuwe werelden in het heelal verkennen.

In She Said (9 juni) spelen Carey Mulligan (Promising Young Woman, An Education) en Zoe Kazan (The Plot Against America-miniserie, The Big Sick) de rollen van New York Times-verslaggevers Megan Twohey en Jodi Kantor. Samen brachten zij een van de belangrijkste verhalen van een generatie naar buiten - een verhaal dat hielp de #MeToo-beweging op gang te brengen, decennia van stilte rond het onderwerp seksueel geweld in Hollywood doorbrak en de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderde.

Zie ook: She Said is een boeiende reconstructie van een schokkende reconstructie

Terwijl ze door de Marokkaanse woestijn scheuren om het uitbundige feest van een oude vriend bij te wonen, raken de rijke Londenaren David en Jo Henninger (Ralph Fiennes en Jessica Chastain) in The Forgiven (12 juni) betrokken bij een tragisch ongeluk met een plaatselijke tiener. Als ze te laat bij de grote villa aankomen en het losbandige feest in volle gang is, probeert het stel het incident in de doofpot te stoppen met behulp van de plaatselijke politie. Maar wanneer de vader van de jongen arriveert op zoek naar gerechtigheid, wordt de weg vrijgemaakt voor een culturele botsing vol spanning waarin David en Jo in het reine moeten komen met hun noodlottige daad en de verschrikkelijke gevolgen ervan.

De spannende kerstfilm Violent Night (15 juni) volgt een team huurlingen dat op kerstavond een groep mensen gijzelt, zonder te kunnen vermoeden dat hun grootste strijder de kerstman, gespeeld door David Harbour, is. David Leitch (producent van actiefilms als John Wick) werkt samen met de schrijvers van de Sonic the Hedgehog (Patrick Casey en Josh Miller) om de klassieke kerstfilm een rauw randje te geven en laat zien waarom deze kerstman geen heilige is.

Mrs. Harris Goes To Paris (20 juni) is het betoverende verhaal van een gewone huishoudster in het Londen van de jaren vijftig, die smoorverliefd wordt op een couturejurk van Dior en besluit dat ze er zelf ook een moet hebben. Na lang werken, hongerlijden en gokken om het geld bij elkaar te krijgen en haar droom na te jagen, begint mevrouw Harris aan een avontuur in Parijs dat niet alleen haar eigen toekomst verandert, maar ook die van het House of Dior.

Armageddon Time (22 juni), van de veelgeprezen filmmaker James Gray (Ad Astra), is een uiterst persoonlijk coming-of-age verhaal over de kracht van familie en het generaties lang najagen van de American Dream. De film heeft een ware sterrencast met Academy Award-winnaars Anthony Hopkins (The Father), Anne Hathaway (Les Misérables), Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) en Emmy-winnaar Jeremy Strong (Succession).

Ziggo Movies & Series

Ziggo raakt steeds meer titels kwijt aan de nieuwe streamingdiensten, maar heeft af en toe nog een interessante serie te bieden; seizoen 7 van Outlander zal uitkomen in twee delen, waarvan het eerste deel, van acht afleveringen, van start gaat op 19 juni en daarna wekelijks een aflevering. Na de schrijnende gebeurtenissen van seizoen 6 haasten Jamie en Young Ian zich om Claire te redden voordat ze wordt berecht en ten onrechte wordt veroordeeld voor de moord op Malva Christie. Maar hun missie wordt bemoeilijkt door het begin van een geopolitieke vuurstorm: de Amerikaanse Revolutie is aangebroken.

In het zevende seizoen worden Jamie, Claire en hun familie geconfronteerd met de gewelddadige strijd van een opkomende natie, met legers die naar het front trekken en een Britse macht die afbrokkelt. Het land dat de Frasers hun thuis noemen, verandert en zij worden gedwongen mee te veranderen. Terwijl het conflict hen uit North Carolina drijft en ze midden in de strijd voor onafhankelijkheid terechtkomen, moeten Jamie, Claire, Brianna en Roger onmogelijke beslissingen nemen met grote gevolgen voor hun familie.